Προς το περιεχόμενο

Αγορά 2017, ποιό να πάρω ? Apple Macbook 12" vs Apple Macbook Pro 13.3" vs Apple Macbook Pro 13.3" with Touchbar...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτά όμως έχουν ξεχωριστή κάρτα οθόνης και πολύ καλύτερο επεξεργαστή, όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που ανεβάζουν την τιμή τους.... και τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί από εσάς πέφτετε να φάτε τον άλλον όταν λέει την άποψή του, χωρίς να έχει προσβάλει κάποιον εδώ μέσα.... χαλαρώστε λίγο..

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτά όμως έχουν ξεχωριστή κάρτα οθόνης και πολύ καλύτερο επεξεργαστή, όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που ανεβάζουν την τιμή τους.... και τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί από εσάς πέφτετε να φάτε τον άλλον όταν λέει την άποψή του, χωρίς να έχει προσβάλει κάποιον εδώ μέσα.... χαλαρώστε λίγο..

Δεν έπεσα να σε φάω φίλε μου. Έκανες μια ερώτηση και σου απάντησα. Αυτά που λες λοιπόν με την ξεχωριστή κάρτα και τον καλύτερο επεξεργαστή είναι πλαστικά. Σε οτιδήποτε κι αν αγοράσεις δεν αγοράζεις μόνο specs. Υπάρχει το brandname, τα υλικά κατασκευής κτλ. κτλ. Αν δεν σου άρεσε η απάντηση μου λυπάμαι

Δημοσ.

Φοβάμαι ότι ο @polteris έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο αν και λίγο απότομος. Αν πάς σε laptop με τέλεια οθόνη, σούπερ γρήγορο δίσκο, ελαφρύ, μεγάλη αυτονομία, με διάρκεια μπαταρίας στο χρόνο, με trackpad που ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, τότε το κόστος ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ναι, τα macbook ΔΕΝ είναι φτηνά, αλλά τα αντίστοιχα windows εκεί κυμαίνονται. Και δεν μιλάμε για διαφορά 100 ή 150 ευρώ στα 1500. Εκεί μετά είναι και το προσωπικό γούστο. Και δε μιλήσαμε και για το λειτουργικό, που αν θες OSX τότε είναι μονόδρομος.

Το ότι μπορεί να έχουν πιο γρήγορο επεξεργαστή ή καλύτερη κάρτα γραφικών, δε μου λέει τίποτα, γιατί δεν είναι full αλουμίνιο, είναι πιο βαριά, δεν έχουν αυτή την οθόνη (και ας έχουν μεγαλύτερη ανάλυση, τη γλύκα της retina δεν την βρίσκεις αλλού), και αυτό το trackpad ρε παιδιά.

Υπάρχει άλλο μηχάνημα με αυτό το reackpad? Να με σκοτώσουν δεν αλλάζω μηχάνημα και είναι αιτία το trackpad.

Νομίζω ότι σήμερα η λογική λέει μοντέλο 2016, αν και αυτό με το magsafe ΔΕΝ το έχω χωνέψει ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

ξέρεις πολλά laptop που να κάνουν 1500 ευρώ κ να έχουν μόνο 8GB RAM

Θα σου απαντήσω ανάποδα. Δεν ξέρω κανένα που να τρέχει MacOS. Με λίγα λόγια, αξιολογείς την τιμή αποκλειστικά βασισμένη στο HW, ενώ είναι HW+SW αυτό που πληρώνεις! 

Επίσης, ναι όπως είδες από το skroutz link τα περισσότερα είναι γύρω στα 1500 με 8GΒ και...λειτουργικό Windoz (που προσωπικά και να μου το χάριζαν θα το έβγαζα και θα έβαζα Linux αν δεν είχα την επιλογή για MacOS). 

• Like 1
Δημοσ.

ξέρεις πολλά laptop που να κάνουν 1500 ευρώ κ να έχουν μόνο 8GB RAM?

Και ποιος σου ειπε οτι θα σκασω 1500 ευρω για τα ματια της ΡΑΜ? Αγοραζεις macbook με οτι αυτο συνεπαγεται -> μπαταρια, οθονη, trackpad, λειτουργικο πανω απ ολα, ποιοτητα

Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση μιας που είτε άμεσα είτε απο τη νέα σεζόν θα χρειαστώ MacBook

Επέκταση της ram μπορούμε να κάνουμε μετά την αγορά;

Ας κάνω κι αλλη μια ερώτηση :P νέα μοντέλα αναμένονται το επόμενο φθινόπωρο ή αργότερα;

Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση μιας που είτε άμεσα είτε απο τη νέα σεζόν θα χρειαστώ MacBook

Επέκταση της ram μπορούμε να κάνουμε μετά την αγορά;

Ας κάνω κι αλλη μια ερώτηση :P νέα μοντέλα αναμένονται το επόμενο φθινόπωρο ή αργότερα;

όχι από τα retina και μετά όλα είναι κολημένα στην logic board.

δλδ θα τα στάξεις για BTO update.

Δημοσ.

Shit κάπου το χε παρει το μάτι μου αλλα ήλπισα οτι θα ειναι φήμες

Είδα στην istorm οτι αν θες μπορούν να στο φέρουν με 16 γίγα με 264€. Για μένα 16 γίγα ειναι υπερβολικά, αν υπήρχε και επιλογή για 12 με μικρότερο κόστος θα ηταν καλύτερα.

Επισης μπορεί να έρθει με τον i7 με 400€ διαφορά, ή με μεγαλύτερους σκληρούς...

Μιλάω για το 13άρι pro χωρίς το touchbar

Δημοσ.

υπαρχει και απο αλλου πιο φτηνα απο το istorm

Οσον αφορα το θεμα μνημης η cpu: Καλυτερα να δωσεις τα παραπανω χρηματα για διπλασια μνημη παρα για τον I7 ο οποιος ουτως η αλλως παραμενει διπυρηνος. 

Σε μελλοντικες αναβαθμισεις λειτουργικου (αν σκοπευει καποιος να κρατησει το μηχανημα) η μνημη ειναι περισσοτερο future proof απο οτι ο επεξεργαστης. 

• Like 2
Δημοσ.

υπαρχει και απο αλλου πιο φτηνα απο το istorm

Οσον αφορα το θεμα μνημης η cpu: Καλυτερα να δωσεις τα παραπανω χρηματα για διπλασια μνημη παρα για τον I7 ο οποιος ουτως η αλλως παραμενει διπυρηνος. 

Σε μελλοντικες αναβαθμισεις λειτουργικου (αν σκοπευει καποιος να κρατησει το μηχανημα) η μνημη ειναι περισσοτερο future proof απο οτι ο επεξεργαστης. 

+1000

• Like 1
Δημοσ.

Built to order έχω βρει μονο εκει, αν αναφέρεσαι σε φυσικά ελληνικά καταστήματα. Αν αναφέρεσαι σε αγορά εξωτερικού μέσω Ίντερνετ, δε θέλω να δώσω τόσα λεφτά έτσι.

Σχετικά με τη μνήμη , απο έρευνα που εκανα και εγώ, καταλήγω στο οτι αυτά τα χρήματα αξίζουν περισσότερο.

Να ρωτήσω κατι, γνωρίζετε αν αυτά τα μακμπουκ μπορούν να συνδεθούν με τον iMac '10 για να τον χρησιμοποιήσω ως οθόνη;

Δημοσ.

Το μόνο πρόβλημα με το 13άρι και τη RAM είναι το γεγονός πως το 13άρι δεν πολυ-κυκλοφορεί με 16Gb (παρά μόνο με παραγγελία, 30 ημέρες για Ελλάδα). Ο φίλος electronic king όντως το έχει / είχε (μιλάω για το retina μοντέλο 2015, δεν έχω ψαχτεί τί συμβαίνει με το 16' μοντέλο), αλλά και πάλι το κόστος του πλησιάζει κατά πολύ το κόστος των 15 ιντσών. Για κάποιον που απαραίτητη προϋπόθεση είναι η φορητότητα, το 13άρι είναι μονόδρομος. Για εμένα που η φορητότητα δεν αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, πήγα κατευθείαν στο 15άρι.

Γενικότερα τώρα, τα 8Gb RAM τα θεωρώ οκ για τώρα, λίγα όμως γενικότερα. Αν όπως σωστά αναφέρεται παραπάνω αναλογιστούμε πως δεν γίνεται upgrade, τότε πάλι θεωρώ πως τα 16 είναι μονόδρομος. Ένας δεύτερος λόγος που δεν κοίταξα καν το 13άρι με τα 8 πριν κανά 4μηνο που πήρα το δικό μου, είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη ram upgrade στα retina μοντέλα. 

Αν αναφέρεσαι σε αγορά εξωτερικού μέσω Ίντερνετ, δε θέλω να δώσω τόσα λεφτά έτσι.

Εξαρτάται πού αναφέρεσαι. Από electronig king για παράδειγμα, δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα...

Δημοσ.

25 μέρες μου είπαν απο το istorm για το μοντέλο χωρίς touch bar. Με touch bar -που έχουν 300€ διαφορά- θέλει πανω απο 30 μέρες αναμονή.

Εσυ φίλε ποιο ακριβως μοντέλο έχεις;

Για την οθόνη ειμαι κατα 80% στο 13άρι ακριβως επειδή μ ενδιαφέρει η φορητότητα και έχω ήδη μια καλή οθόνη 27" να χρησιμοποιήσω. Έχουν και μισό κιλό διαφορά βάρους, δε το λες αμελητέο αν θες να το κουβαλάς σχεδόν κάθε μερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...