panther_512 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού. Και τα δύο είναι σωστά. http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CE%91%CF%85%CE%B3%CF%8C&sin=all http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CF%8C&dq= Προχθές που αγόρασα πάντως βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής, το ένα από την εξάδα επέπλεε στο νερό..... Αν και είχε περιεχόμενο μέσα όταν το κουνούσα, προτίμησα να το πετάξω. 9
LongTom Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Κανείς καταλαβαίνει την ποιότητα του αβγού από το τσόφλι. Αν είναι πολύ σκληρό είχε πρόσβαση σε πετραδάκια κλπ, άρα ήταν έξω. Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού. Αμφότερα σωστά. 9
johnbond Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού. Μάλλον εσύ πρέπει να μάθεις ελληνικά. ΑΥΓΟ ΕΙΝΑΙ το σωστό.. Άσε τι λένε αυτοί που καταστρέφουν την γλώσσα. https://youtu.be/P-P5uvB1-Oc?t=5m44s 9
panther_512 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Κανείς καταλαβαίνει την ποιότητα του αβγού από το τσόφλι. Αν είναι πολύ σκληρό είχε πρόσβαση σε πετραδάκια κλπ, άρα ήταν έξω. Δεν ισχύει αυτό, διότι οι εταιρίες μπορούν εύκολα να αγοράσουν αλεσμένο ασβεστόλιθο κοκκομετρίας περίπου 1mm και να τον προσθέσουν στην τροφή.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια με τα αβγά του χωριού κλπ, η μεγαλύτερη διαφορά από τα συσκευασμένα (ακόμη και τα βιολογικά) δεν είναι το χρώμα του κρόκου αλλά η υφή του ασπραδιου. Στου εμπορίου με το που το σπάσεις, το ασπράδι τρέχει και διαχωρίζεται από τον κρόκο σαν νερό σχεδόν, ενώ στα ντόπια του χωριού είναι πιο συμπαγές και ελαστικό και παιδεύεσαι ώρα για να διαχωρίσεις καλά τον κρόκο!
panther_512 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό νομίζω έχει να κάνει και με το πόσο φρέσκο είναι το αυγό. Αν είναι της ημέρας, το ασπράδι είναι πιό παχύρευστο και μετά αρχίζει μέρα με τη μέρα να γίνεται πιό νερουλό. Τα συσκευασμένα στα σούπερμάρκετ, συνήθως έχουν κάτσει ήδη λίγες μέρες πρίν τα αγοράσεις.
yannis27gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αυτά των Σ/Μ είναι παστεριωμένα ενώ στα χωριάτικα πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος σαλμονέλας.
Highlander Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αυτά των Σ/Μ είναι παστεριωμένα ενώ στα χωριάτικα πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος σαλμονέλας. Για κάντο λιανά αυτό. Προχθές που αγόρασα πάντως βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής, το ένα από την εξάδα επέπλεε στο νερό..... Αν και είχε περιεχόμενο μέσα όταν το κουνούσα, προτίμησα να το πετάξω. Ο εύκολος τρόπος να δεις αν κάποιο αυγό είναι φρέσκο. Έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια με τα αβγά του χωριού κλπ, η μεγαλύτερη διαφορά από τα συσκευασμένα (ακόμη και τα βιολογικά) δεν είναι το χρώμα του κρόκου αλλά η υφή του ασπραδιου. Στου εμπορίου με το που το σπάσεις, το ασπράδι τρέχει και διαχωρίζεται από τον κρόκο σαν νερό σχεδόν, ενώ στα ντόπια του χωριού είναι πιο συμπαγές και ελαστικό και παιδεύεσαι ώρα για να διαχωρίσεις καλά τον κρόκο! Πες της κυράς να φτιάξει κεικ και ειδικά εκεί θα καταλάβεις τη διαφορά. Εγώ στην ομελέτα το καταλαβαίνω, μια και αν δεν είναι από δικά μου, είναι άγευστη εντελώς.
yannis27gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 H σαλμονέλα είναι μικρόβιο που δύναται να βρεθεί πάνω στο τσόφλι των αυγών. Για να αποφευχθεί η μόλυνση τα αυγά μπαίνουν κάτω από λάμπες που καίνε τέτοια μικρόβια. Τα χωριάτικα που παίρνουμε από φίλους, όπως εγώ, προφανώς δεν έχουν υποστεί τέτοιο "καθάρισμα".
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Κανείς καταλαβαίνει την ποιότητα του αβγού από το τσόφλι. Αν είναι πολύ σκληρό είχε πρόσβαση σε πετραδάκια κλπ, άρα ήταν έξω. Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού. Έχω την εντύπωση ότι τότε παλιά στην πρώτη δημοτικού αυγό μας το μάθαιναν. Αργότερα πρέπει να άλλαξε!
Apoll Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μάλλον εσύ πρέπει να μάθεις ελληνικά. ΑΥΓΟ ΕΙΝΑΙ το σωστό.. Άσε τι λένε αυτοί που καταστρέφουν την γλώσσα. https://youtu.be/P-P5uvB1-Oc?t=5m44s Στο βιβλίο του Δημοτικού αβγό είναι τουλάχιστον από την δεκαετία του 80 που ήμουν εκεί. Προέρχεται ετυμολογικά από "τα ωά". Επίσης θα το βρεις έτσι σε όλα τα λεξικά όπως του Καθηγητή Μπαμπινιώτη, του Δρανδάκη κ.α, ενώ το υποστηρίζει και την ετυμολογική του προέλευση ο Αδαμάντιος Κοραής τον 19ο αιώνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εκτός αν ο Αδαμάντιος Κοραής είναι καταστροφέας της Ελληνικής για εσένα.
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Στο βιβλίο του Δημοτικού αβγό είναι τουλάχιστον από την δεκαετία του 80 που ήμουν εκεί. Προέρχεται ετυμολογικά από "τα ωά". Επίσης θα το βρεις έτσι σε όλα τα λεξικά όπως του Καθηγητή Μπαμπινιώτη, του Δρανδάκη κ.α, ενώ το υποστηρίζει και την ετυμολογική του προέλευση ο Αδαμάντιος Κοραής τον 19ο αιώνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εκτός αν ο Αδαμάντιος Κοραής είναι καταστροφέας της Ελληνικής για εσένα. Είσαι σίγουρος; Είμαστε σχεδόν της ίδιας εποχής και έχω την εντύπωση ότι μας το μαθαίνανε αυγό τότε. Αλλά μπορεί να μη θυμάμαι και καλά. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Στο βιβλίο του Δημοτικού αβγό είναι τουλάχιστον από την δεκαετία του 80 που ήμουν εκεί. Προέρχεται ετυμολογικά από "τα ωά". Επίσης θα το βρεις έτσι σε όλα τα λεξικά όπως του Καθηγητή Μπαμπινιώτη, του Δρανδάκη κ.α, ενώ το υποστηρίζει και την ετυμολογική του προέλευση ο Αδαμάντιος Κοραής τον 19ο αιώνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εκτός αν ο Αδαμάντιος Κοραής είναι καταστροφέας της Ελληνικής για εσένα. Εγώ ήξερα ακριβώς το αντίθετο. Το θέμα πάντως σηκώνει αρκετή κουβέντα..... https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CF%85%CE%B3%CF%8C+%CE%AE+%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CF%8C&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=DIOSWLT9FovCXsnZqoAE
overpower Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Αφηστε για το τι τρωμε και να μας πει καποιος πως διαλεγουμε το αυγο το Πασχα για να σπασουμε ολα τα αλλα,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα