fastnq2 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Χωρίς καμία χρέωση από την ΕΤΕ για το εισερχόμενο (επίσης πρέπει να το έχουμε υπόψη μας αυτό καθώς πρακτικά δεν συμφέρει πλέον ποτέ το "απλό" έμβασμα όπου χρεώνει 3€ έξοδα ειχερχόμενου η ΕΤΕ, αν είναι και οι 2 λογαριασμοί δικοί μας). Παρα πολυ σημαντικο αυτο,δηλαδη με το εμβασμα online πληρωνοντας 1 ευρω εξτρα γλιτωνεις τη προμηθεια εισερχομενου της εθνικης?
spartak1 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Όλες το έχουν (οι συστημικές τουλάχιστον) πλέον όπως σου λέει και ο pedrojay και το γράφει και το Winbank όταν πας να στείλεις. Και η Eurobank -χθες που το έψαχνα- απλά πάει λίγο παραπάνω η προμήθεια (3,15€ συνολικά). Ίσως δεν μπαίνουν ακαριαία αν στείλεις νύχτα, πάντως και το "την προσεχή εργάσιμη" πρακτικά είναι σχεδόν άμεσα. Σήμερα το πρωί επίσης, έστειλα για μια ακόμα φορά από Πειραιώς-->ΕΤΕ με IRIS και έφτασαν τα λεφτά στην ETE κυριολεκτικά ακαριαία (είχα ανοιχτά και τα 2 ebanking σε tabs στον browser). Αμέσως πάτησα "home" στην ΕΤΕ και είδα το υπόλοιπο αυξημένο. Χωρίς καμία χρέωση από την ΕΤΕ για το εισερχόμενο (επίσης πρέπει να το έχουμε υπόψη μας αυτό καθώς πρακτικά δεν συμφέρει πλέον ποτέ το "απλό" έμβασμα όπου χρεώνει 3€ έξοδα ειχερχόμενου η ΕΤΕ, αν είναι και οι 2 λογαριασμοί δικοί μας). Αν το στείλεις μετα τις 4 μεσημέρι λέει η Πειραιώς ότι πάει την επόμενη εργάσιμη. Αμεσο είναι μόνο απο 8-16.00 και μόνο τις εργάσιμες μέρες
zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Όλες το έχουν (οι συστημικές τουλάχιστον) πλέον όπως σου λέει και ο pedrojay και το γράφει και το Winbank όταν πας να στείλεις. Και η Eurobank -χθες που το έψαχνα- απλά πάει λίγο παραπάνω η προμήθεια (3,15€ συνολικά). Ίσως δεν μπαίνουν ακαριαία αν στείλεις νύχτα, πάντως και το "την προσεχή εργάσιμη" πρακτικά είναι σχεδόν άμεσα. Σήμερα το πρωί επίσης, έστειλα για μια ακόμα φορά από Πειραιώς-->ΕΤΕ με IRIS και έφτασαν τα λεφτά στην ETE κυριολεκτικά ακαριαία (είχα ανοιχτά και τα 2 ebanking σε tabs στον browser). Αμέσως πάτησα "home" στην ΕΤΕ και είδα το υπόλοιπο αυξημένο. Χωρίς καμία χρέωση από την ΕΤΕ για το εισερχόμενο (επίσης πρέπει να το έχουμε υπόψη μας αυτό καθώς πρακτικά δεν συμφέρει πλέον ποτέ το "απλό" έμβασμα όπου χρεώνει 3€ έξοδα ειχερχόμενου η ΕΤΕ, αν είναι και οι 2 λογαριασμοί δικοί μας). Δεν το κατάλαβα αυτό που γράφεις. Πότε χρεώνει 3€ για εισερχόμενο έμβασμα; Όταν μεταφέρουμε ηλεκτρονικά από Εθνική σε Εθνική ή από άλλη τράπεζα σε Εθνική; Ποιοι λογαριασμοί να είναι δικοί μας;
NikosKallithea Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά σήμερα (σ.σ 28/2 11.00 ώρα πρωινή) μπήκαν τα λεφτά κανονικά. Όλα οκ. Συνοψίζοντας προς τους φίλους για να ξέρουν: Για ηλεκτρονική μεταφορά (έμβασμα) από Εθνική->Πειραιώς (μεταφορά μέσω DEB/OUR και χωρίς το "έμβασμα online" που είναι η "γρήγορη" μεταφορά), δηλαδή με συνολικό κόστος 2 ευρώ στον αποστολέα, η μεταφορά θέλει έως 2 εργάσιμες ημέρες. Δηλαδη σε χρέωσε μονο η εθνική 2 ευρω ή δεν κατάλαβα καλά, και μια ακομα ερώτηση πόσα χρήματα έστειλες στη Πειραιώς
pedrojay Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δεν το κατάλαβα αυτό που γράφεις. Πότε χρεώνει 3€ για εισερχόμενο έμβασμα; Όταν μεταφέρουμε ηλεκτρονικά από Εθνική σε Εθνική ή από άλλη τράπεζα σε Εθνική; Ποιοι λογαριασμοί να είναι δικοί μας; Στο μαυρισμένο γίνεται η χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος zio.Αν και παίζει ρόλο και το είδος του λογαριασμού,κάποιοι (όψεως,επαγγελματικοί π.χ) έχουν δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα.Αλλά ισχύει σίγουρα στους απλούς ταμιευτηρίου. Για τους δικούς μας λογαριασμούς,φαντάζομαι το εννοεί από τη σκοπιά ότι έχουμε εμείς τον πλήρη έλεγχο των εξόδων μεταφοράς μεταξύ των τραπεζών αφού θα μας ανήκουν και οι 2 λογαριασμοί,άρα προσπαθούμε για τα λιγότερα δυνατά. Δηλαδη σε χρέωσε μονο η εθνική 2 ευρω ή δεν κατάλαβα καλά, και μια ακομα ερώτηση πόσα χρήματα έστειλες στη Πειραιώς Σωστά Νίκο,με OUR χρεώνεσαι μόνο τα 2 ευρώ της Εθνικής,αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε.Έχει ξαναγραφτεί και πάλι δεν το πίστευες νομίζω .Για το ποσό αν δεν κάνω λάθος δεν έχει σημασία,τουλάχιστον για τα ποσά που διακινούμε οι κοινοί θνητοί. 1
NikosKallithea Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Στο μαυρισμένο γίνεται η χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος zio.Αν και παίζει ρόλο και το είδος του λογαριασμού,κάποιοι (όψεως,επαγγελματικοί π.χ) έχουν δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα.Αλλά ισχύει σίγουρα στους απλούς ταμιευτηρίου. Για τους δικούς μας λογαριασμούς,φαντάζομαι το εννοεί από τη σκοπιά ότι έχουμε εμείς τον πλήρη έλεγχο των εξόδων μεταφοράς μεταξύ των τραπεζών αφού θα μας ανήκουν και οι 2 λογαριασμοί,άρα προσπαθούμε για τα λιγότερα δυνατά. Σωστά Νίκο,με OUR χρεώνεσαι μόνο τα 2 ευρώ της Εθνικής,αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε.Έχει ξαναγραφτεί και πάλι δεν το πίστευες νομίζω .Για το ποσό αν δεν κάνω λάθος δεν έχει σημασία,τουλάχιστον για τα ποσά που διακινούμε οι κοινοί θνητοί. Εχει σημασία γιατι αν ειναι κατω απο 15 ευρω δεν εχει χρέωση το εισερχόμενο έμβασμα
pedrojay Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Εχει σημασία γιατι αν ειναι κατω απο 15 ευρω δεν εχει χρέωση το εισερχόμενο έμβασμα Με έχεις μπερδέψει λίγο ρε,ο "φόβος" σου είναι αν θα χρεωθεί και ο παραλήπτης τελικά παρόλο το OUR,ή αν θα χρεωθεί ο αποστολέας μόνο 2€ αλλά παραπάνω; Στην πρώτη περίπτωση εστίασε στην λέξη OUR.Όσο σου δίνεται αυτή η επιλογή στην αποστολή του εμβάσματος,τότε ασχέτως ποσού,ο παραλήπτης δεν θα χρεωθεί τίποτα. Στην δεύτερη περίπτωση,άντε να υπάρχει κάποιο (λογικά μεγάλο,βαριέμαι να ψάξω) όριο από το οποίο και πάνω η χρέωση για τον αποστολέα να γίνει λίγο μεγαλύτερη.Αυτό εννοούσα γράφοντας για ποσά που δεν μας πολυαφορούν,μιας και σε αυτό το μέγεθος δεν θα σε νοιάζει και σένα φαντάζομαι η χρέωση.Σε "λογικά" ποσά είναι 2€ τα έξοδα,σε διαβεβαιώ κι εγώ. Αυτό με τα 15€ που λες,είναι η μόνη περίπτωση που συμφέρει ας πούμε,να στείλεις SHA με 1€ και τέλος.Αλλά ειναι η εξαίρεση και νομίζω δεν το προσφέρουν και όλες οι τράπεζες.Και δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό έτσι;Δε νομίζω να στέλνεις πολλές φορές κάτω απο 15€ μεταξύ διαφορετικών τραπεζών μάλιστα.
theopan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Παιδιά τα έχουμε ήδη πει αυτά τα πράγματα. Η Πειραιώς έχει την ιδιομορφία να μην επιτρέπει OUR χρέωση προμήθειας σε εμβάσματα προς άλλες τράπεζες SEPA παρά μόνο SHA. Όμως αν επιλεχθεί η IRIS (άμεση με +1,5€) μεταφορά, ρητά αναφέρεται (και διαπιστωμένα ισχύει φυσικά) ότι ο παραλήπτης δεν χρεώνεται προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος. Γιατί; Γιατί έτσι έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους οι τράπεζες. Όσο για το τι εννοούσα με το "και οι 2 λογαριασμοί δικοί μας", προφανώς ό,τι λέει η πρόταση. να είναι στο όνομά μας και οι δύο. Έχουμε π.χ. λεφτά μόνο στην Πειραιώς και θέλουμε να στείλουμε μερικά στο λογαριασμό μας στην ΕΤΕ γιατί θέλουμε να πληρώσουμε κάτι από εκεί. Συμφέρει η IRIS μεταφορά, γιατί πολύ απλά επιβαρυνόμαστε +1,5€ και γλυτώνουμε 3€ που θα μας χρέωνε η ΕΤΕ που θα έβγαιναν από την ίδια τσέπη (τη δική μας). Η αντίστροφη γρήγορη μεταφορά την οποία παρέχει και η ΕΤΕ (ΕΤΕ προς Πειραιώς δηλαδή) επιβαρύνεται αν γίνει me SHAred με 3€ προμήθεια από την Πειραιώς, όμως η ΕΤΕ επιτρέπει την OUR μεταφορά οπότε σε τέτοια περίπτωση επιλέγουμε πάντα γρήγορη + OUR για να γλυτώσουμε την προμήθεια του εισερχόμενου στην Πειραιώς και πάλι τη βγάζουμε καθαρή έτσι. 1
Haris1977 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Δηλαδη σε χρέωσε μονο η εθνική 2 ευρω ή δεν κατάλαβα καλά, και μια ακομα ερώτηση πόσα χρήματα έστειλες στη Πειραιώς Ακριβώς. 2 ευρώ μόνο extra. Έστειλα μικρό ποσό (270 ευρώ) αλλά μέχρι τα 12.500 Ευρώ είναι το ίδιο. Από κει και πάνω αυξάνει στα 7.5 ε για DEB/OUR. Όμως αν επιλεχθεί η IRIS (άμεση με +1,5€) μεταφορά, ρητά αναφέρεται (και διαπιστωμένα ισχύει φυσικά) ότι ο παραλήπτης δεν χρεώνεται προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος. Συνεπώς επιλέγοντας IRIS το τελικό ποσό που κρατάει η Πειραιώς πόσο είναι? 2.5 ευρώ? Και δεν κρατά τπτ η Εθνική? Δεν το χω κάνει ποτέ αλλά αν το χρειαστώ θα θελα να ξέρω.. Y.Γ Το winbank της Πειραιώς μου ζητά το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου σε ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Θέλω να τα στείλω σε δικό μου λογαριασμό που στο βιβλιάριό μου βλέπω τ ονομά μου σε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ. Η χρεωστική όμως κάρτα μου - που ναι συνδεδεμένη σ αυτο το λογαρισμό - έχει λατινικούς. Αυτούς βάζω? Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2017 από Haris1977
theopan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Συνεπώς επιλέγοντας IRIS το τελικό ποσό που κρατάει η Πειραιώς πόσο είναι? 2.5 ευρώ? Και δεν κρατά τπτ η Εθνική? Δεν το χω κάνει ποτέ αλλά αν το χρειαστώ θα θελα να ξέρω.. Y.Γ Το winbank της Πειραιώς μου ζητά το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου σε ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Θέλω να τα στείλω σε δικό μου λογαριασμό που στο βιβλιάριό μου βλέπω τ ονομά μου σε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ. Η χρεωστική όμως κάρτα μου - που ναι συνδεδεμένη σ αυτο το λογαρισμό - έχει λατινικούς. Αυτούς βάζω? Είπα ναι. 2,5€ μόνο η Πειραιώς χρεώνει (δεν "κρατάει" από το ποσό του εμβάσματος, επιπλέον τα χρεώνει). Το έχω κάνει 2 φορές. Το ονοματεπώνυμο ασφαλώς το βάζεις με λατινικούς όπως σου το ζητάει. Αφού και να ήθελες δεν σε αφήνει να κάνεις κάτι άλλο, ας το έχει το βιβλιάριο όπως θέλει. Όλες οι τράπεζες έχουν τα στοιχεία μας και με λατινικούς εδώ και χρόνια. Και δεν έχει σημασία η σειρά (όνομα-επώνυμο) ούτε καν από όσο θυμάμαι να υπάρχει απόλυτη ταύτιση (π.χ. "VAGGELIS" αντί "EVAGGELOS"). Το παν στα εμβάσματα είναι να είναι σωστό το ΙΒΑΝ. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. 1
Phoenix7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Η φόρτιση προπληρωμένης κάρτας εθνικής μέσω interbet banking πόσο κοστίζει; η πρώτη που εκανα 50€ δεν με χρεωσε και μου φάνηκε περίεργο γιατί ήξερα η φορτιση και η εκφορτιση χρεώνονται
fastnq2 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Η φόρτιση προπληρωμένης κάρτας εθνικής μέσω interbet banking πόσο κοστίζει; η πρώτη που εκανα 50€ δεν με χρεωσε και μου φάνηκε περίεργο γιατί ήξερα η φορτιση και η εκφορτιση χρεώνονται η virtual prepaid εχει 2 ευρω χρεωση ανα φορτιση η εκφορτιση.Η απλη προπληρωμενη δεν εχει καθολου νομιζω. 1
theopan Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Η φόρτιση προπληρωμένης κάρτας εθνικής μέσω interbet banking πόσο κοστίζει; η πρώτη που εκανα 50€ δεν με χρεωσε και μου φάνηκε περίεργο γιατί ήξερα η φορτιση και η εκφορτιση χρεώνονται Οι πρώτες 1-2 φορτίσεις είναι χωρίς προμήθεια από όσο θυμάμαι. Μετά ξεκινάνε τα βιολιά... 1
Elmago1925 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 1 ευρω κοστιζει καθε φορτιση.Οπως ειπε και ο theopan,η πρωτη δεν κοστιζει κατι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα