anvasila Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Καλημέρα φίλοι,Έχω προς το παρόν τα παρακάτω κομμάτια για το ηχοσύστημά μου:- Ενισχυτής: Yamaha RX-V477 (http://www.e-shop.gr/yamaha-radioenisxytis-rx-v477-htr-4067-black-p-PER.504284) - Front Sides: Magnat Monitor Suprem 202 - Back: Κάποια παλιά από ένα στρερεοφωνικό που είχα(θα μπούνε τα 202 και εκεί στο μέλλον) - Center: Magnat Monitor 252 Έχω τις παρακάτω απορείες: 1) Τα πίσω ηχεία είναι παράλληλα με τον καναπέ και όχι από πίσω του. Προς τα ποιά μεριά θα πρέπει να κοιτάνε? Να βλέπουνε τον κανεπέ ή την TV μπροστά? 2) SUBWOOFER. Είμαι μεταξύ του Magnat 202A ή 302Α. Η διαφορά μεταξύ του είναι στα 50 ευρό και το ένα έχει 8" και το άλλο 12". - Ποιο θα πρέπει να επιλέξω από τα δύο και ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής subwoofer? - Ο ενισχυτής βάζει περιορισμούς στην επιλογή subwoofer όπως γίνετε για παράδειγμα με τα ηχεία? - Ο χώρος του σαλονιού είναι περίπου 30 τετραγωνικά αλλά μακρόστενος με το σαλόνι να βρίσκετε κάθετα στο ένα μισό του - Με ενδιαφέρει 70% ταινίες και 30% μουσική (σε φυσιολογικά επίπεδα έντασης). - Τα +50 ευρό για τον 302Α δεν είναι απαγορευτικά αλλά αν δε κερδίσω κάτι ουσιαστικό θα προτιμούσα να τα γλιτώσω. Αυτό που δε θέλω με τίποτα είναι να πω σε 1 χρόνο γιατί δεν έδωσα ακόμα 50ευρό ο μλκ@ς για να είμαι καλύτερα. (Θα είμαι καλύτερα με το 12"?) Αυτά θα ήθελα να σας ρωτήσω. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. αααα και καλή χρονιά να έχουμε
rfc Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 1) Τα πισω ηχεια να κοιτανε στο σημειο ακροασης του θεατη αν ειναι δυνατον. 2) τα sub ειναι μεγαλη ιστορια για να εξηγηθει με μια απλη απαντηση αλλα στο 12'' σιγουρα θα εχεις μεγαλυτερο ογκο στον ηχο.... αν τον χρειαζεσαι και δε καλυπτεσαι εν μερη απο τα ηχεια σου, επειδη ηδη ο χωρος σου ειναι μκρος και περιεργος χωροταξικα. Επειδη εχω και εγω yamaha ......... οχι δεν εχει περιορισμους στο sub απο οσο γνωριζω και το κοβει απο 60-200Hz αν δε κανω λαθος.
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) 1) Στο 5.1 τα surround ηχεια τοποθετουνται στο πλαι σε γωνια μεταξυ 90 και 110 μοιρων σε σχεση με τον ακροατη (ακριβως πλαι η ελαφρα πισω και να κοιτανε τον ακροατη). Το δε υψος μεταξυ 30 και 120εκατοστων πανω απο το αυτι του ακροατη. Eγκυκλοπαιδικα (αφου ετσι κι αλλιως ο ενισχυτης σου δεν εχει τετοια δυνατοτητα) πισω τοποθετουνται τα surround back αλλα αυτο προυποθετει ελευθερο χωρο πισω απο τον καναπε καθως η σωστη θεση ειναι στην ιδια αποσταση απο τον ακροατη με τα πλαινα surround. Σε χωρους που ο καναπες ειναι κολλημενος με τον πισω τοιχο δεν ενδεικνυται η χρηση surround back ηχειων. 2) Στα subwoofer υπαρχει ενας γενικος κανονας. Οσο μεγαλυτερα και οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα.Στην περιπτωση σου δεν υπαρχει διλλημα. Σαφως να προτιμισεις το 12", στα 30Τ.Μ. ειναι οριακα επαρκες (το subwoofer φορτιζει ολοκληρο τον χωρο και οχι μονο την θεση ακροασης οποτε σε αντιθεση με τα ηχεια που σε ενδιαφερει να επαρκουν για τα 15 T.M, το sub θα πρεπει να επαρκει για να φορτισει ολοκληρο το δωματιο). Η τοποθετηση του ομως θα παιξει πολυ μεγαλο ρολο στο πως θα ακουγεται.Ποιες ειναι οι ακριβεις διαστασεις του χωρου σου? (πλατος Χ μηκος Χ υψος). Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2017 από SpirosZ68
graphist83 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Επειδή έχεις ηχειο με 16 άρες μονάδες θες πιο σοβαρό SUB από 8". Επιπλέων σε μεγάλους χώρους το 8αρι δυσκολεύεται να γεμίσει. Κατά βάση όμως στην παρούσα φάση έχει να κάνει με το ταίριασμα του με τα ηχεία σου Κανένας περιορισμός από τον ενισχυτή. Έχει δικό του ενισχυτή. Κατά κανόνα να ξέρεις τα πολύ μεγάλα SUB στην μουσική δεν είναι ότι καλύτερο καθώς υστερούν σε ταχύτητα. Η ουρά στο μπάσο στην μουσική είναι ανεπιθύμητη. Στις ταινίες όμως δίνει εντύπωσιασμο. Αν κάνεις σωστή ρυθμίση στο cross θα πάρεις καλό αποτέλεσμα. Άσε τον ενισχυτή να στο ρυθμίσει μεσω του μικροφώνου. Βάζεις το Cross τέρμα δεξιά και το volume του SUB στην μέση. Και αφήνεις τον ενισχυτή να στο σεταρει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα