Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλικα παντα, αν θελεις να κανεις καριερα αξιοκρατικα εισαι στην λαθος χωρα.

Εδω το μονο που συναντας ειναι εμποδια και ατομα που προσλαμβανονται λογω γνωριμιας.

Στο εξωτερικο  θα βρεις και πολυ πιο ευκολα δουλεια, και αν εχεις ορεξη θα σε βοηθησουν.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλικα παντα, αν θελεις να κανεις καριερα αξιοκρατικα εισαι στην λαθος χωρα.

Εδω το μονο που συναντας ειναι εμποδια και ατομα που προσλαμβανονται λογω γνωριμιας.

Στο εξωτερικο  θα βρεις και πολυ πιο ευκολα δουλεια, και αν εχεις ορεξη θα σε βοηθησουν.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν θέλω να φύγω, ήταν 11 χρόνια εξωτερικό για δουλειά ο φάδερ και δεν θα ήθελα να κάνω το ίδιο. Θα προτιμούσα 700€ Ελλάδα, παρά 1200 στο εξωτερικό...

Δημοσ.

Δεν υπαρχει πλεον δουλειά στην ελλαδα , παρα μονο δουλεία αν ξεκινησω παλι για τα πολιτικα θα μου σβησουν παλι οι mods το ποστ. 9 χρονια εμπειρια στην πληροφορικη και το καλοκαιρι θα παω λαντζα σε καποιο τυχαρπαστο ξενοδοχειο! προς θεου πρεπει να ευγνωμονούμε και που εχουμε κατι ! δεν το υποβαθμιζω ! αλλα χανω κοπους 9 ετων ! αξιοκρατικα δεν μπηκε κανενας πουθενα , αυτο καταλαβα εγω καθως τωρα και 1 χρονο στελνω βιογραφικα παντου .

Δημοσ.

Καποια στιγμη θα θες να κανεις και οικογενεια και τα 700 δεν θα φτανουν, και αν λογιζεσαι σαν μηχανικος στο εξωτερικο μιλαμε για αρχικο μισθο σχεδον 1800 καθαρα, σε χωρες σαν την γερμανια.

Αν επιμενεις για Ελλαδα θα σου προτεινα να χωθεις εκει που ειναι ο πατερας σου ,και παραλληλα να ψαχνεις κατι καλυτερο αν δεν σε ενδιαφερει.

• Like 2
Δημοσ.

Τι σχέση έχει αυτό?

Για να σου φύγει η απορία Μηχανικός Οικονομίας & Διοίκησης και μεταπτυχιακό απο Μηχανολόγους και Αεροναυπηγούς Πατρα στην Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων

Κατσε βρε αγορι μου, εκανες οικονομικα και δεν ξερεις πως στατιστικα με 20% ανεργια θες πανω χρονο για να βρεις δουλεια στο τομεα σου;  Κοιτα καμια ανειδικευτη εργασια και παραλληλα ψαχνε στον τομεα σου.

Δημοσ.

Θα προτιμούσα 700€ Ελλάδα, παρά 1200 στο εξωτερικό...

Ε ναι κλασσικα, εκει που πεθαινει η φιλοδοξια γεννιεται ο Ελληνας πτυχιουχος.

Απο κει και περα οπως ειπες και μονος σου για 700ευρω θεση συνηθως ζητειται προυπηρεσια. Αρα για να αποκτησεις προυπηρεσια, ειτε θα ξεκινησεις με δουλειες των 400 ευρω (η και λιγοτερο) και θα παρακαλας τη θεα τυχη να σου κατσει κατι στον τομεα σου μελλοντικα, ειτε θα πας εξω με τα 1200 ευρω που υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να σε προσλαβουν χωρις προυπηρεσια στον τομεα που σπουδασες.

Απλα το εξωτερικο χαλαει τη ζαχαρενια του καλοζωισμενου ~20ρη ~30ρη και που να ξεβολευομαστε τωρα, καλυτερα Ελλαδα ανεργος.

Δημοσ.

ειτε θα πας εξω με τα 1200 ευρω που υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να σε προσλαβουν χωρις προυπηρεσια στον τομεα που σπουδασες.

Συγγνώμη ρε παιδια, αυτό απο που προκύπτει; Νομίζετε οτι στο εξωτερικό είναι όλα ρόδινα και δεν ζητάνε να έχεις κάποια εργασιακή εμπειρία;; Μπορέι να ισχύει σε θέσεις για internships ή σε διάφορα graduate/ trainee programs, αλλά σε junior θέσεις θα ζητήσουν κάποια minimum προυπηρεσία.

Το οτι ίσως έχει περισσότερες πιθανότητες να βρεί κανείς μια θέση στο αντικέιμενό του, ναι, συμφώνω απολύτως. 

Θα προτιμούσα 700€ Ελλάδα, παρά 1200 στο εξωτερικό...

Το θέμα είναι οτι τα 700 Ελλάδα θα συνεχίσουν να είναι 700 για πολλά χρόνια, αν δεν μειωθούν..Τα 1200 του εξωτερικού για παράδειγμα, σε πολλές περιπτωσεις είναι entry level μισθός. Δεν υπάρχει περίπτωση να αξίζεις στην δουλέια σου και να μην ανέβεις μισθολογικά (και όχ μόνο).

Δημοσ.

Κοίταξε είμαι κατά αυτών των τακτικών. Επίσης είμαι κατά στο να βάλω μέσον για να μπω για δουλειά, όλος ο κοντινός κύκλος μου με παροτρύνει να βάλω τον πατέρα μου που δουλεύει σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία να με χώσει για δουλειά. Έχει τύχει να γνωρίσω και τον ιδιοκτήτη του ομίλου ο οποίος με συμπαθεί κιόλας :P  Είναι κάτι που ΔΕΝ θέλω να το κάνω, θέλω να ξυπνήσω το πρωί της πρώτης μέρας που θα πάω για δουλειά και να πω μπράβο μου βρήκα κάτι εντελώς μόνος μου και με πήραν γτ το άξιζα. 

Περιττό να σου πω οτι σε interview σε μια βιομηχανία με συστήματα αυτοματισμού, μόλις είπα στον ιδιοκτήτη που δουλεύει ο πατέρας μου, μου λεει καλά είσαι τρελός? τι κάνεις εδω πέρα κάνε ότι μπορείς για να σε βάλει εκεί. Οι σπουδές σου είναι φτιαγμένες για την συγκεκριμένη εταιρεία. Έμεινα ολίγον μαλάκας μπορώ να πω....

Συμφωνώ με τον logistouli. Πήγαινε στην εταιρεία που δουλεύει ο πατέρας σου και  δώσε τον καλύτερό σου εαυτό. Δεν είναι κακό, σκέψου ότι κι εσύ αν είχες επιχείρηση μπορεί να έψαχνες άτομο «συστημένο». Πόσο μάλλον που είσαι και του αντικειμένου!

• Like 1
Δημοσ.

Εχμ, γιατί δεν πας στην εταιρία που δουλεύει ο φάδερ να μαζέψεις εργασιακή εμπειρία και να κάνεις μετά αιτήσεις αλλού;

• Like 4
Δημοσ.

Εχμ, γιατί δεν πας στην εταιρία που δουλεύει ο φάδερ να μαζέψεις εργασιακή εμπειρία και να κάνεις μετά αιτήσεις αλλού;

Δεν είναι τόσο απλό να μπω στην ίδια δουλειά με τον πατέρα μου. Θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά θα υπάρχει και ένα "κυνήγι" και προς τον πατέρα μου αν βγώ εγώ άχρηστος και γενικά θα ψάχνουν οι καλοθελητές πάντα αφορμή να ρίξουν λάσπη. Είναι πολύ περίεργες αυτές οι καταστάσεις και δνε θα ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα

Δημοσ.

Ε καλά δε θα σε βάλει και μάνατζερ. Στην τελική πήγαινε για ένα εξάμηνο σε τύπου trainee - την επόμενη φορά θα έχεις εσύ τους έξι μήνες εμπειρία στη συνέντευξη και θα πάρουν εσένα ;)

• Like 3
Δημοσ.

Ολο το τοπικ ειναι μια γενικευση.

Γενικα για τους εργοδοτες βγαζετε συμπερασματα, γενικα για τους εργαζομενους, γενικα για το εξωτερικο. Go figure ποιος κανει γενικευσεις του τυπου που αναφερεις και ξαναελα.

Και βασικα λιγο με απασχολει η γνωμη σου. Εσυ κι ο αλλος ψαχνετε βοηθεια εδω μεσα για το τι να κανετε με την αγορα εργασιας, εγω ειπα μια συμβουλη/γνωμη, αμα σε χαλαει συνεχισε στην ανεργια σου βριζοντας εργοδοτες, κρατος και συστημα. No problem.

έγραψα κάπου ότι είμαι άνεργος;

απλά επειδή κατά πάσα πιθανότητα έχω γνωρίσει 20πλασιους εργοδότες και εργαζομένους σε σχέση με σένα έχω την άποψή μου

μπορώ να χαρακτηρίσω βολεψάκια και αυτόν που δε θέλει να φάει σκατό και σηκώνεται και φεύγει τρέχοντας, αλλά δε θα το κάνω γιατί όπως ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα να δουλεύεις αυτή τη στιγμή στην ελλάδα άλλο τόσο δύσκολο είναι να γίνεσαι μετανάστης

δεν θα κρίνω κανένα από τις επιλογές που κάνει στη ζωή του ειδικά όταν το μόνο που θέλει είναι να κάνει μια τίμια δουλειά και να ζήσει αξιοπρεπώς, αυτά τα αφήνω σε κομπλεξικά ατομάκια σαν και του λόγου σου που βάζουν ταμπέλες χωρίς να σκέφτονται

• Like 1
Δημοσ.

απλά επειδή κατά πάσα πιθανότητα έχω γνωρίσει 20πλασιους εργοδότες και εργαζομένους σε σχέση με σένα έχω την άποψή μου

Καπου εδω σταματησα να διαβαζω , 20πλασιε τυπε :lol:
  • Like 1
Δημοσ.

Btw δεν έχει κανένα νόημα να είναι το πρόβλημα η προϋπηρεσία αν σε έχουν φωνάξει ήδη για συνέντευξη. Τη γνωρίζει την προϋπηρεσία σου αυτός που σε καλεί. Οπότε αν δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι εργοδότες που είδες βλαμμένοι προσπάθησε περισσότερο. Το ότι σε καλούν είναι θετικό. Αν θες να μείνεις Ελλάδα μπορεί να πάρει και 1 χρόνο να βρεις κάτι σοβαρό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...