Orpheas1992 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ειχα διαβασει καπου πριν απο χρονια οτι η διαφορα των ποιοτικων αυγων ή αβγων, απο τα "εργοστασιακα" ειναι στο μεγεθος του κροκου (στα "εργοστασιακα" ειναι πιο μικρος)....δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Παντως το εντοπιζω οντως σαν διαφορα σε συγκριση με οσα βλεπω εξω σε φαγαδικα (στο σπιτι τρωω παντα χωριατικα απο μικρος).
Garnele Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Τι κουτσουλόχεσμα, τα αυγά που εννοεί ο ts χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: ° βαμμένα - μη βαμμένα και ° από κότα που έχει δει το γαλάζιο του ουρανού - όχι. Επίσης παίζουν μεγέθη s, m, l. (όντως) Οπότε εφόσον ούτε το κίτρινο του κρόκου δεν είναι ένδειξη ποιότητας, θα συνεχίσω να παίρνω αυτά που με κάνουν να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου: L, άβαφα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έλεος... ποιος παίρνει βαμμένα... I don't get it.
Garnele Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Κι εγώ αυτό αναρρωτιέμαι κάθε φορά. Κάποιος τα παίρνει όμως.
idomeneas7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Πράγματι αλλά εξουδετερώνεται στο μαγείρεμα. Θεωρώ αυτονόητο ότι δε τρώει κανείς το αυγό ωμό γι αυτό και δεν το ανέφερα. Οι μισές πάστες στα ζαχαροπλαστεία έχουν ωμό αβγό μέσα. Παστεριωμένο υποθέτω.
yannis27gr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Απ οςο ξέρω η σαλμονέλα υπάρχει στα κόπρανα. Ως κ τούτου σ ενα καθαρό ορνιθοτροφεία υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για σαλμονέλα. Αλλα με δεδομένο οτι η σαλμονέλα ειναι στον κρόκο, απ τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί ώμο αυγό η παστερίωση του τσόφλιου παει περίπατο.
panther_512 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Η παστερίωση του αυγού περιλαμβάνει όλο το αυγό (τσόφλι και περιεχόμενο) και γίνεται με βύθισή του σε ζεστό νερό.
deesnider Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Ξέρετε πως μπορούμε να πετάξουμε με δύναμη ενα αυ(β)γό σε τοίχο χωρίς να σπάσει; Κάπως σαν «όπως να 'ναι, δε σπάει ο τοίχος» ;
yannis27gr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Η παστερίωση του αυγού περιλαμβάνει όλο το αυγό (τσόφλι και περιεχόμενο) και γίνεται με βύθισή του σε ζεστό νερό. Μιλάς για του εμπορίου; Εγω ήξερα οτι τα περνάνε απο λάμπες ´η κλιβάνους.
Highlander Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μιλάς για του εμπορίου; Εγω ήξερα οτι τα περνάνε απο λάμπες ´η κλιβάνους. Το μόνο που έχω ακούσει από γνωστό μου που ήθελε να φτιάξουν ορνιθοτροφείο, ήταν ένα μηχάνημα το οποίο κοιτάει αν το αυγό είναι καλό ή όχι. (Δεν ξέρω αν εννοούσε σπασμένο ή γονιμοποιημένο) Δεν ξέρω για βράσιμο, κλιβάνους ή λάμπες. Το χρωμα του κροκου εξαρταται απο τη χρωστικη των τροφων των κοτονανε! Οσο πιο πορτοκαλι ο κροκος τοσο πιο καλοθρεμμενη-καλοζωισμενη η κοτα (καλαμποκι,πρασιναδα,σιτηρα,ηλιος,τσαρκες κτλ). Ως προς τη σαλμονελα..το πλυσιμο των αβγων διωχνει την προστατευτικη μεμβρανη,που περικλειει το τσοφλι. Ανοιγουν οι ποροι και ειναι πιο ευκολο να εισελθει το μικροβιο. Τα πλενουμε ακριβως πριν τα χρησιμοποιησουμε. Αβγο φαραονιου! Το βραζεις εστω 1' Καλά, δεν σπάει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Είχα 1 ζευγάρι φαραώνια (φραγκόκοτες). Το θηλυκό δεν έκανε πολλά αυγά, αλλά μιλάμε ήταν μπροστά πολύ μυτερά και δεν έσπαγαν ούτε όταν έπεφταν κάτω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα