Προς το περιεχόμενο

Ο Denis Villeneuve των Arrival και Blade Runner 2049 ανέλαβε το reboot του Dune


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Off topic σχετικά με το τριλογία βιβλίων First Law

 

 

 

 

 

Σε παρακαλώ, δεν υπάρχει πιο γαματος χαρακτήρας στα βιβλία από τον Glokta :)

 

 

 

 

Για μένα ο Bayaz είναι ο πιο badass χαρακτήρας που έχω διαβάσει σε όλα τα βιβλία μέχρι τώρα. Είναι μονίμως σε φάση '' i don't give a fuck '', βλέπει όλους τους ανθρώπους σαν απλά μυρμήγκια. Και φυσικά puppet master όσο δε πάει. 

 

Και ο Glokta είναι μοναδικός βέβαια. Ο Abercombie έχει φτιάξει  ένα χαρακτήρα όπως ο Τύριον από το Game of Thrones και τον έχει κάνει Τύριον επί 10. Απλά μοναδικός. Αν σου αρέσει πάντως ο Glokta, να διαβάσεις και την επόμενη τριλογία, το Shattered sea. Ο πρωταγωνιστής Γιάρβι θυμίζει αρκετά το Glokta, χωρίς να τον αντιγράφει ωστόσο. Ξεκίνησα τη τριλογία πριν λίγες ημέρες και αν συνεχίσει έτσι μπορώ να πω ότι θα είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις μου ακόμα και από την '' The first Law ''.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όπως πολύ σωστά λες στο τέλος είναι θέμα γούστου. Κρίνω ένα έργο καθαρά και μόνο από το content ( μουσική, παιχνίδι, βιβλίο, ταινία κ.τ.λ.), ποτέ δε θα πω ότι κάτι πιο παλιό και original ( για την εποχή του ), όπως το DUNE ή τα έργα του Τόλκιν ( τα οποία και λατρεύω ως μεγάλος lotr fan ) είναι καλύτερα από σύγχρονα έργα του ίδιου στυλ, απλά και μόνο επειδή τα παλαιότερα έργα καθόρισαν αυτό το είδος. Δεν είμαι παρελθοντολάγνος με λίγα λόγια και με εκνευρίζει όταν ακούω πολλούς να λένε ΄΄ Δε θα ξαναβγεί Jordan και Maradona, το Half life είναι το καλύτερο game όλων των εποχών, τα LOTR είναι τα καλύτερα medieval fantasy βιβλία, το smells like teen spirit είναι το καλύτερο metal τραγούδι κ.τ.λ. ΄΄. 

 

 

Θα συμφωνήσω ότι ο Brown δεν είναι κάτι το ιδιέταιρο σα συγγραφέας, απλώς προκάλεσε πολύ ντόρο με το Da Vinci code λόγω του παραθρησκευτικού περιεχομένου του. Ο Abercombie όμως, από τις πρώτες 100 σελίδες της τριλόγίας ΄΄ The first Law ΄΄ έγινε ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Το καυστικό του ύφος και ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσει τους χαρακτήρες στα βιβλία του είναι μοναδικός. Έχω στο ενεργητικό μου πολλά βιβλία του είδους Medieval Fantasy όπως LOTR, Song of Fire and Ice ( βγάλε το 6ο ρε Μάρτιν πριν πεθάνεις τουλάχιστον!), Kingkiller chronicles, Eragon, Shannara, Saxon Stories και άλλα και θεωρώ τον εαυτό μου σχετικά γνώστη του είδους. Τα βιβλία του Abercombie ήταν τα πιο καθηλωτικά, όχι τόσο λόγω του φανταστικού κόσμου που δημιουργεί για αυτά αλλά κυρίως για το καυστικό ύφος του και την ωμότητα που περιγράφει τα γεγονότα αλλά και για τους χαρακτήρες που χρησιμοποιεί. Θα σου πω μόνο ότι όταν ήμουν στη μέση προς το τέλος του ΄΄ The blade itself ΄΄ σε μία βραδινή βάρδια στη δουλειά, συνεχιζα να διαβάζω ακόμα και όταν σχόλασα και πήγα στο σπίτι μέχρι τις 9μιση το πρωί. Διαβάζω τώρα την επόμενη τριλογία το ΄΄ Shattered sea΄΄ και είναι εξίσου καλή με την  First Law.

 

Του έχω μιλήσει κιόλας σε ένα post του στο reddit και ο τρόπος που απαντούσε έδινα την εικόνα ανθρώπου που πραγματικά αγαπάει αυτό το είδος λογοτεχνίας και έχει στόχο όπως λέει και ο ίδιος να το αλλάξει και να φέρει κάτι καινούριο σε αυτό

 

 

Βέβαια ξαναλέω, γούστα είναι αυτά, στο θέμα τέχνη δε μπορείς να πεις ότι κάτι είναι αντικειμενικά καλύτερο από κάτι άλλο.

Το πρώτο βιβλίο του Αμπερκόμπις είναι καλό, το δεύτερο μέτριο και το τρίτο ανήκει στα "το γαμήσαμε και ψόφησε".Έχει μια καλή ιδέα και την τραβάει από τα μαλλιά για να βγάλει τριλογία.Μέχρι το τρίτο βιβλίο είχε τόσο μεγάλα plot holes που έμοιαζαν με το gargaduan Interstellar.

Τα λοιπά του βιβλία είναι μέτρια έως βαρετά, εκτός από το Heroes που είναι όντως πολύ καλό και θα έλεγα ότι είναι το μόνο που θα πρότεινα σε κάποιον ανεπιφύλακτα.

Γενικά πολύ hype στον τύπο, όχι τόσο όσο το kingkiller(με το αγόρι-λάστιχο),αλλά πάλι πολύ περισσότερο από όσο του αξίζει.

Θα έλεγα ότι ο μόνος που πραγματικά κάνει εξαιρετικό, και βαρβάτο dark/high fantasy,είναι ο Erikson.Εκτός από το έπος του Malazan,η νέα Kharkanas διλογία(τριλογία προσεχώς) είναι κάτι που αξίζει με τα χίλια. Φυσικά είναι παλούκι να τα ξεκινήσεις..

 

 

 

 
ε ναι, αφου ειναι ο νεος Nolan. υπερεκτιμημενος genre σκηνοθετης που θεοποιηθηκε αμεσως και απεκτησε τεραστιο fanbase, και τωρα κανει την μεταπηδηση στα μεγαλα blockbusters. 
ηδη τον αποκαλουν the new Κubrick, οπως γινοταν και με τον Νολαν.

 

Δεν ξέρω τι λες, αλλά το Interstellar πατάει στο σβέρκο κάθε άλλο σύγχρονο Sci-Fi του είδους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα ο Bayaz είναι ο πιο badass χαρακτήρας που έχω διαβάσει σε όλα τα βιβλία μέχρι τώρα. Είναι μονίμως σε φάση '' i don't give a fuck '', βλέπει όλους τους ανθρώπους σαν απλά μυρμήγκια. Και φυσικά puppet master όσο δε πάει.

Εμένα δεν μου αρεσε ιδιαίτερα σαν χαρακτήρας, ειδικά μετά το twist. Είναι OP,δεν τους βλέπει όλους απλά σαν μερμήγκια, ΕΙΝΑΙ μερμήγκια μπροστά του. Πρακτικά δεν υπάρχει λόγος να κάνει τον puppet master όπως αναφέρεις, αν δεν θέλει να κάνει κάτι ο ιδιος, μπορεί απλά να απαιτήσει να γίνει από κάποιον άλλον. Η δύναμη του είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν μπορεί να σταθεί απέναντι του.

 

Μεγάλος puppet master είναι ο LIttlefinger απο το GOT. Χωρίς σημαντική εξουσία, πολιτική ή οικονομική, χωρίς κανείς να τον περιμένει , κατάφερε να γίνει Lord of Harrenhal, πρακτικά Lord of the Vale, και (σύμφωνα με την σειρά) πλησίασε να γίνει Lord of Winterfell. Όλα αυτά χωρίς να φαίνεται παρά ελάχιστα ο ίδιος, όλες οι παρατάξεις τον θεωρούν αν όχι σύμμαχο, σίγουρα όχι εχθρό τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...