babis_89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα σε όλη την παρέα, χρειάζομαι λίγο την βοήθεια σας και την γνώμη σας. Νοίκιασα μια γκαρσονίερα 40 τ.μ. και το κλιματιστικό που έχει με πειράζει στον λαιμό.. με πιάνει βήχας και το αλλεργικό μου. Σκέφτηκα να αγοράσω μια σόμπα και να μην λειτουργώ το κλιματιστικό.. Γνωρίζεται κάποια οικονομική και ποιά θα είναι κατάλληλη? Αλογόνου... Πομπός.... ? Πείτε μου λίγο αν γνωρίζετε.. Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα εκει στο 50 αρικο υπολογίζω (max).. Ευχαριστώ πολύ
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Πάρε μία με φιάλη γκαζιού να ζεσταθεί πραγματικά.
babis_89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Πάρε μία με φιάλη γκαζιού να ζεσταθεί πραγματικά. Φοβάμαι λίγο το γκάζ και επίσης κάποτε είχα πάρει μια και δεν μου ζέστανε όλο τον χώρο
AntiCambeR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Φοβάμαι λίγο το γκάζ και επίσης κάποτε είχα πάρει μια και δεν μου ζέστανε όλο τον χώρο Η μια λύση είναι αυτή: http://www.skroutz.gr/c/1505/Sompes-THermastres-Petrelaiou/m/389/Kerosun.html Η άλλη είναι αυτή: http://www.skroutz.gr/c/1501/THermopompoi-Convectors.html?from=catspan&keyphrase=%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B9
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δυστυχως θερμανση και οικονομια δε πανε μαζι,τουλαχιστον πραγματικη θερμανση. Αν θες κατι να "σπαει" το κρυο και φθηνο παρε εναν θερμοπομπο με θερμοστατη. Αν θες πραγματικη θερμανση να εισαι δηλαδη με κοντομανικο μεσα στο σπιτι παρε μια kerosun τη μικρη αλλα θελει καλη διαχειρηση ωρων λειτουργιας (εγω τη βαζω 6 ωρες περιπου προς το βραδυ) γιατι αμα τη βαζεις ολη μερα ξεχνατο θα χρεωκοπησεις.Το καλο και με τα 2 πιο πανω ειναι οτι κραταει τη ζεστη και λιγες ωρες μετα το κλεισιμο σε αντιθεση με το κλιματιστικο. Η αλογονου που ανεφερες ζεστενει οτι ειναι μπροστα της μονο και σε κοντινη αποσταση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Το καλο και με τα 2 πιο πανω ειναι οτι κραταει τη ζεστη και λιγες ωρες μετα το κλεισιμο σε αντιθεση με το κλιματιστικο. Aν είναι αμόνωτο το σπίτι, η διαφορά θα είναι της πλάκας...
babis_89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Βρήκα απο έναν γνωστό παρόμοια σομπα με αυτην εδώ http://www.skroutz.gr/s/10302184/OEM-AY-90049.html απο οικονομία πως παν αυτές? δηλαδή πόσες ώρες την ημέρα να την ανάβω? Έχει 5 λαμπες και επιλέγεις πόσες θες να ανάψει και έναν θερμοστάστη.. Επίσης πως να την λειτουργώ πιο σωστά ώστε να έχω ζέστη αλλά και να μην καίει παρα πολύ. Έχω και ένα κλιματιστικό μέσα στο δωμάτιο (38 τμ) αλλά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα.. Κάνει συνεχλως αποψύξεις με αποτέλεσμα να είναι κρύο το σπίτι, γιατί π.χ απο της 2 ωρες που ειναι αναμένο λειτουργεί μόνο 10 λεπτά (και πολλά λέω).. τσάμπα ρεύμα και θέρμανση πουθενά. Η οδηγίες χρήσης λένε ότι μπορεί απλά να κάνει απόψυξη διάρκειας 15 λεπτών αλλά όχι 15 + 15 +15 +..... εκτός αν έχει κάποιο πρόβλημα.. Δεν ξέρω αν γνωρίζει κάποιος. (με εξωτερικές θερμοκρασίες απο 0 βαθμούς εως και 10, γιατί μου το κάνει και την ημέρα αυτο το κόλπο με την απόψυξη, δεν είναι μόνο την νύχτα). Μια μέρα το είχα απο της 6 το απόγευμα μέρι της 12 το βράδυ και δούλευε 5 λεπτάκια ανά μια ώρα και αυτό ήταν.. είχα πεθάνει στο κρύο. Συν ότι δεν μπορώ να το ΄λειτουργώ πολύ ώρα οοοοοοταν λειτουργεί γιατί μου ξηραίνει τον λαιμό και με πιάνει ασταμάτητος βήχας. (αλλά αυτό κάπως παλεύεται) Μπορεί μήπως κάποιος να βοηθήσει? Να μου πει την γνώμη του ή κάτι που μπορώ να κάνω?
evoracing Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Πάρε μία με φιάλη γκαζιού να ζεσταθεί πραγματικά. Μια παλιά που έχω αφήνει οσμή μετά από ώρα και πρέπει να ανοίξεις για να αεριστεί ο χώρος. Τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στις καινούργιες.
Liverpool89 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα. Θελω στο σπιτι που μενω να βαλω σομπα πελλετ. Ειναι περιπου 72τ.μ. Σκεφτηκα να βαλω σομπα γιατι υπαρχει ηδη τζακι, οποτε δεν θα χρειαστεί να τρυπησω για τον καπνοδοχο(αν αυτο γινεται). Σκεφτηκα το μπουρι να το περασω απο μεσα απ οσο εχω ψαξει η διαμετρος απο το μπουρι της σομπας ειναι περιπου οχτω εκατοστα. Αυτο μπορει να γινει ή θα υπαρχουν τεχνικα θεματα στην λειτουργια της σομπας; Νομιζω ιδανικα κιλαβατ για το χωρο μου ειναι 8 με 10, αναφερομαι παντα σε αεροθερμη. Εχετε να προτεινεται καποιον καλη επιλογη, καποιον αξιοπιστο καταστημα που να αναλαμβανει και τοποθετηση; Διαθετω απο 600 με 800€ για αγορα μονο της σομπας, την εγκατάσταση ξερω οτι την χρεωνουν εξτρα. Δεν την βιαζομαι γιατι τελειωσε ο χειμωνας, αλλα πετρελαιο δεν με κοβω να βαζω
Kapetanakos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 λοιπον ας μοιραστω και εγω την εμπειρια μου με εσας..... η καλυτερη θερμανση ειναι το πετρελαιο.....τελος..... οτιδηποτε αλλο ειναι απλα βοηθητικη θερμανση... αναλογα παντα και το σπιτι,εμενα 3 χρονια σε ενα σπιτι που ναι μεν ηταν σχετικα σε καλη κατασταση (15 ετιας) αλλα ειχε ανυπαρκτη μονωση + εμπαζε και το χτυπαγαν ολοι οι καιροι. τι κεροσαν,τι κλιματιστικα,τι 700αρες στη ΔΕΗ το σπιτι δεν ζεστενονταν με τιποτα. μετακομισα,ηρθα σε ενα σπιτι που δεν το χτυπανε οι καιροι,εχει μια σχετικη μονωση και ελυσα το προβλημα μου. να κοιτατε παντα πριν μετακομησετε η αγορασετε ενα σπιτι να μην ειναι τελευταιος οροφος,να μην το χτυπανε οι καιροι (βοριαδες,νοτιαδες) και ειναι διπλα του αλλα κτισματα η παραπλησια σχετικα. αυτα.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 η καλυτερη θερμανση ειναι το πετρελαιο.....τελος..... Δεν συμφωνώ με τίποτα η καλύτερη θέρμανση κατά σειρά είναι: η γεωθερμία, οι αντλίες θερμότητας και φυσικό αέριο.....τέλος..... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Εννοείς η κεντρική θέρμανση, από εκεί και πέρα αν είναι πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή αντλία θερμότητας είναι άλλο θέμα... Τα κλιματιστικά πρέπει να είναι σωστά επιλεγμένα για να ζεσταθεί το σπίτι. Δεν αρκούν μόνο τα τετραγωνικά πχ ενός δωματίου για να επιλέξεις κάποιο, πρέπει να υπολογίσεις μέσα και τη μόνωση. Όσο περισσότερες οι απώλειες τόσο μεγαλύτερο το κλιματιστικό για να καλύπτει τη "χασούρα"...
dollyyy19 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Καμια γνωμη για το παραπανωαν βάλεις την εξάτμιση της πελετ στο τζάκι,δεν θα μπορείς να κλείνεις το ταμπερ του τζακιού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα