Cool-J Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα στο group, Έκανα μια παραγγελία και απο επιπολαιότητα καθώς δεν έκανα σωστή έρευνα αγοράς με αποτέλεσμα να θέλω να την ακυρώσω. Ναι μ@λ#κία, μην με κράξετε γιαυτό. Ο πωλητής είναι από Αγγλία και έχει στείλει ήδη το δέμα, οπότε δεν προλαβαίνω να κάνω ακύρωση. Ο πωλητής έχει χαμηλό σκορ και δεν εμπιστεύομαι να το παραλάβω και να το επιστρέψω μετά (μπορει να μην παει καν να το παραλάβει καθώς έχω διαβάσει πολλα) ακόμα και εάν δεχεται επιστροφή (εντός 14 ημερών) σκέφτηκα να κάνω άρνηση παραλαβής. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Τι τακτική ακολουθείται; Αν ναι: 1) Επιστρέψει το δέμα πίσω στον πωλητή και παίρνω τα χρήματα εάν κάνω dispute οτι δεν το παρέλαβα? 2) Πάω στο ταχυδρομείο και τους λέω ότι αρνούμαι να το παραλάβω;
kioukiou800 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Θες να ακυρώσεις την παραγγελία λόγω χαμηλης βαθμολογίας ή το μετάνιωσες?
corsair04 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα στο group, Έκανα μια παραγγελία και απο επιπολαιότητα καθώς δεν έκανα σωστή έρευνα αγοράς με αποτέλεσμα να θέλω να την ακυρώσω. Ναι μ@λ#κία, μην με κράξετε γιαυτό. Ο πωλητής είναι από Αγγλία και έχει στείλει ήδη το δέμα, οπότε δεν προλαβαίνω να κάνω ακύρωση. Ο πωλητής έχει χαμηλό σκορ και δεν εμπιστεύομαι να το παραλάβω και να το επιστρέψω μετά (μπορει να μην παει καν να το παραλάβει καθώς έχω διαβάσει πολλα) ακόμα και εάν δεχεται επιστροφή (εντός 14 ημερών) σκέφτηκα να κάνω άρνηση παραλαβής. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Τι τακτική ακολουθείται; Αν ναι: 1) Επιστρέψει το δέμα πίσω στον πωλητή και παίρνω τα χρήματα εάν κάνω dispute οτι δεν το παρέλαβα? 2) Πάω στο ταχυδρομείο και τους λέω ότι αρνούμαι να το παραλάβω; εάν δεν είναι συστημένο έρχεται με ταχυδρομείο και το αφήνει ο ταχυδρόμος στο κουτί δεν υπογραφείς εάν είναι συστημένο με acs στην περίπτωση που δεν είναι συστημένο πως θα αποδείξεις ότι το επέστρεψες ;
argimeg Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, δεν θέλεις πια αυτό που αγόρασες ή φοβάσαι ότι αυτό που θα σου στείλει ο πωλητής είναι μαιμού; Εάν είναι το δεύτερο φώναξε έναν φίλο σου να τραβάει video με το κινητό από το unboxing που θα κάνεις ώστε να έχεις αποδείξεις εάν δεν σου έχει στείλει αυτό που αγόρασες. Εάν πλήρωσες με paypal και έχεις δίκιο στο τέλος θα δικαιωθείς.
Cool-J Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Παιδιά να ξεκαθαρίσω γιατί μάλλον εγώ δεν ήμουν σαφής. Το μετάνιωσα και ΔΕΝ θελω να το πάρω. Το έχει στείλει με ταχυδρομείο ως συστημένο με tracking από Αγγλία. Επίσης φοβάμαι να ακολουθήσω την κλασσική διαδικασία παραλαβής και μετά επιστροφής λόγω της χαμηλής του βαθμολογίας. Το ποσό είναι μεγάλο (κοντά 450 ευρώ). Ρωτάω κάποιον που έχει ήδη κάνει άρνηση παραλαβής από ταχυδρομείο μόνο. Ευχαριστώ
Silverage Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Σίγουρα θα χρεωθείς τα μεταφορικά και μάλλον θα φας και αρνητική. 1
Cool-J Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Σίγουρα θα χρεωθείς τα μεταφορικά και μάλλον θα φας και αρνητική. Μάλιστα. Να απαντάνε μόνο όσοι γνωρίζουν.
solton57010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Αρνηση παραλαβης δεν σημαινει οτι θα παρεις πισω τα χρηματα σου απο το paypal.Το πιο πιθανο ειναι οτι στο case που θα ανοιξεις σε payapal ή ebay ο πωλητης θα παραθεσει σαν στοιχειο την αρνηση παραλαβης και θα σου ζητηθει να ξαναπληρωσεις μεταφορικα για να στο ξαναστειλει.Παντως λεφτα πισω το θεωρω απιθανο να παρεις μετα την αρνηση παραλαβης.Καλυτερα να παραλαβεις και να το επιστρεψεις απο την στιγμη που δεχεται επιστροφες ή συνεννοήσου με τον πωλητη απο τωρα για το πως ακριβως θα το επιστρεψεις 2
Silverage Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μάλιστα. Να απαντάνε μόνο όσοι γνωρίζουν. Μήπως θες να δουλεύουμε και στο ebay; 4
isay Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μάλιστα. Να απαντάνε μόνο όσοι γνωρίζουν. Το λάθος του silverage ειναι οτι σου απαντησε γιατί στα ειπε μια χαρα. Αν κάνεις άρνηση παραλαβής, θα φας σίγουρα αρνητική (θα μου πεις σκασίλα σου) και αν το κάνεις χωρις προσυννενοηση με τον πωλητη ειναι πολυ πιθανό να μη σου επιστραφουν τα χρήματα και σε περιπτωση case να βγει υπερ του πωλητη. Άρα αν θες λύση στο προβλημα σου, επικοινησε ΧΤΕΣ με τον πωλητη, πες του γραπτά οτι έχεις οικονομικο προβλημα και δεν μπορεις να παραλάβεις και οτι θα πληρώσεις μεταφορικά. Αν το δεχτεί καθαρισες φθηνα. Αν δεν το δεχτεί και πας σε case ισως το ebay καταλήψει στο ίδιο. Αν τωρα θες να μην παραλαβεις και να πάρεις πίσω τα λεφτά σου και να μη χρεωθείς τιποτα ... δυσκολο 3
Cool-J Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Εξακολουθούν να απαντάνε άτομα που δεν έχουν εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα (και γενικώς από ebay από ότι φαίνεται) απλά και μόνο για να απαντήσουν... Νομίζω είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σαφής και ζητάω συγκεκριμένη πληροφορία, επίσης ζήτησα να απαντάνε άτομα που γνωρίζουν και ΕΧΟΥΝ κάνει άρνηση παραλαβής. Όσοι αναφέρουν ότι θα "φαω" αρνητική ή θα μου βάλει αρνητική ο seller είναι εκτός θέματος και απλά αποδεικνύουν την άγνοια τους πάνω στο θέμα ενώ εικάζουν και δίνουν λανθασμένες πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν αφού από το 2008 (ίσως και αργότερα δεν θυμάμαι) ένας seller ΔΕΝ μπορεί να βάλει αρνητική βαθμολογία στον buyer. 1
ziaba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 πρέπει να παραλάβεις το προϊόν (και αν υπάρχει θέμα στείλτο πίσω) τι θα πει δεν το θέλω ... ο πωλητής πλήρωσε μεταφορικά, το προϊόν θα ταξιδεύει ένα μήνα και βάλε Αγγλία - Ελλάδα - Αγγλία ... ο άλλος δεν είναι μλκας να χάνει τον χρόνο και χρήμα μαζί σου
isay Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Εξακολουθούν να απαντάνε άτομα που δεν έχουν εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα (και γενικώς από ebay από ότι φαίνεται) απλά και μόνο για να απαντήσουν... Νομίζω είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σαφής και ζητάω συγκεκριμένη πληροφορία, επίσης ζήτησα να απαντάνε άτομα που γνωρίζουν και ΕΧΟΥΝ κάνει άρνηση παραλαβής. Όσοι αναφέρουν ότι θα "φαω" αρνητική ή θα μου βάλει αρνητική ο seller είναι εκτός θέματος και απλά αποδεικνύουν την άγνοια τους πάνω στο θέμα ενώ εικάζουν και δίνουν λανθασμένες πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν αφού από το 2008 (ίσως και αργότερα δεν θυμάμαι) ένας seller ΔΕΝ μπορεί να βάλει αρνητική βαθμολογία στον buyer. Αφου λοιπόν εσύ τα ξέρεις τόσο καλα, γιατί ξεπέφτεις στο ταπεινο insomnia; Είσαι τοσο γνώστης που αρκεί να κάνεις μερικές ερωτήσεις στο google για να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις. Κάνε αρνηση και καθαρισες 2
chipakos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Εξακολουθούν να απαντάνε άτομα που δεν έχουν εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα (και γενικώς από ebay από ότι φαίνεται) απλά και μόνο για να απαντήσουν... Νομίζω είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σαφής και ζητάω συγκεκριμένη πληροφορία, επίσης ζήτησα να απαντάνε άτομα που γνωρίζουν και ΕΧΟΥΝ κάνει άρνηση παραλαβής. Όσοι αναφέρουν ότι θα "φαω" αρνητική ή θα μου βάλει αρνητική ο seller είναι εκτός θέματος και απλά αποδεικνύουν την άγνοια τους πάνω στο θέμα ενώ εικάζουν και δίνουν λανθασμένες πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν αφού από το 2008 (ίσως και αργότερα δεν θυμάμαι) ένας seller ΔΕΝ μπορεί να βάλει αρνητική βαθμολογία στον buyer. Η αρνητική δεν μας ενδιαφέρει διότι δεν είμαστε πωλητές. Αρνητική μπορεί να σου δώσει ένας για διάφορους λόγους οπότε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρει κανένα το αν θα φάει ο φίλος αρνητική ή δεν θα φάει. Στο θέμα μας λοιπόν. Το δέμα από την στιγμή που έχει αριθμό παρακολούθησης θα το παραλάβεις κανονικά και την ίδια ημέρα που θα το παραλάβεις θα το στείλεις πίσω ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ αφού έχεις συννενοηθεί με τον πωλητή ότι δεν το θέλεις ,ότι δεν το χρειάζεσαι, ότι έκανες λάθος αγορά δεν έχει σημασία ότι θέλεις πες του ,όμως πρέπει να του μιλήσεις. Θα ανοίξεις υπόθεση για επιστροφή του αντικειμένου για να φαίνονται όλα αυτά στο ebay και εγγυημένα αφού συμφωνήσει και ο πωλητής θα πάρεις πίσω την αξία του αντικειμένου.Χάνεις όλα τα μεταφορικά πήγαινε έλα. 1
alpo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής και να γράψεις αυτά ακριβώς στον πωλητή. Δεν πιστεύω να μην θέλει να συνεργαστεί κι αυτός. Μην προσπαθήσεις μέσω ebay και paypal με dispute γιατί με την σειρά του και ο πωλητής δεν θα έχει κανένα λόγο να ειναι συνεργάσιμος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Σε δική μου περίπτωση, όταν σταμάτησε το δέμα στο τελωνείο και μου χρέωσαν επιπλέον φόρο που πλέον δεν συμφέρει η αγορά, ζήτησα απ τον πωλητή να το επιστρέψω πίσω. Ήμουν ξεκάθαρος και το δέχτηκε αν και δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Τον κάλυπταν οι όροι του ebay καθώς δεν ευθύνεται ο πωλητής για τυχών έξτρα χρεώσεις τελωνείου. Παρ όλα αυτά δέχτηκε να μην το παραλάβω και να επιστραφεί πίσω σε αυτόν με την ένδειξη return to sender (με το ίδιο tracing number). Μου επέστρεψε το πόσο της αγοράς εκτός από τα μεταφορικά τα οποία τα χρεώθηκα εγώ. Τα ΕΛ.ΤΑ. δυστυχώς με δυσκόλεψαν αρκετά γιατί όταν έφτασε στο ταχυδρομείο το δέμα και πήγα να το παραλάβω, αφού αρνήθηκα την παραλαβή και ζήτησα να επιστραφεί στον αποστολεα, αυτό έγινε μετά από διάστημα πάνω απο εναμισο μήνα. Με αποτέλεσμα να καθηστερισει πολύ και η επιστροφή και κατ επέκταση η επιστροφή των χρημάτων μου από τον πωλητή ο οποίος έπρεπε να το παραλάβει πρώτα στα χέρια του. Όλα λοιπόν έχουν να κάνουν με καλή συνεννόηση και καλή θέληση. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα