Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Γνωρίζω πως η νομοθεσία λέει ότι απαγορεύεται να ηχογραφήσεις κάποιον χωρίς την ρητή συναίνεση του την ώρα της καταγραφής και διώκεται πλέον ως κακούργημα. Στην περίπτωση όπου κάποιος καταγράφει τις κλήσεις του μαζί σου έτσι ώστε να μπορούμε μετά να ανατρέξουμε και να θυμηθούμε τι ακριβώς είχε συζητηθεί χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη η συναίνεση του δεύτερου. Αν το περιεχόμενο της καταγραφής δεν πέσει στα χέρια κάποιου τρίτου μπορεί και πάλι το πρόσωπο το οποίο καταγράφηκε να κάνει καταγγελία ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν η ερώτηση είναι σε λάθος forum.  

Δημοσ.

Η ερώτηση δεν είναι ξεκάθαρη. Δώσε μας ένα παράδειγμα απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ποιοί συμμετείχαν στην συζήτηση; Ήταν ένα φυσικό πρόσωπο με έναν εκρόσωπο μιας εταιρείας; Ήταν μεταξύ φίλων;

2. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση, ενημερώθηκες ότι η κλήση καταγράφεται; Και αν ναι, αρνήθηκες την καταγραφή; Και αν και εφόσον την αρνήθηκες, γιατί συνεχίστηκε η συζήτηση; Και αν και εφόσον συνεχίστηκε, πως είσαι σίγουρος ότι η άλλη πλεύρα όντως κατέγραφε την συνέχεια; Και αν και εφόσον η κλήση όντως καταγράφηκε, μπορείς να το αποδείξεις;

Δημοσ.

Στην συζήτηση συμμετείχα εγώ με την κοπέλα μου. Είχαμε συζητήσει το να καταγράφω τις συζητήσεις μας για τον λόγο που προανέφερα αλλά την ώρα της καταγραφής ποτέ δεν "πήρα την άδεια της" την στιγμή που έκανα την ηχογράφηση, ήξερε όμως ότι γινόταν. Εκείνη δεν έχει τις ηχογραφήσεις, γνωρίζει όμως ότι υπάρχουν. Η ερώτηση μου είναι, μπορεί αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον να το χρησιμοποιήσει εναντίων μου με κάποιον τρόπο ? Ελπίζω να είναι πιο ξεκάθαρη η ερώτηση μου τώρα. 

Δημοσ.

Ξεκάθαρα απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Νομίζω πως ακόμα και την συναίνεση της να είχες, πάλι υπάρχει περίπτωση να έχεις θέμα και εξηγώ. Οι εταιρείες οι οποίες καταγράφουν κλήσεις, ακολουθούν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα περι προσωπικών δεδομένων. Έχουν την υποχρέωση να κρατάνε αρχείο για αρκετά μεγάλο διάστημα, το αρχείο θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο για εξέταση από τις αρμόδιες αρχές κτλ κτλ.

Βέβαια, στη δική σου περίπτωση αν γινόταν καταγγελία, είμαι σχεδόν βέβαιος πως το βάρος της απόδειξης θα έπεφτε σε εκείνη. 

Σβήστα και μην παίζεις με τέτοια πράγματα. 

Δημοσ.

Στην συζήτηση συμμετείχα εγώ με την κοπέλα μου. Είχαμε συζητήσει το να καταγράφω τις συζητήσεις μας για τον λόγο που προανέφερα αλλά την ώρα της καταγραφής ποτέ δεν "πήρα την άδεια της" την στιγμή που έκανα την ηχογράφηση, ήξερε όμως ότι γινόταν. Εκείνη δεν έχει τις ηχογραφήσεις, γνωρίζει όμως ότι υπάρχουν. Η ερώτηση μου είναι, μπορεί αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον να το χρησιμοποιήσει εναντίων μου με κάποιον τρόπο ? Ελπίζω να είναι πιο ξεκάθαρη η ερώτηση μου τώρα. 

Η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι ναι και μην το ψαχνεις με παραθυρακια.

Οχι οτι θα σου κανει κατι νομικα (εκτος αν ειναι δικομανης ή εχει σοβαρο λογο να το πραξει κι οταν λεω σοβαρο δεν εννοω το γοητρο ή τον εγωισμο), αλλα καλα ειναι να μην εχεις καν τετοια αρχεια καταγραφων, απορω αλλωστε σε τι μπορει να σε εξυπηρετει η υπαρξη τους.

Για να στο πω απλα. Σε παιρνει τηλ και σου λεει οτι εχει βαλει 3 μπραβους να σε κανουν αχρηστο και θα ερθουν σπιτι σου το βραδυ. Αν εσυ την καταγραψεις και πας αστυνομια ανησυχωντας για τη σωματικη σου ακεραιοτητα, οι αστυνομικοι αμφιβαλλουν ή ζητουν καποια πειστηρια για το οτι οντως δεχεσαι απειλες, αν δωσεις την καταγεγραμενη συνομιλια ως πειστηριο, μπλεκεις και εσυ, λογω της καταγραφης εν αγνοια της. Ειναι ξεκαθαρο πιστευω πλεον.

• Like 2
Δημοσ.

Εχεις δικιο, ειναι η μονη εξαιρεση, my bad

Εξαίρεση από τον, συνταγματικής ισχύος, κανόνα της απαγορεύσεως των εν λόγω αποδεικτικών μέσων ισχύει μόνο χάριν της προστασίας συνταγματικά υπέρτερων έννομων αγαθών, όπως είναι η ανθρώπινη ζωή.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα, delete όπως είναι για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και την ενημέρωση ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...