Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/4/2025 στις 3:44 ΠΜ, Lucifer είπε

Ανασταίνω το θρεντ για να μην ανοίγω άλλο.

Έχω μια φίλη από Χιλή. Της αρέσει πολύ το κρασί και της τα είχα τηγανίσει σε κάποια φάση που θα ερχόταν για το πόσο θα της αρέσει η Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι και πόσο understated είναι η ποιότητα του κρασιού μας σε σχέση με Γαλλίες και Ιταλίες και πόσες ποικιλίες έχουμε και δεν ξέρω κι εγώ τι. Εγώ εν τω μεταξύ δεν έχω ιδέα από κρασί, στην καλύτερη το βαριέμαι.

Και σκάει η τύπισσα με ένα Χιλιανό κρασί του 15ευρου και είναι πραγματικά το πιο ωραίο κρασί που έχω πιει, για άνθρωπο που αποφεύγει το κρασί βέβαια.

Μη τα πολυλογώ, θα την ξαναδώ στα κοντά και θέλω την πυρηνική επιλογή του κρασιού μας. Πρόκειται για ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. Επίσης θα συναντηθούμε στην Ιταλία, οπότε ακόμα και αν δε μπορούμε να νικήσουμε τη Χιλή, τουλάχιστον να ξαναζήσουμε το έπος του 40 ενάντια στους Ιταλούς.

Το κρασί πρέπει να είναι:

• Κόκκινο
  • Κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon γιατί αυτό της αρέσει
  • ΠΗΧΤΟ (νομίζω το λένε "σώμα", αλλά για να μη μπερδευτούμε, Π Η Χ Τ Ο)

Αν το 1 και το 3 μπορούν να πληρωθούν και από άλλη ποικιλία κομπλέ.

Ιδανικά κάπου στο 30άρι, εγώ έτσι κι αλλιώς θα της πω ότι αυτό το έχουμε για σβήσιμο ή ότι κάνει 2 ευρώ ξερωγώ.

@billdanos η γαλανόλευκη σε καλεί

Να πω και εγω μια πρόταση ως "ερασιτέχνης οινόφιλος". Το καλύτερο ή αν όχι ένα από τα καλύτερα cabernet sauvignon της χώρας λεγεται οτι είναι το τριλογία του Κόκκαλη ή τώρα ονομάζεται Κτημα Δύο Ύψη από ότι διαβάζω. Αλλά ανεβαίνει η τιμή πάνω από το 30αρι που έβαλες σαν όριο! Να τονίσω ότι δεν το έχω πιει απλά επειδή διαβάζω και ψάχνω γενικά για κρασιά γιατί μου αρέσει, θυμάμαι ότι έχει διθυραμβικές κριτικές.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, takaros14 είπε

Να πω και εγω μια πρόταση ως "ερασιτέχνης οινόφιλος". Το καλύτερο ή αν όχι ένα από τα καλύτερα cabernet sauvignon της χώρας λεγεται οτι είναι το τριλογία του Κόκκαλη ή τώρα ονομάζεται Κτημα Δύο Ύψη από ότι διαβάζω. Αλλά ανεβαίνει η τιμή πάνω από το 30αρι που έβαλες σαν όριο! Να τονίσω ότι δεν το έχω πιει απλά επειδή διαβάζω και ψάχνω γενικά για κρασιά γιατί μου αρέσει, θυμάμαι ότι έχει διθυραμβικές κριτικές.

Κάποτε όταν επικεφαλής ήταν ο μπαμπάς Κόκκαλης μπορεί. Πλέον υπερεκτιμημένο υπάρχουν πολύ καλύτερα CB στην αγορα

Δημοσ.
Στις 4/4/2025 στις 3:44 ΠΜ, Lucifer είπε

Ανασταίνω το θρεντ για να μην ανοίγω άλλο.

Το κρασί πρέπει να είναι:

• Κόκκινο
  • Κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon γιατί αυτό της αρέσει
  • ΠΗΧΤΟ (νομίζω το λένε "σώμα", αλλά για να μη μπερδευτούμε, Π Η Χ Τ Ο)

Αν το 1 και το 3 μπορούν να πληρωθούν και από άλλη ποικιλία κομπλέ.

Ιδανικά κάπου στο 30άρι, εγώ έτσι κι αλλιώς θα της πω ότι αυτό το έχουμε για σβήσιμο ή ότι κάνει 2 ευρώ ξερωγώ.

:lol::lol::lol:

Νομίζω πρέπει να το παίξεις κόντρα και να δοκιμάσετε κάτι λόκαλ.
Στο Άμα Λάχει ήπια ένα φοβερό Αυγουστιάτη, ονόματι Amounti, σε τιμή χώμα.
Και χθες ένα Smoky Monkey Ξινόμαυρο, πολύ ωραίο.

Αλλά με ένα Ξινόμαυρο Φουντή στέλνεις ξεκάθαρα το μήνυμα ότι ο παλιός (κόσμος) είναι αλλιώς.

Δημοσ.

Πίνω πάντα κόκκινο κρασί είχα ακούσει από παλιά ότι κάνει καλό αλλά το αγοράζω λόγω ευκολίας στην αγορά σε πλαστικά μπουκάλια χωρίς να κοιτάζω μάρκα, δεν γνωρίζω αν έχει καμιά διαφορά με τα γυάλινα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...