Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ροφηματα συχνά περιορίζομαι σε καφέ, αναψυκτικά άντε και κανένα τσάι.

Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να φτιάξω καμιά ζεστή σοκολάτα. Τις περισσότερες φορές που έχω πιει τουλάχιστον έξω μου άρεσε, με την επιφύλαξη όμως των θερμίδων που συνεπάγεται (καφές, τσάι αναψυκτικά είναι όλα χωρίς ζάχαρη και συνοδευουν ευχαρίστως στη δουλειά, διάβασμα, ξεκούραση).

Ξέρω οτι υπάρχουν πολλές σκόνες σοκολάτας πέρα απο τα παλιά ροφήματα (hemo-like). Ποια είναι η καλύτερη για κατι τέτοιο; Τι γάλα χρειάζεται, φρέσκο ή εβαπορέ; Και μετά μπαινει και η παρασκευή βέβαια.

Καμιά εγγυημένη συνταγή;

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι στο τσακ να κανω report το θεμα.Ακου καφες χωρις ζαχαρη  -_-

Εψαξα και εγω διαφορες σοκολατες του εμποριου,αλλα και απο αλυσιδες fast coffee, δεν εντυπωσιαστηκα .Oποτε ξαναγυρισα στο παλιο, καλο,πολυαγαπημενο νεσκουικ κακαο. :-)

• Like 1
Δημοσ.

ΓΙΩΤΗΣ..

απλη κ ωραια!

Φρεσκο γαλα,2-3 κουταλιες σοκολατα,ανακατεμα κ εισαι αρχηγος!

Τις λιωνω εγω τωρα τον χειμωνα!

Κάτσε, άσχετος εδώ! Κουταλιές γλυκού ή σούπας; Και τι εννοείς όταν λες ότι τις λιώνεις εσύ τώρα το χειμώνα;

Δημοσ.

Ειμαι στο τσακ να κανω report το θεμα.Ακου καφες χωρις ζαχαρη -_-

Εψαξα και εγω διαφορες σοκολατες του εμποριου,αλλα και απο αλυσιδες fast coffee, δεν εντυπωσιαστηκα .Oποτε ξαναγυρισα στο παλιο, καλο,πολυαγαπημενο νεσκουικ κακαο.. :-)

Πάνε πολλά χρόνια που έχω να πιω νεσκουικ.

Φοβαμαι οτι η σοκολάτα έξω δεν έχει καμία σχέση. Είναι πιο πυκνή (να βάζουν εβαπορέ; ) και δίνει πιο κοντινή αίσθηση στην πραγματική σοκολάτα.

Δημοσ.

Αν και για να πω την αληθεια, αυριο που θα ξαναπαω στην αγαπημενη μου καφετερια θα ρωτησω ποιο ειναι  αυτο το γαματο σοκολατο-σιροπι που ριχνουν στην γαματη βαφλα τους.Θα διεισδυσω δηλαδη βαθια...στα επαγγελματικα μυστικα  :-D

Δημοσ.

Το είχα μυριστεί ότι έχει επιστήμη από πίσω.

Bluesattack περιμένω το πόρισμα σου αύριο. Αλλιώς με βλέπω να ζητάω κανένα ευρώ απο περαστικούς για ωμό κακάο.

Μέχρι τότε ακούω ιδέες.

Δημοσ.

Ποτέ έτοιμη σοκολάτα σε σκόνη, εκτός άμα θέλεις να πιεις σοκολατούχο γάλα. Λιώνεις μαύρη σοκολάτα (κατα προτίμηση 55% κακάο) μέσα σε πλήρες γάλα με μέτρια φωτιά και ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να φτάσει στη πυκνότητα που θέλεις. Δοκιμασμένη συνταγή. Εγώ βάζω και κορν φλαουρ χωρις το γάλα σε σκόνη.

Αναλυτικότερα εδώ:

https://www.buzzfeed.com/christinebyrne/jacques-torres-hot-chocolate

Δημοσ.

Κάτσε, άσχετος εδώ! Κουταλιές γλυκού ή σούπας; Και τι εννοείς όταν λες ότι τις λιώνεις εσύ τώρα το χειμώνα;

το μικρο κουταλακι..

λιωνω εννοω πινω πολλες!!

Δημοσ.

Η πιο απλη συνταγη για ροφημα κακαο-σοκολατα ειναι:

Βαζεις σε μπρικι ενα φλυτζανι του τσαγιου γαλα,το αφηνεις να παρει μια βραση και βαζεις 2-3 κουταλιες του γλυκου κακαο μαζι βαζεις 3 κουταλιες ζαχαρη ή 2 κουταλιες-φακελακια στεβια, -που φυσικα ειναι και το ιδανικοτερο-  το ανακατευεις καλα μεχρι να διαλυθει το κακαο και το γλυκαντικο,μετα το βγαζεις απο την φωτια,το σερβιρεις και απο πανω ριχνεις τριμμενη κανελα,αχνη ζαχαρη,σαντιγυ ή οτιδηποτε αλλο γουσταρεις.

Σιγουρα δεν εχει την γευση που θα εχει μια ζεστη σοκολατα,που σε αυτη θα μπει σιγουρα κρεμα γαλακτος-σοκολατα και σιροπι,αλλα δεν παυει να ειναι για μενα το απολυτο σοκολατενιο ροφημα.

Δημοσ.

Επειδή μου ανοίξατε την όρεξη και από την ώρα που είδα το θρεντ σκέφτομαι, τρώω ή πίνω κάτι σχετικό με σοκολάτα θα σας πω και τη δική μου μυστική συνταγή για ωμό ακατέργαστο κακάο κατευθείαν από την κόλαση. Πρώτα από όλα ναι, η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη, είναι αλήθεια. Εγώ παίρνω αυτό συνήθως, αξιοπρεπές και το βρίσκω στο σούπερ μάρκετ - σίγουρα παίζουν καλύτερα ντιλς ποιότητας-τιμής όμως. Το λοιπόν:

Σε μία φλιτζάνα ρίχνουμε δύο υπεργεμάτες κουταλιές του γλυκού κακάο και λίγο (ίσα να σκεπαστεί το κακάο δηλαδή) ζεστο ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κακάο και προσθέτουμε μισή ποσότητα ζεστό ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ γάλα και μισή ποσότητα ζεστό νερό. Προαιρετικά μπορεί να μπεί και πιπέρι καγιέν. Όταν θέλω να με τιμωρήσω ή να αντικαταστήσω τον καφέ το κάνω με τρεις κουταλιές και μόνο με νερό. Το ακατέργαστο κακάο φυσικά είναι πικρό οπότε ανάλογα τα γούστα μπορείτε να το γλυκάνετε λιγάκι - αλλά να θυμάστε οτι η ζάχαρη είναι εθιστική, προκαλεί παχυσαρκία, τερηδόνα, καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη (...). Να σημειωθεί επίσης εδώ ότι το παραπάνω (η εκδοχή χωρίς γάλα) για μένα λειτουργεί ως άψογο φάρμακο για την ημικρανία.

Επιπλέον - αν και κάπως οφτόπικ - το τιπ της ημέρας για τους πραγματικά μερακλήδες

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...