Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι πρόσφατα φοιτούσα σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών - ήταν η δεύτερη χρονιά Β1-Β2 για τη συγκεκριμένη γλώσσα, αλλά διέκοψα τη φοίτησή μου στα μέσα Δεκέμβρη,

Η διακοπή έγινε γιατί στην αρχή της χρονιάς άλλαξε αιφνιδιαστικά ο διδάσκων, το μάθαμε στο πρώτο μάθημα που έλαβε χώρα - με καθυστέρηση - στις 24 Οκτώβρη...

...είπα θα δοκιμάσω να δω πως θα πάει, και στην αρχή μου φαινόταν υποφερτά, αλλά όσο προχωρούσαμε φάνηκε ότι η νέα καθηγήτρια δεν το κατείχε το θέμα, οπότε 1,5 μήνα μετά την έναρξη αποφάσισα να σταματήσω κι ενημέρωσα σχετικά το φροντιστήριο.

Την αίτηση διακοπής την υπέγραψα/υπέβαλα επίσημα τη πρώτη βδομάδα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Τα δίδακτρά μου για όλο το έτος τα είχα προπληρώσει εφάπαξ πριν αρχίσουν τα μαθήματα (665€)

Ο Κανονισμός του φροντιστηρίου λέει πως αν διακόψει ένας σπουδαστής εντός του 1ου 6μήνου, οφέιλει να πληρώσει το 50% των συνολικών διδάκτρων...να πληρώσει δλδ ολόκληρο το 1ο εξάμηνο.

...όμως οι ώρες που παρακολούθησα ήταν γύρω στα 1/4 των συνολικών ωρών που προέβλεπε η αρχική συμφωνία...

Σε άλλα φροντιστήρια έχω δει πως χρεώνουν ανά μήνα, αν διακόψεις δλδ πχ Δεκέμβριο, υποχρεούσαι να εξοφλήσεις μέχρι ΚΑΙ αυτόν τον μήνα.

Αλλά δεν ξέρω τί ισχύει σύμφωνα με το νόμο και όσο έψαξα δεν βρήκα απαντήσεις...γνωρίζει κανείς τί ισχύει;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ισχύει αυτό που λέει στο χαρτί που υπέγραψες με το φροντιστήριο.

"Σε άλλα φροντιστήρια έχεις δει" well, και στο δικό σου φροντιστήριο αν πας και τους πεις "θέλω να κάνω μαθήματα αλλά δεν έχω να τα δώσω μπροστά" υποθέτω δε θα σε διώξουν και θα καταδεχτούν να τους πληρώνεις με το μήνα. Το εφάπαξ προφανώς ήταν στα πλαίσια προσφοράς τα δίνεις όλα μπροστά και παίρνεις έκπτωση. Πλεονέκτημα: έκπτωση. Μειονέκτημα: τα δίνεις μπροστά και δε μπορείς να σταματήσεις όποτε θες και να πάρεις πίσω τα υπόλοιπα.

Εσύ τώρα απλά θέλεις και την έκπτωση και την καβάτζα αν κάτι δεν πάει καλά φεύγω.

Σε περίπτωση πάντως που αντικειμενικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη διδασκαλία και δεν είναι μόνο δική σου ιδέα θα μου φαινόταν λογικό να πει ο κόσμος "για άλλα σας πληρώσαμε κι άλλα μας φέρατε" και ο,τι προκύψει.

Δημοσ.

Το λες ως νομικός ότι ισχύει αυτό που λέει το φροντιστήριο, γιατί από τα υπόλοιπα σχόλια δεν θα συμπέρανα κάτι τέτοιο.

Καταρχάς κάνεις μια καίρια υπόθεση που δεν στέκει και θεωρώ αν είχες κάποια μακρινή σχέση με τη νομική, δεν θα προέτρεχες.

1) ο κανονισμός είναι κοινός είτε πληρώσεις εφάπαξ είτε όχι...το 50% για διακοπή εντός του πρώτου εξαμήνου ισχύει όπως και να αποπληρώνεις τα δίδακτρα.

...δεν αποτελεί ειδική συμφωνία μεταξύ εμού και του φροντιστηρίου...

2) από τα 7 παιδιά πού ήμασταν εγγεγραμμένοι αρχικα, έφυγαν

- μετά τη 1η βδομάδα 3 (που είχαν έρθει περισσότερο για τον καθηγητή - ήταν ιδιαίτερα αγαπητός είναι αλήθεια - παρά για τηγλώσσα),

- τις επόμενες δύο βδομάδες έφυγε μια 1 κοπέλα, αν και επειδή δεν ήξερε τη τύφλα της και δεν έκανε για το τμήμα καθόλου

- κι εγώ έφυγα στο τέλος του μήνα κλείνοντας 5 βδομάδες και κάτι βδομάδες μαθημάτων

Μας έφεραν μια κοπελίτσα αλλοδαπή (που δίδασκε άλλη γλώσσα από τη μητρική της) και το μάθημα γινόταν στα Αγγλικά για μια τρίτη γλώσσα.

...σπασμένο τηλέφωνο δλδ...

Επειδή διαγιγνώσω περισσότερο διάθεση και ύφος χρήστη που ξοδεύει απλώς το χρόνο του στο φόρουμ, θα σε παρακαλούσα αν δεν έχεις ειδική γνώση κι εμπειρία επί του θέματος να αντισταθείς στην παρόρμηση να ασχοληθείς περαιτέρω...

...έχω να επιλυσω ένα οικονομικό θέμα με το φροντιστήριο,  έχω ξεκινήσει αλλού και πρέπει να πληρώσω, δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση περί ανέμων και υδάτων, που είναι πρακτι΄κα άχρηστη...

...κι αφου δεν φιλτράρεις εσύ λίγο τις απαντήσεις σου, αναγκάζομαι να σε παροτρύνω εγώ να το κάνεις και να καταπιαστείς με κάτι άλλο.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Cool, το ξεκαθαρίσαμε λοιπόν ότι παραπονιέσαι όχι για το ότι μπήκες σε μια συμφωνία που δε σου αρέσει αυτή τη στιγμή (οπότε όπως όλος ο κόσμος δεν έχεις άλλο πάτημα από το να πας να πεις "μα ξέρετε") αλλά επειδή το μάθημα δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες των σπουδαστών. Αν θες κάνε ένα κόπο να ενημερώσεις και το πρώτο post γιατί από κει βγαίνει άλλο συμπέρασμα.

Όσο για το πραγματικό θέμα που αντιμετωπίζεις, είμαι σίγουρος πως θα σε διαφωτίσει σύντομα κάποιος που γνωρίζει περισσότερα γύρω από την ειδική νομοθεσία για τα πακέτα πληρωμών των φροντιστηρίων, αποδεικνύοντας πως έχεις δίκιο όχι μόνο ηθικά αλλά και νομικά.

ΥΓ αν δεις ότι αργούν παρότρυνε και κανέναν άλλο για πιο γρήγορα.

Δημοσ.

διάβασε το παρακάτω άρθρο και κάλεσε/επικοινώνησε με το Συνήγορο του καταναλωτή (www.synigoroskatanaloti.gr) επειδή οι όροι της συμφωνίας που συνυπέγραψες ίσως να είναι παράνομοι και καταχρηστικοί.

Συνήγορος του Καταναλωτή Λ.Αλεξάνδρας 144, 114 71, Αθήνα Ώρες υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού: 09:00 - 15:00 Τηλ.: 210 6460862, 210 6460814, 210 6460612, 210 6460734, 210 6460458
  •  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

http://www.kathimerini.gr/844572/article/epikairothta/ellada/epistrofh-xrhmatwn-se-spoydasth-iek-logw-diakophs-spoydwn

Σπουδαστής υπέβαλε αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» σε βάρος ιδιωτικού Ι.Ε.Κ., το οποίο αρνήθηκε να του επιστρέψει δίδακτρα που είχαν προκαταβληθεί έναντι μελλοντικής παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαστής γράφτηκε στο πρώτο εξάμηνο εκπαιδευτικού προγράμματος στο Ι.Ε.Κ., αλλά του ζητήθηκε η προεξόφληση των διδάκτρων που αντιστοιχούσαν σε ολόκληρο το πρώτο έτος των σπουδών (δύο εξάμηνα). Στα μισά του πρώτου εξαμήνου, όμως, αναγκάστηκε, για προσωπικούς λόγους, να διακόψει τις σπουδές του και, ως εκ τούτου, ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για το 2ο εξάμηνο, αφού δεν επρόκειτο να το παρακολουθήσει. Το Ι.Ε.Κ. αντιπρότεινε είτε την αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος, είτε τη συνέχισή του εξ αποστάσεως, γεγονός που δεν ικανοποιούσε τον σπουδαστή, δεδομένου ότι η διακοπή των σπουδών του είχε οριστικό χαρακτήρα.

Η Αναπληρώτρια Συνήγορος Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη παρενέβη, επισημαίνοντας προς το Ι.Ε.Κ. ότι η πρακτική που ακολούθησε, εγγράφοντας τον σπουδαστή για ολόκληρο το διδακτικό έτος και ζητώντας από αυτόν την προεξόφληση του συνολικού ποσού των αντίστοιχων διδάκτρων δεν είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό Λειτουργίας Ι.Ε.Κ. (Υ.Α. 5954/2014 Β' 1807) και του συνέστησε την ικανοποίηση του αιτήματος του καταναλωτή.

Το Ι.Ε.Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στη σύσταση της Αρχής και προχώρησε άμεσα στην επιστροφή του χρηματικού ποσού, που είχε καταβάλει ο σπουδαστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...