Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν λες συμφωνα με την αγορα, να σημειωσουμε οτι εσυ ως "αγορα" εννοεις τους μαυραγοριτες-ενεχυροδανειστες που σε πιασαν κοτσο. Τωρα το απο ποτε βαφτιζεται αγορα το παραεμποριο και η τοκογλυφια και αλλες τετοιου τυπου δραστηριοτητες, δε θα το συζητησω καν.

Τελειωνει η συζητηση εδω, το ποιος ειναι γραφικος ας το συμπερανουν αλλοι.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οταν λες συμφωνα με την αγορα, να σημειωσουμε οτι εσυ ως "αγορα" εννοεις τους μαυραγοριτες-ενεχυροδανειστες που σε πιασαν κοτσο. Τελειωνει η συζητηση εδω, το ποιος ειναι γραφικος ας το συμπερανουν αλλοι.

Μάλλον δεν κατάλαβες καν τι λέμε τόση ώρα, τόσο αγοράζουν όλοι αυτοί, εγώ ήθελα τότε κάποια μετρητά οπότε με βόλεψε η κατάσταση, σου δίνω 50 κομμάτια με 200 ευρώ σήμερα, πουλα εσύ μετά 310.

Στις αγγελίες όχι εδώ γενικώς έχω δώσει και 270 δεν λέει κάτι αυτό. Είναι πόσο θες να πουλήσεις και πόσο θέλει να αγοράσει κάποιος.

Δημοσ.

εγώ ήθελα τότε κάποια μετρητά οπότε με βόλεψε η κατάσταση,

Οσοι διαβασατε τι εχει γραψει σε ολο το τοπικ, μεινετε στην παραπανω φραση του που ειναι και ολη η ουσια (μαρτυρησε διχως ξυλο που λεμε), χωρις περαιτερω σχολιασμο απο την πλευρα μου.

Καλη συνεχεια.

Δημοσ.

Το χεις πει 10 φορες αυτο το εκ του ασφαλους αστειο τυπου "σου δινω με 200 ευρω 100 κομματια-αφου δε τα αγοραζεις εσυ τοτε σημαινει οτι η τιμη ειναι κομπλε".

Καταλαβε οτι δεν αποτελει επιχειρημα. Καταλαβε επισης οτι οταν τα επιχειρηματα σου ξεκινουν και τελειωνουν σε αυτο το πραγμα, ειναι σαν να δηλωνεις απο μονος σου "ναι παιδια με πιασαν κοτσο απο τη μυτη, τι να κανουμε τωρα, ας πεταξω τη μπαλα στην εξεδρα".

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει που σε πιασαν κοτσο. Με ενδιαφερει οτι προσπαθεις να παραπληροφορησεις βαση των προσωπικων σου εμπειριων με μαυραγοριτες και οτι προσπαθεις να πεισεις πως η πραγματικη αξια ειναι μηδαμινη (διοτι περι μηδαμινης αξιας μιλαμε οταν λεμε για 220 ευρω). Δεν προσπαθω καν να σου αλλαξω γνωμη. Αυτους που διαβαζουν κοιταζω να προστατευσω μην την παθουν σαν κοροιδα και κυριως τον ts.

Ειπες ωστοσο και μια προταση που περιεχει ολη την αληθεια και καλα ειναι να την σημειωσουν οσοι διαβασαν οτι εχεις γραψει εδω μεσα:

Καλη συνεχεια.

http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Markets/LIRA/DispItem.aspx?FltFld=ID&FltVal=1291

Στην ανώτερη τιμή ή Ελλάδος πουλάει 308 δες και πόσο αγοράζει.

http://www.fimes.gr/2015/05/chrysi-lyra/#axzz4XqBGxfwO

http://www.helppost.gr/oikonomia/times-xrisi-lira-agglias/

Ορίστε έχασα 25 ευρώ σε κάθε λίρα αλλά πούλησα άμεσα δεν έτρεχα στην Τράπεζα, ήθελα τα λεφτά και τα πήρα.

Έχασα σύμφωνα με αυτά που λες εσύ, γιατί δεν ξέρεις φυσικά πόσο αγόρασα τις 150.

• Like 1
Δημοσ.

Οι τιμες που ποσταρεις, εχουν ποσταριστει απο εμενα μερικες σελιδες πισω απο το επισημο link της TτΕ κι οχι απο fimes.gr που σου εβγαλε πρωτο ως αποτελεσμα το google επειδη ψαχνεις οπως-οπως για να μας πεις κατι ;) Και τι λενε τα link? Oτι πωλουνται 310 πωλουνται η μια απο την ΤτΕ. Τι ελεγα εγω πριν 2 σελιδες και μου ελεγες οτι ειμαι γραφικος; Οτι πωλουνται 310 απο την ΤτΕ. Bingo.

Απο κει και 'περα προσπερνω τις πολλαπλες προσωπικες επιθεσεις σου, ως τυπικη αδυναμια κι ελλειψη επιχειρηματων και θα σταθω σε κατι ακομα:

Πριν λιγες ωρες εγραψες οτι πήγες στην ΤτΕ αλλα αρνηθηκαν να παρουν τις λιρες σου:

ΑΡΑ καλα τις εδωσα, το εψαξα το θεμα σε αρκετα μαγαζια και στην Ελλαδος η οποια οταν πηγα μου ειπε ΔΕΝ αγοραζουμε.

Τωρα εγραψες οτι τις πουλησες στα γρηγορα για να μην τρεχεις στην ΤτΕ:

Ορίστε έχασα 25 ευρώ σε κάθε λίρα αλλά πούλησα άμεσα δεν έτρεχα στην Τράπεζα, ήθελα τα λεφτά και τα πήρα.

Πλεον, ακομα και ο πιο ευκολοπιστος, μπορει να αντιληφθει σε ποια σφαιρα βρισκονται οσα γραφεις.
Για αυτους τα γραφω εξαλλου, οχι για σενα. Εσυ οτι ειχες το σκοτωσες ηδη στα 220, το θεμα ειναι οι επομενοι να μην την πατησουν οπως προσπαθεις σωνει και ντε να καταφερεις.

Δημοσ.

Οι τιμες που ποσταρεις, εχουν ποσταριστει απο εμενα μερικες σελιδες πισω απο το επισημο link της TτΕ κι οχι απο fimes.gr που σου εβγαλε πρωτο ως αποτελεσμα το google επειδη ψαχνεις οπως-οπως για να μας πεις κατι ;) Και τι λενε τα link? Oτι πωλουνται 310 πωλουνται η μια απο την ΤτΕ. Τι ελεγα εγω πριν 2 σελιδες και μου ελεγες οτι ειμαι γραφικος; Οτι πωλουνται 310 απο την ΤτΕ. Bingo.

Πριν λιγες ωρες εγραψες οτι πήγες στην ΤτΕ αλλα αρνηθηκαν να παρουν τις λιρες σου

Τωρα εγραψες οτι τις πουλησες στα γρηγορα για να μην τρεχεις στην ΤτΕ:

Για αυτους που σε διαβαζουν τα υπενθυμιζω, οχι για σενα.

Εσυ ετσι κι αλλιως θα μου απαντησεις οτι εχεις 300 χρυσες λιρες και μου τις δινεις προς 150 ευρω τη μια, ας ερθω να τις αγορασω κλπ.

Καληνύχτα οποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!!

Δημοσ.

Σου εδωσα link ποσο πουλαει η τραπεζα τις λιρες. Και τις πουλαει 310 ευρω.

Πιστευεις οτι το 310 ειναι πιο κοντα στο "1000 ευρω χοντρικα οι 3 λιρες" που εγραψα εξ'αρχης ή στο "220 η μια" που ειπε ο αλλος και προσπαθει να πιστεψει οτι δεν τον πιασαν κοτσο;

Τα δικα σου επιχειρηματα δεν εχω δει προς ωρας.

Το λάθος που κάνεις είναι ότι υπολογίζεις με βάση την τιμή πώλησης της τράπεζας. Όταν πας να πουλήσεις λίρες έξω όμως σου δίνουν κάτι λιγότερο από την τιμή αγοράς της τράπεζας (όπως και η τράπεζα σου δίνει την τιμή αγοράς και όχι πώλησης). Αυτό γιατί παίρνεις άμεσα τα μετρητά χωρίς πολλές ερωτήσεις, χωρίς ραντεβού, εμπειρογνώμονες και προμήθειες που έχει η τράπεζα.

Άρα αν είχε λίρες της δεύτερης κατηγορίας (ελαφρώς ελαττωματικές, ελλιποβαρείς κλπ που νομίζω είναι η πιο συνηθισμένη κατηγορία) και η επίσημη τιμή αγοράς είναι 240€ τότε τα 220 που πήρε έξω είναι λογικό ποσό.

Δημοσ.

Το λάθος που κάνεις είναι ότι υπολογίζεις με βάση την τιμή πώλησης της τράπεζας. Όταν πας να πουλήσεις λίρες έξω όμως σου δίνουν κάτι λιγότερο από την τιμή αγοράς της τράπεζας (όπως και η τράπεζα σου δίνει την τιμή αγοράς και όχι πώλησης). Αυτό γιατί παίρνεις άμεσα τα μετρητά χωρίς πολλές ερωτήσεις, χωρίς ραντεβού, εμπειρογνώμονες και προμήθειες που έχει η τράπεζα.

Αν ψαξεις για συλλεκτες (ειναι πολλοι) παιρνεις παραπανω απο οσο τις πουλαει η ΤτΕ.

Την ΤτΕ την χρησιμοποιω μονο ως σημειο αναφορας προς διευκολυνση της κουβεντας εδω μεσα που οπως βλεπεις εχει πολυ συγκεκριμενες δυσκολιες... Επισης παρεθεσα κι ενα βρετανικο link στον ts για τα δικα του νομισματα με τιμες οπου μπορεις να συμπερανεις οτι τιποτα δεν πωλειται κατω απο 320 ευρω (απο αυτα που εχει ο ts παντα).

Δημοσ.

Αν ψαξεις για συλλεκτες (ειναι πολλοι) παιρνεις παραπανω απο οσο τις πουλαει η ΤτΕ.

Την ΤτΕ την χρησιμοποιω μονο ως σημειο αναφορας προς διευκολυνση της κουβεντας (παρεθεσα κι ενα βρετανικο link στον ts για τα δικα του νομισματα με τιμες). Δεν ειναι οι max τιμες που πωλειται ενα συλλεκτικο νομισμα σε ενα συλλεκτη αυτες.

Εσύ λες κάτι άλλο. Συνήθως όσοι έχουν κάποιες λίρες και θέλουν να τις δώσουν γιατί χρειάζονται τα χρήματα θέλουν να τις δώσουν σε μια τιμή όσο πιο κοντά σε αυτή της τράπεζας γίνεται και να πάρουν άμεσα τα μετρητά χωρίς πιθανούς κινδύνους. Δεν έχουν την πολυτέλεια να ψάξουν συλλέκτες κλπ. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι συλλεκτικές οι λίρες με ελαττώματα κλπ που συνήθως έχουν οι περισσότεροι.

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ λες κάτι άλλο. Συνήθως όσοι έχουν κάποιες λίρες και θέλουν να τις δώσουν γιατί χρειάζονται τα χρήματα θέλουν να τις δώσουν σε μια τιμή όσο πιο κοντά σε αυτή της τράπεζας γίνεται και να πάρουν άμεσα τα μετρητά χωρίς πιθανούς κινδύνους. Δεν έχουν την πολυτέλεια να ψάξουν συλλέκτες κλπ. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι συλλεκτικές οι λίρες με ελαττώματα κλπ που συνήθως έχουν οι περισσότεροι.

Το χρειαζομαι χρηματα με το χρειαζομαι ΑΜΕΣΑ χρηματα εχει διαφορα.

Οταν χρειαζεσαι αμεσα χρηματα οπως ανεφερε ο vairass απο μονος του, και πας σε εμπορο να πουλησεις συνεπαγεται και εκμεταλλευση. Συμφωνουμε; Προφανως ναι.

Συνεπως δεν λες τιποτε διαφορετικο αποτι λεω εγω σε ολο το τοπικ. 220 ευρω ειναι σκοτωμα για αυθεντικη συλλεκτικη χρυση λιρα.

Οποτε, ΔΕΝ ειναι τιμη αναφορας η τιμη που πουλησε καποιος ενω βρισκοταν σε αναγκη για αμεσο μετρητο. Ο ts αυτου εδω του τοπικ δεν ρωτησε ποσο σκοτωνται στην μαυρη αγορα οταν εχεις αναγκη για μετρητο. Ρωτησε την αξια τους. Σε αυτο απανταω εγω απο την αρχη του τοπικ...

ένας γνωστός μου έχει στην κατοχή του αυτές τις 3 λίρες μήπως έχουν καμία συλλεκτική αξία... και γενικά σε τι τιμή παίζουν; τις έχουμε ζυγίσει και η καθεμία έχει 8γρ βάρος δηλ στο σύνολο ολες μαζί 24γρ

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει, λέει μια άλλη εκδοχή. Πιστεύω ότι η εκδοχή που λέμε εμείς είναι η πιο πιθανή και συνηθισμένη.

Όχι δεν λέει εκδοχή, θέλει να παραπλανήσει κόσμο και να τους πει ότι με έπιασαν μαλακα, ενώ εγώ αγόρασα πιο φθηνά από 220 γιατί το άτομο που τις πήρα καιγόταν για μετρητά την περίοδο που άρχισαν τα capitol control.

Αυτός επίσης που κάνεις συλλογή από λίρες θα θέλει σπάνια λίρα, εμένα ήταν Αγίου Γεωργίου απλές, δεν είχαν τίποτα σπάνια ούτε ημερομηνία ούτε τίποτα.

Το χρειαζομαι χρηματα με το χρειαζομαι ΑΜΕΣΑ χρηματα εχει διαφορα.

Οταν χρειαζεσαι αμεσα χρηματα οπως ανεφερε ο vairass απο μονος του, και πας σε εμπορο να πουλησεις συνεπαγεται και εκμεταλλευση. Συμφωνουμε; Προφανως ναι.

Συνεπως δεν λες τιποτε διαφορετικο αποτι λεω εγω σε ολο το τοπικ. 220 ευρω ειναι σκοτωμα για αυθεντικη συλλεκτικη χρυση λιρα.

Οποτε, ΔΕΝ ειναι τιμη αναφορας η τιμη που πουλησε καποιος ενω βρισκοταν σε αναγκη για αμεσο μετρητο. Ο ts αυτου εδω του τοπικ δεν ρωτησε ποσο σκοτωνται στην μαυρη αγορα οταν εχεις αναγκη για μετρητο. Ρωτησε την αξια.

Αντε ο ts να την δώσει 245 και; σώθηκε;

310 πάντως δεν παίζει ούτε σε όνειρο ούτε σε ταινία να τις δώσει αν είναι όπως οι δικές μου απλές.

Και σου ξαναλέω και αν δεν καίγεσαι όπως εγώ πάνω από 245 δεν θα τις πάρει κανείς εκτός από τράπεζα ίσως, η Ελλάδος στην Τσιμισκή δεν τις πήρε τις δικές μου, η Πειραιώς το ίδιο. Εξάλλου δεν ξέρουμε ποιες έχει ακριβώς ο ts.

Δημοσ.

Αυτός επίσης που κάνεις συλλογή από λίρες θα θέλει σπάνια λίρα, εμένα ήταν Αγίου Γεωργίου απλές, δεν είχαν τίποτα σπάνια ούτε ημερομηνία ούτε τίποτα.

Συνεχιζεις να λες πραγματα που δεν ισχυουν.

Χρυση εγγλεζικη λιρα χωρις ημερομηνια κοπης δεν υφισταται. Ακομα και οι καλπικες αναγραφουν ημερομηνια.

Επιπλεον δεν υπαρχουν "απλες" και "μη απλες" χρυσες λιρες. Δεν μιλαμε για μοντελα αυτοκινητων με εξτρα ή χωρις εξτρα. Για μεταλλικα κερματα μιλαμε.

Αν και θα ειχε ενδιαφερον να μας πεις τι σκεφτηκες λεγοντας τον ορο "απλες", πλην του να προσπαθησεις να μας πεις οτι αυτα που πουλησες εσυ δεν ειχαν οση αξια εχουν οι "κανονικες" χρυσες λιρες, αρα τα πουλησες μια χαρα.

Εξάλλου δεν ξέρουμε ποιες έχει ακριβώς ο ts.

Ουτε κι αυτο ισχυει. Ο ts εχει ποσταρει φωτο με τις λιρες του, αλλα οταν σου διαφευγουν ακομα κι αυτα που εγραψες εσυ και τα αναιρεις λιγες ωρες μετα, προφανως θα σου διαφευγουν και τα ποστ των συνομιλητων σου.

Δημοσ.

Χρυση εγγλεζικη λιρα χωρις ημερομηνια κοπης δεν υφισταται. Συνεχιζεις να λες πραγματα που δεν ισχυουν.

Επισης δεν υπαρχουν απλες και μη απλες χρυσες λιρες.

Πήγαινε να δεις τι είδους λίρες υπάρχουν, έχεις δει ποτέ καμία από κοντά;

https://www.xrusos.net/index.php/our-services/ektimisi-liron/item/138-poies-einai-oi-lires-agglias-pou-kykloforoun

Όσο πιο παλιά τόσο παραπάνω αξίζει.

http://www.xrusos.net/index.php/our-services/ektimisi-liron/item/122-ektimisi-liron

Δημοσ.

Πήγαινε να δεις τι είδους λίρες υπάρχουν, έχεις δει ποτέ καμία από κοντά;

https://www.xrusos.net/index.php/our-services/ektimisi-liron/item/138-poies-einai-oi-lires-agglias-pou-kykloforoun

Όσο πιο παλιά τόσο παραπάνω αξίζει.

Οσες εχει το link που ποσταρες, καταφανως φερουν και ημερομηνια κοπης, παρα τη χαμηλη αναλυση των φωτο.

Περιμενω ακομα να δω ποιες ηταν οι δικες σου "απλες χρυσες λιρες χωρις ημερομηνια κοπης" και υστερα θα σου απαντησω ποιος απο τους δυο μας δεν εχει δει χρυση λιρα απο κοντα κι εχει γεμισει το τοπικ με αδιανοητες ανακριβειες ;)

Σε οτι αφορα την τελευταια σου προταση, ειναι αυτο που γραφω εξαρχης εγω και διαφωνεις εσυ. Τωρα ξαφνικα μου το παρουσιαζεις και σαν fact...

Δημοσ.

Οσες εχει το link που ποσταρες, καταφανως φερουν και ημερομηνια κοπης, παρα τη χαμηλη αναλυση των φωτο.

Περιμενω ακομα να δω ποιες ηταν οι δικες σου "απλες χρυσες λιρες χωρις ημερομηνια κοπης" και υστερα θα σου απαντησω ποιος απο τους δυο μας δεν εχει δει χρυση λιρα απο κοντα κι εχει γεμισει το τοπικ με αδιανοητες ανακριβειες ;)

οχι θα περιμενουμε εσενα τον σωτηρα να τις δωσεις 320 ευρω !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...