Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ είμαι προιστάμενος στη Microsoft... :-D Πρέπει να είχες μεγάλο βύσμα για να σε πάρουν εκεί εσένα. Η βύσμα ή κάτι άλλο. ;)[/lor=#ff0000]

Ναι είχα, βυσματάρα. Πανεπιστημιακό τίτλο, γραπτός διαγωνισμός στις δύο επίσημες γλώσσες, συνέντευξη 2πλή γραπτά και προφορικά στα γαλλικά + ολλανδικά αφού για τέτοιες κρατικές υπηρεσίες στις Βρυξέλλες αν δεν είσαι δίγλωσσος στις επίσημες γλώσσες της πόλης δεν πιάνεις δουλειά και 3 ανανεώσιμα συμβόλαια ετήσια μέχρι να πάρω το επ'αορίστου στον 4ο χρόνο.

Το βύσμα όπβς το νομίζεις εσύ μην πω τι να το κάνεις καλύτερα.

Και τι σημαίνει που έχουν χαμηλές βάσεις; Το πρόγραμμα σπουδών τους είναι εξίσου καλό με αυτό των ΑΕΙ. Πονάς που δεν πέρασες εδώ και πήγες στου διαόλου την μάνα μπας και καταφέρεις και σπουδάσεις κάτι.

Ο 1ος μου τίτλος από ελληνικό ΑΕΙ είναι, ξέρεις τις εποχές που η δική μου σχολή είχε βάσεις στο 17 και τα ΤΕΙ της δέσμης μου βάσεις στα 15.5, 15 η βάση στα ΤΕΙ όλων των δεσμών.

Το ότι έχει χαμηλές βάσεις το ΤΕΙ σου πιθανότατα (υπάρχουν εξαιρέσεις) έκανες 7 + να το τελειώσεις με καθηγητές να είναι πιο ελαστικοί σε βαθμολογίες για να μην τους φύγουν οι φοιτητές και κλείσει το ΤΕΙ και το πήρες με βάση που δε σου δίνει δικαίωμα να κυνηγήσεις μεταπτυχιακό. Μην μιλήσω για τα κόμματα που δίνουν τα θέματα...

Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στη...Φλάνδρα και τη Βαλλονία. Κάτσε στο Βέλγιο να το παίζεις ιστορία, επειδή ήσουν άχρηστη για να βρείς δουλειά εδώ πάνω στο αντικέιμενο σου, αν έχεις αντικείμενο.

Στο αντικείμενο που σπούδασα στην Ελλάδα δεν ήθελα να το κάνω επάγγελμα γιατί δεν μου άρεσε. Αλλά βλέπεις το πανέξυπνο ελληνικό σύστημα δεν δίνει τη δυνατότητα στον φοιτητή να το μετανιώσει και θα πρέπει να ξαναδιαβάζει για πανελλήνιες ή να τελειώσει τη σχολή που πέρασε και να δώσει κατατακτήριες σε άλλη. Και λόγω πίεση γονέων τέλειωσα τις σπουδές στη σχολή που διάλεξα και πέρασα στα 18 μου.

Το αφεντικό που δούλευα ενώ σπούδαζα την έκανε για Βέλγιο και για πλάκα πρότεινε να πάω να δουλέψω στο μαγαζί που είχε κι εκεί. Το τόλμησα για ένα καλοκαίρι και κατέληξα εκεί 3 χρόνια. Βγήκα ταμείο, γράφτηκα στο πανεπιστήμιο ταυτόχρονα δεν το πολυψάχναν τότε και παράλληλα "κοιμήθηκα" και με την δεύτερη επίσημη γλώσσα και τον έβαλα να μου μιλά στα ολλανδικά και μου τα έμαθε.

Από εκεί και πέρα μπήκε το νερό στ'αυλάκι.

Την νομοθεσία περιμένω....[/b]

http://www.kathimerini.gr/474170/article/epikairothta/ellada/poia-ptyxia-kolegiwn-e3omoiwnontai-me-twn-aei

Google is your friend. Αλλα ούτε απο google ξέρεις τόσο άσχετη είσαι. Θα μπορούσα να σου βρώ και το νόμο αλλά βαριέμαι τώρα. Επίσης το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Με πονέσαν τα μάτια μου με το ατελείωτο κατεβατό και τις βλακείες που γράφεις. Τη επόμενη φορά γράψε λιγότερες βλακείες υπάλληλε της...Actris. :-D 

Έχεις πρόβλημα κατανόησης;

Για αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας μιλάει.

Τράβα στον ΔΟΑΤΑΠ να αναγνωρίσεις το πτυχίο που έχεις πάρει αν τολμάς όπως κάνουν όσοι σπουδάζουν με φυσική παρουσία στο εξωτερικό. Και όταν φας πόρτα από τον ΔΟΑΤΑΠ τράβα στον ΣΑΕΠ να περιμένεις πότε θα τελειώσει το τρίμηνο που κάνει να ισοδυναμήσει το πτυχίο σου. Τελευταία φορά που άκουσα νέα είχαν παγώσει επί τρία χρόνια και οι φάκελοι όσων είχαν κάνει αίτηση. Αποφάσισαν να διώξουν τις κατσαρίδες κι αράχνες; Δεν υπάρχει τίποτα στο νετ να το βεβαιώνει..

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως όπως ξανά είπα το μόνο που αξίζει να πας ΙΕΚ για Ελλάδα τουλάχιστον είναι ειδικότητα που δεν υπάρχει σε ΑΕΙ ΤΕΙ η τεχνικό Λύκειο.

Γιατι αν πχ πας Ηλεκτρολόγος θα κάνεις 2 χρόνια ενώ στο Λύκειο 3 ( δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα α και β κύκλος) . Αλλά στο ΙΕΚ θα πρέπει να πας για πρακτική και μετα να διαβάσεις πολύ για να πάρεις πιστοποίηση ενώ στο τεχνικό απλά πρέπει να διαβάσεις λίγο.

Συν ότι από τεχνικό μετά πας και ΤΕΙ αν θες ενώ από ΙΕΚ Όχι. Και το πτυχίο του ΙΕΚ δεν είναι ανώτερο από το τεχνικό όπως λένε μερικοί.

Δημοσ.

Ναι είχα, βυσματάρα. Πανεπιστημιακό τίτλο, γραπτός διαγωνισμός στις δύο επίσημες γλώσσες, συνέντευξη 2πλή γραπτά και προφορικά στα γαλλικά + ολλανδικά αφού για τέτοιες κρατικές υπηρεσίες στις Βρυξέλλες αν δεν είσαι δίγλωσσος στις επίσημες γλώσσες της πόλης δεν πιάνεις δουλειά και 3 ανανεώσιμα συμβόλαια ετήσια μέχρι να πάρω το επ'αορίστου στον 4ο χρόνο.

Το βύσμα όπβς το νομίζεις εσύ μην πω τι να το κάνεις καλύτερα.

Ο 1ος μου τίτλος από ελληνικό ΑΕΙ είναι, ξέρεις τις εποχές που η δική μου σχολή είχε βάσεις στο 17 και τα ΤΕΙ της δέσμης μου βάσεις στα 15.5, 15 η βάση στα ΤΕΙ όλων των δεσμών.

Το ότι έχει χαμηλές βάσεις το ΤΕΙ σου πιθανότατα (υπάρχουν εξαιρέσεις) έκανες 7 + να το τελειώσεις με καθηγητές να είναι πιο ελαστικοί σε βαθμολογίες για να μην τους φύγουν οι φοιτητές και κλείσει το ΤΕΙ και το πήρες με βάση που δε σου δίνει δικαίωμα να κυνηγήσεις μεταπτυχιακό. Μην μιλήσω για τα κόμματα που δίνουν τα θέματα...

Στο αντικείμενο που σπούδασα στην Ελλάδα δεν ήθελα να το κάνω επάγγελμα γιατί δεν μου άρεσε. Αλλά βλέπεις το πανέξυπνο ελληνικό σύστημα δεν δίνει τη δυνατότητα στον φοιτητή να το μετανιώσει και θα πρέπει να ξαναδιαβάζει για πανελλήνιες ή να τελειώσει τη σχολή που πέρασε και να δώσει κατατακτήριες σε άλλη. Και λόγω πίεση γονέων τέλειωσα τις σπουδές στη σχολή που διάλεξα και πέρασα στα 18 μου.

Το αφεντικό που δούλευα ενώ σπούδαζα την έκανε για Βέλγιο και για πλάκα πρότεινε να πάω να δουλέψω στο μαγαζί που είχε κι εκεί. Το τόλμησα για ένα καλοκαίρι και κατέληξα εκεί 3 χρόνια. Βγήκα ταμείο, γράφτηκα στο πανεπιστήμιο ταυτόχρονα δεν το πολυψάχναν τότε και παράλληλα "κοιμήθηκα" και με την δεύτερη επίσημη γλώσσα και τον έβαλα να μου μιλά στα ολλανδικά και μου τα έμαθε.

Από εκεί και πέρα μπήκε το νερό στ'αυλάκι.

Έχεις πρόβλημα κατανόησης;

Για αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας μιλάει.

Τράβα στον ΔΟΑΤΑΠ να αναγνωρίσεις το πτυχίο που έχεις πάρει αν τολμάς όπως κάνουν όσοι σπουδάζουν με φυσική παρουσία στο εξωτερικό. Και όταν φας πόρτα από τον ΔΟΑΤΑΠ τράβα στον ΣΑΕΠ να περιμένεις πότε θα τελειώσει το τρίμηνο που κάνει να ισοδυναμήσει το πτυχίο σου. Τελευταία φορά που άκουσα νέα είχαν παγώσει επί τρία χρόνια και οι φάκελοι όσων είχαν κάνει αίτηση. Αποφάσισαν να διώξουν τις κατσαρίδες κι αράχνες; Δεν υπάρχει τίποτα στο νετ να το βεβαιώνει..

Απο φαντασία σκίζεις, συνεχώς φαντάζεσαι πράγματα και ιστορίες που δεν ισχύουν καν...

Δεν μας ενδιαφέρει η ιστορία σου, ούτε τι έχεις κάνει στη ζωή σου. Το ότι προσέλαβαν ένα άτομο σαν και εσένα σε αυτή την εταιρεία (αν ισχύει) δείχνει πολλά όσον αφορά τα κριτήρια τους. Κάτσε εκεί στο Βέλγιο και πίστευε οτι κάτι έκανες και άσε εμάς εδώ να παλεύουμε να βρούμε δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Απο φαντασία σκίζεις, συνεχώς φαντάζεσαι πράγματα και ιστορίες που δεν ισχύουν καν...

Δεν μας ενδιαφέρει η ιστορία σου, ούτε τι έχεις κάνει στη ζωή σου. Το ότι προσέλαβαν ένα άτομο σαν και εσένα σε αυτή την εταιρεία (αν ισχύει) δείχνει πολλά όσον αφορά τα κριτήρια τους. Κάτσε εκεί στο Βέλγιο και πίστευε οτι κάτι έκανες και άσε εμάς εδώ να παλεύουμε να βρούμε δουλειά.

Από την μια φαντασία, από την άλλη ιστορία.

Κάτσε να παλεύεις να βρεις δουλειά πίνοντας φραπέδες και συνέχιζε να πιστεύεις ότι είσαι ο γαμάτος ΙΤ και οι άλλοι ειπναι μπουφετζήδες και δεν αξίζουν. Να ελπίζεις να ζήσει πολλά χρόνια ο μπαμπάς να σε ταϊζει.

Πρόσεχε όμως, γιατί θα πρσγειωθείς πολύ απότομα, έχεις πάρει πολύ ύψος ως αστροναύτης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...