logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Έχω 3 μήνες περίπου που τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου και είμαι στην αναζήτηση εργασίας. Και πριν τελειώσω έστελνα βιογραφικά και έκανα συνεντεύξεις, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η προϋπηρεσία. Σε όσα interview έχω πάει είναι σε αρκετά μεγάλες, σοβαρές και καλές εταιρείες καθώς και αρκετά καλές θέσεις. Ενώ όλα πάνε καλά, ΠΑΝΤΑ κολλάω στην προϋπηρεσία και παίρνω πούλο. Πείτε μου ρε παιδιά ΠΩΣ στο &ούτσο μπορώ να βρώ δουλειά χωρίς προϋπηρεσία? Που μπορώ να ξεκινήσω να κοιτάζω για δουλειές στο εξωτερικό? (είναι κάτι που ήθελα να αποφύγω, αλλά μου φαίνεται οτι εκεί θα καταλήξω στο τέλος...)
logistoulis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 καλά γενικά οι εργοδότες βαριούνται να εκπαιδεύουν το προσωπικό και από τη στιγμή που υπάρχουν άτομα με προσόντα που δουλεύουν για ψίχουλα πάνε για τα όσα 1
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Καταρχάς τι έχεις σπουδάσει; Τι σχέση έχει αυτό? Για να σου φύγει η απορία Μηχανικός Οικονομίας & Διοίκησης και μεταπτυχιακό απο Μηχανολόγους και Αεροναυπηγούς Πατρα στην Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων 1
visualizer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Τουλαχιστον περασες καλα στην πατρα; γιατι για δουλεια δεν το κοβω . 8
stelios18120 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Φίλε δεν μπορείς να απαντας επιθετικά σε κάποιον που θέλει να σε βοηθήσει. Τέλος πάντων... 5
BabyRage Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Είτε βρες μια μικρή εταιρεία, είτε κάνε κάτι που να μην είναι και τόσο κοντά στο αντικείμενο σου, είτε ρίξε για αρχή τις οικονομικές απαιτήσεις, είτε αν δεν είναι πολύ μεγάλος κάνε κανένα internship και τέτοια προγράμαμτα.
Fat4Life Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Τι σχέση έχει αυτό? Για να σου φύγει η απορία Μηχανικός Οικονομίας & Διοίκησης και μεταπτυχιακό απο Μηχανολόγους και Αεροναυπηγούς Πατρα στην Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων Πως δεν έχει σχέση είναι το ίδιο να έχεις σπουδάσει πληροφορική και το ίδιο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικής για παράδειγμα? 5
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Πως δεν έχει σχέση είναι το ίδιο να έχεις σπουδάσει πληροφορική και το ίδιο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικής για παράδειγμα? Η απορία μου είναι όχι πως θα βρώ ΕΓΩ συγκεκριμένα δουλειά με τις σπουδές και τα εφόδια που έχω, αλλά είναι γενικό πρόβλημα αυτό που περιγράφω. Το παρατηρώ και με φίλους μου που έχουν πτυχία σε άλλο κλάδο, καλύτερες σχολές κτλ. Πως μπορεί να κάνει κάποιος ξεκίνημα χωρίς προυπηρεσία είναι το θέμα. Είτε βρες μια μικρή εταιρεία, είτε κάνε κάτι που να μην είναι και τόσο κοντά στο αντικείμενο σου, είτε ρίξε για αρχή τις οικονομικές απαιτήσεις, είτε αν δεν είναι πολύ μεγάλος κάνε κανένα internship και τέτοια προγράμαμτα. Νομίζεις έχω τίποτα οικονομικές απαιτήσεις? Και τσάμπα να μου έλεγαν για ένα εξάμηνο πήγαινα, ευτυχώς για την ώρα δεν "καίγομαι" για χρήματα αλλά με καίει να αποκτήσω επαγγελματική εμπειρία Φίλε δεν μπορείς να απαντας επιθετικά σε κάποιον που θέλει να σε βοηθήσει. Τέλος πάντων... Πως θα με βοηθήσει κάποιος απο το insomnia να βρώ δουλειά, δεν απάντησα επιθετικά απλά δεν έχει καμία σχέση με την απορία που έχω η οποία έχει να κάνει με το οτι ζητάνε ΟΛΟΙ προυπήρεσία ακόμα και για junior θέσεις και πως θα μπορούσε κάποιος να το βρεί δουλειά. 1
efo355 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κοίτα σε ρώτησα απλά τι σπούδασες και άρχισες την επίθεση. Σε συμβουλεύω να είσαι πιο συγκαταβατικός στην αληθινή ζωή εκεί έξω για να πετύχεις. Αν δεν νομίζεις ότι μπορείς να βοηθηθεις μέσω του φόρουμ κακώς άνοιξες θέμα. Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις. 5
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κοίτα σε ρώτησα απλά τι σπούδασες και άρχισες την επίθεση. Σε συμβουλεύω να είσαι πιο συγκαταβατικός στην αληθινή ζωή εκεί έξω για να πετύχεις. Αν δεν νομίζεις ότι μπορείς να βοηθηθεις μέσω του φόρουμ κακώς άνοιξες θέμα. Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις. Η ερώτησή σου ξαναλέω είναι άσχετη με την απορία μου. Ωστόσο τώρα που έμαθες τι έχω σπουδάσει μπορείς να μου πεις πως μπορείς να βοηθήσεις? 1
katergaris79 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Η απορία μου είναι όχι πως θα βρώ ΕΓΩ συγκεκριμένα δουλειά με τις σπουδές και τα εφόδια που έχω, αλλά είναι γενικό πρόβλημα αυτό που περιγράφω. Το παρατηρώ και με φίλους μου που έχουν πτυχία σε άλλο κλάδο, καλύτερες σχολές κτλ. Πως μπορεί να κάνει κάποιος ξεκίνημα χωρίς προυπηρεσία είναι το θέμα. Όταν ολόκληρο το πρώτο σου μήνυμα είναι γραμμένο στον πρώτο ενικό, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι η ερώτηση αφορά σε εσένα και καταφανώς έχει σχέση το τι ΕΣΥ έχεις σπουδάσει. Αν θες να μιλήσεις γενικότερα για το χάλι του εργασιακού τομέα στην Ελλάδα κλπ. δεν έπρεπε να το περιορίσεις. 3
BabyRage Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Αφού δεν έχεις οικονομικές απαιτήσεις, και δεν είσαι μεγάλος σε ηλικία ψαχνε internship και άλλα τέτοια προγράμαμτα. 1
insomnia888 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Πως θα με βοηθήσει κάποιος απο το insomnia να βρώ δουλειά, δεν απάντησα επιθετικά απλά δεν έχει καμία σχέση με την απορία που έχω η οποία έχει να κάνει με το οτι ζητάνε ΟΛΟΙ προυπήρεσία ακόμα και για junior θέσεις και πως θα μπορούσε κάποιος να το βρεί δουλειά. Δεν νομίζω οτι είναι θέμα προυπηρεσίας, πολλές φορές χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία επειδή είδαν κάτι άλλο που δεν τους άρεσε. Πχ πώς πάς ντυμένος στη συνέντευξη? Με τζιν? Τα ρούχα είναι ασιδέρωτα? Ξεβαμμένα? Τρύπια από το σκώρο? Έχεις ξεσκονίσει τα παπούτσια?Έχεις ξυριστεί? Το μαλλί κοτσίδα ή Μοτσαρτ? Αργείς στο ραντεβού? Έπλυνες τα δόντια? Βρωμάει η αναπνοή σου? Απαντάς με μαγκιά, θέτεις ερωτήματα που δεν προκαλούν καλή εντύπωση? Κάνεις νύξη για πολιτικά θέματα? Μήπως να διαβάσεις κάποια άρθρα κυρίως στα αγγλικά για το πώς να προτετοιμαστείς και να δώσεις μια καλή συνέντευξη? Στο λέω γιατί βλέπω κόσμο να βρίσκει δουλειά και χωρίς προυπηρεσία και σε τομείς που δεν έχουν ξαναδουλέψει.... 5
logistoulis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 πάντως έχω δει και αρκετό κόσμο να ψάχνει άτομα με συγκεκριμένα προσόντα (ενδεχομένως και ξεφτίλα λεφτά για τη θέση, οκ) και να παραπονιέται ότι δε βρίσκει και επανέρχομαι στο κατά πόσο έχει διάθεση ο άλλος να εκπαιδεύσει, ειδικά αν δε θέλει να δώσει και τα λεφτά που μπορεί να ζητάει ένας φτασμένος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα