Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόκειται να ανοίξει Τειρεσίας για εταιρίες τηλεπικοινωνιών. 

Τέτοια μαύρη λίστα υπάρχει ήδη για παράδειγμα στην Ιταλία. Έτσι και έχεις ληξιπρόθεσμη οφειλή προς πάροχο, δεν μπορείς να βγάλεις ούτε καρτοκινητό στο όνομά σου. Οπότε θέλεις δεν θέλεις κάποια στιγμή πληρώνεις. 

• Like 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι πια όλοι μπαταχτσηδες και θιασώτες του κινήματος δεν πληρώνω (κι ας μπορώ). Μερικοί έχουν πραγματικά προβλήματα κι ίσως όχι την καθαρότητα μυαλού να τα αντιμετωπίσουν. Αλλωστε είμαστε στο 2017, κοντευουμε δεκαετία σε μια οικονομία ύφεσης.Γνωρίζω άτομο βέβαια άτομο που ακολουθεί αυτή τη πρακτική όλη του τη ζωή (βρίσκοντας διαφορα παραθυράκια για να τη γλιτώνει)κι είναι πάμπλουτος. Είναι όμως και πολλοί που η κρίση τους έχει γονατίσει, όσα έξοδα και να περιορίσουν δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.Το γνωρίζω και προσωπικά απο τους γονείς μου, που προέρχονταν απο πολύ φτωχιές οικογένειες κι οι 2, σπούδασαν με πραγματικές στερήσεις(π.χ. ένα τηγανιτό αυγό για γεύμα όλης της μέρας), βρήκαν δουλειές, αγόρασαν ένα σπίτι με δάνειο πριν την κρίση και τωρα με την όλη κατασταση (μειώσεις, απολύσεις, φορολογία και μία ασθένεια που έπρεπε μέχρι ένα σημείο να αντιμετωπιστεί ιδιωτικά γιατί ο νοσοκομειακός γιατρός δεν παραδεχόταν τη σοβατότητα της καταστασης- την παραδέχτηκε μετά, αλλά μας είχε κοστίσει ήδη τις δόσεις ενός χρόνου)με το ζόρι πληρώνουν τις δόσεις, κυκλοφορούν κουκουλωμένοι με κουβέρτες όταν δε βγαίνουν τα λεφτά για θέρμανση και έχουν ήδη κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ. Εγώ ,όταν δουλεύω, παίρνω 400/500 ευρώ για 8ωρο, που είναι πραγματικά πολύ λιγα ακόμα κια για τα βασικά. ο Τs προφανώς δε το χειρίστηκε σωστά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότ είναι απαραίτητα απατεώνας που θέλει να ξοδεύει χωρίς συνέπειες.Κι είναι πάρα πολλοί αυτοί που πλέον βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. 

• Like 8
Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν λέμε ότι όλοι είναι μπαταχτσίδες, απλά όπως είναι γνωστό παντού και για τα πάντα δίπλα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δυστυχώς είναι πολλοί οι πιστολέρο και αυτοί που νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τα αρχίδια. Δυστυχώς γι αυτό θα πάρει η μπάλα και όλους τους υπόλοιπους. Μαρέσει; Φυσικά και όχι αλλά και από την άλλη τι να κάνουμε; Θα πρέπει να αποκτήσουμε γενικότερα όλοι μας και καταναλωτική συνείδηση και να έχουμε τη δυνατότητα να μετράμε καταστάσεις με λογική και ηρεμία. Οσο θα υπάρχει πολύς κόσμος που φεσώνει αβέρτα κουβέρτα τόσο θα γίνονται "σκληρότεροι" και οι απέναντι μας προς όλους. 

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως, θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε, τι ακριβώς χρήση έκαναν όλοι αυτοί που αφήνανε απλήρωτους λογαριασμούς.

Η πλειοψηφία, είμαι σίγουρος μαλακίες έλεγε όλη μέρα στο κινητό, το οποίο το είχε κάνει κομπρέσα για το αυτί.

• Like 1
Δημοσ.

