Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εχεις οφειλες στην εφορια ολοι ξερουμε τις 12 δοσεις υπαρχει ομως τροπος να βγαλεις Ταυτοτητα Οφειλης(ΤΟ) η διαφορα ειναι οτι στο δευτερο βαζεις οσα μπορεις και οταν μπορεις αντιθετα με τις δοσεις.

Οταν οι οφειλες εχουν καταστει ληξιπροθεσμες μπορεις να βγαλεις ΤΟ(ταυτοτητα οφειλης)??

Ξερει καποιος?

Δημοσ.

1. Πηγαίνεις στο gsis.gr

2. Κάνεις log in με τα στοιχεία σου

3. Προσωπ. Πληρ/ση

4. Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης

Δημοσ.

1. Πηγαίνεις στο gsis.gr

2. Κάνεις log in με τα στοιχεία σου

3. Προσωπ. Πληρ/ση

4. Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης

Το Ξερω αυτο το θεμα ειναι μπορω να βγαλω ταυτοτητα οφειλης οταν οι οφειλες ειναι ληξιπροθεσμες και εχει ερθει μηνυμα απο την εφορια για τακτοποιηση τους η μπορω μονο να κανω 12 δοσεις?

Καταφερα και μιλησα με εφορια το θεμα ειναι οτι μπαινοντας στις 12 δοσεις αν εισαι σωστος στην πληρωμες τους δεν συνεχιζει να τοκιζεται το ποσο αντιθετα με την Ταυτοτητα οφειλης.

Δημοσ.

Μα αυτό βλέπεις εκεί. Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σου αναλυτικά και δίπλα θα σου βγάζει λογικά ένα κουτάκι που λέει "Ταυτότητα Οφειλής". Το πατάς και σου βγάζει τον αριθμό που πρέπει να δώσεις για να πληρώσεις. Πληρώνεις όσα θες κι αυτό αυτόματα αφαιρεί αυτό το ποσό από το σύνολο της συγκεκριμένης οφειλής.

Εννοείται, ότι αν δεν κάνεις ρύθμιση συνεχίζουν και τοκίζονται.

Η καλύτερη λύση είναι να ρυθμίσεις το σύνολο τον οφειλών και να προσπαθείς να καταβάλεις κάθε μήνα το μέγιστο δυνατό. Αν δεν τα καταφέρεις να είσαι συνεπής, θα σου κόψουν απλά τη ρύθμιση(δεν στη κόβουν αμέσως βέβαια) και θα συνεχίσει να τοκίζεται το υπόλοιπο που σου έχει μείνει. 

• Like 1
Δημοσ.

και ρύθμιση να κάνεις προκύπτει κάποιο επιτόκιο δεν είναι άτοκες οι ρυθμίσεις

απλά έχεις τα χρέη σου τακτοποιημένα και δε θα σου σκάσει κάνα μπλοκάρισμα λογαριασμού ή κάνα χαρτί για κατάσχεση (βέβαια αν θες ενημερότητα πρέπει να πας από κει δε βγάζεις από το σπίτι σου) 

κατά τα άλλα σε αρρύθμιστα χρέη πάντα μπορείς να τυπώσεις ταυτότητα και να πας να πληρώσεις έστω και ένα μέρος αυτών, αρκετοί πάνε και βάζουν λίγα λίγα όποτε έχουν 

όταν ρυθμίσεις και πληρώσεις τη πρώτη δόση ώστε να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση  φεύγουν από τη καρτέλα με τις οφειλές εκτός ρύθμισης και πάνε στα στοιχεία ρύθμισης

επίσης κάποιες λίγες οφειλές (ανάλογα το είδος των οφειλών) μπορούν και σήμερα να πάνε στις 24 δόσεις, αλλά όλες σχεδόν αυτές που αφορούν καθαρά την εφορία μέχρι 12 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια αν καποιος ξερει οταν σου ερχεται αυτο το μηνυμα "Τακτοποίηση ληξιπροθέσμων οφειλών" απο την εφορια

n3swbc.png

ποσες φορες μπορει να σου το στειλουν πριν πραγματικα προχωρησουν σε κατασχεση??

Ξερει καποιος?Ευχαριστω!

Δημοσ.

Παιδια αν καποιος ξερει οταν σου ερχεται αυτο το μηνυμα "Τακτοποίηση ληξιπροθέσμων οφειλών" απο την εφορια

n3swbc.png

ποσες φορες μπορει να σου το στειλουν πριν πραγματικα προχωρησουν σε κατασχεση??

Ξερει καποιος?Ευχαριστω!

Επειδή υπάρχει ανάγκη από ρευστό συνήθως δεν κάνουν πολύ υπομονή. Έχεις δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο στο gsis?

Δημοσ.

Επειδή υπάρχει ανάγκη από ρευστό συνήθως δεν κάνουν πολύ υπομονή. Έχεις δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο στο gsis?

γινεται να δηλωσω ακατασχετο μεσα απο το gsis? ή πρεπει να παω εφορια?

Αν ξερει κανεις, πανω απο ποσο χρεος κοινοποιουνται για κατασχεση? εγω ειμαι περιπου στο 2000αρο

Δημοσ.

Αν ξερει κανεις, πανω απο ποσο χρεος κοινοποιουνται για κατασχεση? εγω ειμαι περιπου στο 2000αρο

Μονο μεσα απο το gsis μπορεις να τον δηλωσεις και ας και το χαρτι στην τραπεζα .

Χωρις να ειναι απολυτο για τετοια μικρα ποσα δεν προχωρουν σε κατασχεση .

http://www.express.gr/news/finance/754662oz_20160827754662.php3

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/polites.html

Δημοσ.

Μονο μεσα απο το gsis μπορεις να τον δηλωσεις και ας και το χαρτι στην τραπεζα .

Χωρις να ειναι απολυτο για τετοια μικρα ποσα δεν προχωρουν σε κατασχεση .

http://www.express.gr/news/finance/754662oz_20160827754662.php3

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/polites.html

Σε ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Δήλωση ακατάσχετου + 12μηνη ρύθμιση. Αν έχεις καταθέσεις, φρόντισε να το τακτοποιήσεις το θέμα σιγά-σιγά.

Link για ακατάσχετο:

https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/year2014/accountdecl/index.jsp

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δηλώνεις έναν μόνο λογαριασμό, που να είναι συνδεδεμένος στο δικό σου ΑΦΜ και επιλέγεις την σωστή από τις 2 επιλογές που βγάζει.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν με νοιαζει αυτο απλα ειμαι συνδικαιουχος σε βιβλιαριο της μητερας μου και εχω δευτερο σπιτι(μην το βγαλουν σε πλειστηριασμο...)

Δημοσ.

Οχι δεν με νοιαζει αυτο απλα ειμαι συνδικαιουχος σε βιβλιαριο της μητερας μου και εχω δευτερο σπιτι(μην το βγαλουν σε πλειστηριασμο...)

αν κάνουν κάτι, πρώτα θα επιτεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό, για το σπίτι θέλει χρόνια μέχρι να κάνουν κατάσχεση, ηρέμησε.

διχίλιαρο δεν είναι τραγικό ποσό, δεν ξέρω αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις διακανονισμό 12 δόσεων, ή εστω να δίνεις ότι μπορείς, ένα 50ρικο το μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε υπόψη σας ότι στην παροχή υπηρεσιών, έχουν αρχίσει και ανακαλούν άδειες λειτουργίας σε όσους έχουν οφειλές στο Δημόσιο (εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κλπ) και δεν μπορούν να πάρουν ενημερότητα. Σου δίνουν 15 ημερολογιακές ημέρες, όπως λέει ο Νόμος, και μετά ανακαλούν άδειες. Προσοχή.

• Like 1
Δημοσ.

αν κάνουν κάτι, πρώτα θα επιτεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό, για το σπίτι θέλει χρόνια μέχρι να κάνουν κατάσχεση, ηρέμησε.

Εδω διαβαζω οτι για 500 ευρω βγαζουν σε πλειστηριασμο σπιτια.

Μπορουν να βρουν τον λογαριασμο της μητερας μου που δεν το εχω δηλωσει καπου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...