iageogr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Η άποψη του πατερα σου για το εργασιακό σου μέλλον ποιά ειναι; Καποια απαντηση μπορεις να δωσεις φιλε logokrimenos;
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Καποια απαντηση μπορεις να δωσεις φιλε logokrimenos; Μου προτείνουν να σκεφτώ το εξωτερικό πιο συγκεκριμένα την Κύπρο, δούλευε 11 χρόνια εκεί και είχα μετακομίσει και εγώ για κανα 6 μηνο το οποίο δούλεψα σερβιτόρος, γενικά δεν υπάρχει κάποια πίεση και η γνώμη του είναι να κάνω οτι θα με κάνει να νιώθω καλύτερα
iageogr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Εχω μια δυσκολια να θεωρήσω ως εξωτερικο την Κυπρο, ισως μονο τυπικά να ειναι, αλλα ας το προσπεράσουμε αυτο... Αυτο σημαινει οτι μπορει να σε συστησει να πας σε δουλεια στη Κυπρο , με καλες πιθανοτητες να σε παρουν;
logokrimenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Εχω μια δυσκολια να θεωρήσω ως εξωτερικο την Κυπρο, ισως μονο τυπικά να ειναι, αλλα ας το προσπεράσουμε αυτο... Αυτο σημαινει οτι μπορει να σε συστησει να πας σε δουλεια στη Κυπρο , με καλες πιθανοτητες να σε παρουν; Κοίταξε έχει αρκετές γνωριμίες εκεί και γενικά έχει πολλές ευκαιρίες. Είναι και φίλοι μας ακόμα κάτω που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν για οτι χρειάζομαι. Αλλά να σου πω την αλήθεια δεν πέρασα καλά όσο έζησα εκεί και δεν θα ήθελα να ξαναπάω ούτε για διακοπές.
iageogr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Οποτε νομιζω πως βρεθηκε η απαντηση στο ερωτημα του θεματος σου. Λες τον πατερα σου οτι θελεις να πας Κυπρο (και συμβιβαζεσαι με την λογικη οτι θα δωσεις δευτερη ευκαιρια στο νησι με την προσδοκια οτι αυτη τη φορα να περασεις καλα) Οποτε (αν ολα πανε καλα) πηγαινεις Κυπρο για τουλαχιστον ενα ετος (ωστε να αποκτησεις μια βασικη προυπηρεσια) και μετα ξανασκεφτεσε το εργασιακο σου μελλον. Αυτο προτεινω...
achilles_g_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Και μη ξεχνάς....Αφού δεν πας εκεί που δουλεύει ο πατέρας σου βοήθησε κάποιον συνάνθρωπο σου να βρει δουλειά εκει. 1
logokrimenos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Και μη ξεχνάς....Αφού δεν πας εκεί που δουλεύει ο πατέρας σου βοήθησε κάποιον συνάνθρωπο σου να βρει δουλειά εκει. Πίστεψέ με προώθησα βιογραφικό ενός παιδιού που είχε ανάγκη και τον τσίμπησαν. Εργάτη βέβαια, αλλά είχε βγάλει μέχρι λύκειο. 2
Apoll Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Πείτε μου ρε παιδιά ΠΩΣ στο &ούτσο μπορώ να βρώ δουλειά χωρίς προϋπηρεσία? α) Αν νομίζεις ότι έχεις τα εφόδια από το πτυχίο και το μεταπτυχιακό, απλά στείλε βιογραφικό. β) Αν σε καλέσουν και σε ρωτήσουν για προϋπηρεσία, απλά ΠΟΥΛΑΣ τον εαυτό σου. Απλό είναι, χρειάζεται αυτοπεποίθηση και μόνο και χωρίς να υπερβάλεις πέραν αυτών που μπορείς να κάνεις. Και είναι απλό. Για να σου έχουν δώσει την ευκαιρία της συνέντευξης ενώ έχουν δει ότι δεν έχεις προϋπηρεσία, σημαίνει ότι είναι στα μισά και απλά θέλουν να σε γνωρίσουν να δουν αν τους κάνεις. Γνωρίζουν ότι δεν έχεις προϋπηρεσία, ηλίου φαεινότερον. Η δουλειά θα ήταν να περνάς στοιχεία στο excel ΟΛΗ μέρα, απίστευτα δύσκολο. Δεν βλέπω που το δύσκολο. Αν νομίζεις αυτό είναι δύσκολο, και το ότι είναι ΟΛΗ μέρα (το τονίζεις το ΟΛΗ), ξέχνα το. Βρες να κάνεις κάτι άλλο. Αλλά για στάκα. Τί σχέση έχει το πτυχίο και μεταπτυχιακό σου με την πιο απλή data entry χαμαλοδουλειά που υπάρχει; Για ποιο λόγο σπούδασες; Αν και δεν έχω καταλάβει καθόλου τι ακριβώς ειδικότητα στην αγορά εργασίας αντιπροσωπεύουν οι πανεπιστημιακές γνώσεις σου. Τί ακριβώς θες να κάνεις στην επαγγελματική σου καριέρα τα επόμενα ~45+ χρόνια; Αν δεν απαντήσεις αυτή την απλοϊκή ερώτηση, δεν θα βρεις ποτέ απάντηση ούτε στην ερώτησή σου περί προϋπηρεσίας. 3
BabyRage Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Ρε φιλε topic starter δεν σε καταλαβαίνω. Φτιάχνεις ένα θέμα που λέγεται πως να βρεις δουλειά.... όταν δεν έχεις προυπηρεσία. Έχεις πτυχία που μπορούν να σου βρουνε δουλειά στην Ελλάδα ακόμα και σαν εκπαιδευόμενο, έχεις λες τον πατερα σου που δουλεύει σε καλη εταιρεία που μπορεί να σε βάλει να δουλέψεις εκεί (σίγουρα μπορεί ως trainee μάλλον), έχεις λες γνωριμίες στην Κύπρο που μπορού να σε βοηθήοσυν να ξεκινήσεις εκεί. Από αυτά φαντάζομαι ότι έχεις και την οικονομική δυνατότητα να μείνεις 1~2 μήνες εξωτερικό για να βρεις δουλειά ή κάποιο internship αν χρειαστεί... Οπότε γιατί δεν βλέπεις εσύ τι θες να κάνεις, άλλαξε το όνομα του topic: Τι από τα παρακάτω να κάνω; Είμαι σε δίλημμα.... και έχω αυτές τις επιλογές για να μην γίνει και αυτό 35 σελίδες topic. 4
mclein Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Νομίζεις έχω τίποτα οικονομικές απαιτήσεις? Και τσάμπα να μου έλεγαν για ένα εξάμηνο πήγαινα, ευτυχώς για την ώρα δεν "καίγομαι" για χρήματα αλλά με καίει να αποκτήσω επαγγελματική εμπειρία εκει που πηγες για συνεντευξεις, αν το ανεφερες οτι θα ηθελες να εργαστεις "εθελοντικά" είχες μεγάλες πιθανότητες να σε προσλάβουν. τουλάχιστον προ 10ετιας που εργαστηκα για 2 χρονια στην Cosmote στο τμημα μηχανικών, τους ζήτησα να με προσλάβουν με αυτό τον τρόπο για 6 μήνες & αν τους έκανα, να με κρατούσαν.. με προσέλαβαν & τελικά έφυγα μόνος μου για οικονομικούς λόγους. 1
fotaras13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Φιλικα παντα, αν θελεις να κανεις καριερα αξιοκρατικα εισαι στην λαθος χωρα. Εδω το μονο που συναντας ειναι εμποδια και ατομα που προσλαμβανονται λογω γνωριμιας. Στο εξωτερικο θα βρεις και πολυ πιο ευκολα δουλεια, και αν εχεις ορεξη θα σε βοηθησουν. Τους έκοψαν τα βολέμματα/ρουσφέτια στο δημόσιο και τώρα πάνε να σαπίσουν και τον ιδιωτικό τομέα... Μας έστειλαν κάτι απίθανους και εμάς τη δουλειά από γνωριμίες απ οτι φανηκε, δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και ότι να ναι χαρακτήρες... Μια φορά που έπεσαν τυχαία κάτι βιογραφικά υποψηφίων στα χέρια μου έβλεπες κάτι απίθανες σπουδές με μεταπτυχιακά και 2-3 ξένες γλώσεες αλλά όλα μένουν στο συρτάρι από ότι φαίνεται και θα προτιμήσουν τον ανηψιό του τάδε ή τον γιο του κουμπάρου του τάδε.... Δεν νομίζω οτι είναι θέμα προυπηρεσίας, πολλές φορές χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία επειδή είδαν κάτι άλλο που δεν τους άρεσε. Πχ πώς πάς ντυμένος στη συνέντευξη? Με τζιν? Τα ρούχα είναι ασιδέρωτα? Ξεβαμμένα? Τρύπια από το σκώρο? Έχεις ξεσκονίσει τα παπούτσια?Έχεις ξυριστεί? Το μαλλί κοτσίδα ή Μοτσαρτ? Αργείς στο ραντεβού? Έπλυνες τα δόντια? Βρωμάει η αναπνοή σου? Απαντάς με μαγκιά, θέτεις ερωτήματα που δεν προκαλούν καλή εντύπωση? Κάνεις νύξη για πολιτικά θέματα? Ξέχασες να τον ρωτήσεις μηπως είναι κάνας κοντός χάλιας με καράφλα... Ή κάνας χοντρούλης που δεν γυμνάζεται καθόλου και στάζει ο ιδρώτας ακόμα και στους -10... Επίσης έχει καστανά μάτια ή πράσινα/μπλε που θα τραβήξουν την προσοχή αυτού που θα παίρνει τη συνέντευξη; Μήπως να διαβάσεις κάποια άρθρα κυρίως στα αγγλικά για το πώς να προτετοιμαστείς και να δώσεις μια καλή συνέντευξη? Στο λέω γιατί βλέπω κόσμο να βρίσκει δουλειά και χωρίς προυπηρεσία και σε τομείς που δεν έχουν ξαναδουλέψει.... Ξέρεις όντως από μέσα τι έγινε ή απλά σου είπαν οι γνωστοί σου ότι τους διάλεξαν χωρίς προυπηρεσία και επειδή ήταν καλοί με την επικοινωνία ή είχαν ντύσιμο στην πέννα θες να μας πεις; Το ενδεχόμενο να διαλέχτηκαν επειδή είχαν μπάρμπα από την Κορώνη, δεν μετράει καθόλου ε σε αυτή τη χώρα;
zio10 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 α) Αν νομίζεις ότι έχεις τα εφόδια από το πτυχίο και το μεταπτυχιακό, απλά στείλε βιογραφικό. β) Αν σε καλέσουν και σε ρωτήσουν για προϋπηρεσία, απλά ΠΟΥΛΑΣ τον εαυτό σου. Απλό είναι, χρειάζεται αυτοπεποίθηση και μόνο και χωρίς να υπερβάλεις πέραν αυτών που μπορείς να κάνεις. Και είναι απλό. Για να σου έχουν δώσει την ευκαιρία της συνέντευξης ενώ έχουν δει ότι δεν έχεις προϋπηρεσία, σημαίνει ότι είναι στα μισά και απλά θέλουν να σε γνωρίσουν να δουν αν τους κάνεις. Γνωρίζουν ότι δεν έχεις προϋπηρεσία, ηλίου φαεινότερον. Δεν βλέπω που το δύσκολο. Αν νομίζεις αυτό είναι δύσκολο, και το ότι είναι ΟΛΗ μέρα (το τονίζεις το ΟΛΗ), ξέχνα το. Βρες να κάνεις κάτι άλλο. Αλλά για στάκα. Τί σχέση έχει το πτυχίο και μεταπτυχιακό σου με την πιο απλή data entry χαμαλοδουλειά που υπάρχει; Για ποιο λόγο σπούδασες; Αν και δεν έχω καταλάβει καθόλου τι ακριβώς ειδικότητα στην αγορά εργασίας αντιπροσωπεύουν οι πανεπιστημιακές γνώσεις σου. Τί ακριβώς θες να κάνεις στην επαγγελματική σου καριέρα τα επόμενα ~45+ χρόνια; Αν δεν απαντήσεις αυτή την απλοϊκή ερώτηση, δεν θα βρεις ποτέ απάντηση ούτε στην ερώτησή σου περί προϋπηρεσίας. Κι εγώ δεν βλέπω που χρειάζεται συγκεκριμένη εξειδίκευση αυτή η θέση, ούτε καν την προϋπηρεσία δεν βλέπω απαραίτητη. 1
logokrimenos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Η δουλειά εννοείται οτι δεν είχε καμία ιδιαίτερη δυσκολία, απλά αυτοί επειδή είχαν το πάνω χέρι ήθελαν να πάρουν τον καλύτερο και έτσι κι έγινε. Απλά θεωρώ οτι θα μπορούσα να την είχα πάρει και εγώ, δεν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο... Ούτε για λεφτά με ενδιέφερε ούτε τίποτα, το οποίο και τους το είπα οτι με ενδιαφέρει να μπώ σε μια αξιόλογη εταιρεία και σιγά σιγά να χτίσω την καριέρα μου και παράλληλα θα έρθουν και τα χρήματα. Πήρα τα @@ μου στο τέλος αλλά τι να κάνουμε, μαζεύω εμπειρίες. Πολλοί λέτε οτι τα έχω έτοιμα και απλά δεν θέλω να δουλέψω, θα ξαναπώ οτι θέλω να δουλέψω στην ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ με ενδιαφέρει τόσο πολύ το οικονομικό θέμα και ΔΕΝ θέλω να βάλω μέσον. Πείτε με βλάκα-μαλάκα-ρομαντικό δεν με νοιάζει, ρωτάω πως μπορεί και ΑΝ μπορεί ένας τέτοιος να βρεί δουλειά. 1
zio10 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 ^Για μένα καλά κάνεις που θέλεις να προσπαθήσεις εδώ. Αυτό που σου είπε ο mclein νωρίτερα το ανέφερες σε καμιά συνέντευξη; Ότι δεν έχεις πρόβλημα να δουλέψεις και χωρίς λεφτά δηλαδή; Edit, λες ότι το είπες. Άρα δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις...
bluesattack Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Πολλοί λέτε οτι τα έχω έτοιμα και απλά δεν θέλω να δουλέψω, θα ξαναπώ οτι θέλω να δουλέψω στην ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ με ενδιαφέρει τόσο πολύ το οικονομικό θέμα και ΔΕΝ θέλω να βάλω μέσον. Πείτε με βλάκα-μαλάκα-ρομαντικό δεν με νοιάζει, ρωτάω πως μπορεί και ΑΝ μπορεί ένας τέτοιος να βρεί δουλειά. Ε πηγαινε Κυπρο, μαζεψε προυπηρεσια και αν μπορεις καποια στιγμη ξαναγυρνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα