insomnia888 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Ξέχασες να τον ρωτήσεις μηπως είναι κάνας κοντός χάλιας με καράφλα... Ή κάνας χοντρούλης που δεν γυμνάζεται καθόλου και στάζει ο ιδρώτας ακόμα και στους -10... Επίσης έχει καστανά μάτια ή πράσινα/μπλε που θα τραβήξουν την προσοχή αυτού που θα παίρνει τη συνέντευξη; Κοίτα αν πας σαν λαδωμενος ποντικός ή έχεις να αλλαξεις σωβρακο δεκαπέντε μέρες και σε συνοδεύουν αλογόμυγες, χλωμό να σε ακούσουν καν
fotaras13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 ρε τύπε δεν λέω να είσαι σαν κουράδας ή εντελώς χύμας, να μην ξέρεις καν για την εταιρία που δίνεις συνέντευξη. Εκεί θα φύγεις και θα γελάνε με σένα και δικαίως, δεν διαφωνώ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Άλλο ένα topic που καταλήγει σε κλάψα γκρίνια και τζάμπα διαμάχες. Το πρόβλημα με την προϋπηρεσία είναι γενικό και οχι ειδικό. Υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει με αυξητικές τάσεις. Κανένας εργοδότης δεν ρισκάρει πλέον να πάρει άτομο χωρίς κάποια εμπειρία έστω μικρή. Από την άλλη έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες νέοι απόφοιτοι από τις σχολές και υπάρχει τεράστια προσφορά εργασίας με ελάχιστη ζήτηση από την μεριά των επιχειρήσεων, οι εργοδότες δεν κάθονται να σπατάλανε τον χρόνο τους με βιογραφικά ατόμων χωρίς εμπειρία. Να βάλω εδώ και τον παράγοντα οτι αρκετοί ειδικά νέοι απόφοιτοι δεν ξέρουν πως να γράψουν βιογραφικό. 5
Orpheas1992 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Πολλοί λέτε οτι τα έχω έτοιμα και απλά δεν θέλω να δουλέψω, θα ξαναπώ οτι θέλω να δουλέψω στην ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ με ενδιαφέρει τόσο πολύ το οικονομικό θέμα και ΔΕΝ θέλω να βάλω μέσον. Πείτε με βλάκα-μαλάκα-ρομαντικό δεν με νοιάζει, ρωτάω πως μπορεί και ΑΝ μπορεί ένας τέτοιος να βρεί δουλειά. Ωραια αφου το ξεκαθαρισαμε και το εκανες πιο συγκεκριμενο το ερωτημα, η απαντηση ειναι οχι. Πρεπει να εισαι η περιπτωση της περιπτωσης, να εχεις εξειδικευτει σε κατι που να υπαρχει τρελη ελλειψη και να εισαι και τυχερος για να βρεθεις την σωστη στιγμη στο σωστο μερος, για να βρεις σοβαρη δουλεια με ανθρωπινο μισθο στην Ελλαδα χωρις προϋπηρεσια και μεσον. Αν επιμενεις θα πρεπει να στραφεις ειτε σε δουλεια ανειδικευτου ειτε να βαλεις στολη, δηλαδη να πεταξεις τις σπουδες σου. Βαλε τον πατερα σου να σου βρει μια θεση στην εταιρια και να μιλησει για σενα και ξεκινα απο εκει. Το δυσκολο ειναι να κανεις την αρχη, μπες στην αγορα εργασιας και κολυμπα. Η αγορα ειναι ζουγκλα και πρεπει να εκμετελευτεις τα παντα για να επιβιωσεις, δεν ειναι παραμυθι δυστυχως.
logokrimenos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Ε πηγαινε Κυπρο, μαζεψε προυπηρεσια και αν μπορεις καποια στιγμη ξαναγυρνας. και ο father για 2-3 χρόνια είχε πει θα πήγαινε Κύπρο τότε και κατέληξε να περάσει 11 χρόνια. Επειδή την έζησα αρκετά, πήγα και 6 μήνες εκεί (έπλενα αυτοκίνητα όπως είπα για 2€/ώρα και μετά σερβιτόρος για 3,5€/ώρα) δεν θέλω να πάω γιατί θα μου συμβεί το ίδιο και το ξέρω. Είναι αρκετά περίεργη φάση η Κύπρος και δεν είναι όλα ρόδινα, φιλικά και σα να είσαι Ελλάδα, δεν ξέρω αν έχεις ζήσει καθόλου. Προσωπικά μετρούσα τις μέρες χειρότερα και απο τον στρατό για να γυρίσω Ελλάδα και σκέψου ήμασταν όλη η οικογένεια κάτω.
Typhoon Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δεν διάβασα τίποτα μετά το post #20 και αυτό γιατί θέλω να μοιραστώ με τον topic starter κάτι που μου έμαθαν 10 χρόνια στο εξωτερικό και το παραγνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες παρότι είναι πολύ σημαντικό. Το κακό του να βρίσκεις δουλειά μέσω γνωστού είναι όταν παίρνεις μια θέση που δεν αξίζεις από κάποιον που την αξίζει και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις αυτής (ή δεν γουστάρεις γιατί απλώς θέλεις να μπεις και να αράξεις). Το να βρεις μια δουλειά που έτσι και αλλιώς μπορείς να κάνεις λόγο των προσόντων σου μέσω γνωστού δεν είναι κακό, είναι κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο και μάλιστα προτιμάται. Και αυτό γιατί κάποιος εύκολα σε κοροιδεύει με ένα βιογραφικό και μερικές φορές και με μια δύο συνεντεύξεις. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις κάποιον που έχει δουλέψει με τον υποψήφιο και τον συστήνει. Χθες ενδεικτικά πρότεινα ένα φίλο μου σε έναν άλλο φίλο που δουλεύει στη Huawei στο Μόναχο. Δεν θα τον πάρει επειδή το είπα εγώ, αλλά ο λόγος μου του άνοιξε μια πόρτα για μια συνέντευξη την οποία αλλιώς μπορεί να μην είχε γιατί θα είχε χαθεί το βιογραφικό του στους σωρούς του HR. Έτσι δουλεύει ο κόσμος, παντού, οπότε ξεκόλλα και αν νομίζεις ότι όντως η θέση στην συγκεκριμένη εταιρία σε ενδιαφέρει και μπορείς να την κάνεις τότε χώσου. Όπως σου γράψανε παρακάτω, δεν πας να ζητιανέψεις, ούτε ζητάς να σε πληρώνουν τσάμπα. Δουλειά θα κάνεις με αντάλλαγμα λεφτά. Simple as that. 14
gatokoritso Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Op όταν ξυπνήσεις από τα όνειρα θα είναι αργά.αρπαξε ότι ευκαιρία βρεις.καταλαβαινω αυτά που λες αλλά στην Ελλάδα του 2017 μόνο λογικά δεν είναι. 2
logokrimenos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δεν διάβασα τίποτα μετά το post #20 και αυτό γιατί θέλω να μοιραστώ με τον topic starter κάτι που μου έμαθαν 10 χρόνια στο εξωτερικό και το παραγνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες παρότι είναι πολύ σημαντικό. Το κακό του να βρίσκεις δουλειά μέσω γνωστού είναι όταν παίρνεις μια θέση που δεν αξίζεις από κάποιον που την αξίζει και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις αυτής (ή δεν γουστάρεις γιατί απλώς θέλεις να μπεις και να αράξεις). Το να βρεις μια δουλειά που έτσι και αλλιώς μπορείς να κάνεις λόγο των προσόντων σου μέσω γνωστού δεν είναι κακό, είναι κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο και μάλιστα προτιμάται. Και αυτό γιατί κάποιος εύκολα σε κοροιδεύει με ένα βιογραφικό και μερικές φορές και με μια δύο συνεντεύξεις. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις κάποιον που έχει δουλέψει με τον υποψήφιο και τον συστήνει. Χθες ενδεικτικά πρότεινα ένα φίλο μου σε έναν άλλο φίλο που δουλεύει στη Huawei στο Μόναχο. Δεν θα τον πάρει επειδή το είπα εγώ, αλλά ο λόγος μου του άνοιξε μια πόρτα για μια συνέντευξη την οποία αλλιώς μπορεί να μην είχε γιατί θα είχε χαθεί το βιογραφικό του στους σωρούς του HR. Έτσι δουλεύει ο κόσμος, παντού, οπότε ξεκόλλα και αν νομίζεις ότι όντως η θέση στην συγκεκριμένη εταιρία σε ενδιαφέρει και μπορείς να την κάνεις τότε χώσου. Όπως σου γράψανε παρακάτω, δεν πας να ζητιανέψεις, ούτε ζητάς να σε πληρώνουν τσάμπα. Δουλειά θα κάνεις με αντάλλαγμα λεφτά. Simple as that. Εννοείται πως με ενδιαφέρει να δουλέψω στην εταιρεία, βασικά ήταν απο την αρχή των σπουδών μου το όνειρό μου να δουλέψω στην εταιρεία γτ ας το πούμε οτι οι σπουδές μου (κατευθύνσεις) είναι προσανατολισμένες στον κλάδο που δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη εταιρεία...
kaliakman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Εννοείται πως με ενδιαφέρει να δουλέψω στην εταιρεία, βασικά ήταν απο την αρχή των σπουδών μου το όνειρό μου να δουλέψω στην εταιρεία γτ ας το πούμε οτι οι σπουδές μου (κατευθύνσεις) είναι προσανατολισμένες στον κλάδο που δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη εταιρεία... Εντάξει, μας δουλεύεις. 6
logokrimenos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Εντάξει, μας δουλεύεις. Ο γαμω τον μπελά μου, ΔΕΝ θέλω να μπώ με μέσον λέμε!!!!! Έχω στείλει βιογραφικό χωρίς να αναφέρω τον πατέρα μου στην συνοδευτική επιστολή. Δεν κάνει προσλήψεις αυτό τον καιρό, αν με έβαζαν απο τον πατέρα μου θα με έβαζαν για να του κάνουν την χάρη και ουσιαστικά θα με έχωναν σε κανα γραφείο να κοιτάω κανα pc. Αμα είναι να ζητήσω να το κλείσουν το θέμα, με έχετε υπερβοηθήσει
gatokoritso Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 α δηλαδή δεν θες να μπεις με μέσο τώρα αλλά όταν θα κάνουν προσλήψεις αφού έτσι και αλλιως μόλις το hr δει το όνομά σου εεεε κάτι θα τους κόψει.εκτος και αν σε λένε Παπαδόπουλο χαχα. καλά λες άσε το να πάει μόνο του και κλείδωσε το.
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Αν ημουν ο πατερας του θα ειχα κανει ηδη τα κουμαντα μου και δεν θα του ελεγα τιποτα.... 2
gatokoritso Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 ακριβως θα ειχε ηδη δουλεια.μαλλον ακουει ομως τα κουφα που λεει ο γιοκας και σκεφτεται ασε το καλυτερα :lol: 2
AntiCambeR Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Καλά εντάξει,μας έπεισες.Μου θυμίζεις το στύλ: «Τι θα πουν οι γείτονες». Αν είχες ανάγκη τα χρήματα θα είχες μπεί καιρό πρίν.Ειδικά αν είχες οικογένεια.Τα υπόλοιπα είναι ανασφάλειες δικές σου.
insomnia888 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Αν ημουν ο πατερας του θα ειχα κανει ηδη τα κουμαντα μου και δεν θα του ελεγα τιποτα.... Τόσες μέρες λιβανιζουμε αυτό το thread και αυτές οι δύο γραμμές τα λένε όλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα