Προς το περιεχόμενο

Η νέα full-frame Leica M10 ενσωματώνει μοντέρνα χαρακτηριστικά και έχει τις διαστάσεις της κλασικής M7


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η σειρά M-series της Leica έχει το δικό της περιορισμένο κοινό, και κανείς δεν αμφισβητεί τις δυνατότητες της, ωστόσο οι κάμερες της σειράς όπως οι M8 και M9 δεν διαθέτουν πολλά μοντέρνα χαρακτηριστικά παρόλο που κοστίζουν μία περιουσία.

Η Leica ωστόσο ανακοίνωσε τη νέα M10, και με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία θέλει να δώσει περισσότερα στον χρήστη για τα λεφτά που κοστίζει. Το νέο mirrorless μοντέλο της θρυλικής εταιρείας είναι μικρό σε διαστάσεις που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές τις κλασικής μηχανής φιλμ της εταιρείας M7 ενώ έχει και παρόμοιο βάρος. Επίσης εξοπλίζεται με ένα νέο μηχανικό επιλογέα για το ISO, ώστε να μην χρειάζεται να ψάξετε για τη σχετική ρύθμιση σε διάφορα μενού.

 

Στο εσωτερικό της Leica Μ10 υπάρχει ένας νέος full-frame αισθητήρα 24 Megapixels που συνοδεύεται από τον επεξεργαστή εικόνας Maestro II της Leica.

 

Τα παραπάνω παρέχουν υψηλότερες ταχύτητες λήψης, καλύτερο δυναμικό εύρος καθώς και ένα ιδιαίτερα μεγάλο “boost” στο εύρος του ISO, που τώρα μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 100 και 50.000. Ο αισθητήρας είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στην Leica Q, και παράγει παρόμοιας ποιότητας εικόνες σύμφωνα με την εταιρεία. Όπως επίσης συμβαίνει με άλλα μοντέλα της Leica, η M10 δεν τραβάει video.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Σε αντίθεση με την εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σκόπευτρο Leica Q, η M10 χρησιμοποιεί οπτικό σκόπευτρο (ή οφθαλμοσκόπιο), και προσφέρει 30% μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, υψηλότερη κατά 0,73x μεγέθυνση καθώς και καλύτερο εύρος ρυθμίσεων για χρήστες που φορούν γυαλιά.

 

Αν παρόλα αυτά, ο φωτογράφος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει EVF, τότε μπορεί να προσαρμόσει στην κορυφή της το Visoflex EVF της Leica. Άλλα νέα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν ένα απλούστερο σύστημα ελέγχου με τρία πλήκτρα για την οθόνη, που παρέχει επιλογές για review, live-view και menu. Η λειτουργία μενού έχει αναβαθμιστεί με ένα υπομενού με την ονομασία “favorites”, παρέχοντας τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

 

Η Leica M10 είναι η πρώτη κάμερα της M-series που ενσωματώνει WiFi, επιτρέποντας την ασύρματη μεταφορά φωτογραφιών σε smartphone ή τον απομακρυσμένο έλεγχο της κάμερας με το Leica M-App. Όσον αφορά στους φακούς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν φακοί της M-series καθώς και φακούς R-glass εφόσον χρησιμοποιηθεί ο ειδικός προσαρμογέας. Το κόστος της M10 είναι $6495.

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6500 χιλιάρικα για να παλεύεις με το ISO dial μία ώρα (1:32 στο βίντεο).

 

Cmon Apple Leica, πόσο κοστολογείς το υψηλό status των προϊόντων σου;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τιμή δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Υπάρχουν και καλύτερες (σε ποιότητα εικόνας) και φθηνότερες.

 

Φθηνότερες σίγουρα αλλά καλύτερες σε ποιότητα εικόνας ποια είναι; Δεν το λέω ειρωνικά απλά επειδή τα κοιτάω στο ιντερνετ(από μακριά δηλαδή) και νόμιζα πως η Leica  έχει τη μέγιστη ποιότητα λόγω φακών βασικά και όχι αισθητήρα. Βέβαια σε πολύ υψηλά επίπεδα οι διαφορές είναι μικρές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φθηνότερες σίγουρα αλλά καλύτερες σε ποιότητα εικόνας ποια είναι; Δεν το λέω ειρωνικά απλά επειδή τα κοιτάω στο ιντερνετ(από μακριά δηλαδή) και νόμιζα πως η Leica  έχει τη μέγιστη ποιότητα λόγω φακών βασικά και όχι αισθητήρα. Βέβαια σε πολύ υψηλά επίπεδα διαφορές είναι μικρές.

ο φακος κανει την διαφορα και φυσικα δεν ειναι οι leica φακοι οι καλυτεροι...η καθε εταιρεια φακων εχει και τα αντιστοιχα "διαμαντια" της.  Η ποιοτητα της εικονας εχει να κανει με το φακο και την τεχνολογια του αισθητηρα και μονο...ουτε και τα megapixels..Αν δεις η pentax εχει το pixelsift, με τετοιες μεθοδους θα βελτιωνονται οι photo μαζι με την βοηθεια ενος ποιοτικου φακου, ακομα και αν τα megapixels πανε 1000. Η μαρκα ειναι μαρκα...εγω πιστευω οτι οι γερμανοι ζητανε πολλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αντίστοιχα καλούς φακούς οικονομικότερους θα προτιμούσα zeiss και την α7Rii εκεί να δεις ποιότητα εικόνας. Πουλάει και το όνομα η Leica και καλά κάνει άλλωστε στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινο. Όπως και τα ρόλεξ αντίστοιχα σε άλλο είδος

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...