Tsalikis177 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Και μαζί μ' αυτό να μπορεί και ο ιδιοκτήτης να σε βγάλει μετά το εξάμηνο (εξάλλου κι αυτός μπορεί να πέσει σε καμια περίπτωση ενοικιαστή) ή μονόδρομος; Θέλω να πω ότι προβλήματα υπάρχουν όπως και να το δεις, επομένως πρέπει να κοιτάξουμε να στηρίξουμε το "κανονικό" σενάριο: κάποιος μετακομίζει με σκοπό να μείνει τουλάχιστον 1-2 χρόνια στο νέο του σπίτι. Άμα μένεις κοντά στην Αθήνα, μετακομίζεις για όσο έχεις δουλειά.
Wintermute23 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή οι μη διαχειρίζοντες κάποιο ακίνητο, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι όλοι κοράκια καπιταλιστές που τους τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια και θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Όταν το κράτος σου παίρνει φόρο ακίνητης περιουσίας, ΕΝΦΙΑ και φόρο επί του ενοικίου δεν μπορείς να το δίνεις κάτω από ένα όριο τιμής. Επίσης όταν πάει κανείς να δει ένα ακίνητο κοιτάει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Στους 6 μήνες και στον 1 χρόνο, οι ζημιές από την φυσιολογική χρήση έχουν ένα κόστος που βαραίνει τον ιδιοκτήτη και όχι τον ενοικιαστή! Γι αυτό και το θέμα με τα 3 χρόνια (απόσβεση) και ασφάλεια. Σε μια αντιστοιχία είναι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Γιατί εκεί γκρινιάζουμε για τους 3-6 μήνες και στο ενοίκιο μας φαίνεται βαρύ. Άρα να καταλαβαίνουμε πρώτον ότι δεν είναι όλοι για όλες τις περιοχές όπως είπε έμμεσα και ο defacer και ότι η κρίση αφορά όλους μας και από αλλού ξεκινάει το πρόβλημα. 5
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Και μαζί μ' αυτό να μπορεί και ο ιδιοκτήτης να σε βγάλει μετά το εξάμηνο (εξάλλου κι αυτός μπορεί να πέσει σε καμια περίπτωση ενοικιαστή) ή μονόδρομος; Θέλω να πω ότι προβλήματα υπάρχουν όπως και να το δεις, επομένως πρέπει να κοιτάξουμε να στηρίξουμε το "κανονικό" σενάριο: κάποιος μετακομίζει με σκοπό να μείνει τουλάχιστον 1-2 χρόνια στο νέο του σπίτι. Να ισχύει και για τους δύο. Ειδοποίηση κάποιο καιρό πριν (1-2 μήνες) και να μπορεί να λυθεί η συμφωνία και από τις δύο πλευρές. Αν γίνει χωρίς ειδοποίηση πληρώνεις ένα ενοίκιο ακόμα ή σου πληρώνει ο ιδιοκτήτης τα έξοδα μετακόμισης, κάπως έτσι.
YourTrueLegend Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Tα 3 χρονια ειναι ενας νομος που προστατευει κατα κυριο λογο τους ενοικιαστες και οχι τοσο τους ιδιοκτητες. Ουσιαστικα δηλαδη, δεν μπορει να σε διωξει ο ιδιοκτητης πανω στον χρονο, παρα μονο στη συμπληρωση 3ετιας. Τωρα αν εσυ θες να φυγεις πανω στον χρονο, θεωρω οτι καθε ιδιοκτητης θα σε αφησει να το κανεις αν δεν του εχεις αφησει φεσια, με καποιους απλα να σου παρακρατουν την εγγυηση, δεδομενου οτι εσπασες το συμβολαιο. Κατι περα απο αυτο (τυπου δε σε αφηνω να φυγεις ή θα σε παω δικαστηρια διεκδικωντας τα υπολοιπα ενοικια της 3ετιας) δεν εχω ακουσει να συμβαινει ποτε. Οποτε καλα ειναι να συνενοηθεις απο πριν οτι "οκ ξερω οτι ειναι 3 χρονια βαση νομου, αλλα ενδεχεται να χρειαστει να φυγω πανω στο χρονο για τον Α ή Β λογο, ειμαστε οκ με αυτο;". Ισως ετσι να σωσεις και την εγγυηση. Ξηγιεστε αρχης εξ'αρχης και ληγει το θεμα. 5
Tsalikis177 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή οι μη διαχειρίζοντες κάποιο ακίνητο, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι όλοι κοράκια καπιταλιστές που τους τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια και θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Όταν το κράτος σου παίρνει φόρο ακίνητης περιουσίας, ΕΝΦΙΑ και φόρο επί του ενοικίου δεν μπορείς να το δίνεις κάτω από ένα όριο τιμής. Επίσης όταν πάει κανείς να δει ένα ακίνητο κοιτάει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Στους 6 μήνες και στον 1 χρόνο, οι ζημιές από την φυσιολογική χρήση έχουν ένα κόστος που βαραίνει τον ιδιοκτήτη και όχι τον ενοικιαστή! Γι αυτό και το θέμα με τα 3 χρόνια (απόσβεση) και ασφάλεια. Σε μια αντιστοιχία είναι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Γιατί εκεί γκρινιάζουμε για τους 3-6 μήνες και στο ενοίκιο μας φαίνεται βαρύ. Άρα να καταλαβαίνουμε πρώτον ότι δεν είναι όλοι για όλες τις περιοχές όπως είπε έμμεσα και ο defacer και ότι η κρίση αφορά όλους μας και από αλλού ξεκινάει το πρόβλημα. Οι 6 μήνες όντως φαίνεται μικρό χρονικό διάστημα. Το ιδανικό θα ήταν 1 χρόνος. Όμως, αυτά που λες για φθορές και παρλαπίπες, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν τα 3 χρόνια. Σώπα δλδ! τι ζημιές θα γίνουν... λες και νοικιάζουν σπίτια σε χουλιγκανς δλδ. Ας μην μιλήσω για σπίτια που δεν βάφονται καν όταν αλλάζουν χέρι. Και μετά μου λες ... Και σώπα δλδ, άμα εγώ χάσω τη δουλειά μετά από 1 χρόνο (είναι πολύ πιθανό), θα πληρώνω για τα επόμενα 1-2 χ΄ρονια χωρίς να ειμαι καν Αθήνα? δλδ θα έχω στο κεφάλι μου 1002 προβλήματα και θα έχω να δίνω τζάμπα 200-250ε το μήνα... (5000 ευρώ στο σύνολο) για ένα σπίτι που δεν... Και αν δεν δουλεύω ούτε στο πατρικό? δλδ ότι μου δίνει ο ΟΑΕΔ (300?) να πάνε στο σπίτι που δεν κατοικό. ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΛΛΑΔΑ [φιλικα]
Wintermute23 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ζημιά είναι και το λάδι από το μαγείρεμα και ο καπνός στους τοίχους που θέλουν βάψιμο...
defacer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Να ισχύει και για τους δύο. Ειδοποίηση κάποιο καιρό πριν (1-2 μήνες) και να μπορεί να λυθεί η συμφωνία και από τις δύο πλευρές. Αν γίνει χωρίς ειδοποίηση πληρώνεις ένα ενοίκιο ακόμα ή σου πληρώνει ο ιδιοκτήτης τα έξοδα μετακόμισης, κάπως έτσι. Το point μου είναι ότι αν νοικιάσεις και σε 6 μήνες σου πουν ξέρεις φεύγεις, μετά θα ανοίξεις θέμα και θα λες αν είναι δυνατόν να μπορεί να με διώξει, για 6 μήνες νοικιάζει ο κόσμος; Όχι εσύ προσωπικά προφανώς. 1
Tsalikis177 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ζημιά είναι και το λάδι από το μαγείρεμα και ο καπνός στους τοίχους που θέλουν βάψιμο... Δεν νομίζει ο καθένας από εμάς να έχει θέμα να πληρώσει μια βαφή. Από το να πληρώνει 3 χρόνια. Εγώ δεν λέω να μην πληρώνουμε τις ζημιές. Και προκαταβολικά μάλιστα...
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Το point μου είναι ότι αν νοικιάσεις και σε 6 μήνες σου πουν ξέρεις φεύγεις, μετά θα ανοίξεις θέμα και θα λες αν είναι δυνατόν να μπορεί να με διώξει, για 6 μήνες νοικιάζει ο κόσμος; Όχι εσύ προσωπικά προφανώς. Κατάλαβα ναι. Εγώ απλά δεν συμφωνώ με την ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης ή τουλάχιστον με τη χρονική της διάρκεια. Και για τα σπίτια και για τους επαγγελματικούς χώρους αν ισχύει η 12ετία εκεί. Αλλά επειδή είναι έτσι τα πράγματα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τυπικά καλό είναι να είμαστε σωστοί, να υπάρχει καλή συνεννόηση και να ενημερώνουμε από πριν όπως έγραψε και ο Yourtruelegend. 1
Tsalikis177 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Όπως είπα, η ενδιάμεση λύση (με χαρτιά) είναι να νοικιάσεις κάτι 250ε πχ και στα χαρτιά να έχεις 120. Έτσι, ακόμα και να βγει λαμόγιο ο άλλος και να απαιτεί τα λεφτά και ας μην κατοικείς, θα του δίνεις 120. Νόμιμα Έτσι εξηγείται που μια εταιρεία που δούλευα παρείχε σπίτι σε όσους έμεναν μακριά (νομίζω 200 χλμ). Τώρα δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αν τα δίνανε free ή με μικρό αντίτιμο, και το σημαντικότερο > χωρίς δεσμεύσεις. είπα και εγώ ότι είναι καλοί άνθρωποι... απλά ξέρανε ότι κανείς δεν θα καθόταν στην Αθήνα με 800 ευρώ.
paylidis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Όπως είπα, η ενδιάμεση λύση (με χαρτιά) είναι να νοικιάσεις κάτι 250ε πχ και στα χαρτιά να έχεις 120. Έτσι, ακόμα και να βγει λαμόγιο ο άλλος και να απαιτεί τα λεφτά και ας μην κατοικείς, θα του δίνεις 120. Νόμιμα και θα βαζεις μετα στην τράπεζα 250 και οταν γινει διασταυρωση απο την εφορία θα τρέχεις (τώρα γίνεται για τα έτη 2010-11) και κυνηγανε και ιδιοκτήτη και ενοικιαστη (ο ιδιοκτήτης την πληρώνει τη νύφη βεβαια). Μεχρι τελευταίου ευρω το συμβόλαιο και απο πισω φωτογραφίες και αναλυτική λιστα παροχών-περιεχομένων του σπιτιού / περιγραφη ακινήτου, τυχον υπαρχουσών φθορών κλπ κλπ. αυτα από τους εξηγημένους ιδιοκτήτες και για τους εξηγημένους νοικιαστές... Ετσι κανω εγω σε σπίτι που νοικιάζω και μόνο ένας υποψηφιος νοικάρης ειχε αρνηθεί και εφυγε σουμπιτος γιατι αποδείχτηκε οτι ειχε σκυλους που θα διελυαν το πάτωμα... Όσο για τις ζημιές που λετε, όταν εφυγε ο προηγούμενος μετα απο 1.5 χρόνο παραμονής στο σπίτι (2 ειχαμε συμβολαιο αλλα προειδοποίησε εγκαίρως και δεχτηκε να δειχνει το σπιτι οποτε όλα καλα) και λόγω απόσπασης στο εξωτερικό, το να το ξαναφτιάξω για ενοικίαση μου βγηκε γυρω στα 5 κατοστάρικα, γιατι ειχε χαλασει τη μπαταρία του μπάνιου, καπνιζε και όλο το σπίτι ηταν χαλια (οχι οτι θα εβαζα ανθρωπο με βρωμικους τοιχους μεσα), απο τις μετακομίσεις μπες βγες ειχε χτυπηματα στους τοίχους που ηθελαν φτιάξιμο και ειχε σπασει και το μηχανισμό μιας βοηθητικής μπαλκονοπορτας που δεν ανοιγε συχνά και το ειδα αφοτου μπηκε ο επόμενος...θες κι αλλες ζημιές; ή να πω οτι εδωσα και 70 ευρω για συνεργειο καθαρισμού να καθαρίσει τουλάχιστον κουζινα και μπανια απο λάδια και αλατα/πουρι αντιστοιχα... οποτε οπως ήδη ειπώθηκε, εαν δεν εχετε επαφη με ακινητα μην το παιζετε εξυπνοι, δεν ειναι ολοι οι ιδιοκτήτες ζομπι που θα σας πιουν το αιμα...στα λόγια όλα ευκολα ειναι, όταν ερχεται η ωρα να πληρωσεις δημους, εφορίες και νταβατζιλικια μνημονιακά να σας δω... 3
The Relumer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 και θα βαζεις μετα στην τράπεζα 250 και οταν γινει διασταυρωση απο την εφορία θα τρέχεις (τώρα γίνεται για τα έτη 2010-11) και κυνηγανε και ιδιοκτήτη και ενοικιαστη (ο ιδιοκτήτης την πληρώνει τη νύφη βεβαια). Μεχρι τελευταίου ευρω το συμβόλαιο και απο πισω φωτογραφίες και αναλυτική λιστα παροχών-περιεχομένων του σπιτιού / περιγραφη ακινήτου, τυχον υπαρχουσών φθορών κλπ κλπ. αυτα από τους εξηγημένους ιδιοκτήτες και για τους εξηγημένους νοικιαστές... Ετσι κανω εγω σε σπίτι που νοικιάζω και μόνο ένας υποψηφιος νοικάρης ειχε αρνηθεί και εφυγε σουμπιτος γιατι αποδείχτηκε οτι ειχε σκυλους που θα διελυαν το πάτωμα... Όσο για τις ζημιές που λετε, όταν εφυγε ο προηγούμενος μετα απο 1.5 χρόνο παραμονής στο σπίτι (2 ειχαμε συμβολαιο αλλα προειδοποίησε εγκαίρως και δεχτηκε να δειχνει το σπιτι οποτε όλα καλα) και λόγω απόσπασης στο εξωτερικό, το να το ξαναφτιάξω για ενοικίαση μου βγηκε γυρω στα 5 κατοστάρικα, γιατι ειχε χαλασει τη μπαταρία του μπάνιου, καπνιζε και όλο το σπίτι ηταν χαλια (οχι οτι θα εβαζα ανθρωπο με βρωμικους τοιχους μεσα), απο τις μετακομίσεις μπες βγες ειχε χτυπηματα στους τοίχους που ηθελαν φτιάξιμο και ειχε σπασει και το μηχανισμό μιας βοηθητικής μπαλκονοπορτας που δεν ανοιγε συχνά και το ειδα αφοτου μπηκε ο επόμενος...θες κι αλλες ζημιές; ή να πω οτι εδωσα και 70 ευρω για συνεργειο καθαρισμού να καθαρίσει τουλάχιστον κουζινα και μπανια απο λάδια και αλατα/πουρι αντιστοιχα... οποτε οπως ήδη ειπώθηκε, εαν δεν εχετε επαφη με ακινητα μην το παιζετε εξυπνοι, δεν ειναι ολοι οι ιδιοκτήτες ζομπι που θα σας πιουν το αιμα...στα λόγια όλα ευκολα ειναι, όταν ερχεται η ωρα να πληρωσεις δημους, εφορίες και νταβατζιλικια μνημονιακά να σας δω... απο ποτε ο σκυλος χαλαει το πατωμα ? μη λες βλακειες
Tsalikis177 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ρε εσύ καλά τα λες αλλά μιλάς για 1 μλκα που έτυχε. Και σορρυ δλδ, εγώ θα σου πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ κλπ?
Wintermute23 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ρε εσύ καλά τα λες αλλά μιλάς για 1 μλκα που έτυχε. Και σορρυ δλδ, εγώ θα σου πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ κλπ? Αν αρχίσουμε και αναφέρουμε εμπειρίες δεν είναι μόνο ένας... Και η δεύτερή σου πρόταση τα λέει όλα... Φυσικά εσύ και ο κάθε εσύ θα πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ. Εμπεριέχεται στο ενοίκιο! Όπως εμπεριέχονται διάφορα έξοδα σε ότι πληρώνεις. Στη καφετέρια στα 2-3-όσα τέλος πάντων δίνεις, πληρώνεις και τους μισθούς και τη ΔΕΗ κλπ.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Τα 3 χρόνια δεν προστατεύουν τον ιδιοκτήτη αλλά το ενοικιαστή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα