Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στείρωση πάντως, ειδικά σε συνεννόηση με καμιά φιλοζωική της περιοχής, σε καμιά περίπτωση δεν κοστίζει 100 ευρώ/γάτα για τα αδέσποτα.

Όλο και κάποιος κτηνίατρος θα υπάρχει που το κάνει σχεδόν τσάμπα, εδώ Θεσσαλονίκη π.χ. ξέρω 2-3 που με 15 ευρώ το πολύ στειρώνουν αδέσποτα αν τους τα πας, και δεν είναι ούτε χασάπηδες, ούτε τίποτα (ειδικά μετά από πόσες εκατοντάδες ή χιλιάδες στειρώσεις έχουν κάνει). Απλά είναι άνθρωποι που δεν το βλέπουν σαν επάγγελμα καθαρά αυτό που κάνουν αλλά αγαπάνε όντως τα ζώα.

Και εγώ συμφωνώ ότι στείρωση κυρίως οι θηλυκές θέλουν, οι λόγοι αναφέρθηκαν.

Όπως και να 'χει, μπράβο πάντως. Τώρα με τα χιόνια έβλεπα τις αδέσποτες έξω και τις λυπόταν η ψυχή μου, παγωμένες, πεινασμένες...Πιο φουκαριάρικα ζώα από τις αδέσποτες γάτες δεν υπάρχουν...

Δημοσ.

ταΐζω γατάκια πάρα πολλά χρόνια, ενα - δυο ειναι τώρα 4 χρονών και τα ταΐζω από μωρά !

αυτη η τροφη

Whiskas%20Dry%20Mosxari%20400.jpg&w=&h=&

δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να λείπει απο το σπίτι μου, πρώτα αγοράζω για τα γατιά από το σ μάρκετ και μετά για μένα, τα γατιά ειναι πανέξυπνα αναγνωρίζουν τον ήχο του αμαξιού μου και το συναίσθημα όταν έρχονται σαν τρελά να τριφτούν στα πόδια μου για λίγα χαδάκια κ φαγάκι απλά δεν υπάρχει !!

Μπούφος / κεφάλας / ψιψίνα και μπέμπα 3/4 χρονών όλα εκτος απο τον μπούφο που τον τον ταΐζω κανα / δυο χρόνια! απο την φωτο λείπει ο γλύκας που ειναι καινούργιος, τα θηλυκά εννοείται οτι τα έχω στειρώσει μην ακούτε μαλακισμένες τιμές που λέγονται, ψαχτε να βρείτε ανθρώπους κτηνιάτρους που στειρώνουν αδέσποτα με πολύ χαμηλές τιμές !
  • Like 11
Δημοσ.

Λατρεύω τις γάτες και παραλίγο να παίξω και ξύλο με γείτονες που ήταν έτοιμα να "εξαφανίσουν" νεογέννητα γατάκια. 12 γάτες είναι πολλές και φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα κουραστεις. Είναι πανέξυπνα, ξέρουν ότι κοντά σου έχουν αγάπη, τροφή και ζεστασιά και δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψουν ΠΟΤΕ. Αν δεν τα στειρώσεις, έστω ότι οι μισές είναι θηλυκές, στις 28/01/2018, θα έχεις 60 γάτες γκαραντι να συνοστιζωνται να μπουν στο σπίτι σου, μαζί με προβλήματα με γείτονες και το υγειονομικό.

Δημοσ.

Μπράβο maus

Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και ειδικά άνθρωποι που αγαπάνε γάτες,γιατί γενικά βλέπω ένα μίσος προς αυτές.

Δεν ξέρω αλλά μερικοί κάνουν λες και είναι κάτι το "κακό" τα καημένα γατάκια. Άνετα τους σπάω το κεφάλι αν δω καμία μαλακια σε ζώο οποίο βέβαια και αν είναι,έχω βρίσει άπειρους που τους φέρονται άσχημα.

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν, στην αυλή του σπιτιού μας μαζεύονται καθημερινά καμιά ντουζίνα γάτες αδέσποτες που τις ταίζουμε και τους δίνουμε νερο. Πλέον βέβαια δεν ξέρω αν θεωρούνται αδέσποτες μιας και έχουν κάνει λίγο-πολύ την αυλή μας σπίτι τους  :lol:  :lol:  :lol:

Τον τελευταίο μήνα με τα κρύα οι κακομοίρες άρχισαν με το που ανοίγουμε τις πόρτες να ορμάν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν! Οι καψερές δεν κάνουν τίποτα, απλά μπαίνουν και κάθονται δίπλα απο ένα θερμαντικό σώμα. Ούτε ενοχλούν, ούτε κάνουν ζημιές!

Μπράβο σου που βοηθάτε τα αδέσποτα γατιά. Το να τα βάζεις σπίτι σου όμως δεν είναι ότι καλύτερο.

Τα αδέσποτα ζώα δεν είναι ελεγχόμενα όσον αφορά την υγεία τους και έχουν αρκετές αρρώστιες στις οποίες μπορείτε να εκτεθείτε:

1) Μυκητιάσεις, ειδικά το Ringworm. Εγώ που μεγάλωσα με γάτους, τον πρώτο που είχαμε τον αφήναμε να βγαίνει έξω. Εμβολιασμένος, στειρωμένος , τα πάντα κομπλέ. Όταν ήμουν παιδάκι, δύο φορές μου κόλλησε ringworm, ενώ ο ίδιος δεν είχε εμφανή σημάδια και τρέχαμε στους δερματολόγους και στις αλοιφές.

2) Παράσιτα. Ψύλοι, τσιμπούρια ή παράσιτα των εντέρων. Αν το αδέσποτο γατί πάσχει από σκουλικάκια στα έντερα είναι πάρα πολύ πιθανό να σου γεμίσει τους χώρους που κάθεται με αυγά. Εϊναι αόρατα στο μάτι. Θα έρθεις κάποια στιγμή σε επαφή μαζί τους, θα τα καταπιείς και μετά από λίγες βδομάδες θα αναρωτιέσαι γιατί το βράδι σε πιάνει φαγούρα στον ποπό σου. Ένα χαπάκι χρειάζεται για να γίνεις καλά. Επειδή όμως τα σεντόνια, τα ρούχα σου και οι χώροι που κάθεσαι θα είναι μολυσμένοι με τα αυγά που εσύ πλέον διέσπειρες, η επαναμόλυνση είναι πανεύκολη.

3) Τοξοπλάσμωση. Παράσιτο που προσβάλει πάρα πολύ εύκολα τον άνθρωπο, αν έρθει σε επαφή με μολυσμένα κόπρανα γάτας. Το παράσιτο αυτό φωλιάζει στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Στις εγκύους θα κινδυνέψει το έμβρυο. Για τους υπόλοιπους δεν είναι επικίνδυνο.

4) Βακτηριδιακές μολύνσεις.

Αυτά τα λίγα. Από κεί και πέρα, αν δεν στειρώνεις συστηματικά τις θηλυκές γάτες, θα γεμίσετε γατιά. Το πρόβλημα είναι ότι με συνεχή παροχή τροφής στα αδέσποτα, είναι βέβαιο ότι θα έρχονται κατα καιρούς νέες θυληκές γάτες που θα θέλουν στείρωση.

• Like 2
Δημοσ.

Με 2 λόγια πρέπει να πάρεις όλες τις γάτες και να τις πας στον κτηνίατρο. Γιατι δεν ξέρεις τι κουβαλάνε, όχι μόνο για σένα αλλα και για τους γείτονες τους επισκεύτονται οι αδέσποτες γάτες.

Κρατα λιγότερες γάτες το πολύ 2. Οι γάτες απ την φύση σους δεν επιβιώνουν σε αγέλες και στο τέλος αρρωσταίνουν.

Οταν βλέπετε αδέσποτα (ή ζώα που έχουν γεννήσει στο δρόμο ή σε καποιο οικόπεδο), τηλεφωνήστε τον δήμο.  Ειναι ο καθήλην αρμόδιος να τα φροντίσει/γιατρεψει/ταϊσει και μαζεψει. Κατα 2) φιλιζωϊκές οργανώσεις που κανουν καλη αλλα εθελοντική δουλειά.

https://www.google.gr/search?client=ubuntu&channel=fs&q=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B6%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=3BSNWJD9Asyz8wfd8L-ACw

ΥΓ μια γριά που ταϊζει γάτες είχε μια στρογγιλή κόκκινη κυλίδα στην μουρη της για αρκετό καιρό. Τώρα που είδα της φώτο σου υποψιάζομαι και τι είναι.(ringworm)

Επίσης οι μυκιτιάσεις και βακτηριακές μολύνσεις είναι ευρύ φάσμα, δεν είναι 2-3 παθήσεις.

Επιφύλαξη και για το τοξοπλασμα επηρεάζει μονο εγκυες και χανουν το παιδι. Νομίζω σε χτυπάει γενικά.

Η επίκτητη τοξοπλάσμωση διακρίνεται σε οξεία, χρόνια και ασυμπτωματική. Η οξεία θυμίζει ιογενή λοίμωξη εμφανίζοντας τα ακόλουθα συμπτώματα: διόγκωση λεμφαδένων, πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς κ.ά. Συνήθως, τα συμπτώματα υποχωρούν και η νόσος καθίσταται χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση η νόσος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα από το νευρικό σύστημα και τους οφθαλμούς. Η ευαισθησία είναι γενική, αλλά ανοσία αναπτύσσεται γρήγορα και οι περισσότερες λοιμώξεις είναι ασυμπτωματικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...