Προς το περιεχόμενο

ποιότητα αυγών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H σαλμονέλα είναι μικρόβιο που δύναται να βρεθεί πάνω στο τσόφλι των αυγών. Για να αποφευχθεί η μόλυνση τα αυγά μπαίνουν κάτω από λάμπες που καίνε τέτοια μικρόβια.

 

Τα χωριάτικα που παίρνουμε από φίλους, όπως εγώ, προφανώς δεν έχουν υποστεί τέτοιο "καθάρισμα".

Δεν το είχα ακούσει αυτό μέχρι τώρα.

Παρόλα αυτά, τα αυγά τα πλένω πριν τα κάνω οτιδήποτε.

Τώρα αν γλιτώνω κάτι με αυτό... δεν ξέρω.

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν αγοράζεις χωριάτικα πανε μια βολτα και δες το κοτέτσι. Αν ειναι καθαρό εισαι εντάξει. Αν ειναι ομως κανένας μπιχλας, μείνε μακριά.

Δημοσ.

Έχω δικό μου κοτέτσι :-D .

Το έχω όσο πιο καθαρό γίνεται, γαλβανιζέ με ασβέστη κλπ.

Τώρα βέβαια με βροχές και χιόνια έχει μαζέψει λάσπες και θέλει γενικό.

Τα κοτόπουλα, μόνο κοιμούνται εκεί, την ημέρα βόσκουν έξω.

Φωλιά έχω την παρακάτω μέσα σε ένα κοτέτσι, η οποία καθαρίζεται αρκετά συχνά, γιατί μαζεύει κοτσιλιά.

no78new.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

^

Η παραπάνω φωλιά βλέπω έχει ενσωματωμένη παλέτα με τα nudes του χειμώνα ε [Maybelline?]; Μες στη μόδα οι κότες σου!

  • Like 1
Δημοσ.

H σαλμονέλα είναι μικρόβιο που δύναται να βρεθεί πάνω στο τσόφλι των αυγών. Για να αποφευχθεί η μόλυνση τα αυγά μπαίνουν κάτω από λάμπες που καίνε τέτοια μικρόβια.

 

Τα χωριάτικα που παίρνουμε από φίλους, όπως εγώ, προφανώς δεν έχουν υποστεί τέτοιο "καθάρισμα".

Δεν ισχυει αυτο,η σαλμονελα ειναι και στον κροκο..
Δημοσ.

Δεν ισχυει αυτο,η σαλμονελα ειναι και στον κροκο..

 

Πράγματι αλλά εξουδετερώνεται στο μαγείρεμα. Θεωρώ αυτονόητο ότι δε τρώει κανείς το αυγό ωμό γι αυτό και δεν το ανέφερα. :)

Δημοσ.

Πράγματι αλλά εξουδετερώνεται στο μαγείρεμα. Θεωρώ αυτονόητο ότι δε τρώει κανείς το αυγό ωμό γι αυτό και δεν το ανέφερα. :)

Χτυπητό αυγό.

 

+ φιτνεσοροφήματα στο μπλέντερ -που δεν κατέχω τις ονομασίες-, κ.α. που υποψιάζομαι πως αγνοώ.

Δημοσ.

Το χρωμα του κροκου εξαρταται απο τη χρωστικη των τροφων των κοτονανε!  Οσο πιο πορτοκαλι ο κροκος  τοσο πιο καλοθρεμμενη-καλοζωισμενη η κοτα (καλαμποκι,πρασιναδα,σιτηρα,ηλιος,τσαρκες κτλ). 

 

Ως προς τη σαλμονελα..το πλυσιμο των αβγων διωχνει την προστατευτικη μεμβρανη,που περικλειει το τσοφλι. Ανοιγουν οι ποροι  και ειναι πιο ευκολο να εισελθει το μικροβιο. Τα πλενουμε ακριβως πριν τα χρησιμοποιησουμε. 

 

Αφηστε για το τι τρωμε και να μας πει καποιος πως διαλεγουμε το αυγο το Πασχα για να σπασουμε ολα τα αλλα,

Αβγο φαραονιου!


Χτυπητό αυγό.

 

+ φιτνεσοροφήματα στο μπλέντερ -που δεν κατέχω τις ονομασίες-, κ.α. που υποψιάζομαι πως αγνοώ.

Το βραζεις εστω 1'

Δημοσ.

Το χρωμα του κροκου εξαρταται απο τη χρωστικη των τροφων των κοτονανε! Οσο πιο πορτοκαλι ο κροκος τοσο πιο καλοθρεμμενη-καλοζωισμενη η κοτα (καλαμποκι,πρασιναδα,σιτηρα,ηλιος,τσαρκες κτλ).

 

Ως προς τη σαλμονελα..το πλυσιμο των αβγων διωχνει την προστατευτικη μεμβρανη,που περικλειει το τσοφλι. Ανοιγουν οι ποροι και ειναι πιο ευκολο να εισελθει το μικροβιο. Τα πλενουμε ακριβως πριν τα χρησιμοποιησουμε.

 

Αβγο φαραονιου!

 

Το βραζεις εστω 1'

Είσαι λάθος, οι ελεύθερας έχουν κίτρινο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...