Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,ποιος πιστευετε οτι ειναι ο καλυτερος φακος επαφης;εγω χρησιμοποιω χρονια biofinity της coopervision αλλα τωρα τελευταια με ενοχλουν και δεν ξερω το λογο..στεγνωνουν πολυ ευκολα ειδικα οταν περναει η 20η μερα χρησης τους..

Δημοσ.

Κι εγώ biofinity χρησιμοποιώ χρόνια. Βέβαια προχθες μου είπε ή οφθαλμίατρος να τους ελαττωσω γιατί μου έχουν κάνει ζημιά στα ματια

Δημοσ.

Γεια σας,ποιος πιστευετε οτι ειναι ο καλυτερος φακος επαφης;εγω χρησιμοποιω χρονια biofinity της coopervision αλλα τωρα τελευταια με ενοχλουν και δεν ξερω το λογο..στεγνωνουν πολυ ευκολα ειδικα οταν περναει η 20η μερα χρησης τους..

Τηρείς τη συχνότητα αντικατάστασης, δηλαδή τους αλλάζεις στο μήνα; 1

Σε άλλη μελέτη πάνω από 2/3 ανέφεραν μείωση της άνεσης την τρίτη και τέταρτη εβδομάδα. 2

Οι φακοί με χαμηλότερο συντελεστή τριβής (CoF) και υψηλότερη διαβρεξιμότητα προσφέρουν περισσότερη άνεση. Αυτοί είναι οι Biofinity. 3 4 5

Κι εγώ biofinity χρησιμοποιώ χρόνια. Βέβαια προχθες μου είπε ή οφθαλμίατρος να τους ελαττωσω γιατί μου έχουν κάνει ζημιά στα ματια

Η οφθαλμίατρος ξέρει καλύτερα από σένα; Συμπτώματα;

Δημοσ.

Εγώ βάζω air optix aqua και επίσης σημαντικό το υγρό opti-free pure moist είναι με διαφορά το καλύτερο από όσα έχω δοκιμάσει. Στο παρελθόν είχα βάλει biofinity αλλά δεν με βόλεψαν καθόλου, είχα την εντύπωση οτι βάραιναν πολύ μετά από λίγες ώρες.

@ilias8513 τι εννοείς σου έχουν κάνει ζημιά στα μάτια; Πόσες ώρες την ημέρα τους φοράς; Έχω ακούσει και για ένα γνωστό μου ο όποίος φορούσε φακούς για 10 χρόνια και κάποια στιγμή απλά σταμάτησε να τους ανέχεται το μάτι.
  • Like 1
Δημοσ.

Σωστά, η βιοσυμβατότητα μεταξύ φακών και διαλύματος είναι σημαντική. Συστήνω το Staining Grid πάνω στο θέμα, σύμφωνα με το οποίο καλύτερα να αποφύγεις το Biotrue αν χρησιμοποιείς Biofinity (και όχι μόνο). 

To Express αξίζει τα λεφτά του σε αντίθεση με το PureMoist που είναι ακριβότερο, περιέχει 60ml λιγότερο υγρό και η διαφορά τους είναι αμελητέα με βάση το Staining Grid.

• Like 1
Δημοσ.

Μου εγραψε ότι έχω ξηροφθαλμία και υψηλά αλλεργικά επίπεδα και ότι για να μην τους κόψω για 3 μήνες τους φακούς πρέπει να τους ελαττωσω σημαντικά. Φοραω φακούς για 12 χρόνια περίπου σχεδόν 8 ώρες κάθε μέρα. Μου εγραψε και τις σταγόνες artelak.

Δημοσ.

Φοράω φακούς 14 χρόνια τώρα από το πρωί μόλις ξυπνήσω έως το βράδυ πριν κοιμηθώ.. (8πμ με 1πμ δηλαδή) . Χρόνια έπαιρνα το air optix τελευταίο 6μηνο τους bioinfinity. Τελευταία με κουράζουν τα μάτια στην 4η βδομάδα. Λέω να δοκιμάσω τους καινούργιους air optix plus hydra Glyde που βγήκαν τελευταία.. Υγρό μόνο με υπεροξειδιο διότι τα απλά νιώθω τους φακούς βρώμικους μετά απο λίγο και με καίνε τα μάτια μετά από κάποιες ώρες. Τελευταίο χρόνο παίρνω ένα easysept plus νομίζω που ενώ τα περισσότερα θέλουν 6 ώρες για εξουδετέρωση αυτό θέλει 4.

Δημοσ.

Μου εγραψε ότι έχω ξηροφθαλμία και υψηλά αλλεργικά επίπεδα.

Duh, ξηροφθαλμία έχουμε λίγο-πολύ όλοι όσοι φοράμε φακούς επαφής. Το θέμα είναι αν είναι τόσο σοβαρή που μπορεί να προκαλέσει βλάβη, κάτι σπάνιο έως απίθανο. Εσύ νοιώθεις αφόρητη ξηροφθαλμία, σε βαθμό που να μην αντέχεις τους φακούς; Τα μάτια σου είναι κατακόκκινα; 8 ώρες τη μέρα είναι πολύ λίγες για να προκαλέσουν πρόβλημα οι φακοί. 

Η αλλεργία δεν σχετίζεται με τους φακούς. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εξαρτάται τι ψάχνεις απ' τον φακό σου. Π.χ. στην Ελληνική αγορά, οι Soflens 59 είναι από τους πιο "δημοφιλής" μπορώ να πω βάση δικών μας στατιστικών. Βέβαια, αν συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά του Soflens 59 me Biofinity, οι Biofinity φαίνονται/είναι ανώτερης ποιότητας/χαρακτηριστικών.

Μην ξεχνάμε και το περιβάλλον γύρο μας παίζει ρόλο στην ξηροφθαλμία

Έχεις δοκιμάσει Acuvue Oasys;

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είναι απίστευτο! σαν διαφήμιση της  bioinfinity  μοιάζει αυτό το topic ,δεν το πιστεύω ότι κανείς δεν φοράει τους καλύτερους φακούς για μένα που είναι της Bausch and Lomb.Φοράω φακούς από το 1992 τότε που ρίχναμε ταμπλέτες στο υγρό και δεν τους έχω αλλάξει ποτέ.Μια φορά μόνο με τους Acuvue τους οποίους και πέταξα τον πρώτο μήνα περίπου.ΔΕΝ είχα ποτέ προβλήματα στα μάτια και όσο και αν φαίνεται απίστευτο (δεν έχω πειστεί οτι με έχει πιστέψει και ο οφθαλμίατρός μου) φοράω σετ μηνιαίους φακούς άνετα και για έναν χρόνο ή και παραπάνω.Μετά από αυτό θα δοκιμάσω και τους bioinfinity ,και μακάρι να έχετε δίκιο και να είναι καλύτεροι και από αυτούς που φοράω τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

BAUSCH & LOMB Purevision 2 από μένα. Τους φοράω χρόνια μαζί με το προηγούμενο μοντέλο απροβλημάτιστα. Για 4 ζευγάρια μηνιαίους μαζί με υγρό κάπου στα 35 ευρώ από γνωστή αλυσίδα

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...