Προσέχετε γιατί η ζωή κάνει κάτι κωλοτούμπες μα κάτι κωλοτούμπες και δεν είναι απίθανο να πάθετε κι εσεις ότι αυτοί οι άχρηστοι, πανάθλιοι, ανοικοκύρευτοι άνθρωποι, που πήραν δάνεια κάποτε/'έκαναν συμβάσεις κινητής με σκοπό να τα κοκκινήσουν, έτσι γιατί τους αρέσουν οι περιπέτειες.

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά ξαναπήρα την δικηγόρο της κοσμοτε και ευτυχώς με εξυπηρέτησε και μου έδωσε μια ευκαρία να πληρώσω σε δόσεις. Θα με πάρει άυριο να μου πει το υπόλοιπο ακριβώς. Πλεον δεν ξανακαθυστερώ πληρωμή ούτε μέρα

• Like 5
Δημοσ.

Τελικά ξαναπήρα την δικηγόρο της κοσμοτε και ευτυχώς με εξυπηρέτησε και μου έδωσε μια ευκαρία να πληρώσω σε δόσεις. Θα με πάρει άυριο να μου πει το υπόλοιπο ακριβώς. Πλεον δεν ξανακαθυστερώ πληρωμή ούτε μέρα

Ωραίος!

Δημοσ.

Δεν μίλησε ο Θείος σου μαζί της;;;

Όπως υπέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα λοιπόν ήθελε απλά να σε τρομάξει για να πληρώσεις, να δεχτείς τα δικηγορικά έξοδα που σου έβαλαν καπέλο και να πεις και ευχαριστώ...

Βάλε τον Θειο σου να την μιλήσει μήπως και γλυτώσεις τίποτα απ αυτά τα κερατιάτικα

Και πολυ αμφιβάλλω αν η μέθοδος που χρησιμοποίησε είναι νόμιμη... Αν έχεις όρεξη ψάχτω

• Like 2
Δημοσ.

Αν θέλεις στείλε μου σε pm τον αριθμό τηλεφώνου που σε πήρε και σου λέω σε δευτερόλεπτα αν είναι όντως δικηγόρος ή προσποιείται ότι είναι από εισπρακτική.

Με έβαλε σε υποψίες η απειλή της για κατάσχεση και οτι θα τα πείτε στα δικαστήρια. Όταν εκδίδεται κατασχετηριο για συγκεκριμένο στοιχείο (γενικό και αόριστο δεν βγαίνει) η παρουσία σου είναι περιττή. Δεν έχουν καν υποχρεωση να σε ενημερώσουν

• Like 2
Δημοσ.

Αν θέλεις στείλε μου σε pm τον αριθμό τηλεφώνου που σε πήρε και σου λέω σε δευτερόλεπτα αν είναι όντως δικηγόρος ή προσποιείται ότι είναι από εισπρακτική.

Με έβαλε σε υποψίες η απειλή της για κατάσχεση και οτι θα τα πείτε στα δικαστήρια. Όταν εκδίδεται κατασχετηριο για συγκεκριμένο στοιχείο (γενικό και αόριστο δεν βγαίνει) η παρουσία σου είναι περιττή. Δεν έχουν καν υποχρεωση να σε ενημερώσουν

Κατασχετήριο μπορεί να εκδώσει ιδιότης χωρίς δίκη?

Δημοσ.

Κατασχετήριο μπορεί να εκδώσει ιδιότης χωρίς δίκη?

Διαταγές πληρωμής και κατασχετηρια εκδίδονται από τα ειρηνοδικεία. Είναι δίκες εξπρές στις οποίες ο οφειλέτης δεν είναι υποχρεωμένος όχι να παραστεί αλλά ούτε καν να ενημερωθεί για την διεξαγωγή τους. Το κατασχετηριο έρχεται απροειδοποίητα με επιμελητή στον οφειλέτη. Από εκεί και πέρα μπορεί να ασκήσει ανακοπή/ αναβολή εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, που είναι πολυέξοδο και με αβέβαιο αποτέλεσμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...