Προς το περιεχόμενο

Vkworld stone V3S Review


p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IfxDMoN.jpg


 
Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιον που δεν μπορεί να χειριστεί ένα έξυπνο τηλέφωνο! Ο πατέρας μου λοιπόν ένας άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μια touch οθόνη και έτσι ένα κινητό τηλέφωνο με φυσικό πληκτρολόγιο είναι μονόδρομος γι΄αυτόν. Δυστυχώς όμως καθώς ατζαμής αλλάζει κινητό κάθε ένα χρόνο ή το μέγιστο δύο. Για άλλη μια φορά λοιπόν μου ζήτησε να του βρω ένα νέο κινητό τηλέφωνο καθώς το παλιό έφαγε τα ψωμιά του. Αυτή την φορά αντί να ψάξω στην τοπική αγορά και να του αγοράσω ένα κινητό τηλέφωνο με κόστος από 20€ ως 40€ κατέφυγα στην αγορά της Κίνας όπου ανακάλυψα ένα διαμαντάκι, το Vkworld stone V3S.
 
Το σκληροτράχηλο V3S κατασκευάστηκε με γνώμονα την υψηλή αντοχή σε κακουχίες και "κακή χρήση", όπως σκόνη, νερό, πεσίματα, χτυπήματα και χαμηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για ένα dumb phone με φυσικό πληκτρολόγιο δύο κάρτες sim και μεγάλη μπαταρία. Η εξωτερική του κατασκευή αποτελείται από σκληρού τύπου πλαστικό σε συνδυασμό με μέταλλο, το οποίο προσδίδει έξτρα πόντους αντοχής σε κακουχίες. Επίσης διαθέτει αντιχαρακτική οθόνη κατασκευασμένη από κάποιου είδους tempered glass δίνοντας μου την σιγουριά ότι δεν θα σπάσει στην πρώτη πτώση. 
 

Χαρακτηριστικά

 

Ξεχάστε τους πολυπύρηνους επεξεργαστές και τα πολλά GB RAM, εδώ μιλάμε για ένα dumb phone το οποίο βασίζεται στον SPRD 6531D επεξεργαστή παρέα με 32MB RAM και 32MB αποθηκευτικό χώρο. Ευτυχώς η κατάσταση σώζεται από το micro SD card slot που επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο ως και 8GB, και έτσι αρχεία μουσικής μπορούν να αποθηκευτούν στο τηλέφωνο.  Η 2.4" (inch) οθόνη έχει ανάλυση 240x320 pixels, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.200mAh ενώ δεν λείπει η υποστήριξη για FM radio και Βluetooth. Στον τομέα των ασυρμάτων δικτύων το V3S περιορίζεται μόνο σε (GSM) 2G συχνότητες και οι υποστηριζόμενες μπάντες είναι οι 800/900/1800/1900 MHz. Τέλος παρόλο το μικρό κόστος της συσκευής βρίσκουμε μια τυπική κάμερα με ανάλυση 0.3MP η οποία βρίσκεται δίπλα στο θηριώδεις ηχείο (για τα δεδομένα της συσκευής). Τέλος, υποστηρίζονται δύο κάρτες sim, ενώ δεν λείπει η micro SD υποδοχή. 
 
 
Φωτογραφίες


DSIQT2W.jpg
 
rq2yRGQ.jpg
 
BRmtLCP.jpg
 
Xa2Nqoy.jpg
 
zdAtHWe.jpg
 
aOkhku5.jpg
 
LdtIMQS.jpg
 
HPZHQNB.jpg
 
ujcqQDh.jpg
 
hyrHeqS.jpg
 
1glR7Kf.jpg
 
OSHt8mn.jpg
 
YCMcKpa.jpg
 
RKFDiRI.jpg
 
cMv40qu.jpg
 
1OiNxYy.jpg


 
Ελληνική Υποστήριξη!
 
Δυστυχώς το Stone V3S δεν έρχεται με Ελληνικά προ εγκατεστημένα, αλλά ακόμα χειρότερα δεν αναγνωρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες, ούτε μπορείτε να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιο του να γράφει με Ελληνικούς χαρακτήρες. Παρόλα αυτά η Vkworld ασχολήθηκε και έφτιαξε "ρομ" κατάλληλες για άλλες γλώσσες ώστε να το V3S να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς γλώσσας. Τα πακέτα γλωσσών μπορείτε να τα βρείτε από το επίσημο site της εταιρίας, όπως επίσης και το εργαλείο για το flash. Αυτό όμως το οποίο δεν μερίμνησαν να κάνουν είναι να δώσουν κατάλληλες οδηγίες και drivers για την συσκευή. Παρόλο που στην παραπάνω σελίδα υπάρχει ένα βίντεο με τον τρόπο φλασαρίσματος, δυστυχώς δεν υπάρχουν οι οδηγοί. 
Εμένα προσωπικά με δυσκόλεψε αρκετά η παραπάνω διαδικασία, και έπειτα από πολύ ψάξιμο αφού είχα κατεβάσει πάνω από 10 πακέτα drivers, είχα στήσει 3 διαφορετικά λειτουργικά σε virtual mashine κατάφερα με επιτυχία να περάσω το Ελληνικό πακέτο γλώσσας μόνο αφού έστησα ένα Windows XP μηχάνημα. Το πρόβλημα με τα virtual mashines ήταν ότι όταν έπρεπε να κλείσω την συσκευή και να την συνδέσω κλειστή στο μηχάνημα το VM δεν την έβλεπε και κατ'επέκταση δεν μου ζητούσε να εγκαταστήσω τον κατάλληλο οδηγό, (χρειάστηκαν τέσσερις drivers συνολικά) ώστε να το αναγνωρίσει. 
Τέλος καλό όλα καλά, τα κατάφερα έπειτα από μέρες ψαξίματος! 
 
 
Αδιάβροχοποίηση?
 
Το Stone V3S αν και στην αρχή δημοσιεύτηκε ως αδιάβροχο, δυστυχώς έπειτα από σύντομη παρατήρηση δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της αδιαβροχοποίησης. Αν παρατηρήσετε τα εκτεθειμένα USB port, 3.5" audio jack και γρίλια ηχείου, αλλά και το εύκολα αφαιρούμενο πίσω κάλυμμα εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι είναι απλά splash proof και αυτό οφείλετε στην εξωτερική θωράκιση που του δίνει το καλό κατά την γνώμη μου εξωτερικό υλικό. Βέβαια αναλογιζόμενος την τιμή του δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από αυτό.
 
 
Τέστ Αντοχής
 
Αφού είδα τόσα βίντεο στο youtube από την εταιρία και από κατόχους του Stone V3S είπα να δώσω και εγώ λίγο πόνο στο V3S. Ας δούμε τα αποτελέσματα! 
 
Τεστ πτώσης
Από μικρή απόσταση, ρίχνοντας στο V3S στο έδαφος παρατήρησα ότι το πίσω καπάκι έχει την τάση να ξεκουμπώνει μερικώς, όχι τελείως, ούτε να αφαιρείται από την πτώση. Μέγιστο ύψος 65-80cm.
 
Σε απόσταση περίπου 1.8m παρατηρώ ακριβώς το ίδιο. Ξεκουμπώνουν δηλαδή δύο ως τέσσερα κλιψάκια από τα περίπου δώδεκα/δεκατέσσερα που συνολικά έχει το πίσω καπάκι.
 
Τεστ χαμηλής θερμοκρασίας - video από το net
 
 

 



 
 

 


 
Υπέρ / Κατά
 
Στα υπέρ θα βάλω την μεγάλη αυτονομία της συσκευής, στο οποίο συμβάλει η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας και τα χαμηλής κατανάλωσης υποσυστήματα, η rugged εξωτερική κατασκευή, το δυνατό ηχείο (μέτριας καθαρότητας), η υποστήριξη για δύο κάρτες sim και micro SD.
Επίσης, η αυξημένη αντοχή του κινητού σε πτώσεις καθώς και το backlight πληκτρολόγιο είναι σίγουρα καλοδεχούμενα. 
 
Στα κατά να προσθέσω την έλλειψη Ελληνικής υποστήριξης out of the box και την λάθος διατυπωμένη αδιάβροχη ιδιότητα, 
 
 
 

 
 
Τέλος, πιστεύω ότι το Vkworld Stone V3S είναι μια αξιόλογη επιλογή. Σε αυτό το εύρος τιμής δεν υπάρχει αντίστοιχη επιλογή με rugged προσανατολισμό και σίγουρα αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. 

Η αγορά έγινε από το κατάστημα Banggood.com με κόστος κάπου ανάμεσα στα 27€ - 29€.

Επεξ/σία από p_under
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • 1 μήνα μετά...

Στο review αγοραστηκε στα 27€ ,ποσο μαλλον στα 15€ που παιζει σημερα στο Gearbest ............ Ευχαριστουμε για το Review θα τσιμπησω ενα 
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_524158.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο review αγοραστηκε στα 27€ ,ποσο μαλλον στα 15€ που παιζει σημερα στο Gearbest ............ Ευχαριστουμε για το Review θα τσιμπησω ενα

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_524158.html

Χαίρομαι που σου άρεσε! Ελπίζω να ευχαριστηθεις την συσκευή.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Αγόρασα το κινητό αλλα δεν μπόρεσα να περάσω την Ελληνική γλώσσα. Ποίους drivers χρησιμοποιήσατε;

θα ξεσκονίσω το παλιό Windows XP μηχάνημα και όταν τους βρω θα σου στείλω ένα λινκ να τους κατεβάσεις. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρομερή συσκευή,με πολλά χαρακτηριστικά που ούτε σε iphone δεν βρίσκεις.

Γιατι πρεπει παντα να ειμαστε υπερβολικοι;οκ πολυ τιμιο για τα λεφτα του σιγουρα...αλλα μεχρι εκει.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ξεσκονίσω το παλιό Windows XP μηχάνημα και όταν τους βρω θα σου στείλω ένα λινκ να τους κατεβάσεις. 

Όταν εγκαθιστούσες τους drivers σου εβγαλε την ακολουθη ερώτηση όταν το συνεδεσες σβηστό;

post-437965-0-74758000-1490779024_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά βρήκα κάποιον με μηχάνημα xp έγινε το φλασάρισμα παρόλο που οι οδηγίες που μου έστειλαν είχαν λάθη.

Στην ουσία αυτό που δεν μπορούσε να καταλάβει η τεχνική υποστήριξη είναι ότι μόλις συνδεθεί σβηστό ανάβει και ρωτάει επιλογή φόρτισης ή χρήση ως αποθηκευτικό μέσο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι στο στάδιο 9 να το συνδέσεις να το ανάψεις ώστε να σου φανερώσει την επιλογή pc connect και αφού την επιλέξεις, το σβήνεις και χωρίς να βγάλεις την μπαταρία πατάς το κουμπί των κλήσεων για να συνεχίσει η διαδικασία φλασαρίσματος.

Πέρα από όλα αυτά, τα πακέτα γλώσσας εμφανίζουν λάθος γλώσσες όταν ανοίξει το interface της εφαρμογής.

 

Μετά από όλη την ταλαιπωρία δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα σε κάποιον, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν να στέλνουν συσκευές με επιλογή προεγκατεστημένου πακέτου γλώσσας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνέδεσε το ανοιξέ το επέλεξε το pc connect κλείστο και μην βγαλεις τη μπαταρία και τότε κάνε το βήμα 9

Επεξ/σία από Jackob2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μενα με windows xp (αφου περασα αρκετους drivers) δουλεψε με αυτο το συνδυασμό μπαταριας - καλωδιου και πληκτρου https://www.youtube.com/watch?v=mmiaumCf4bc

 

 

Μου εβγαλε στο τελος checking baudrate, αλλα η εγκατασταση εγινε κανονικα και εχω ελληνικα πλεον 8-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...