ikaruga24 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Σπούδασε μπαριστα... Γελάνε και οι πέτρες! Από πότε σπουδάζεις για να γίνεις μπουφετζης; Και πω πω πρόκοψε το παιδί ψήνει καφέ στο Hilton... Μην είσαι εριστικός και ειρωνικός για κάτι που προφανώς δεν γνωρίζεις και μην σνομπάρεις τη δουλειά του άλλου. Και σκατατζής να είσαι δεν χρειάζεται να το σπουδάσεις αλλά είναι απαραίτητο να το κάνει κάποιος ξέρεις. Μπορεί να μην το "σπουδάζεις" όπως κάνεις σαν π.χ. πολιτικός μηχανικός αλλά παίρνεις ένα χαρτί και μπαίνεις σε μια γραμμή για να αποκτήσεις γνώσεις και επιπλέον χαρτιά που πληρώνονται. Το χαρτί που έχει τώρα στα χέρια του το φιλαράκι μου του επιτρέπει να εργάζεται σαν mixologist και σύμβουλος/ελεγκτής για αλκοόλ παντός τύπου και μάλιστα πληρώνεται αδρά γι αυτό. Θα μπορούσε να το κάνει χωρίς το ΙΕΚ; Οχι δεν θα μπορούσε. Με ένα ξεκίνημα λοιπόν από ένα χαρτί του ΙΕΚ το παλικάρι τώρα στα 37 του καθαρίζει από 4 εως 7 χιλιάρικα το μήνα (σε λίρες) και για κάθε πρόσκληση που δέχεται να πάει για κοκτέιλ mixing και άλλα σκηνικά που αφορούν το αλκοόλ μπορεί να πληρωθεί και 500 λίρες για 2-3 ώρες δουλειά. Το Point είναι να μην είσαι τόσο αρνητικός και απαξιωτικός, δεν θα γίνουν όλοι διευθυντάδες σε γραφείο στην Microsoft. Μπορεί κάποιος να σπουδάσει Μπαρίστας σε ΙΕΚ; Και υπάρχει κόσμος που δίνει χιλιάρικα για αυτό; Εντάξει, πάω να κλάψω στα γέλια και επιστρέφω. Κοροϊδεύεις κάτι τέτοιο από τη στιγμή που στη χώρα μας δουλεύουν τελειωμένοι πτυχιούχοι, μαστεράδες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σαν ψήστες, σερβιτόροι και τηλεφωνικά κέντρα; Μήπως τελικά αυτός που πλήρωσε για να "σπουδάσει" μπαρίστας τελικά αποδείχτηκε πιο ρεαλιστικός και πιο οικονομημένος από αυτόν που στην Ελλάδα σπούδασε πολιτικές επιστήμες ή άλλα επαγγέλματα (και χωρίς να έχει "δόντι" κιόλας) και τώρα το έχει κρεμάσει στον τοίχο και το κοιτάει ή του το απαιτούν από το γυράδικο της γειτονιάς για να πιάσει δουλειά; 5
efo355 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Μην είσαι εριστικός και ειρωνικός για κάτι που προφανώς δεν γνωρίζεις και μην σνομπάρεις τη δουλειά του άλλου. Και σκατατζής να είσαι δεν χρειάζεται να το σπουδάσεις αλλά είναι απαραίτητο να το κάνει κάποιος ξέρεις. Μπορεί να μην το "σπουδάζεις" όπως κάνεις σαν π.χ. πολιτικός μηχανικός αλλά παίρνεις ένα χαρτί και μπαίνεις σε μια γραμμή για να αποκτήσεις γνώσεις και επιπλέον χαρτιά που πληρώνονται. Το χαρτί που έχει τώρα στα χέρια του το φιλαράκι μου του επιτρέπει να εργάζεται σαν mixologist και σύμβουλος/ελεγκτής για αλκοόλ παντός τύπου και μάλιστα πληρώνεται αδρά γι αυτό. Θα μπορούσε να το κάνει χωρίς το ΙΕΚ; Οχι δεν θα μπορούσε. Με ένα ξεκίνημα λοιπόν από ένα χαρτί του ΙΕΚ το παλικάρι τώρα στα 37 του καθαρίζει από 4 εως 7 χιλιάρικα το μήνα (σε λίρες) και για κάθε πρόσκληση που δέχεται να πάει για κοκτέιλ mixing και άλλα σκηνικά που αφορούν το αλκοόλ μπορεί να πληρωθεί και 500 λίρες για 2-3 ώρες δουλειά. Το Point είναι να μην είσαι τόσο αρνητικός και απαξιωτικός, δεν θα γίνουν όλοι διευθυντάδες σε γραφείο στην Microsoft. Κοροϊδεύεις κάτι τέτοιο από τη στιγμή που στη χώρα μας δουλεύουν τελειωμένοι πτυχιούχοι, μαστεράδες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σαν ψήστες, σερβιτόροι και τηλεφωνικά κέντρα; Μήπως τελικά αυτός που πλήρωσε για να "σπουδάσει" μπαρίστας τελικά αποδείχτηκε πιο ρεαλιστικός και πιο οικονομημένος από αυτόν που στην Ελλάδα σπούδασε πολιτικές επιστήμες ή άλλα επαγγέλματα (και χωρίς να έχει "δόντι" κιόλας) και τώρα το έχει κρεμάσει στον τοίχο και το κοιτάει ή του το απαιτούν από το γυράδικο της γειτονιάς για να πιάσει δουλειά; Ο σκατατζης που λες κάνει ένα χρήσιμο προς την κοινωνία επάγγελμα και ποτέ δεν προσπάθησε να το παίξει σπουδαίος σε αντίθεση με τους μπουφετζηδες που ξαφνικά για να πετάξουν το κόμπλεξ αποφάσισαν να ονομαστούν barista.Όλα αυτά που λες για χαρτί και ΙΕΚ και πάντως τύπου αλκοόλ θα σου απαντήσω ότι υπάρχει ΤΕΙ οινολογίας που εκεί μαθαίνουν το κρασί σε επιστημονική βάση και δεν ασχολούνται με το πόση ζάχαρη θα βάλεις στο καφέ. Μπράβο του που καθαρίζει όπως λες 4 με 7 χιλιάρικα λίρες αλλά μη τον φέρνεις και ως παράδειγμα προς μίμηση!
3DJIN Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 παιδια μπαριστας που λετε για ενα σκασμο λεφτα,γυρω στα 300 ειναι σε πολυ καλο ιεκ,4-5 βδομαδες ειναι η φοιτηση Επισης περαστε μια βολτα να δειτε δικηγορους και αλλους πτυχιουχους που πανε για μαγειρες,ζαχαροπλαστες,μπαρμαν,μπαριστα 1
ikaruga24 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ο σκατατζης που λες κάνει ένα χρήσιμο προς την κοινωνία επάγγελμα και ποτέ δεν προσπάθησε να το παίξει σπουδαίος σε αντίθεση με τους μπουφετζηδες που ξαφνικά για να πετάξουν το κόμπλεξ αποφάσισαν να ονομαστούν barista. Όλα αυτά που λες για χαρτί και ΙΕΚ και πάντως τύπου αλκοόλ θα σου απαντήσω ότι υπάρχει ΤΕΙ οινολογίας που εκεί μαθαίνουν το κρασί σε επιστημονική βάση και δεν ασχολούνται με το πόση ζάχαρη θα βάλεις στο καφέ. Μπράβο του που καθαρίζει όπως λες 4 με 7 χιλιάρικα λίρες αλλά μη τον φέρνεις και ως παράδειγμα προς μίμηση! Το Point δεν είναι να μάθεις τι κάνει και να πάρεις παράδειγμα από το φιλαράκι μου, το point είναι ότι υπάρχουν επαγγέλματα που δεν χρειάζεται να πας σε ΤΕΙ/ΑΕΙ και μια χαρά θα σε βολέψει το ΙΕΚ, εύκολα, γρήγορα, σχετικά οικονομικά και θα είσαι έτοιμος να βγεις για δουλειά και να εξελιχθείς. Το αν ένα επάγγελμα είναι χρήσιμο ή όχι δεν θα το κρίνεις εσύ αλλά η ζήτηση και η πληρωμή που υπάρχει γι αυτό. Ούτε είναι παράδειγμα προς μίμηση αυτός (και δεν είναι λίγοι) που έχουν μάστερ ή οτιδήποτε και κάθονται και τρώνε τα λεφτά του πατέρα τους γιατί αρνούνται να δουλέψουν σε κάτι άλλο εκτός από αυτό που σπούδασαν (μέχρι πότε άραγε). Μην είστε τόσο απόλυτοι και τόσο έτοιμοι να απαξιώσετε το οτιδήποτε. Ολα αξίζουν, όλα έχουν σημασία, δεν θα γίνουν όλοι διευθυντάδες, δεν θα δουλεύουν όλοι σε γραφεία, δεν θα πάνε όλοι στα χωράφια. Ετσι πάνε αυτά.
efo355 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Το Point δεν είναι να μάθεις τι κάνει και να πάρεις παράδειγμα από το φιλαράκι μου, το point είναι ότι υπάρχουν επαγγέλματα που δεν χρειάζεται να πας σε ΤΕΙ/ΑΕΙ και μια χαρά θα σε βολέψει το ΙΕΚ, εύκολα, γρήγορα, σχετικά οικονομικά και θα είσαι έτοιμος να βγεις για δουλειά και να εξελιχθείς. Το αν ένα επάγγελμα είναι χρήσιμο ή όχι δεν θα το κρίνεις εσύ αλλά η ζήτηση και η πληρωμή που υπάρχει γι αυτό. Ούτε είναι παράδειγμα προς μίμηση αυτός (και δεν είναι λίγοι) που έχουν μάστερ ή οτιδήποτε και κάθονται και τρώνε τα λεφτά του πατέρα τους γιατί αρνούνται να δουλέψουν σε κάτι άλλο εκτός από αυτό που σπούδασαν (μέχρι πότε άραγε). Μην είστε τόσο απόλυτοι και τόσο έτοιμοι να απαξιώσετε το οτιδήποτε. Ολα αξίζουν, όλα έχουν σημασία, δεν θα γίνουν όλοι διευθυντάδες, δεν θα δουλεύουν όλοι σε γραφεία, δεν θα πάνε όλοι στα χωράφια. Ετσι πάνε αυτά. Δεν είμαι καθόλου κολλημένος με τα πανεπιστήμια αλλά όχι όμως να έχουμε και ως παράδειγμα επιτυχημένου εναν καφετζή...
zianna Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δεν είμαι καθόλου κολλημένος με τα πανεπιστήμια αλλά όχι όμως να έχουμε και ως παράδειγμα επιτυχημένου εναν καφετζή... Το μπαρ και το σέρβις πάντα είχε και έχει λεφτά. Ίσως όχι τώρα στην Ελλάδα της κρίσης, έξω όμως ναι. Όταν άλλοι έπαιρναν τον βασικό μισθό δεκαετία '90 αρχές, εγώ με τα τιπς έβγαζα τετραπλάσια. Ο προϊστάμενος ακόμα περισσότερα παρόλο που είχε λιγότερα τιπς από εμένα. Να το πάρω εδώ που είμαι, καθηγητής στο σχολείο έχει μισθό 1.800 ευρώ. Φιλενάδα που δουλεύει στα Hard Rock καθαρίζει το λιγότερο 2.500 τον μήνα, ξεσκίζεται στο φιλοδώρημα κρατά ο καθένας τα δικά του.
efo355 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Αυτά είναι για μικρές ηλικίες όταν μεγαλώσεις δε σε παίρνει και γενικά δεν είναι ωραίο να βλέπεις μεγάλους σε ηλικία σε τέτοιες δουλειές 1
logistoulis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ο σκατατζης που λες κάνει ένα χρήσιμο προς την κοινωνία επάγγελμα και ποτέ δεν προσπάθησε να το παίξει σπουδαίος σε αντίθεση με τους μπουφετζηδες που ξαφνικά για να πετάξουν το κόμπλεξ αποφάσισαν να ονομαστούν barista. Όλα αυτά που λες για χαρτί και ΙΕΚ και πάντως τύπου αλκοόλ θα σου απαντήσω ότι υπάρχει ΤΕΙ οινολογίας που εκεί μαθαίνουν το κρασί σε επιστημονική βάση και δεν ασχολούνται με το πόση ζάχαρη θα βάλεις στο καφέ. Μπράβο του που καθαρίζει όπως λες 4 με 7 χιλιάρικα λίρες αλλά μη τον φέρνεις και ως παράδειγμα προς μίμηση! γνώμη μου είναι ότι δεν έχει και πολύ άδικο γιατί τελικά αυτό που μετράει είναι πόσα βγάζεις όχι πόσο σπουδαίος είσαι σε τίτλους εγώ προσωπικά εκτιμώ όποιον είναι καλός στη δουλειά του όποια κι αν είναι αυτή Αυτά είναι για μικρές ηλικίες όταν μεγαλώσεις δε σε παίρνει και γενικά δεν είναι ωραίο να βλέπεις μεγάλους σε ηλικία σε τέτοιες δουλειές ναι γιατί σε άλλες δουλειές όταν μεγαλώσεις δε σε στέλνουν σπίτι σου να πούμε κι άλλο ανέκδοτο.. σύνταξη στα 67
zianna Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Αυτά είναι για μικρές ηλικίες όταν μεγαλώσεις δε σε παίρνει και γενικά δεν είναι ωραίο να βλέπεις μεγάλους σε ηλικία σε τέτοιες δουλειές Όταν μεγαλώσεις δεν θα δουλεύεις σερβιτόρος ή πίσω από το μπαρ, θα γίνεις προϊστάμενος, διευθυντής, manager. Στο εξωτερικό η εμπειρία μετράει και όχι το χαρτί. Ξέρω γυναίκα που ξεκίνησε ως ντήλερ σε ένα καζίνο της αγγλίας, πήγε αλλού και αλλού και αλλού μετά και από ντηλεράκι στο καζινάκι της Αγγλίας απόφοιτος δευτεροβάθμιας έφτασε να γίνει manager σε ελληνικό καζίνο. Τα καζίνα τα έχει παρατήσει τώρα και έχει επιστρέψει στη χώρα της, γνωρίζω ότι έχει περάσει σαν μάνατζερ και στα H&M, και στο Hilton. Και τώρα μάνατζερ είναι δεν θυμάμαι πού.
ikaruga24 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δεν είμαι καθόλου κολλημένος με τα πανεπιστήμια αλλά όχι όμως να έχουμε και ως παράδειγμα επιτυχημένου εναν καφετζή... Οποιοσδήποτε που είναι καλός σε μια Χ δουλειά και βγάζει καλά λεφτά από αυτό θεωρείται επιτυχημένος είτε μας αρέσουν κάποια επαγγέλματα είτε όχι. Ακόμα δεν μου εξήγησες ποια η διαφορά μεταξύ του καφετζή από κάποιον IT ας πούμε. Με ποια λογική ο μπουφετζής δεν είναι δείγμα επιτυχίας αλλά ένας ΙΤ είναι. Τι επειδή ο ένας θεωρητικά σπούδασε για 4-5 χρόνια και ο άλλος 1-2;
efo355 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Οποιοσδήποτε που είναι καλός σε μια Χ δουλειά και βγάζει καλά λεφτά από αυτό θεωρείται επιτυχημένος είτε μας αρέσουν κάποια επαγγέλματα είτε όχι. Ακόμα δεν μου εξήγησες ποια η διαφορά μεταξύ του καφετζή από κάποιον IT ας πούμε. Με ποια λογική ο μπουφετζής δεν είναι δείγμα επιτυχίας αλλά ένας ΙΤ είναι. Τι επειδή ο ένας θεωρητικά σπούδασε για 4-5 χρόνια και ο άλλος 1-2;Ο μπουφετζης ψήνει καφέ. Τι άλλο θες να συζητήσουμε;
ziaba Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ο μπουφετζης ψήνει καφέ. Τι άλλο θες να συζητήσουμε; Υπάρχουν Μπουφετζήδες που ψήνουν καφε τόσο καλά που σου φτιάχνουν την ψυχολογία καλύτερα από ψυχολόγο με μεταπτυχιακό που σπούδαζε έξω με τα λεφτά του μπαμπά 15 χρόνια 1
kaklikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Από ΙΕΚ μόνο για ψυκτικός να πας, σε όλα τα υπόλοιπα είναι παντελώς άχρηστα, αν δεν μπορείς να περάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ τότε βρες δουλειά στο αντικείμενο να μαζέψεις εμπειρία και μην χάνεις χρόνο και χρήμα. Δεν θα ελεγα οτι ολες οι υπολοιπες ειδικοτητες ειναι παντελως αχρηστες στο ΙΕΚ. Εχει πολλες ειδικοτητες οι οποιες εχουν αρκετο μελλον. Μπορει να μην πλουτισεις απο μερικες αλλα πολλες εχουν αρκετες θεσεις εργασιας.
_Theo_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Όταν μεγαλώσεις δεν θα δουλεύεις σερβιτόρος ή πίσω από το μπαρ, θα γίνεις προϊστάμενος, διευθυντής, manager. Στο εξωτερικό η εμπειρία μετράει και όχι το χαρτί. Ξέρω γυναίκα που ξεκίνησε ως ντήλερ σε ένα καζίνο της αγγλίας, πήγε αλλού και αλλού και αλλού μετά και από ντηλεράκι στο καζινάκι της Αγγλίας απόφοιτος δευτεροβάθμιας έφτασε να γίνει manager σε ελληνικό καζίνο. Τα καζίνα τα έχει παρατήσει τώρα και έχει επιστρέψει στη χώρα της, γνωρίζω ότι έχει περάσει σαν μάνατζερ και στα H&M, και στο Hilton. Και τώρα μάνατζερ είναι δεν θυμάμαι πού. Λάθος. Στο εξωτερικό μετράει ΚΑΙ το χαρτί. Δεν γίνεται να έχεις τελειώσει πχ Μαθηματικά και χωρίς κανένα μεταπτυχιακό στην πληροφορική να πας και να πείς "με προσλαμβάνετε"; ως IT. Επειδή έχω τελειώσει πληροφορική σε ΤΕΙ σου λέω οτι εδώ στην Ελλάδα είναι τόσο "οτι να ναι" τα πράγματα που ο καθένας μπορεί να δηλώσει "πληροφορικός". Ως απάντηση στον topic starter, σου βάζω με σειρά προτεραιότητας τις εναλλακτικές που έχεις: Α) Να περάσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ Β) Να πας στο ανοικτό πανεπιστήμιο και Γ) Να πας σε κολλέγιο (σε περίπτωση που διαλέξεις κάτι άλλο) Δ) Να πας στο εξωτερικό Ε) Να πας σε ΙΕΚ.
zianna Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Λάθος. Στο εξωτερικό μετράει ΚΑΙ το χαρτί. Δεν γίνεται να έχεις τελειώσει πχ Μαθηματικά και χωρίς κανένα μεταπτυχιακό στην πληροφορική να πας και να πείς "με προσλαμβάνετε"; ως IT. Επειδή έχω τελειώσει πληροφορική σε ΤΕΙ σου λέω οτι εδώ στην Ελλάδα είναι τόσο "οτι να ναι" τα πράγματα που ο καθένας μπορεί να δηλώσει "πληροφορικός". Ως απάντηση στον topic starter, σου βάζω με σειρά προτεραιότητας τις εναλλακτικές που έχεις: Α) Να περάσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ Β) Να πας στο ανοικτό πανεπιστήμιο και Γ) Να πας σε κολλέγιο (σε περίπτωση που διαλέξεις κάτι άλλο) Δ) Να πας στο εξωτερικό Ε) Να πας σε ΙΕΚ. Καλά, κράτα τις εμπειρίες σου από το Ηράκλειο Κρήτης για τους συγχωριανούς σου και άσε εμάς που ζούμε έξω να γνωρίζουμε καλύτερα. Ο μαθηματικός που δεν έχει κάνει μεταπτυχιακό στην πληροφορική, με ένα βιογραφικό που δείχνει και μια-δυο συνεντεύξεις που αποδεικνύουν το πόσο το έχει ψάξει μόνος του και πόσα γνωρίζει, βρίσκει ανετότατα δουλειά. Το ίδιο και ένας απόφοιτος λυκείου που έχει κάνει 3-4 σεμινάρια και έχει διαβάσει 9-10 βιβλία και έχει ασχοληθεί μόνος του. Πορτοφόλιο θα του ζητήσουν, όχι πανεπιστημιακά κwλόχαρτα, αυτά κράτα τα για το ελληνικό δημόσιο. Και επειδή έχω συγγενή που έχει τελειώσει πληροφορική σε ΤΕΙ να σε ενημερώσω ότι οι "γνώσεις" του είναι άχρηστες στην αγορά εργασίας. Χώρια που να'ναι καλά η πασπ που του έδινε τα θέματα και έγραφε...για πωλητής στο Πλαίσιο κάνει, για κάτι παραπάνω ούτε με σφαίρες... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα