Προς το περιεχόμενο

Η πλατφόρμα Connected Vehicle της Microsoft φέρνει την Cortana στα αυτοκίνητα


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η επόμενη κίνηση της Microsoft στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν πρόκειται να είναι ένα αυτό-οδηγούμενο όχημα που θα έχει σχεδιάσει η ίδια.

Αντίθετα, φιλοδοξεί να είναι η πάροχος μίας σουίτας υπηρεσιών που βασίζονται στο σύννεφο και που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να εκμεταλλευτούν για να βελτιώσουν την εμπειρία οδήγησης στα δικά τους αυτοκίνητα.

 

Σε σχετική ανακοίνωση στα πλαίσια της έκθεσης CES, η εταιρεία που έχει την έδρα της στο Redmond, στην California, αποκάλυψε την Microsoft Connected Vehicle Platform, η οποία μπορεί να αναλάβει τα πάντα, από προληπτική συντήρηση έως στην παραγωγικότητα εντός του οχήματος και μέχρι την προηγμένη πλοήγηση. “Δεν πρόκειται για ένα in-car λειτουργικό σύστημα ή για κάποιο ολοκληρωμένο προϊόν” γράφει στη ανακοίνωση η Executive Vice President του τμήματος Business Development, Peggy Johnson. “Πρόκειται για μία ζωντανή, ευέλικτη πλατφόρμα που ξεκινάει με βάση το σύννεφο (cloud)”.

 

Χτισμένη πάνω στο Azure, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη σε έκδοση public preview αργότερα μέσα στη χρονιά και πρόκειται να φέρει ορισμένα βασικά προϊόντα της Microsoft σε αυτοκίνητα παραγωγής όπως είναι η Cortana, το Office 365 και το Skype for Business. Χάρη στο ενιαίο σύννεφο και χάρη στην πρόσβαση της στους αισθητήρες και στις πληροφορίες χρήσης του οχήματος, η Microsoft οραματίζεται περιπτώσεις που το αυτοκίνητο γνωρίζει ήδη τον δρόμο για την επόμενη συνάντηση η ραντεβού σας με το που βρεθείτε στο εσωτερικό του κ.ά.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία Nissan θα είναι η πρώτη που θα φέρει τέτοια χαρακτηριστικά που βασίζονται στην πλατφόρμα της Microsoft στα οχήματα της. Κατά την διάρκεια μίας επίδειξης στην έκθεση CES, ο Πρόεδρος της Renault-Nissan, Carlos Ghosn έδειξε τον τρόπο που η Cortana μπορεί να βοηθήσει με το πρόγραμμα του οδηγού, πως μπορεί να τον βοηθήσει με τον προορισμό του ή ακόμα και με το παρκάρισμα. Επειδή πρόκειται για μία πλατφόρμα και όχι για ένα προϊόν off-the-shelf όπως είναι τα συστήματα ψυχαγωγίας Microsoft Sync, διάφοροι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να εκμεταλλευτούν και να ενσωματώσουν όλες ή μέρος των υπηρεσιών της Microsoft ανάλογα τις ανάγκες ή τις απαιτήσεις τους. Σύμφωνα με την Microsoft, οι εταιρείες Toyota, Volvo και BMW σχεδιάζουν επίσης να ενσωματώσουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας της στα συνδεδεμένα αυτοκίνητά τους.

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυο εταιρειες εχουν τις πιο αξιολογες υποδομες cloud για iot λυσεις (amazon και microsoft) γι αυτο και τις χρησιμοποιουν τριτοι κατασκευαστες για να στησουν τα συστηματα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To 60 τα αυτοκίνητα στην αμερική κατασκευάζονταν μεγάλα και αυτόματα για να προσφέρουν οσο το δυνατόν περισσότερες ελευθερίες - ανέσεις στον οδηγό. Πχ. Ηταν ευρύχωρα για να χωράει πράγματα ήταν αυτόματα για να έχει ελεύθερο ο οδηγός το ένα χέρι του κτλ. Σήμερα η microsoft εφαρμόζει ανάλογη ιδέα με αυτή του 60. Και είναι πολύ πιο προσιτό απο τις προσπάθειες των άλλων εταιρειών που ασχολούνται με αυτο-οδηγούμενα οχήματα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...