Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού είναι δικό σου ίσως αξίζει να κοιτάξεις για ηχομόνωση. Αλλά γίνεται ηχομόνωση στο πάτωμα ή πρέπει να μπει στο ταβάνι το δικό τους; Για αρχή οτοασπίδες κάτι θα κάνουν. Δοκίμασε διάφορους τύπους να δεις ποιος σου ταιριάζει.

• Like 1
Δημοσ.

Συγνωμη σε οσους προτειναν ωτοασπιδες,αλλα δεν ειναι ζωη αυτο,το να ζεις ταπωμενος μεσα στο σπιτι σου (συν τη θερμοκρασια που αναπτυσεται εσωτερικα στο αυτι συν τον μη αερισμο του που οδηγουν 100% σε ωτιτιδες).

Απ την αλλη το να δωσει ΠΟΛΛΑ λεφτα για να κανει το σπιτι του...στουντιο χανοντας ταυτοχρονα χωρο (ολες οι κατασκευες θα γινουν μεσα στο σπιτι) με πλωτα πατωματα,τοιχους με διπλες γυψοσανιδες και πετροβαμβακες και διπλα κουφωματα βαρεως τυπου κλπ,δεν ξερω αν αξιζει περισσοτερο απ οσο κοστιζει η πωληση του σπιτιου και αγορα ενος αλλου.

Υπαρχει βεβαια και η απλη ερωτηση σε καποιον δικηγορο ο οποιος γνωριζει σχετικες νομοθεσιες για το αν αξιζει καποια νομικη κινηση,αν και δεν νομιζω να βγαλει ευκολα καποια ακρη.

• Like 1
Δημοσ.

τι νομική κίνηση βρε αγόρι μου. Ευσταθεί νομικά το με ενοχλεί, θα κινηθω νομικα για να διωξω το market από κάτω;

Δημοσ.

Κάτω από το υπνοδωμάτιο της πολυκατοικίας μου βρίσκεται η αποθήκη πολύ γνωστού Supermarket. Ως αποτέλεσμα κάθε πρωί στις 7 γίνεται χαμός από θορύβους που προέρχονται από εμπορεύματα που μπαινοβγαίνουν στην αποθήκη. Συγκεκριμένα πρόκειται για καρότσια που σέρνονται στο δάπεδο και στις λαμαρίνες των φορτηγών και χτύποι κατά την μεταφορά των εμπορευμάτων. Ως αποτέλεσμα έχω μεταφέρει το κρεβάτι στο σαλόνι (!) αλλά παρόλα αυτά λόγω της φύσης των θορύβων η βελτίωση είναι μικρή.

Έχει κανείς κάποια ιδέα για το πως θα μπορούσα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μου? 

Ωτοασπίδες ή μετακομίζεις ή μετακομίζει το σουπερ μαρκετ.

Οτιδήποτε αλλο ειναι ημίμετρο και επειδή ο θόρυβος ήδη αρχισε να σου δημιουργεί ψύχωση, οποτε ακομα και να βάλεις χοντρα χαλιά, θα συνεχισεις να ακους τους θορυβους που μεταφερονται απο το σκελετο της πολυκατοικίας.

Δημοσ.

Παρα πολλες και χοντρες υπερβολες γραμμενες (και) σε αυτο το τοπικ.

Ο ενας λεει δε μπορει να φανταστει καν την περιπτωση του ts, επειδη λεει διακυβευεται η υγεια του απο το...σουπερ μαρκετ.

Ο αλλος του λεει να πουλησει το σπιτι.

Αλλος λεει να κινηθει νομικα για κατι στο οποιο δεν υπαρχει παρανομια.

Κι ολα αυτα επειδη στις 7 το πρωι ακουγονται θορυβοι απο μεταφορα εμπορευματων. Δεν ξερω ποσο τραγικοι μπορει να ειναι οι θορυβοι αυτοι, δεν ξερω ποσο πολυ διαρκουν, αλλα κανεις δεν εχει λαβει υποψιν οτι στην Αθηνα για παραδειγμα τα περισσοτερα σπιτια ειναι χτισμενα σε δρομους με μεγαλη κινηση, κορνες, μηχανακια, μπουρια εξατμισεις και τετοια. Δεν αναφερω καν τα κλασσικα θεματα με βοδια γειτονες (πολυκατοικιες κλπ) που ενοχλουν σε ωρες κοινης ησυχιας. Οι μισοι και βαλε κατοικοι καθε μεγαλουπολης σιγουρα αντιμετωπιζουν σοβαροτερο προβλημα ηχορυπνασης απο τα περιστασιακα ξεφορτωματα εμπορευματων σε ενα σουπερ μαρκετ. Παρολα αυτα η εντυπωση που δινεται σε οποιον διαβασε το τοπικ, ειναι οτι ολοι που ποσταρουν μενουν Ψυχικο και πανω και "oh mon dieu, σουπερ μαρκετ στο σπιτι μου, τρε μπαναλ, δε θα τ'αντεξω εγω αυτο".

Χασατε την μπαλα.

Κατ'εμε 4 πραγματα:

1. 7 το πρωι δεν ειναι τοσο τραγικη ωρα, ισως στο μελλον να ξυπνας ουτως η αλλως τετοιες ωρες. Αυτο στο λεω καθαρα απο ψυχολογικης αποψης, αν σε βοηθαει με την εννοια οτι δεν ειναι και 5. Παλευεται καπως. Αν αλλαζες σπιτι, συγκετρωνεις εξισου αρκετες πιθανοτητες να την πατησεις σε θεμα ηχορυπανσης χειροτερα απο την οποια ηχορυπανση σου δημιουργουν τα ξεφορτωματα.

2. Θεωρω οτι οι θορυβοι ξεφορτωματος δεν εχουν μεγαλη διαρκεια, ητοι αν και οταν ξυπνας, λογικα μπορεις να συνεχισεις τον υπνο σου μεσα σε λιγα λεπτα.

3. Παιξε με καλυτερη μονωση στο χωρο σου. Worth it απο πολλες αποψεις και οχι μονο τους εξωτερικους θορυβους.

4. Κατι που με βοηθησε σε αναλογη περιπτωση στο παρελθον παρα πολυ (ο απο πανω ξυπναγε 5:30 καθε πρωι κι εκανε πολυ θορυβο): Εβαζα μια συσκευη (ανεμιστηρα η a/c στη λειτουργια ανεμιστηρα) με χρονοδιακοπτη 10 λεπτα πριν ξυπνησει αυτος. Ο θορυβος της υπερκαλυπτε τους θορυβους του κι επειδη ειναι μονοτονος και συγκεκριμενος δεν με εμποδιζε να συνεχισω τον υπνο μου, σε αντιθεση με τα γκαπα γκουπα που δεν με αφηνουν να κοιμηθω. Βρηκα την υγεια μου. Δεν ειναι αυτος τροπος ζωης μεν, αλλα απο τη στιγμη που βοηθησε εστω και προσωρινα, δοκιμασε το και ισως να σε βοηθησει. Στη συνεχεια, με τον καιρο ξεπερνας το ψυχολογικο τραλαλα οτι θα σε ξυπνησουν οι Χ θορυβοι (με αποτελεσμα να ξυπνας μονος σου στο τελος, λογω αγχους), θα φτιαξεις το βιολογικο σου ρολοι και στο τελος μπορει να μην νιωθεις καν απο τους θορυβους εξω.

Δημοσ.

Επισης μπορεις απλα να περιμενεις να παθεις διαφορα ψυχοσωματικα απο τη φασαρια και να σε κλεισουν σε καποιο ησυχο ιδρυμα.

Ή απλα να περασουν τα χρονια και να κουφαθεις ωστε να μη σε ενοχλει τιποτα.

Εξαλλου σε πολη ζεις,ποιος σου ειπε οτι επιτρεπεται να κοιμασαι μετα τις 7 το πρωι? Ακομη κι αν δουλευεις νυχτα,7 το πρωι εγερτηριο! Αφου ετσι βολευει τους αλλους.

Δημοσ.

Σιγα να μη γινει και serial killer και τον βγαλουν σε ταινια.

Κανεις δεν του εχει προτεινει να περιμενει το οτιδηποτε. Ολοι προτειναν τις δικες τους λυσεις, υπερβολικες ή μη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...