Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

1.Θέλω να ξέρω πως μπορώ σαν απλός χρήστης να έχω ασφάλεια στις αγορές από το ίντερνετ.

2. Θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να προστατευτω από τις αρχές κάνοντας download από torrents.

3. Θα ήθελα ξέρω πως μπορώ να αποφύγω τις διαφημίσεις (κυρίως στο κινητό).

Διάβασα κάποια πράγματα σε ξένα site για το VNP. Όντως με προστατεύει από όλα αυτά το VNP ή τζάμπα θα το πληρώσω.

Έχει δοκιμάσει κανείς και να το γνωρίζει.

(μένω Αγγλία για αυτό ενδιαφέρομαι για ασφάλεια από torrents και επίσης μια φορά είχα μια συναλλαγή από άλλον με τα στοιχεία της κάρτας μου)

Δημοσ.

Ίσα ίσα είναι χειρότερο να κάνεις συναλλαγές με vpn.

Για να κατεβάζεις torrents να μην σε πιάσουν ναι, κάνει δουλειά.

Δημοσ.

2. Θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να προστατευτω από τις αρχές κάνοντας download από torrents.

Διάβασα κάποια πράγματα σε ξένα site για το VNP. Όντως με προστατεύει από όλα αυτά το VNP ή τζάμπα θα το πληρώσω.

Έχει δοκιμάσει κανείς και να το γνωρίζει.

(μένω Αγγλία για αυτό ενδιαφέρομαι για ασφάλεια από torrents και επίσης μια φορά είχα μια συναλλαγή από άλλον με τα στοιχεία της κάρτας μου)

Αφού είσαι στην Αγγλία, χρειάζεσαι vpn για τα torrents. Ειδικά αν εισαι σε φοιτητική εστία, το θες σιγουράκι για να μη σου κλειδώσουν το λογαριασμό.  Οι premium κάνουν 35-40 ευρω το χρόνο και αξίζει τα λεφτά του για πολλούς λόγους που ξεπερνουν τα torrents. Να σημειώσω οτι αν η "προστασία" που επιζητάς συμπεριλαμβάνει και προστασία από ιους και κακοβουλα προγράμματα προγραμματων που κυκλοφορουν στα torrents ... τα vpn δεν παρέχουν τετοια προστασία

1.Θέλω να ξέρω πως μπορώ σαν απλός χρήστης να έχω ασφάλεια στις αγορές από το ίντερνετ.

Αυτό ειναι τεράστια συζήτηση και θέλει διάβασμα και εμπειρία για να μπορείς να αποφευγεις τις κακοτοπιές. Με βάση αυτά που γράφεις, θα σου πρότεινα τις αγορές/συναλλαγές σου μέσω internet να τις κάνεις μόνο μεσα απο linux live dvd. Αυτό γιατί υποψιάζομαι οτι ο υπολογιστής σου ειναι "ευάλωτος" σε malware. Στις διαδικτυακές αγορές το vpn δεν προσφέρει πολύ προστασία και καλύτερα να κάνεις τις αγορές σου χωρίς vpn. Εξαίρεση περιπτώσεων που υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί

Να αποφεύγεις φανατικά συναλλαγές από ξένους υπολογιστές. Δεν ξέρεις τι κουβαλάνε. Κάποια φεγγάρια που δεν μπορούσα να εχω προσβαση σε δικό μου (ελεγχόμενο) υπολογιστή και το κινητό δεν ειχε mobile data, κουβάλαγα ενα στικάκι με linux live και όταν επρεπε να μπω email ή να κανω αγορες, εκανα από εκεί boot και δουλεια

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν θα ήθελα να μπω σε δραστικά μετρα για λόγους απλοποίησης και ευκολίας. Η αλήθεια είναι ότι αγορές κάνω κυρίως από αμαζον που πιστεύω είναι ασφαλές.

Επίσης η τράπεζα μου μπλόκαρε την ύποπτη συναλλαγή της κάρτας μου και γλίτωσα από τα χειρότερα.

Αφού πάντως λέτε ότι το VNP δουλεύει και δεν είναι πεταμένα λεφτά θα το βάλω για τα torrents.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για το κινητό επειδή συνδέομαι αρκετά σε δημόσιο δίκτυο, τι προστασία χρειάζομαι?

(αυτό της virgin όπου είναι ο μόνος τρόπος να έχεις ίντερνετ στο underground)

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι αγορές κάνω κυρίως από αμαζον που πιστεύω είναι ασφαλές.

To amazon μπορεί να ειναι ασφαλές, αλλά σημασία εχει και εσύ να εχεις ασφαλή πρόσβαση στο amazon. Αυτό πρέπει να καταλάβεις. Και εννοείται δεν ειναι μονο το amazon. Αν π.χ. στον υπολογιστή σου βάζεις crack/malware/οτιδήποτε που ξέρεις τι μπορεί να παρακολουθείται. Αν σου υποκλαπουν κωδικοι για κάρτες/email/paypal κλπ ... τρέχα να το μαζέψεις. Με τον καιρό, διάβασμα και εμπειρία μαθαίνεις να προσέχεις και τι κάνεις αλλά και τι βάζεις στον υπολογιστή. Για αυτό σου ειπα οτι μεχρι να φτάσεις σε ενα καλό επιπεδο, linux live dvd και εισαι καθαρός. 

Αφού πάντως λέτε ότι το VNP δουλεύει και δεν είναι πεταμένα λεφτά θα το βάλω για τα torrents.

Συ ειπα νωρίτερα τους λογους που χρειάζεσαι vpn για τα torrents.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για το κινητό επειδή συνδέομαι αρκετά σε δημόσιο δίκτυο, τι προστασία χρειάζομαι?

(αυτό της virgin όπου είναι ο μόνος τρόπος να έχεις ίντερνετ στο underground)

Υπάρχουν πακέτα vpn που μπορείς να εχεις προσβαση από παραπάνω συσκευές (ταυτοχρονα) και επιπλεον σου δίνουν πρόσβαση απο αλλα λειτουργικά (π.χ. linux, android/ios <-κινητό). Οταν λοιπον είσαι εκτός σπιτιου και θες να συνδεθείς σε κάποιο free wifi (οπουδήποτε) τοτε ενεργοποιείς το vpn και μετά κάνεις οτι θες στο internet. Ξέρω προσωπικά άτομο που για δοκιμή έστησε wifi access point, το ονομασε free wifi και απο πίσω έτρεχε sniffer. Κλασσικό honeypot. Μεσα σε λίγες ώρες ειχε μαζέψει ένα κάρο κωδικους. 

Δημοσ.

Ξέρω προσωπικά άτομο που για δοκιμή έστησε wifi access point, το ονομασε free wifi και απο πίσω έτρεχε sniffer. Κλασσικό honeypot. Μεσα σε λίγες ώρες ειχε μαζέψει ένα κάρο κωδικους. 

Θέλω να το κάνω και εγώ αυτό μια φορά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ χρήσιμες οι απαντήσεις γιατί από τα εξωτερικά σιτε δεν ξέρω αν μπορώ να τους πιστέψω.

Δηλαδή όταν είμαι σε δίκτυο τηλεφωνούν δεν χρειάζομαι VNP?

Δημοσ.

Αυτά τα fake access point είναι δύσκολα ανιχνεύσιμα, οπότε όταν βλέπουμε free wifi καλό είναι να υποπτευόμαστε! Όσο για vpn και proxy είναι η common λύση για τους φίλους torrent-άδες κυρίως του εξωτερικού και όχι μόνο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ χρήσιμες οι απαντήσεις γιατί από τα εξωτερικά σιτε δεν ξέρω αν μπορώ να τους πιστέψω.

Δηλαδή όταν είμαι σε δίκτυο τηλεφωνούν δεν χρειάζομαι VNP?

αν κάνεις κάτι άμεμπτο, οχι δε χρειάζεσαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...