Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω ποιο είναι ακριβώς το επάγγελμα που μπορείς να ακολουθήσεις μετά, αλλά αν μπορείς να βρεις κάπου να δουλέψεις πάνω στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει έστω και τζάμπα για κάποιους μήνες, θεωρώ ότι θα κερδίσεις πολύ περισσότερα από το να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα σε ΙΕΚ.

Σκέψου ότι πας εσύ και ο κλώνος σου σε μια επιχείρηση του αντικειμένου που σε ενδιαφέρει να ζητήσετε δουλειά. Ο ένας έχει τελειώσει ΙΕΚ και ο άλλος έχει 6 μήνες προϋπηρεσία σε αντίστοιχη επιχείρηση. Ποιόν πιστεύεις ότι θα διάλεγαν;

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω τελειώσει και ΙΕΚ και ΑΕΙ, οπότε απο προσωπική εμπειρία σου λέω οτι αν μπορείς να αποφύγεις το ΙΕΚ απέφυγέ το.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρεις να μπείς σε ΑΕΙ/ΤΕΙ τότε ως αντίμετρο (& ημίμετρο) ψάξου για ΙΕΚ.

Μια χαρά είναι το ΙΕΚ για επαγγέλματα "καθημερινά" και "απλά". Μάγειρας, τουριστικά κτλ μια χαρά βολεύει το ΙΕΚ γιατί μπορείς ταυτόχρονα να δουλεύεις και στο επάγγελμα μαζί. 

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το ΙΕΚ για επαγγέλματα "καθημερινά" και "απλά". Μάγειρας, τουριστικά κτλ μια χαρά βολεύει το ΙΕΚ γιατί μπορείς ταυτόχρονα να δουλεύεις και στο επάγγελμα μαζί. 

Κάπως έτσι το έκανα και εγώ, Τεχνικός Η/Υ σε δημόσιο ΙΕΚ και ταυτόχρονα δουλειά σε ΙΤ dept μικρομεσαίας εταιρείας (Ήταν οι εποχές που γινόντουσαν αυτά).

Πήρα και πιστοποίηση.

Και μετά;

Μετά κατάλαβα οτι δεν πάω πουθενά, και αν δεν θέλω να είμαι κατσαβιδάκιας μια ζωή τότε θα πρέπει να επενδύσω σοβαρά στον εαυτό μου.

Δεν λέω οτι το πανεπιστήμιο μετατρέπει το οποιονδήποτε σε super επαγγελματία, αλλά τουλάχιστον σου ανοίγει τις πόρτες και προς τον έξω κόσμο αλλά και εσωτερικά τις πόρτες του μυαλού σου, κάτι που δεν το έχω δεί να γίνεται στα ΙΕΚ.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι αν κάποιο επάγγελμα δεν υπάρχει σε επαλ ΤΕΙ ΑΕΙ τότε αξίζει το ΙΕΚ αλλιώς είνΑι χάσιμο χρόνου. Καλύτερα σε ένα από τα 3 που είπα πάρα ΙΕΚ

Δημοσ.

Θα έλεγα και εγώ να το δεις για ΤΕΙ, εάν φυσικά μπορείς.

Αναγνωρίζεται στο εξωτερικό ως πανεπιστήμιο(έτσι εάν χρειαστεί να την κάμεις μπορείς ευκολότερα),ενώ από το ΙΕΚ γενικά παίρνεις τα @@ σου στο θέμα αναγνώρισης.

Δημοσ.

Κι εγω απο πανεπιστημιο σε ιεκ πηγα καθως και πολλοι αλλοι,αν θες να βρεις δουλεια πρπει να μαθεις μια τεχνη.Τα του πανεπιστημιου ειναι για να βρεις δουλεια με γνωστο αλλιως μια ζωη ανεργος.

• Sad 1
Δημοσ.

Κάπως έτσι το έκανα και εγώ, Τεχνικός Η/Υ σε δημόσιο ΙΕΚ και ταυτόχρονα δουλειά σε ΙΤ dept μικρομεσαίας εταιρείας (Ήταν οι εποχές που γινόντουσαν αυτά).

Πήρα και πιστοποίηση.

Και μετά;

Μετά κατάλαβα οτι δεν πάω πουθενά, και αν δεν θέλω να είμαι κατσαβιδάκιας μια ζωή τότε θα πρέπει να επενδύσω σοβαρά στον εαυτό μου.

Δεν λέω οτι το πανεπιστήμιο μετατρέπει το οποιονδήποτε σε super επαγγελματία, αλλά τουλάχιστον σου ανοίγει τις πόρτες και προς τον έξω κόσμο αλλά και εσωτερικά τις πόρτες του μυαλού σου, κάτι που δεν το έχω δεί να γίνεται στα ΙΕΚ.

Και ΤΕΙ/ΑΕΙ να τελειώσεις πάλι θα πρέπει να επενδύσεις σοβαρά στον εαυτό σου, δεν είναι κάτι που είναι αποκλειστικό για αυτούς που τελειώνουν από ΙΕΚ. Από εκεί και έπειτα αν θες να κάνεις μια δουλειά τύπου μάγειρα σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να πας σε κάποιο ΤΕΙ. Εχει ένα κάρο άλλα επαγγέλματα που μια χαρά θα σε βολέψει ένα ΙΕΚ, αν μη τι άλλο μόνο και μόνο για να σε βάλει σε μια γραμμή. 

Θες να μου πεις δηλαδή ότι φίλος που σπούδασε μπαρίστα σε ΙΕΚ και μετά το πήγε και λίγο παραπέρα, δούλεψε, μάζεψε την εμπειρία του και τώρα δουλεύει στα HILTON στην Αγγλία σαν κανονική δουλειά και κάνει και βραδινά όποτε τυχαίνει σε μαγαζιά για χοντρά λεφτά είναι κάτι που τον χαλάει; Προφανώς και δεν χρειάζεται ΤΕΙ κάτι τέτοιο σωστά; 

• Like 1
Δημοσ.

Από ΙΕΚ μόνο για ψυκτικός να πας, σε όλα τα υπόλοιπα είναι παντελώς άχρηστα, αν δεν μπορείς να περάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ τότε βρες δουλειά στο αντικείμενο να μαζέψεις εμπειρία και μην χάνεις χρόνο και χρήμα.

• Like 1
Δημοσ.

Και ΤΕΙ/ΑΕΙ να τελειώσεις πάλι θα πρέπει να επενδύσεις σοβαρά στον εαυτό σου, δεν είναι κάτι που είναι αποκλειστικό για αυτούς που τελειώνουν από ΙΕΚ. Από εκεί και έπειτα αν θες να κάνεις μια δουλειά τύπου μάγειρα σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να πας σε κάποιο ΤΕΙ. Εχει ένα κάρο άλλα επαγγέλματα που μια χαρά θα σε βολέψει ένα ΙΕΚ, αν μη τι άλλο μόνο και μόνο για να σε βάλει σε μια γραμμή.

Θες να μου πεις δηλαδή ότι φίλος που σπούδασε μπαρίστα σε ΙΕΚ και μετά το πήγε και λίγο παραπέρα, δούλεψε, μάζεψε την εμπειρία του και τώρα δουλεύει στα HILTON στην Αγγλία σαν κανονική δουλειά και κάνει και βραδινά όποτε τυχαίνει σε μαγαζιά για χοντρά λεφτά είναι κάτι που τον χαλάει; Προφανώς και δεν χρειάζεται ΤΕΙ κάτι τέτοιο σωστά;

Σπούδασε μπαριστα... Γελάνε και οι πέτρες! Από πότε σπουδάζεις για να γίνεις μπουφετζης;

Και πω πω πρόκοψε το παιδί ψήνει καφέ στο Hilton...

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να σπουδάσει Μπαρίστας σε ΙΕΚ;

Και υπάρχει κόσμος που δίνει χιλιάρικα για αυτό;

Εντάξει, πάω να κλάψω στα γέλια και επιστρέφω.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να σπουδάσει Μπαρίστας σε ΙΕΚ;

Και υπάρχει κόσμος που δίνει χιλιάρικα για αυτό;

Εντάξει, πάω να κλάψω στα γέλια και επιστρέφω.

Υποθέτω για τον ίδιο λόγο που πολλοί τελειώνουν πανεπιστήμιο τουριστικών επαγγελμάτων, ΑΤΕΙ στη χώρα μας δεν έχει σημασία, και δουλεύουν για χρόνια σερβιτόροι σε εστιατόρια ξενοδοχείων ή σερβίρουν στα μπαρ τους, στις πισίνες τους, κτλ.

Δημοσ.

Μπράβο στο φίλο σου που σπούδασε το αντικείμενό του, ειδικά εφόσον υπάρχουν άτομα έξω που δεν το έχουν σπουδάσει αλλά και πάλι δουλεύουν.

Έχω και εγώ μια ξαδέρφη που δεν σπούδασε ποτέ και τίποτα, παρόλα αυτά έγινε μια πολύ επιτυχημένη ακροβάτησα και τώρα, μαζί με τον σύζυγό της, έχουν δικό τους τσίρκο! Είναι αλήθεια, ΔΕΝ τρολάρω.

Να μιλήσουμε τώρα για έμπρακτες τέχνες και πραγματικά επαγγέλματα που απαιτούν γνώση ή/και εξειδίκευση;

Ούτως ή άλλως ο TS ξεκίνησε το θέμα αναφερόμενος σε ένα τέτοιο επάγγελμα (Τεχνικός οχημάτων).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...