Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχθές παρήγγειλα ένα κινητό από το gerabest ρώτησα στο θέμα ''αγορές από το εξωτερικό'' αλλά θέλω να λύσω κάποιες απορίες :

• εάν περάσει τελωνείο υπάρχει τρόπος να αποδείξω την τιμή σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερη από την τιμή εκτίμησης.
  • εάν δεν το παραλάβω θα χάσω χρήματα ;
  • Ακόμη δεν έχει αποσταλεί να το ακυρώσω ή όχι
  • Θα αποσταλεί με postnl και η τιμή του είναι 160,01€

Ελπίζω να έχω υπεύθυνες απαντήσεις από μέλη που ξέρουν και δεν κινδυνολογούν

ευχαριστώ  

Δημοσ.

• Νομίζω με την απόδειξη. 

Δεν ξέρω ποια είναι η πολτική του gearbest, αλλά στο ebay που έχω αγοράσει πολλές φορές δεν στέκει η δικαιολογία "πάρτο πίσω και αποζημίωσέ με γιατί δεν θέλω να πληρώσω τους δασμούς".

Όχι.

Αφού στέλνεται με ταχυδρομείο, νομίζω δεν θα περάσει τελεωνείο.

Δημοσ.

Πιθανότατα θα φας 24% ΦΠΑ + 12 ευρώ flat για τον εκτελωνισμό, αν περάσει τελωνείο. Η τιμή για να μπει το 24% είναι στην κρίση του τελωνειακού αν δεν υπάρχει ακριβής απόδειξη. Αμφισβήτηση σημαίνει +10 ευρώ κόστος, και του παραθέτεις αποδεικτικά από paypal κλπ φαντάζομαι και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αξίζει.

Η πιθανότητα να περάσει πλέον υπάρχει και δεν είναι 1/1000 που ήταν μέχρι πριν 2-3 μήνες, αλλά και πάλι παίζει να μην περάσει. Ρισκάρεις αν είσαι έτοιμος σε περίπτωση στραβής να πληρώσεις ΦΠΑ + 12 ευρώ, αλλιώς ακύρωσέ την κατά την γνώμη μου και κοίτα από Ελλάδα, ή ευρωπαϊκό warehouse.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ από ένα παλιό νήμα ένας λέει ότι συνεννοήθηκε με την gearbest και του είπαν ότι αν περάσει τελωνείο στείλτο πίσω, υποθέτω είναι θέμα πωλητή:

"Αγορασα το Xiaomi redmi note 2 16GB απο το gearbest τους ειχα πει να το σημειωσουν 20€ και μου λενε οτι θα το κανουν τελικως δεν το εκαναν και πηρα ενα μηνυμα απο την DHL express για να επικοινωνησω μαζι τους, μου ειπαν οτι το δεμα ειναι σημειωμενο στα 68,45€ και οτι πρεπει να περασει τελωνειο. Εστειλα μυνημα στο gearbest και μου ειπαν να το γυρισω πισω και θα παρω τα λεφτα μου εκτος αν εχει καποιο χτυπημα το πακετο."

Δημοσ.

μόλις έστειλα email για το εάν μπορώ να επιστρέψω την παραγγελία σε περίπτωση τελωνείου εάν είναι αρνητικό θα την ακυρώσω 

Δημοσ.

To gearbest παντως στελνει μεσω ολλανδιας. Δηλαδη τα δεματα εχουν επανω αυτοκολλητα ολλανδιας και οχι κινας. Δεν σε εξασφαλιζει αλλα σιγουρα ειναι καλυτερο απο το να "δειχνει" οτι ερχεται απευθειας απο κινα.

Δημοσ.

Κορσερ για τι προϊόν μιλάμε αν δεν είμαι αδιάκριτος;

Κινητο. Εκτος αν εννοεις ποιο μοντελο :)

Δημοσ.

• αφού στέλνεται με ταχυδρομείο, νομίζω δεν θα περάσει τελεωνείο.

Αυτή θεωρείται υπεύθυνη απάντηση;

Έχεις διαβάσει τι γίνεται με τα δέματα που έρχονται από τρίτες χώρες και, κυρίως από το ΝΟΕ 2016;

Και, μάλιστα, επιχειρηματολογείς, σε επόμενο post, με παράδειγμα που ταξίδεψε με courier και όχι με ταχυδρομείο.

Ας είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι όταν δίνουμε απαντήσεις που έχουν σχέση με χρηματικές επιπτώσεις.

Σωστή απάντηση, σ' αυτό το νήμα, θεωρείται το post #3 του BrocasHelm.

• Like 1
Δημοσ.

εάν ζητήσω  να γράψει ότι είναι από αντικατάσταση ούτε τέτοια πιθανότητα παίζει ? Την πληρώνουμε εμείς που παραγγέλνουμε ένα -δυο κινητά τον χρόνο σε  σχέση με άλλους που άνουν εμπόριο.

Δημοσ.

Σε άλλο νήμα που διάβασα χθες, κάποιος έγραψε ότι ζήτησε από το ίδιο μαγαζί μειωμένη δηλωμένη αξία και του απάντησαν ότι δεν το κάνουν πλέον. Μας πήραν χαμπάρι και στην Κίνα.

Μπορείς να το προσπαθήσεις αλλά ποιος σε διαβεβαιώνει ότι με παρόμοια δήλωση δεν θα σταματήσει στο τελωνείο;

Δημοσ.

Σε άλλο νήμα που διάβασα χθες, κάποιος έγραψε ότι ζήτησε από το ίδιο μαγαζί μειωμένη δηλωμένη αξία και του απάντησαν ότι δεν το κάνουν πλέον. Μας πήραν χαμπάρι και στην Κίνα.

Μπορείς να το προσπαθήσεις αλλά ποιος σε διαβεβαιώνει ότι με παρόμοια δήλωση δεν θα σταματήσει στο τελωνείο;

εάν η απάντηση είναι αρνητική θα την ακυρώσω το να γλιτώσω ένα 50€ και μετά να το πληρώσω στο τελωνείο είναι κάπως  μέχρι ποια τιμή δεν περνάει τελωνείο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...