Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω βασικα ειδα ενα "λαμπρο αστερι" που πηγαινε μαμιωντας. Περασε αναμεσα απο φεγγαρι και Αφροδιτη λογικα, ενα αλλο φωτεινο ουρανιο σωμα πανω απο το φεγγαρι τελος παντων. Στο Συνταγμα που ημουν φανηκε να ερχεται απο Πλακα και πηγε προς Κολωνακι. Αυτο να ηταν;

• Like 1
Δημοσ.

Η τροχιά του ISS είναι γνωστή. Είμαι από κινητό, αλλά σε 3' στο Google θα το βρείτε εύκολα.

Τον έχω δει πολλές φορές. Μάλιστα στο astrovox θα δείτε και φωτογραφίες με τηλεσκόπιο.

ΥΓ λυπηρό που σε τεχνολογικό σάιτ, υπάρχουν πάντα τα ίδια χαμηλότατου επιπέδου τρολς, που προτιμούν να χλευάζουν, αντί να ψαχτουν.

Είναι μάλλον πιο εύκολο για αυτούς...

• Like 6
Δημοσ.

Μέσα στις γιορτές, έβλεπα ένα σταθερό φως περίπου πάνω από την Αθήνα.

Αυτό ήταν;

Αυτό wtf ηταν; το αστρο της βηθλεεμ και ετσι;; πραγματικα εψαχνα καποιον γνωστη και μετα το ξεχασα.

Επι του θέματος, εγω στα βόρεια στήθηκα και το περιμενα αλλα λόγω εντονης συνεφιάς δε φαινόταν ουτε καν το φεγγαρι...

Δημοσ.

Η τροχιά του ISS είναι γνωστή. Είμαι από κινητό, αλλά σε 3' στο Google θα το βρείτε εύκολα.

Τον έχω δει πολλές φορές. Μάλιστα στο astrovox θα δείτε και φωτογραφίες με τηλεσκόπιο.

ΥΓ λυπηρό που σε τεχνολογικό σάιτ, υπάρχουν πάντα τα ίδια χαμηλότατου επιπέδου τρολς, που προτιμούν να χλευάζουν, αντί να ψαχτουν.

Είναι μάλλον πιο εύκολο για αυτούς...

Δεν ειναι ετσι ακριβως. Σε πολλους φαινεται ανοητο να ασχολησε με κατι τετοιο. Θυμαμαι που το ειχα αναφερει σε μερικα ατομα περι (iss,flares) και ο ενας ειχε φρικαρει για το "με τι ασχολειται ο κοσμος". Και δε το ελεγε ατομο αργοσχολο απο τη τεχνολογια ειχε εισοδημα πανω απο 5.000 το μηνα
Δημοσ.

Αν βλέπετε ένα πολύ δυνατό σταθερό φως, σαν άστρο, είναι η Αφροδίτη που είναι σε αντίθεση αυτήν την περίοδο.

Ο ISS , είναι ας πούμε το 1/3 της έντασης και θέλει 2-4 λεπτά να διανύσει όλον τον ουράνιο θόλο άρα πάει αρκετά γρήγορα, θα έλεγα 2 φορές πιο γρήγορα από ένα αεροπλάνο ( πάντα σχετική ταχύτητα ).

Δείτε το λινκ στην πρώτη σελίδα με τις ημέρες που η τροχιά τυχαίνει να περνάει πάνω από Ελλάδα, βρείτε τον πολικο αστέρα , προσανατολιστειτε και αν δεν έχει συννεφιά, θα τον δείτε εύκολα.

Η φωτογραφίες είναι με τηλεσκόπιο από μέλη του astrovox:

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=20046

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=19042

Λεπτομέρειες

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17024

• Like 3
Δημοσ.

Και δε το ελεγε ατομο αργοσχολο απο τη τεχνολογια ειχε εισοδημα πανω απο 5.000 το μηνα

Εκ πρώτης, δεν έχει νόημα η φράση «αργοσχολο απο τη τεχνολογια».

Δεύτερον, το ότι έχει εισόδημα 5 χιλιάρικα, πάλι δεν μπορεί να είναι ένδειξη για άνθρωπο που σώνει και καλά θα έχει τέτοια ενδιαφέροντα.

Δημοσ.

θα φανεί λέει πάλι αύριο στις 7,26 μμ για δύο λεπτά. Μιλάμε για ώρα Ελλάδας?

Ναι , οι ώρες στο λινκ είναι πάντα τοπικές.

Αύριο η τροχιά είναι χαμηλή , στις 18 μοίρες. Αν έχει βουνά πχ ίσως δεν φανεί καθόλου.

Τετάρτη είναι αρκετά καλύτερα.

Φυσικά θέλει και ξαστεριά.

• Like 1
Δημοσ.

θα φανεί λέει πάλι αύριο στις 7,26 μμ για δύο λεπτά. Μιλάμε για ώρα Ελλάδας? 

Ναι ώρα Ελλάδος είναι.

Άμα έχεις Android κινητό μπορείς να βάλεις την εφαρμογή ISS Detector και θα σου πει ακριβώς που βρίσκεται στον ουρανό (χρησιμοποιεί τους σενσορες του κινητου) ο ISS μαζί με την ώρα και πολλά άλλα στοιχεία.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ώρα Ελλάδος είναι.

Άμα έχεις Android κινητό μπορείς να βάλεις την εφαρμογή ISS Detector και θα σου πει ακριβώς που βρίσκεται στον ουρανό (χρησιμοποιεί τους σενσορες του κινητου) ο ISS μαζί με την ώρα και πολλά άλλα στοιχεία.

Μαλλον χρειαζεται να εχει και γυροσκοπιο η πυξιδα το κινητο. Εγω με ενα alcatel pop c5 ειχα κατεβασει την εφαρμογη με τα αστερια και δεν εβγαζα ακρη.

7:30 ειναι η ανατολη στην Ελλαδα οποτε θα ξημερωνει Αθηνα προς Υμμητο και στο καματερο θα ναι σκοταδι. Αν εμφανιστει με μικρη κλιση μοιρων οπως ειπωθηκε , απο κεντρο Αθηνας που να κοιταξουμε , προς ανατολικα η προς δυτικα προαστια;

Δημοσ.

Μαλλον χρειαζεται να εχει και γυροσκοπιο η πυξιδα το κινητο. Εγω με ενα alcatel pop c5 ειχα κατεβασει την εφαρμογη με τα αστερια και δεν εβγαζα ακρη.

7:30 ειναι η ανατολη στην Ελλαδα οποτε θα ξημερωνει Αθηνα προς Υμμητο και στο καματερο θα ναι σκοταδι. Αν εμφανιστει με μικρη κλιση μοιρων οπως ειπωθηκε , απο κεντρο Αθηνας που να κοιταξουμε , προς ανατολικα η προς δυτικα προαστια;

Ακόμα και αν δεν ξέρεις Αγγλικά, υπάρχουν λεξικά ονλαιν.

Έστω.

Date: Tue Jan 31, 7:26 PM

Visible: 2 min

Max Height: 18°

Appears: 13° above WNW

Disappears: 17° above N

WNW: δυτικά-βορειοδυτικά

PM: μετά μεσημβριας , άρα απόγευμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εκ πρώτης, δεν έχει νόημα η φράση «αργοσχολο απο τη τεχνολογια».

Δεύτερον, το ότι έχει εισόδημα 5 χιλιάρικα, πάλι δεν μπορεί να είναι ένδειξη για άνθρωπο που σώνει και καλά θα έχει τέτοια ενδιαφέροντα.

Πιστεύω ότι ήθελε να βάλει ένα κόμμα και να πει:

«Και δε το ελεγε ατομο αργοσχολο, απο τη τεχνολογια ειχε εισοδημα πανω απο 5.000 το μηνα»

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα ειδα το "μμ" πιο πανω που γραφτηκε σε ποστ, συνηθισα να διαβαζω 19:χχ και μπερδευτικα. Wnw δεν θα το βρισκα με τιποτα τι σημαινει. Ευχαριστω.

Κατεβασα την εφαρμογη iss detector και διαπιστωσα πως ο σταθμος κανει κυκλους απο νοτο προς βορα και στο καθε κυκλο παει ολο και ανατολικοτερα.

Φανταζομαι παντως οτι για να τρεχει τοσο γρηγορα γυρω απο τη γη, εκμεταλευεται και τη περιστροφη της γυρω απο τον εαυτο της, προς την αντιθετη κατευθυνση. Δεν νομιζω δηλαδη να τρεχει προς την ιδια κατευθυνση Αν και με μπερδευει , οπως εγραψα στη πρωτη παραγραφο, δεν ταξιδευει κατα μηκος της ανατολης και δυσης συμφωνα με το χαρτη, αλλα καθετα αυτου. Μαλλον καθετα αυτου θα ειναι και η περιστροφη της γης. Πρεπει να το ψαξω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...