logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δεν νομίζω οτι είναι θέμα προυπηρεσίας, πολλές φορές χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία επειδή είδαν κάτι άλλο που δεν τους άρεσε. Πχ πώς πάς ντυμένος στη συνέντευξη? Με τζιν? Τα ρούχα είναι ασιδέρωτα? Ξεβαμμένα? Τρύπια από το σκώρο? Έχεις ξεσκονίσει τα παπούτσια?Έχεις ξυριστεί? Το μαλλί κοτσίδα ή Μοτσαρτ? Αργείς στο ραντεβού? Έπλυνες τα δόντια? Βρωμάει η αναπνοή σου? Απαντάς με μαγκιά, θέτεις ερωτήματα που δεν προκαλούν καλή εντύπωση? Κάνεις νύξη για πολιτικά θέματα? Μήπως να διαβάσεις κάποια άρθρα κυρίως στα αγγλικά για το πώς να προτετοιμαστείς και να δώσεις μια καλή συνέντευξη? Στο λέω γιατί βλέπω κόσμο να βρίσκει δουλειά και χωρίς προυπηρεσία και σε τομείς που δεν έχουν ξαναδουλέψει.... Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, με κάλεσαν στην coca cola για θεση η οποία δεν είχε βγει καν αγγελία, προέκυψε απο το προγραμμα graduate trainee που κάνουν. Πήγα κοκέτα ντυμένος με παντελονάκι, πουκαμισο, blazer, ξούρα τέρμα μαλλί business look, χωρίς άγχος με ευχέρεια λόγου, πολλές φορές καταλάβαινα τι θα ρωτήσουν έπειτα και το ανέφερα στην κουβέντα μου. Γενικά interview 2 ώρες μισό ελληνικά μισό αγγλικά για θέση που στην αρχή ήταν 4 μηνο και μετά μπορεί να γινόταν μόνιμη. Η δουλειά θα ήταν να περνάς στοιχεία στο excel ΟΛΗ μέρα, απίστευτα δύσκολο. Η συνέντευξη πήγε πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί ήθελαν σε 5 μέρες να ξεκινήσω με πήραν το απόγευμα και μου είπαν οτι πήραν κάποιον που είχε 3 μήνες προυπηρεσία και θα ήταν πιο έτοιμος να ξεκινήσει χωρίς εκπαίδευση. Γενικά απο άρθρα για το πως πρέπει να παρουσιαστείς, τι να φοράς, πως να κάθεσαι κτλ το έχω λιώσει... 1
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Για Ελλάδα μιλάς; Για Ελλάδα απλά δεν βρίσκεις, με προυπηρεσία ή χωρίς. Και τζάμπα ασχολήθηκες. Άρχισε να στέλνεις βιογραφικά έξω. 3
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Για Ελλάδα μιλάς; Για Ελλάδα απλά δεν βρίσκεις, με προυπηρεσία ή χωρίς. Και τζάμπα ασχολήθηκες. Άρχισε να στέλνεις βιογραφικά έξω. Ερχόμαστε λοιπόν στην 2η ερώτησή μου στο αρχικό ποστ. Δεν έχω ψάξει ΠΟΤΕ για έξω, που μπορεί να ψάξει κάποιος (υπάρχουν κάποια σοβαρά site?), η διαδικασία είναι interview μέσω skype και βλέπουμε μετά? Θα ήθελα να αποφύγω το φεύγω έξω και ξεκινάω να ψάχνω δουλεύοντας σερβιτόρος για αρχή. ΥΓ. για να προλάβω πάλι τους περίεργους δούλευα χρόνια σερβιτορος, βοηθός σερβιτόρου και λάντζα. Έχω δουλέψει και για 2€ την ώρα σε πλυντήριο αυτοκινήτων και βοηθός γνωστού μου μάστορα μέσα στα σκουπίδια.
markoliaz Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 φιλε κανε αυτο που κανει σχεδον ΟΛΗ η Ελλαδα.....δηλαδη ΨΕΥΤΙΚΟ βιογραφικο, με φουλ προυπηρεσια και αλλες σαλτσες και τα σχετικα, σχεδον κανεις δεν καθεται να ερευνησει και να ψαξει αν οντως δουλευες εκει...εδω δουλευουν στην βουλη μεσα ατομα που εχουν πλαστα διπλωματα, μην κολωνεις πουθενα!
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 φιλε κανε αυτο που κανει σχεδον ΟΛΗ η Ελλαδα.....δηλαδη ΨΕΥΤΙΚΟ βιογραφικο, με φουλ προυπηρεσια και αλλες σαλτσες και τα σχετικα, σχεδον κανεις δεν καθεται να ερευνησει και να ψαξει αν οντως δουλευες εκει...εδω δουλευουν στην βουλη μεσα ατομα που εχουν πλαστα διπλωματα, μην κολωνεις πουθενα! Κοίταξε είμαι κατά αυτών των τακτικών. Επίσης είμαι κατά στο να βάλω μέσον για να μπω για δουλειά, όλος ο κοντινός κύκλος μου με παροτρύνει να βάλω τον πατέρα μου που δουλεύει σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία να με χώσει για δουλειά. Έχει τύχει να γνωρίσω και τον ιδιοκτήτη του ομίλου ο οποίος με συμπαθεί κιόλας Είναι κάτι που ΔΕΝ θέλω να το κάνω, θέλω να ξυπνήσω το πρωί της πρώτης μέρας που θα πάω για δουλειά και να πω μπράβο μου βρήκα κάτι εντελώς μόνος μου και με πήραν γτ το άξιζα. Περιττό να σου πω οτι σε interview σε μια βιομηχανία με συστήματα αυτοματισμού, μόλις είπα στον ιδιοκτήτη που δουλεύει ο πατέρας μου, μου λεει καλά είσαι τρελός? τι κάνεις εδω πέρα κάνε ότι μπορείς για να σε βάλει εκεί. Οι σπουδές σου είναι φτιαγμένες για την συγκεκριμένη εταιρεία. Έμεινα ολίγον μαλάκας μπορώ να πω.... 1
logistoulis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κοίταξε είμαι κατά αυτών των τακτικών. Επίσης είμαι κατά στο να βάλω μέσον για να μπω για δουλειά, όλος ο κοντινός κύκλος μου με παροτρύνει να βάλω τον πατέρα μου που δουλεύει σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία να με χώσει για δουλειά. Έχει τύχει να γνωρίσω και τον ιδιοκτήτη του ομίλου ο οποίος με συμπαθεί κιόλας Είναι κάτι που ΔΕΝ θέλω να το κάνω, θέλω να ξυπνήσω το πρωί της πρώτης μέρας που θα πάω για δουλειά και να πω μπράβο μου βρήκα κάτι εντελώς μόνος μου και με πήραν γτ το άξιζα. Περιττό να σου πω οτι σε interview σε μια βιομηχανία με συστήματα αυτοματισμού, μόλις είπα στον ιδιοκτήτη που δουλεύει ο πατέρας μου, μου λεει καλά είσαι τρελός? τι κάνεις εδω πέρα κάνε ότι μπορείς για να σε βάλει εκεί. Οι σπουδές σου είναι φτιαγμένες για την συγκεκριμένη εταιρεία. Έμεινα ολίγον μαλάκας μπορώ να πω.... Μη με παρεξηγήσεις αλλά είσαι ολίγον μαλάκας Δεν θα πας να σου κάνουν χάρη, να δουλέψεις θα πας και να αμειφθείς, όχι να σε κοιτάνε που είσαι όμορφος Αν δεν κάνεις αργά ή γρήγορα θα πάρεις πόδι Άλλωστε ό,τι κατάφερες μέχρι στιγμής το κατάφερες και με τις πλάτες του πατέρα σου, αν είχες μεγαλώσει σε καταυλισμό ψάχνοντας τα σκουπίδια προφανώς και δε θα είχες ανησυχίες να δουλέψεις με όπλο τις σπουδές σου. Άρα δεν είναι και απόλυτα λογικό να το παιζεις επιλεκτικά αυτοδημιούργητος. Άλλωστε είτε Ελλάδα είτε και έξω ακόμα η γνωριμία πάντα βοηθάει και παίζει ρόλο και ας έχουν μερικοί αυταπάτες 10
zeniath Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Φτιάξε για αρχή την συμπεριφορά σου, και μετά ένα account στο LinkedIn, ποτέ δεν ξέρεις 6
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Φτιάξε για αρχή την συμπεριφορά σου, και μετά ένα account στο LinkedIn, ποτέ δεν ξέρεις Ευχαριστώ για την συμβουλή σου το σημειώνω! 2
forgotten Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Άλλωστε είτε Ελλάδα είτε και έξω ακόμα η γνωριμία πάντα βοηθάει και παίζει ρόλο και ας έχουν μερικοί αυταπάτες διαφωνω απολυτα ιδιαιτερα σε θεσεις πολυεθνικων ολιγο τους νοιαζει και εαν εισαι και ξαδερφος βουλευτη λεμε τωρα ,αν δεν αποδωσεις ή δεν το κατεχεις θα παρεις ποδι. τωρα το ελληνικο σκεπτικο περι γνωριμιων αν καταργηθει θα ναι προς το καλυτερο ολων μας ,και στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα ο γνωστος του γνωστου καπως οδηγησε σε τελμα τα πραγματα με λαθος ατομα σε καιριες θεσεις 1
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μη με παρεξηγήσεις αλλά είσαι ολίγον μαλάκας Δεν θα πας να σου κάνουν χάρη, να δουλέψεις θα πας και να αμειφθείς, όχι να σε κοιτάνε που είσαι όμορφος Αν δεν κάνεις αργά ή γρήγορα θα πάρεις πόδι Άλλωστε ό,τι κατάφερες μέχρι στιγμής το κατάφερες και με τις πλάτες του πατέρα σου, αν είχες μεγαλώσει σε καταυλισμό ψάχνοντας τα σκουπίδια προφανώς και δε θα είχες ανησυχίες να δουλέψεις με όπλο τις σπουδές σου. Άρα δεν είναι και απόλυτα λογικό να το παιζεις επιλεκτικά αυτοδημιούργητος. Άλλωστε είτε Ελλάδα είτε και έξω ακόμα η γνωριμία πάντα βοηθάει και παίζει ρόλο και ας έχουν μερικοί αυταπάτες Καλά εννοείται οτι με τις πλάτες του φαδερ κατάφερα οτι κατάφερα μέχρι στιγμής και με συντηρεί ακόμα κι τώρα, απλά θα ήθελα να καταφέρω το πρώτο βήμα μόνος μου
logistoulis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Καλά εννοείται οτι με τις πλάτες του φαδερ κατάφερα οτι κατάφερα μέχρι στιγμής και με συντηρεί ακόμα κι τώρα, απλά θα ήθελα να καταφέρω το πρώτο βήμα μόνος μουΚαλά κάνε το πρώτο βήμα και αν αξίζεις θα πας και παραπέρα διαφωνω απολυτα ιδιαιτερα σε θεσεις πολυεθνικων ολιγο τους νοιαζει και εαν εισαι και ξαδερφος βουλευτη λεμε τωρα ,αν δεν αποδωσεις ή δεν το κατεχεις θα παρεις ποδι. τωρα το ελληνικο σκεπτικο περι γνωριμιων αν καταργηθει θα ναι προς το καλυτερο ολων μας ,και στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα ο γνωστος του γνωστου καπως οδηγησε σε τελμα τα πραγματα με λαθος ατομα σε καιριες θεσεις Οι γνωριμίες στον ιδιωτικό τομέα τώρα που πρακτικά δεν υπάρχει δημόσιο είναι σε έξαρση, εδώ μπορεί να μεσολαβήσει βουλευτής για θέση σε σούπερ μάρκετ με ψιχουλα Όσο για τις ξένες πολυεθνικές (εντός και εκτός Ελλάδος) επέτρεψε μου να διαφωνήσω κι εγώ, αρκετοί πάνε με γνωστούς και χώνονται σε θέσεις. Το πόσοι έχουν την αξιοπρέπεια να το παραδεχτούν τουλάχιστον είναι άλλο θέμα και δε με αφορά Δεν πάνε όλοι τσολιάδες έξω με βάρκα την ελπίδα, μην ανησυχείς 2
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Ερχόμαστε λοιπόν στην 2η ερώτησή μου στο αρχικό ποστ. Δεν έχω ψάξει ΠΟΤΕ για έξω, που μπορεί να ψάξει κάποιος (υπάρχουν κάποια σοβαρά site?), η διαδικασία είναι interview μέσω skype και βλέπουμε μετά? Θα ήθελα να αποφύγω το φεύγω έξω και ξεκινάω να ψάχνω δουλεύοντας σερβιτόρος για αρχή. ΥΓ. για να προλάβω πάλι τους περίεργους δούλευα χρόνια σερβιτορος, βοηθός σερβιτόρου και λάντζα. Έχω δουλέψει και για 2€ την ώρα σε πλυντήριο αυτοκινήτων και βοηθός γνωστού μου μάστορα μέσα στα σκουπίδια. Κάνεις όπως είπε και ενα παιδί λογαριασμό στο Linkedin για αρχή. Είναι ένα Online βιογραφικό ουσιαστικά. Μετά κοίτα διάφορα site. Ένα καλό είναι το https://www.indeed.co.uk/ 1
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κάνεις όπως είπε και ενα παιδί λογαριασμό στο Linkedin για αρχή. Είναι ένα Online βιογραφικό ουσιαστικά. Μετά κοίτα διάφορα site. Ένα καλό είναι το https://www.indeed.co.uk/ LinkedIn απο φοιτητής έχω
Θεkλα Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Όχι εντελώς on topic. Πάντως έχω σιχαθεί τους κλάψες και τους βυσματίες που δεν έχουν δουλειά και στο ήλιο μοίρα και καταληγεις να ακούς οτι έχουν 2 ή και 3 δουλειές ταυτόχρονα. Βυσματικές ή και "μαύρες". Και βλέπεις άλλους (ή -το χειρότερο- τον εαυτό σου) να παλεύεις να βρεις μια θέση. 1
Dagobert Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Καλά εννοείται οτι με τις πλάτες του φαδερ κατάφερα οτι κατάφερα μέχρι στιγμής και με συντηρεί ακόμα κι τώρα, απλά θα ήθελα να καταφέρω το πρώτο βήμα μόνος μου Αυτό το πρώτο βήμα μόνος δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Όχι γιατί δεν έχεις τα εφόδια, αλλά γιατί έτσι είναι η αγορά εργασίας. Σε κανά χρόνο από τώρα θα είσαι ένα καλά αμοιβόμενο στέλεχος στην κατασκευαστική εταιρεία. Για το εξωτερικό: πλέον δεν είναι τόσο εύκολο. Και εκεί θέλει μέσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα