Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια απο τις δυο γλώσσες είναι πιο εύκολη και λιγότερο περίπλοκη να την μάθεις σε λιγότερο χρόνο;

Συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν τα εξής:

1. Σε σύγκριση με τα Αγγλικά, ποια απο τις δύο έχει πιο πολλά κοινά στοιχεία απο όλες τις πλευρές (λεξιλόγιο, γραμματική, σύνταξη κτλ)

2. Σε σύγκριση με τα Ελληνικά;

Δημοσ.

Ποια απο τις δυο γλώσσες είναι πιο εύκολη και λιγότερο περίπλοκη να την μάθεις σε λιγότερο χρόνο;

Συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν τα εξής:

1. Σε σύγκριση με τα Αγγλικά, ποια απο τις δύο έχει πιο πολλά κοινά στοιχεία απο όλες τις πλευρές (λεξιλόγιο, γραμματική, σύνταξη κτλ)

Στην ίδια ακριβώς μοίρα και οι δύο

2. Σε σύγκριση με τα Ελληνικά;

Ξανά, στην ίδια ακριβώς μοίρα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Πάντως τα Ισπανικά τα μιλάει περισσότερος κόσμος, οπότε η πιθανότητα να σου φανούν χρήσιμα είναι πιο μεγάλη αν τα μαθαίνεις για επαγγελματικούς λόγους.

Δημοσ.

Τα ιταλικα ειναι πιο ευκολα μορεις να παρεις το πρωτο σου πτυχιο σε μολιις λιγοτερο απο 12 μηνες. Επισης θα δεις οτι πολλες λεξεις τους εχουν ελληνικες ριζες, οπως και το αντιθετο πολλες λεξεις μας εχουν ιταλικες ριζες. Ωστοσο τα ισπανικα ειναι πιο δυσκολα στον τομεα την γραμματικης κυριως, αλλα ειναι μια γλωσσα που την μιλαει πολυς πρισσοτερος κοσμος αποτι τα ιταλικα.

Δημοσ.

Αν θες να τις μάθεις και τις δύο, βοηθάει περισσότερο η μετάβαση απο Ισπανικά σε Ιταλικά ή το αντίστροφο ή δεν παίζει ρόλο?

Kercyn το ξέρω και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας αν και προς το παρόν οι λόγοι μου δεν είναι επαγγελματικοί.

Δημοσ.

Αν θες να τις μάθεις και τις δύο, βοηθάει περισσότερο η μετάβαση απο Ισπανικά σε Ιταλικά ή το αντίστροφο ή δεν παίζει ρόλο?

Kercyn το ξέρω και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας αν και προς το παρόν οι λόγοι μου δεν είναι επαγγελματικοί.

Οι ισπανόφωνοι δυσκολεύονται περισσότερο στην μετάβαση στα ιταλικά από τους ιταλόφωνους στα ισπανικά.

Τώρα το δυσκολεύονται είναι φυσικά τρόπος του λέγειν, απλά λέμε...

Τα ιταλικα ειναι πιο ευκολα μορεις να παρεις το πρωτο σου πτυχιο σε μολιις λιγοτερο απο 12 μηνες. Επισης θα δεις οτι πολλες λεξεις τους εχουν ελληνικες ριζες, οπως και το αντιθετο πολλες λεξεις μας εχουν ιταλικες ριζες. Ωστοσο τα ισπανικα ειναι πιο δυσκολα στον τομεα την γραμματικης κυριως, αλλα ειναι μια γλωσσα που την μιλαει πολυς πρισσοτερος κοσμος αποτι τα ιταλικα.

Διαφωνώ κάθετα.

Στην ισπανική γλώσσα το γένος πάντα αναγνωρίζεται στον πληθυντικό αριθμό, σε αντίθεση με την ιταλική που πολλές φορές δεν έχεις ιδέα αν είναι θηλυκό ή αρσενικό. Επίσης απουσιάζουν οι συνδιασμοί πρόθεσεις + άρθρου τύπου del, dello, della, dei, degli, delle, al, ai, allo, agli κτλ που υπάρχουν στην ιταλική, η ιταλική γλώσσα έχει περισσότερα άρθρα (έξι) ενώ έχει μόνο δύο γένη ενώ η ισπανική έχει λιγότερα, οι συνδιασμοί ρήματος συν προσωπικές αντωνυμίες damello, dimello κτλ κτλ που συμβαίνει σε κάθε ρήμα υπάρχουν παντού στην ιταλική, απουσιάζουν τα pronominal adverbs ci και ne που έχει η ιταλική γλώσσα και αν βάλεις κάτω όλους τους χρόνους και εγκλίσεις που έχει η ιταλική γλώσσα, το ρήμα παίρνει 21 διαφορετικές μορφές που η κάθε μία κλίνεται στα διάφορα πρόσωπα, οπότε 21 επί 6.

Εντάξει, τα πράγματα ακούγονται περισσότερο τραγικά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, αφού εγώ σαν ελληνίδα χωρίς να έχω γνώση άλλης roman language δεν δυσκολεύτητα στην ιταλική γλώσσα, μαθαίνονται εύκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες τα μιλήσεις σε κάποια φάση, τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα ελληνικά. Οι ήχοι των συμφώνων και των φωνηέντων τους είναι παρόμοιοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα ιταλικά δε μοιάζουν αρκετά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω για το ποια είναι η πιο σωστή προφορά του  γράμματος ll στα ισπανικά , λι ή γι . Δηλαδή σε περίπτωση που θελήσω να δώσω για πιστοποίηση (ΚΠΓ) πως θα το προφέρουν εκεί ή θα το ακούω ; Να σας αναφέρω ότι είμαι αρχάριος στα ισπανικά και ότι τα μαθαίνω μόνος μου με την βοήθεια ενός βιβλίου , το "Μάθε μόνος σου Ισπανικά" και εκεί το ll το προφέρει σαν λι πχ calle = κάλιε , ενώ στο ίντερνετ το προφέρουν κυρίως σαν κάγιε . Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

• Moderators
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω για το ποια είναι η πιο σωστή προφορά του  γράμματος ll στα ισπανικά , λι ή γι . Δηλαδή σε περίπτωση που θελήσω να δώσω για πιστοποίηση (ΚΠΓ) πως θα το προφέρουν εκεί ή θα το ακούω ; Να σας αναφέρω ότι είμαι αρχάριος στα ισπανικά και ότι τα μαθαίνω μόνος μου με την βοήθεια ενός βιβλίου , το "Μάθε μόνος σου Ισπανικά" και εκεί το ll το προφέρει σαν λι πχ callio = κάλιο , ενώ στο ίντερνετ το προφέρουν κυρίως σαν κάγιο . Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

το ll προφέρεται "γι"

• Moderators
Δημοσ.

Σε μερικές περιοχές προφέρεται λι, δεν υπάρχει σωστό /λάθος

Αν προφερεται διαφορετικα -που δεν νομιζω-  θα παιζει μεταξυ διαφορετικων  Ισπανικων πχ Ισπανικα και Μεξικανικα αλλα στα Ισπανικα (Ισπανιας) ειναι "γι"

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω για το ποια είναι η πιο σωστή προφορά του γράμματος ll στα ισπανικά , λι ή γι . Δηλαδή σε περίπτωση που θελήσω να δώσω για πιστοποίηση (ΚΠΓ) πως θα το προφέρουν εκεί ή θα το ακούω ; Να σας αναφέρω ότι είμαι αρχάριος στα ισπανικά και ότι τα μαθαίνω μόνος μου με την βοήθεια ενός βιβλίου , το "Μάθε μόνος σου Ισπανικά" και εκεί το ll το προφέρει σαν λι πχ calle = κάλιε , ενώ στο ίντερνετ το προφέρουν κυρίως σαν κάγιε . Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

Για δες εδω και θα καταλαβεις: http://www.dummies.com/languages/spanish/pronouncing-the-spanish-double-consonants-ll-and-rr/

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας , απ ότι κατάλαβα  το "γι" είναι το πιο διαδεδομένο οπότε έτσι θα το λέω και εγώ .

Δημοσ.

Πάνω κάτω το ίδιο επίπεδο δυσκολίας έχουν (σχετικά εύκολες συγκριτικά με τις υπόλοιπες). Τα Ισπανικά έχουν το καλό ότι είναι πιο διαδεδομένα παγκοσμίως, έχουν όμως και το κακό ότι έχουν πάρα πολλές διαλέκτους ανάλογα την περιοχή, και πολλές απ' αυτές δεν τις καταλαβαίνεις εύκολα έως καθόλου. Τα Ιταλικά - μόνο αν θες να μάθεις ξένη γλώσσα σαν χόμπι και δε σε νοιάζει για επαγγελματικούς λόγους - τα θεωρώ πιο ωραία γλώσσα και πιο ενδιαφέροντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...