pavloa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Στις 25-11 2016 Έκανα μια παραγγελεία απο ali. Στις 23-12-2016 έστειλα μήνυμα στο πωλητή να δω που είναι η παραγελλεία και μου ειπε οτι το στείλανε πίσω επειδή δεν περασε απο το τελωνείο..και είπε θα το στείλει ξανά. Σήμερα του έστειλα και μου είπε οτι δεν είναι διαθέσιμο. Του είπα να ακυρώσει την παραγγελεία και να μου στείλει τα λεφτά πίσω και μου είπε οκ Να ανοίξω refund ή να περιμένω να δω αν θα μου τα στείλει πίσω τα λεφτα? Αν και κανονικά δεν πρέπει να ανοίξω redund για να φανεί οτι δεν έχω παραλάβει?
japetus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Θα ανοίξεις dispute στο aliexpress, και αυτό θα σου επιστρέψει τα χρήματα
pavloa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ανοιξα dispute, τώρα θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο?
japetus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Όχι, συνήθως παίρνει λίγες μέρες, θα σου έρθει εμαιλ.
pavloa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Α οκ...μόλις μου έρθει email έρθει θα ενημερωσω
letom Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Έκανα για πρώτη φορά αγορά από aliexpress ένα τηλεχειριστήριο για drone και την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα. Το προϊόν ήταν σπασμένο σε ένα σημείο και γενικά δεν ήταν αυτό που έβλεπα στην περιγραφή (ενώ έδειχνε να έχει οθόνη LCD, αυτό που παρέλαβα δεν έχει). Του έβαλα μπαταρίες να δω έστω μήπως λειτουργεί αλλά δεν. Έβγαλα φωτογραφίες και τις έστειλα με μήνυμα στον πωλητή την περασμένη Πέμπτη λέγοντάς του και όλα αυτά που προανέφερα, με ρώτησε αν λειτουργεί, του επανέλαβα ότι δεν λειτουργεί και έκτοτε δεν έχει απαντήσει ξανά. Αν το πρόβλημα ήταν μόνο το σπάσιμο θα του έλεγα να μου το ξαναστείλει αλλά δεν τον εμπιστεύομαι γιατί αυτό που έστειλε είναι ένα κακό αντίγραφο του προϊόντος της περιγραφής. Συνεπώς νομίζω ότι το dispute είναι μονόδρομος. Δοκίμασα πριν λίγο ΄να ανοίξω dispute και μου δίνει τις εξής επιλογές: Refund Only - I haven't received my order and I would like to get my money back OR- The product is not as described and I would like a partial refund. Return Goods - I am not satisfied with the product I received and would like to return it for a full refund. You may have to pay the shipping fee(s). Δηλαδή το να πάρω full refund χωρφίς να το επιτρέψω δεν παίζει? Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν το παρέλαβα γιατί είχε tracking number και φαίνεται ότι παραδόθηκε. Φυσικά δεν θα είχε πρόβλημα να το στείλω πίσω αλλά αν είναι να χρεωθώ τα μεταφορικά τότε δεν έχει νόημα (η αξία του προϊόντος ήταν γύρω στα 15 δολάρια). Πίστευα ότι το aliexpress παρέχει πλήρη προστασία στον αγοραστή αλλά οι παραπάνω επιλογές που μου δίνει δείχνουν ότι δεν είναι έτσι. Δεν είναι δυνατόν να παραγγέλνεις άλλο, να σου στέλνει άλλο και να δικαιούσαι μόνο partial refund εκτός αν το επιστρέψεις με δικά σου έξοδα. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?
stelios18120 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 The product is not as discribed Εγώ αυτό θα διάλεγα και θα έλεγα του κινεζου να κάνει refund όλου του ποσού Εκεί που σου λέει να βάλεις το ποσό βάλε όλο το ποσό και πες του να το αποδεχτεί επειδή αυτό που έδειχνε δεν είναι αυτό που σου πουλησε. Και μόλις κλείσει το refund σου επειδή θα πάρει μερικές μερες,ρίξε αρνητική στα σχόλια του και 1 αστέρι. Επίσεις ο συγκεκριμένος είχε καλές κριτικές; Είδες πριν αγορασεις; Είχε αγοράσει κανενας άλλος το προϊόν;
letom Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Προφανώς θα επιλέξω item not as described όμως γιατί έχει την επιλογή πακέτο με το "partial refund"? Με αυτό παύει να είναι υποχρεωμένος για full refund. Εγώ θα του το ζητήσω αλλά δεν έχει υποχρέωση να το αποδεχτεί από τη στιγμή που το aliexpress τον καλύπτει βάζοντάς με να επιλέξω υποχρεωτικά "I would like a partial refund". Εκτός αν σε περιπτώσεις σαν αυτή επεμβαίνει το ali και τον υποχρεώνει σε full. Θα το κάνω έτσι όπως είπες και βλέπουμε. Σ' ευχαριστώ. Ο seller έχει 98,5% και πουλάει μόνο ανταλλακτικά για drone, δεν φαίνεται παπατζής. Το προϊόν το είχαν αγοράσει κι άλλοι αλλά δεν βρήκα στο feedback του κάποια κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν. Βέβαια κοίταξα τις πρώτες σελίδες του feedback, δεν το έψαξα κι όλο.
stelios18120 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Κοίτα βάλε εσύ αυτή την επιλογή και στην επιλογή του ποσού βάλε ολόκληρο όσα εδωσες,εφόσον πες του κινεζου ότι και χαλασμένο είναι. Δεν είναι ότι το έλαβες και δουλεύει απλά δεν είναι ίδιο,έλαβες άλλο προϊόν και δεν δουλεύει έστω να κάνεις ακόμα και έτσι τουλάχιστον την δουλειά σου. Οπότε του λες να σ δώσει όλο το ποσό πισω.μικρο είναι το ποσό πιστεύω θα δεχθεί.
letom Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 OK, μόλις το έκανα και έβαλα όλο το ποσό. Έβαλα και φωτογραφίες δίπλα δίπλα (described-received) για να φαίνονται οι διαφορές. Δεν με πειράζει τόσο το να δεχτεί να δώσει το -όντως μικρό- ποσό, όσο το αν υπάρχει buyer's protection γενικότερα γιατί μπορεί στο μέλλον να θελήσω να αγοράσω από εκεί κάτι ακριβό. Με το paypal αισθάνομαι ασφαλής (αν και δεν έχει χρειαστεί να ζητήσω refund ποτέ). Τώρα ήταν η πρώτη αγορά χωρίς paypal και επειδή ακούω καλά λόγια για το ali είπα να το δοκιμάσω κι αυτό και έπεσα στην περίπτωση.
stelios18120 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Έπεσες στην περίπτωση όπως λες Έχω κάνει πάνω από 70+ αγορές από ali και όλα πήγαν καλά εκτός από 1 φορά. Οπότε μην ανχωνεσαι,εντάξει συμβαίνουν αυτά. Και το buyer protection είναι καλό,δεν είναι paypal αλλά είναι κομπλε και αυτό.
letom Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Να ενημερώσω ότι τελικά όλα καλά. Χτες βράδυ ο πωλητής απάντησε λέγοντας να του στείλω βίντεο στο προσωπικό (!) του εμαιλ ότι δεν λειτουργεί το χειριστήριo, λες και ήταν αυτό το πρόβλημα. Χώρια που αυτό με το προσωπικό εμαιλ δεν μου άρεσε καθόλου, μου θυμίζει τακτική λαμόγιου. Σήμερα το πρωί είδα ότι το ali έκλεισε το dispute υπέρ μου με full refund.
kanesaxo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Παίδες, ακύρωσα μια αγορά (και δε ξαναψωνίζω απο αλιεξπρες, ειναι μεγάλοι ερασιτέχνες) οπου φυσικα ειχα πληρώσει τα 25ε. Ο πωλητής δέχτηκε και ακύρωσε την παραγγελία. Πότε μου πιστώνονται τα χρήματα;
stelios18120 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Θα περιμένεις 10-15 μέρες ώστε να δεις τα χρήματα περιπου Να ενημερώσω ότι τελικά όλα καλά. Χτες βράδυ ο πωλητής απάντησε λέγοντας να του στείλω βίντεο στο προσωπικό (!) του εμαιλ ότι δεν λειτουργεί το χειριστήριo, λες και ήταν αυτό το πρόβλημα. Χώρια που αυτό με το προσωπικό εμαιλ δεν μου άρεσε καθόλου, μου θυμίζει τακτική λαμόγιου. Σήμερα το πρωί είδα ότι το ali έκλεισε το dispute υπέρ μου με full refund. Οπότε όλα πήγαν οκ. Αφού πήρες full refund μία χαρά. 1
letom Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ναι, μια χαρά. Όπως φάνηκε, όταν έχεις αποδεδειγμένα δίκιο το ali σε αποζημιώνει άμεσα. Ψάρωσα με εκείνο το "partial refund" και αγχώθηκα άδικα. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη βοήθεια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα