Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θερμοκρασια στην καρτα γραφικων


jasonas21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω την παρακάτω καρτα :

 

su43S7.png

 

και εχω προβλημα στην θερμοκρασια της! ανεβαινει πολυ οταν παιζω παιχνιδια σε σημειο των 105-110 βαθμων με αποτελεσμα να σβηνει ο υπολογιστης οταν φτανει στο οριο!

την εχω βγαλει την εχω καθαρισει απο σκονη κλπ εχω βαλει και μια παστα που ειχα αλλα ακομα το συνεχιζει...

σε κανονικη λειτουργια του υπολογιστη (χωρις παιχνιδια κλπ) η θερμοκρασια ειναι στους 66 βαθμους!

δεν ξερω τι να κανω, εχετε κατι να προτείνετε? 

τα παιχνιδια που παιζω δεν ειναι πολυ βαρια μην φανταστείτε, Football Manager ειναι και Mount & Blade κυριως...

 

επισης οπως θα δειτε η καρτα εχει ενα ανεμιστηρακι

suEZg4.jpg

 

το οποιο απο την αρχη που ειχα παρει την καρτα (μεταχειρισμενη) δεν θυμαμαι να λειτουργεί... ομως δεν ειχα προβλημα μεχρι τωρα, ουτε εσβηνε το pc! (δεν ξερω αν ξεκινάει και σταματάει ως εξτρα ψύξη οποτε χρειαστεί)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ανεμιστηράκι σου θα έπρεπε να δουλεύει!!!! δεν μπορείς να δεις εάν ξεκινάει μόλις αρχίζεις τα παιχνίδια; Eγώ θα σου πρότεινα να προσαρμόσεις πάνω στην ψύκτρα ένα άλλο ανεμιστηράκι του εμπορίου και να το συνδέσεις κατευθείαν στα 12V για να δουλεύει συνέχεια και θα είσαι ΟΚ. Η ψύκτρα βγάζει την θερμοκρασία από το ολοκληρωμένο και το ανεμιστηράκι γυρίζει για να δροσίζει την ψύκτρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είτε δεν λειτουργεί ο ανεμιστήρας είτε απλά η κάρτα χρειάζεται αλλαγή θερμοαγώγιμης.

Αν θες να μην την κλαις,σταμάτα να την καις αρχικά και καθάρισέ την/αλλαξε θερμοαγώγιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'ότι γράφει άλλαξε ήδη πάστα. Από την στιγμή που ο ανεμιστήρας δεν λειτουργούσε τόσο καιρό, η κάρτα έχει ήδη "ψηθεί". Προσάρμοσε έναν ανεμιστήρα, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω και όσο σε βγάλει...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω εναν ανεμηστηρα πυργου ελευθερο , αλλα 2 πραγματα θελω να ρωτησω! 1ον ο ανεμιστηρας δεν παιρνει τον εσωτερικο αερα (ζεστο) και τον βγαζει εξω απο το κουτι? πως θα λειτουργήσει πανω στην καρτα? και 2ον πως θα κολλήσω τον ανεμιστήρα πανω στην καρτα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αυτό εννοώ... θα βαλω τον ανεμιστήρα να σπρώχνει αερα προς την καρτα ή να τραβάει? :P

Γιατι απο το κουτι τραβαει απο μεσα προς τα εξω, δεν σπρώχνει προς τα μεσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα μπορείς να βρεις απλές μακριές βίδες και να τις περάσεις από τις τρύπες που θα έχει το ανεμιστηράκι και να βιδώσουν-ποιάσουν στα fins πάνω στην ψύκτρα. Πρωτού το τοποθετήσεις πάνω στην ψύκτρα, σύνδεσε το για να δεις προς τα που βγάζει τον αέρα. Θα πρέπει να το βάλεις ώστε να βγάζει τον αέρα πάνω στην ψύκτρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολα καλα το συνδεσα πανω στην ψυκτρα το ανεμιστηρακι αν και με δυσκολια γιατι ειναι αρκετα μεγαλυτερο της και plus δεν ειχα απο που να πιασω με zip ties και τα δυο μαζι... τελικα εβγαλα το μικρο ανεμιστηρακι της καρτας που δεν δούλευε και το επιασα σε ενα κενο που ειχε πισω απο αυτο... μακαρι να κρατησει, αν και σκέφτομαι να βαλω αλλο ενα για σιγουριά! καθαρισα και εβαλα νεα παστα και βλεποντας τις θερμοκρασιες σε απλη λειτουργια ειναι περιπου 37 βαθμους! μετα απο 1-2 ωρες παιχνιδι mount & blade η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 60 βαθμους!

όποτε λογικά δουλεψε....ευχαριστώ πολύ παιδιά! Καλη Χρονια να εχουμε!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ λέω να πάρεις σβάρνα τα PCάδικα στην γειτονιά σου και να ρωτήσεις αν έχουν να σου δώσουν καμιά παλιά κάρτα με 20 ευρώ... μπορεί να κάνεις και αναβάθμιση!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πήγαινε σε όποιο PCάδικο δεν ειναι μεγάλη αλυσίδα και θα έχουν κάτι... και στην πανεπιστημίου κοντά έχει κάποια που κάνουν ακριβώς αυτό.

Δεν ειναι τιποτα δραματικό απλά μπαίνεις μέσα και τους ρωτάς αν πουλάνε μεταχειρισμένες κάρτες ή θα σου δείξουν τι έχουν ή θα σου πουν όχι και πας σε άλλο. 

 

Βόλτα θα κάνεις δες το σαν περιπέτεια! ή Quest :P

 

ρίξε και καμιά ματιά στις αγγελίες πχ αυτός εδώ μένει Αθήνα http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/830088-asus-gtx275/ μπορεί ίσως να συζητήσει και τιμή η κάρτα του ειναι παρόμοιων επιδόσεων με μια ati  4890 δηλαδή καλύτερη απο αυτή που έχεις τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα το δοκιμάσω! το κακο ειναι οτι δεν θα ξερω αν η καρτα θα ειναι καλύτερη απο αυτη που εχω :P συνήθως έμπαινα στο game debate και συγκρινα μια καρτα που εβλεπα, με αυτη που εχω τωρα και εβλεπα ποια ειναι καλύτερη! στα μαγαζια ομως πως θα το κανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν 

Απο AMD ειναι απλό  τα παλιά ονόματα έχουν αυτό το φορμάτ ΓΤΤΤ (το πρώτο ψηφίο ειναι η γενιά "Γ" και το δεύτερο ειναι ο τύπος "Τ" )

 

Αν λοιπόν συναντήσεις μια κάρτα ίδιας γενιάς (να ξεκινάει απο "4" ) και το νούμερο του τύπου της ειναι ίδιο με το δικό σου "650" τότε οι κάρτες ειναι ολόιδιες :P

Αν το νούμερο του τύπου ειναι μεγαλύτερο  τότε ειναι καλύτερη.

Αν ειναι μεγαλύτερης γενιάς πχ "5" αλλά ο τύπος ειναι μικρότερος αριθμός απο τον δικό σου τότε παίζει ή να ειναι ίδιες ή να ειναι χειρότερη εσύ για σιγουριά θα το εκλαμβάνεις σαν χειρότερη οπότε πάντα θα κοιτάς να έχει ίσο ή μεγαλύτερο τύπο εκτός αν ξεφεύγουμε σε γενιά πχ αν ειναι "7" τότε αν δεν ειναι πολύ πιο χαμηλός ο τύπος δεν παίζει να κάνεις κάτι σημαντικό. 


Απο nvidia με 3 ψηφία (πχ GTX 275 GTX 440) το φορμάτ ειναι ΓΤΤ όποια κάρτα έχει "40" στον τύπο της ή μεγαλύτερο ειναι καλύτερη απο την δικιά σου.

Απο τις nvidia με 4 ψηφία πάει  ΓΤΤΤ όλες οι κάρτες 8 γενιάς και πάνω με τύπο μεγαλύτερο του 600 είναι ίσες ή καλύτερες απο την κάρτα σου

Απο τις γενιές 6,7 για σιγουριά καλύτερες θεώρησε μόνο αυτές που έχουν τύπο πάνω απο 800.


Όσο για τις 3ψήφιες AMD ότι ειναι μεγαλύτερο απο 250 σίγουρα ειναι καλύτερο.

και τέλος μην μπαίνεις σε σελίδες όπως το game debate είναι GTP

Οι παραπάνω οδηγίες είναι γενικές προς ναυτιλομένους και σε καμιά περίπτωση εμπεριστατωμένη ανάλυση επιδόσεων. 


Γενικα (μην το πάρεις προσβλητικά) κατα πάσα πιθανότητα όποια κάρτα συναντήσεις στο 20-30 ευρώ θα ειναι καλύτερη απο την δικιά σου ή ίδιων επιδόσεων... μόνο κάτι GT 210/430 κτλ να αποφύγεις :P

 

εδώ ένας άλλος δίνει αυτή που ειναι λίγο καλύτερη απο την δική σου πάλι με 30 αλλά ίσως μπορεις να τον παζαρέψεις και αυτόν http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/817700-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-lol/

 

 

Edit: επίσης προτίμησε κάρτα που να έχει GDDR5 μνήμη (το γράφει στο κουτί αν δεν έχει κουτί δες για κάποιο άσπρο αυτοκολλητάκι πάνω της που να το λέει )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...