Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ένα θεματάκι η GPU μου και κάνει κάτι σαν "γρατζούνισμα" όταν τρέχει σε συγκεκριμένες ταχύτητες.Ενώ στην αρχή παλευόταν,μετά απο καιρό άρχισε να γίνεται  δυνατότερο και πλέον είναι εντελώς σπαστικό...Η μόνη λύση που έχω βρει είναι να ανεβάζω το fan speed πάνω απο 50% και όταν ξαναρχίζει ο θόρυβος να το κατεβάζω απότομα στα 25%.Βεβαίως ούτε και αυτό βολεύει μιας και πρέπει ανά 10-20 λεπτά να κάνω την ίδια εναλλαγή όλη την ώρα...Εδώ ξεκινάει και το χαζό κομμάτι του ποστ... :P

Πειραματιζόμενος με το τι μπορώ να κάνω,παρατήρησα ότι όταν γυρνάω την κεντρική μονάδα 90 μοίρες (δηλαδή όταν το side panel ακουμπάει στο γραφείο μου) ο σπαστικός αυτός ήχος σταματάει εντελώς.Όμως ένας φίλος μου μου είπε ότι άν  ο σκληρός είναι γυρισμένος και όχι οριζόντια μπορεί να αποκτήσει θεματάκια(δεν πιστεύω ότι ισχύει αλλα είπα να ρωτήσω καλού κακού).Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω : Υπάρχουν κομμάτια του Pc που θα έχουν θέμα αν γυρίσω 90 μοίρες την κεντρική μου μονάδα?Προφανώς όταν λέω για 90 μοίρες εννοώ ότι η μητρική θα "ακουμπάει" στο γραφείο μου.

καταλαβαίνω ότι μπορεί να σας φαίνεται troll post (και εμένα θα μου φαινόταν) αλλα σοβαρολογώ...

Gpu sound(συνήθως ακούγεται δυνατότερα)

73566.0aa23309068222611c71abe4552d7d96.e

Όταν λέω γυρισμένο case εννοώ κάτι σαν της φωτογραφίας στο 2ο spoiler.

Δημοσ.

Αυτό που σου συμβαίνει ναι μεν είναι πρόβλημα, αλλά το ότι το γυρνάς και σταματάει είναι φυσιολογικό. Τα έχει παίξει ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών. Όταν αυτός είναι σε κάθετη θέση δεν κάνει θόρυβο γιατί γίνεται σωστή στήριξη.
Θα πρέπει να αλλάξεις ανεμιστήρα δυστυχώς.

Δημοσ.

Δυστυχώς γνωρίζω ότι πρέπει να τον αλλάξω,αλλά όταν τσέκαρα για ανταλλακτικούς ανεμιστήρες κάνανε 20ρικα +

και έχω άλλα πιο ακριβά πράγματα να κάνω αυτόν τον καιρό :(

By the way: Είδα έναν τυπά που είχε κάνει custom ψύξη στην γραφικών του με 2 120ρια ανεμιστηράκια,πιάνει πιστεύετε?

Δημοσ.

Θα έχει θέμα ο σκληρός, αλλά πολύ μακροπρόθεσμα.

Αν μπορείς έχε τον ξαπλωτά, με πατέντα. Αλλά καλύτερα άλλαξε φανάκι.

• Like 1
Δημοσ.

ένας φίλος μου μου είπε ότι άν  ο σκληρός είναι γυρισμένος και όχι οριζόντια μπορεί να αποκτήσει θεματάκια(δεν πιστεύω ότι ισχύει αλλα είπα να ρωτήσω καλού κακού).Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω : Υπάρχουν κομμάτια του Pc που θα έχουν θέμα αν γυρίσω 90 μοίρες την κεντρική μου μονάδα?Προφανώς όταν λέω για 90 μοίρες εννοώ ότι η μητρική θα "ακουμπάει" στο γραφείο μου.

Το να γυρίσεις την κεντρική μονάδα οριζόντια θα είναι καταρχάς άσχημο από τη στιγμή που το κουτί δεν είναι γι' αυτή τη θέση.

Οι δίσκοι τοποθετούνται όπως θέλουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά προσωπικά θα προτιμούσα να είναι οριζόντια για ψυχολογικούς λόγους.

Μερικοί κατασκευαστές έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος.

According to several manufacturers, mounting a 3/5″ hard drive horizontally, vertically, or sideways doesn’t affect the hard drive life significantly.

These are statements taken from the hard drive literature at each manufacturer’s website; it’s four years old but things probably haven’t changed much.

Hitachi:

The drive will operate in all axes (6 directions). Performance and error rate will stay within specification limits if the drive is operated in the other orientations from which it was formatted.

Western Digital:

Physical mounting of the drive: WD drives will function normally whether they are mounted sideways or upside down (any X, Y, Z orientation).

Maxtor:

The hard drive can be mounted in any orientation.

Samsung:

As long as it is securely attached to the chassis, hard disk drives may be mounted either horizontally or vertically depending on how your computer’s case is constructed.

When asked if the drive could be mounted at askew angles, their official positions were:

Manufacturer Contact method Response

------- --------------------- ---------------------

WD Tech support, email 90 degrees.

Hitachi Hitachi documentation 90 degrees.

Samsung Tech support, phone 90 degrees.

Fujitsu Tech support, chat 90 degrees +-5.

Seagate Tech support, email 90 degrees preferred,

but diagonal OK.

Maxtor Tech support, phone 90 degrees preferred, but in

real world, whatever.

By 90 degrees, they mean vertical, horizontal, or sideways.

http://www.howtogeek.com/128397/does-hard-drive-orientation-affect-its-lifespan/

Δημοσ.

Θα έχει θέμα ο σκληρός, αλλά πολύ μακροπρόθεσμα.

Αν μπορείς έχε τον ξαπλωτά, με πατέντα. Αλλά καλύτερα άλλαξε φανάκι.

Θα το ψαξω καλου κακου,αυτο που χρειαζεται ειναι να μενει σταθερος ο σκληρος και να μην ακουμπαει με πράγματα που "τριζουν" ε?

@Heatspreader και εμένα καλυτερα μου φαινεται να ειναι κατακορυφη αλλα μεχρι να βρεθουν φραγκα για να αλλαξω το ανεμιστηρακι μαλλον πρεπει να το ανεχτω :Ρ 

• Like 1
Δημοσ.

Και να μην βραχυκυκλώσει η πλακέτα απο τίποτα μεταλλικό.

Αν αυτές είναι οι επίσημες θέσεις των κατασκευαστών, άσε τα έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

Το είχα και εγώ το θέμα με ανεμιστηράκι σε κάρτα της Gigabyte. Είχα αυξήσει 10% τις ελάχιστες στροφές για να σταματήσει. Είναι πολύ χαμηλή η ποιότητα των υλικών. Εντελώς κινέζικες οι προδιαγραφές, προσπαθούν να κόψουν κόστος από παντού. Μου κάνει εντύπωση που το Hardware δουλεύει ακόμα και μετά από 3 χρόνια με αυτούς που έχουμε μπλέξει. Οι περισσότεροι κοροϊδεύουν και πουλάνε Brand Name και πολύχρωμες συσκευασίες με λαμπάκια στο προϊόν.

Υ.Γ.: Έχουμε καταντήσει τα Original Κινέζικα προϊόντα να είναι πιο τίμια από τα άλλα που ισχυρίζονται πως μόνο κατασκευάζονται στην Κίνα. Το Motorspeed CK104 είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Χωρίς να θέλω να πω μεγάλα λόγια και συμβεί κάτι βέβαια. Θα δείξει.

• Like 2
Δημοσ.

Μαζι σου σε αυτο με τα κινεζικα..αλλα το να δινεις 100-200+ ευρω για καρτες γραφικων και να πρεπει να αγορασεις και aftermarket ανεμιστηρακι για να μην κανει χρατσα χρουτσα ειναι γελοιο..Η ειρωνια ειναι οτι την εδωσα στο πλαισιο να την φτιαξουν,και απλα αλλαξαν θερμαγωγιμη!χαχαχα

Δημοσ.

Έκαναν ότι τους είπε το μυαλό τους. Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Μάλλον θα σκέφτηκαν ότι κάνει θόρυβο λόγω θερμοκρασιών και άλλαξαν πάστα. Λες και οι πάστες λήγουν και θέλουν αλλαγή κάθε τόσο...
Παρεμπιπτόντως  στην Palit δεν μπορώ να αλλάξω πάστα αν δεν περάσει η εγγύηση. Σε κάθε βίδα έχει αυτοκόλλητο το οποίο αν βγει χάνεται η εγγύηση. 

post-115429-0-25165700-1485787228_thumb.png

Δημοσ.

^Υπομονη τοτε,δεν νομιζω να χρειαστει και αμεσως αλλαγη

Καθε ποσο αλλαζετε την παστα στην καρτα γραφικων σας;Αν την αλλαζετε.Ξερω ατομα που το κανουν στους 6 μηνες,και ειμαι και εγω που το προσπαθω καθε εναμιση χρονο περιπου :Ρ 

Δημοσ.

^Υπομονη τοτε,δεν νομιζω να χρειαστει και αμεσως αλλαγη

Καθε ποσο αλλαζετε την παστα στην καρτα γραφικων σας;Αν την αλλαζετε.Ξερω ατομα που το κανουν στους 6 μηνες,και ειμαι και εγω που το προσπαθω καθε εναμιση χρονο περιπου :Ρ

η arctic mx-4 λέει πως αντέχει 6 χρονια. Αν δεν ασχολειςαι πολυ, ανα 2-3 χρονια. Οι ψυχακιδες ανα μισό χρόνο (ότι νανε για μένα).
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...