Dantε Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Ειχα βαλει το Σεπτεμβρη 50αρι vdsl απο forthnet. Το κουτι ειναι στα 20 μετρα απο το σπιτι,η γραμμη του σπιτιου ειναι καινουργια(5 χρονων) και οπως ειναι λογικο ολα πηγαιναν τεζα. Για του λογου το αληθες Απο οτι βλεπω με βαση τους αριθμους,πραγματικα ειναι ολα αψογα. Το Δεκεμβρη μετα απο μια 10ημερη απουσια απο το σπιτι,αρχισαν αποσυνδεσεις. Οποτε του θυμοτανε(αλλα η πλακα ειναι οτι συχνα γινοταν σε ενα συγκεκριμενο Online game,στο war thunder). Αν δεν εκανα restart το ρουτερ δεν συνδεοταν. Μπορει να χρειαζοταν 2-3 φορες μεχρι να συνδεθει. Το μονο γκρι σημειο ηταν η συνδεσμολογια στο σπιτι.Ο ηλεκτρολογος ειχε κανει κατι περιεργα και ειχε φερει τη κεντρικη γραμμη στο δωματιο μου οπου με διακλαδωση ενα καλωδιο πηγαινε στο ρουτερ και ενα αλλο σε 2 πριζες οπου ηταν 2 τηλεφωνα με φιλτρακια.Μου ειχαν πει οτι δεν ηταν η βελτιστη συνδεσμολογια αλλα δεν ειχε κανενα θεμα μεχρι τοτε. Αρχισαν οι αποσυνδεσεις και παρολα αυτα σε τηλεφωνο 2 φορες στο τεχνικο δεν εβρισκαν τιποτα. Σημερα επεσε και δε συνδεοταν με τιποτα. Αλλαξα τη συνδεσμολογια και ουσιαστικα κατεργησα τη διακλαδωση(αφησα το καλωδιο στην ακρη,δε το εβγαλα τελειως,ειναι κολλημενο με κολλητηρι στη κεντρικη πανω) και εβαλα στη μια πριζα με σπλιτερ το ρουτερ και το τηλεφωνο(χωρις φιλτρο) και στην αλλη πριζα το αλλο τηλεφωνο με φιλτρο. Συνδεθηκε κανονικα(τυχαιο η οντως ηταν αυτο το θεμα,δε ξερω). Το ερωτημα μου τωρα.Ειναι οκ η συνδεσμολογια αυτη?Δηλαδη εαν μου ξανακανει αποσυνδεση,δεν υπαρχει κατι που να μπορω να κανω εγω επιπλεον. Τι αλλο μπορει να ειναι το θεμα?Δεν εχω voip,τα τηλεφωνα λειτουργουν κανονικα και με κλειστο ρουτερ. ΥΓ.Μονο μειονεκτημα του vdsl,επεσε το ρευμα στο τετραγωνο και πεφτει και το ιντερνετ.Με το adsl δε γινοταν αυτο.Το ρουτερ το χω σε ups για αυτο το λεω.
mar2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Ναι αλλα το adsl βγαινει απο το αστικο κεντρο ενω το vdsl απο το καφαο μεσω χοντρικης του οτε και αν κοπει το ρευμα δεν έχει κανενας υπηρεσιες
Dantε Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Επαναφερω το θεμα καθως ηρθε τεχνικος απο forthnet. Μετρησε τη γραμμη και την ειδε οκ και εντοπισε το θεμα στη γραμμη του σπιτιου,εξω,εκει που ερχεται το καλωδιο απο κατω και συνδεεται με τη καλωδιωση που παει μεσα. Η αληθεια ειναι οτι εκει εκανε κακη δουλεια ο ηλεκτρολογος οταν εβαλε τη καλωδιωση και τωρα το ειδα και εγω. Ειχε χυμα στον αερα τα καλωδια ενωμενα και καλυμμενα με μονωτικη οποτε με το καιρο διαβρωθηκαν και ακολουθησε αυτο. Εκατσα λοιπον σημερα και εκοψα το κομματι που ηταν γυμνο,ξεγυμνωσα ενα καινουργιο κομματι και τα συνδεσα με τα scotchlok uy2 που ειδα σε ενα αλλο θεμα να τα προτεινουν για αυτη τη δουλεια. Εβαλα και εξτρα σιλικονη εκει που μπαινουν τα καλωδια για να ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι μονωμενα. Αυτα επειδη ειναι σε εξωτερικο χωρο,υποθετω δε θα εχουν προβλημα(ειναι κατω απο μπαλκονι,δε τρωνε πχ νερο αβερτα αλλα ειναι οπως και να το κανουμε εκτεθειμενα. Επισης μου ειπε αυτος οτι δε θα πρεπει να υπαρχουν errors στο modem,παρολα αυτα και μολις 10 λεπτα αφου εκανα τη δουλεια και συνδεθηκε το modem εβγαλε fec errors.Ειναι φυσιολογικο η δεν εκατσε καλα η δουλεια παλι? Βαζω και φωτο και απο το τελικο αποτελεσμα για να μου πει και καποιος που ξερει κατι παραπανω αν ειναι οκ η να τα ξαναφτιαξω.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Καλυψε τα ολα με μονωτικη, σαν εξτρα προστασια.
Dantε Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δυστυχως το ιδιο γινεται παλι. Δε καταλαβαινω πως,ενω φαινεται να εχει γινει καλη δουλεια εξω και να μην υπαρχει καπου γυμνο καλωδιο.
bill2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δοκιμασε το ρουτερ στη κέντρικη πριζα μονο του χωρις τίποτα πανω και αν γιβευαι να βγαλεθς της υπολοιπες πριζες εκτος
Dantε Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Τα ειχα δοκιμασει και αυτα. Τα error αυτα που βγαζει οφειλονται σε γραμμη η παροχο? Βγαζει και FEC,CRC,HEC αλλα διαβασα οτι αυτα λιγο πολυ ειναι φυσιολογικα,εκτος και αν βγαινουν υπερβολικα πολλα.
rofl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 δεν νομιζω οτι εχεις προβλημα, καποια errors παντα βγαινουν, αν δεν εχεις πολλα crc η αποσυνδεσεις εισαι οκ, τα fec μην σε απασχολουν εκτος αν εχεις εκατονταδες χιλιαδες η μυρια
Dantε Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Εφτιαξα και τη καλωδιωση μεσα και τωρα εχω αποσυνδεσεις συγκεκριμενες ωρες. Μαλλον απο καποια παρεμβολη. Γενικα εχει γινει μπερδεμα η ιστορια και ακομα το ψαχνω.
Dantε Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 For the record,ηρθε τεχνικος ξανα τη τριτη.Μετρησε ξανα και τα ειδε ολα οκ.Αλλα το δηλωσε οτε βλαβη.Με πηρε σημερα απο οτε και μου ειπε οτι ειχαν και προβληματα αλλοι στη περιοχη και οντως υπηρχε θεμα δικο τους και διορθωθηκε.Απο δευτερα ηδη δεν ειχα καθολου αποσυνδεσεις.Ενω εχουν σκαψει και το κουτι που ειναι στη γωνια.Αρα τελικα τσαμπα εψαχνα και προβλημα στου σπιτιου τη καλωδιωση(αν και εξω παλι καλα που εγινε η δουλεια γιατι ειχε θορυβο στο τηλεφωνο,αν και δε δημιουργουσε προβλημα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα