Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι. Γύρω στο 1000αρικο. Αυτες όμως (του χιλιάρικου δηλαδη) είναι για επαγγελματίες που δεν δουλεύουν στην Ελλάδα.  Γιατί αν δουλεύεις στην Ελλάδα πληρώνεσαι όποτε έχει ο πελάτης. Η ανάλυση που έχει θα σου είναι χρήσιμη μιας και θα βλέπεις περισσότερη πληροφορία στην οθόνη εν συγκρίσει με την 2410 που έχεις τώρα την οποία τυχαίνει να έχω και εγώ εις διπλούν. Αν έχεις και καλίμπρα τότε ακόμη καλύτερα. Η dell έχει και δικό της software που την καλιμπραρεις με το spider νομίζω. Πιστεύω οτι θα είναι μια πολύ καλή αγορά.

Λες για την UP2716D bazzil ε? Κι εγώ έτσι πιστεύω ρε γαμώτο..πιστεύω θα αξίζει τα λεφτά της. Όπως είπα, είδα και κάποιες 29άρες και 34άρες, σε 2560 x 1080 αλλά και μόνο που είδα το 1080, αλλά και την πλαστικίλα.. δεν ξέρω.. χαλάστηκα.. Άσε που πιστεύω πως η Dell UP2716D θα έχει κλάσης ανώτερη ποιότητα εικόνας.. Τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες οθόνες, η δική μου (U2410f) είχε (τότε) τρομερή διαφορά στην ποιότητα.. και πιστεύω όλες της σειράς Ultrasharp.. 

Δημοσ.

Λες για την UP2716D bazzil ε? Κι εγώ έτσι πιστεύω ρε γαμώτο..πιστεύω θα αξίζει τα λεφτά της. Όπως είπα, είδα και κάποιες 29άρες και 34άρες, σε 2560 x 1080 αλλά και μόνο που είδα το 1080, αλλά και την πλαστικίλα.. δεν ξέρω.. χαλάστηκα.. Άσε που πιστεύω πως η Dell UP2716D θα έχει κλάσης ανώτερη ποιότητα εικόνας.. Τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες οθόνες, η δική μου (U2410f) είχε (τότε) τρομερή διαφορά στην ποιότητα.. και πιστεύω όλες της σειράς Ultrasharp.. 

H 2716 είναι ο απόγονος της 2711 - 2410 η οποίες ήταν πολύ καλές οθόνες ή της 2713 - 2413 αντίστοιχα. Εφόσον είσαι ευχαριστημένος με την 2410 με την 2716 θα είσαι ακόμη περισσότερο. Και δεν βλέπω να υπάρχει άλλη επιλογή στα ίδια λεφτά με αυτά τα χαρακτηριστικά. Εναλλακτικά υπάρχει  η σειρά z της HP αλλά δεν με ενθουσιάζει όσο η dell.Επίσης, η dell σε θέματα εγγύησης είναι καλύτερη. Για 1080 μη το σκέφτεσαι. Μόνο για ταινίες και παιχνίδια. Προσωπική άποψη.

Δημοσ.

Την u2410 την είχα 2 χρόνια. Την αγόρασα όντας ακόμη αδαής και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν η χειρότερη επιλογή που μπορούσα να κάνω.

Pwm dimming και πολύ ghosting μαζί με μεγάλο input lag για απαίσια gaming εμπειρία. Προφανώς απαράδεκτη εικόνα στο standard mode καθώς είχε διευρυμένο gamut που τα έδειχνε όλα υπερκορεσμενα, ειδικά στις φωτογραφίες το χρώμα του δέρματος φαινότανε σαν να είχανε παθει ικτερο. Ακόμη όμως και στο sRGB mode η οθόνη ήταν ίσως και χειρότερη, με το συνδυασμό περιορισμένου χρωματικου εύρους (δεν ήταν 100% srgb σε καμιά περίπτωση, ούτε καν κοντά), χαμηλής αντίθεσης, βαριου grainy coating και έντονου glow (οι wide gamut πάντα έχουν περισσότερο, αλλά η dell ήταν απαράδεκτη) να σκοτώνουν την εικόνα. Υπόψιν ότι και σε color managed πρόγραμμα να δούλευα, πέρα από τη χρωματική ακρίβεια που από ότι διαβάζω δεν ήταν και φοβερή τα άλλα μειονεκτήματα μένουν.

Η νέα dell σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόσο χάλια, είναι καλή wide gamut οθόνη αν χρειάζεται τέτοια, αλλά σε περίπτωση δουλειάς με μη color managed προγράμματα δεν αποτελεί καλή επιλογή.

Εφόσον δεν παίζεις τόσο παιχνίδια και ασχολείσαι κυρίως με επεξεργασία φωτογραφίας βίντεο, θα πρότεινα την LG 27ud68 (27" 4Κ ΙPS) που έχει καλές επιδόσεις σε καλή τιμή (530 από msystems, ακόμη φθηνότερα από εξωτερικό). Η ανάλογη 34" της LG κοστίζει περίπου 750 από εξωτερικό.

Δημοσ.

Την u2410 την είχα 2 χρόνια. Την αγόρασα όντας ακόμη αδαής και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν η χειρότερη επιλογή που μπορούσα να κάνω.

Pwm dimming και πολύ ghosting μαζί με μεγάλο input lag για απαίσια gaming εμπειρία. Προφανώς απαράδεκτη εικόνα στο standard mode καθώς είχε διευρυμένο gamut που τα έδειχνε όλα υπερκορεσμενα, ειδικά στις φωτογραφίες το χρώμα του δέρματος φαινότανε σαν να είχανε παθει ικτερο. Ακόμη όμως και στο sRGB mode η οθόνη ήταν ίσως και χειρότερη, με το συνδυασμό περιορισμένου χρωματικου εύρους (δεν ήταν 100% srgb σε καμιά περίπτωση, ούτε καν κοντά), χαμηλής αντίθεσης, βαριου grainy coating και έντονου glow (οι wide gamut πάντα έχουν περισσότερο, αλλά η dell ήταν απαράδεκτη) να σκοτώνουν την εικόνα. Υπόψιν ότι και σε color managed πρόγραμμα να δούλευα, πέρα από τη χρωματική ακρίβεια που από ότι διαβάζω δεν ήταν και φοβερή τα άλλα μειονεκτήματα μένουν.

Η νέα dell σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόσο χάλια, είναι καλή wide gamut οθόνη αν χρειάζεται τέτοια, αλλά σε περίπτωση δουλειάς με μη color managed προγράμματα δεν αποτελεί καλή επιλογή.

Εφόσον δεν παίζεις τόσο παιχνίδια και ασχολείσαι κυρίως με επεξεργασία φωτογραφίας βίντεο, θα πρότεινα την LG 27ud68 (27" 4Κ ΙPS) που έχει καλές επιδόσεις σε καλή τιμή (530 από msystems, ακόμη φθηνότερα από εξωτερικό). Η ανάλογη 34" της LG κοστίζει περίπου 750 από εξωτερικό.

Ποια έκδοση είχες; Εγω έχω 2 Α10 και καμία δεν έχει τα προβλήματα που λες. Οι Α0, Α1, Α2 είχαν θέματα πολλά τα οποία έπειτα λύθηκαν.  Παιχνίδια δεν παίζω συχνά αλλά το motogp και το assasing creed που έπαιξα δεν πρόσεξα κάτι παράξενο.

Η LG καλή αν θέλεις μεγαλύτερη ανάλυση αλλά 4Κ σε 27'' θα πρέπει να την δεις από κοντά πρώτα. Και έχει πολύ καλή τιμή.

Δημοσ.

Ποια έκδοση είχες; Εγω έχω 2 Α10 και καμία δεν έχει τα προβλήματα που λες. Οι Α0, Α1, Α2 είχαν θέματα πολλά τα οποία έπειτα λύθηκαν.  Παιχνίδια δεν παίζω συχνά αλλά το motogp και το assasing creed που έπαιξα δεν πρόσεξα κάτι παράξενο.

Η LG καλή αν θέλεις μεγαλύτερη ανάλυση αλλά 4Κ σε 27'' θα πρέπει να την δεις από κοντά πρώτα. Και έχει πολύ καλή τιμή.

Μηπως δεν εχεις κανει τη συγκριση με νεοτερη καλυτερη οθονη?

Γιατι και εγω οταν την πρωταγορασα νομιζα οτι πηρα φοβερη οθονη σε σχεση με την παλια fujitsu μου, αλλα δεν ειχα σωστο μετρο συγκρισης.

Νομιζω την A04 εχω, αλλα δε μπορω να το επιβεβαιωσω τωρα.

Η 27" 4Κ εχει μικρα στοιχεια σε native scaling και ειναι απαιτητικη αναλυση για τα βαρια παιχνιδια, αλλα για photo και video editing αποτελει καλη επιλογη. 

Οριστε ενα αρθρο που βοηθαει να παρεις μια γευση.

https://pcmonitors.info/articles/the-4k-uhd-3840-x-2160-experience/

Ειναι γεγονος οτι αν δε μπορεις να τη χρησιμοποιησεις χωρις μεγαλο scaling τοτε καλυτερα να πας σε μικροτερη αναλυση.

Δημοσ.

Μηπως δεν εχεις κανει τη συγκριση με νεοτερη καλυτερη οθονη?

Γιατι και εγω οταν την πρωταγορασα νομιζα οτι πηρα φοβερη οθονη σε σχεση με την παλια fujitsu μου, αλλα δεν ειχα σωστο μετρο συγκρισης.

Νομιζω την A04 εχω, αλλα δε μπορω να το επιβεβαιωσω τωρα.

Η 27" 4Κ εχει μικρα στοιχεια σε native scaling και ειναι απαιτητικη αναλυση για τα βαρια παιχνιδια, αλλα για photo και video editing αποτελει καλη επιλογη. 

Οριστε ενα αρθρο που βοηθαει να παρεις μια γευση.

https://pcmonitors.info/articles/the-4k-uhd-3840-x-2160-experience/

Ειναι γεγονος οτι αν δε μπορεις να τη χρησιμοποιησεις χωρις μεγαλο scaling τοτε καλυτερα να πας σε μικροτερη αναλυση.

Έχω και την 2413. Το αμέσως επόμενο μοντέλο. Πέρα από μικροδιαφορές λόγο led panel δεν μπορώ να πω την 2410 χάλια. Απο περιέργεια πήγα και στο πλαίσιο να δώ την 2715 για σύγκριση. Νεότερο panel αλλά δεν είπα WOW!! σε σύγκριση με αυτές που έχω. Ίσως και να την έχω συνηθίσει δεν ξέρω. Ευχαριστώ για το link. Δεν έχει τύχει να δώ 4Κ μονιτορ σε windows παρα μόνο σε mac και εκεί το scaling είναι διαφορετικό. Για photo και video editing είναι εξαιρετικές οι 4K. Εχεις πολύ άπλα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά τελικά αγόρασα την Dell UP2716D και έχω να πω ότι εκστασιάστηκα. Την λατρεύω ήδη. Πολύ ζωντανά χρώματα, τελικά η 2560x1440 είναι πολύ όμορφη ανάλυση στα μάτια δουλεύοντας με Windows 10 και οι γωνίες θέασης καταπληκτικές. 

Γενικά overall, πολύ ενθουσιασμένος!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! να είστε όλοι καλά!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...