Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να αποζημιωθεί κάποιος από τη ΔΕΗ είναι αδύνατο. Κατ' αρχή ζητάνε να έχεις τις κατάλληλες προστασίες στον πίνακα (υπέρτασης). Ούτε το 99% των σπιτών δεν έχει τέτοια.

Η μόνη περίπτωση που έχω ακούσει ότι αποζημιώνει είναι όταν η τάση γίνει πολύ υψηλή (συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις) και μπορείς να το αποδείξεις (δηλαδή έχει συμβεί σε όλη τη γύρω περιοχή, κλπ). Στην περίπτωση αυτή καίγονται σχεδόν όλες οι συσκευές του σπιτιού!

Η ΔΕΗ ζητάει οτι ορίζεται από τα πρότυπα του ΕΛΟΤ, HD 384 για εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και αυτά ελέγχονται από τον ηλεκτρολόγο όταν έρχεται η ώρα να εκδοθεί το πιστοποιητικό ηλεκτροδότησης. Οτιδήποτε άλλο που παρεκλείνει από αυτά κακώς το ζητάει. Το οτι πάρα πολλά σπίτια δεν έχουνε βγάλει πιστοποιητικό και οτι υπάρχουν ηλεκτρολόγοι που το βγάζουν χωρίς έλεγχο απλά για να πάρουν το 50αρικο είναι γνωστό.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο συμβόλαιο όπως είπε κάποιος ποιο πάνω νομίζω λέει πως είσαι υποχρεωμένος να έχεις κάτι που προστατεύει τις συσκευές σου οπότε το έγραψες και δεν μπορείς να κυνηγήσεις εκτός αν έχεις που για να κάηκε δεν θα έχεις.

Και για αυτούς που λένε που να βάλουν και τι για όλο το σπίτι είναι απλό. Επητηριτης τάσης στο πίνακα και πιάνει όλο το σπίτι. Εγώ δεν έχω αν Γιατί στο σπίτι που Νοίκιασα έχει μικρό πίνακα και δεν χωράει αλλιώς θα έβαζα αξίζει πιστεύω

Και ο enakaiena1821 τα είπε ολα

Δημοσ.

Κανει δουλεια το πολυριζο ασφαλειας; Κοβει τις ξαφνικες μικρες υπερτασεις τα spikes; Ετσι καταστρεφεται ο υπολογιστης αργα...

Δημοσ.

Κανει δουλεια το πολυριζο ασφαλειας; Κοβει τις ξαφνικες μικρες υπερτασεις τα spikes; Ετσι καταστρεφεται ο υπολογιστης αργα...

Ο υπολογιστής χρειάζεται οπωσδήποτε UPS. Την χρήση σταθεροποιητή μεμονωμένα μπορούμε να την εξετάσουμε για άλλες συσκευές.

Δημοσ.

Ο καταναλωτης ειναι υποχρεωμενος να λαβει μετρα για προστασια των οικιακων συσκευων .Το γραφει το συμβολαιο σου με τον ΔΕΔΔΗΕ .

Σε περιπτωση κοπης ουδετερου ειναι απο τις ελαχιστες περιπτωσεις που αποζημιωνει ο ΔΕΔΔΗΕ με αιτηση και παραστατικα

Μεγιστο ποσο 300 ευρω για μονοφασικη παροχη και 400 για  τριφασικη .

• Like 2
Δημοσ.

Θα καουν και των γειτονων. Οχι μονο η δικη σου.

Ξερει η ΔΕΗ η ιδια ποτε φταιει, καταγραφουν.

Βασικα, τα 400 ευρω δεν φτανουν.

Ενημερωτικά και μόνο, σε εμένα ήρθε το συνεργείο της ΔΕΗ (βασικά εργολάβοι εξωτερικό συνεργείο είναι πια), έλενξε το ρολόι μου έξω κάτι τσέκαρε στην διπλανή κολόνα που μου φέρνει ρεύμα και αμέσως αποκρίθηκαν πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην κολόνα τους και κάλεσαν αμέσως γερανό για αποκατάσταση. Προφανώς φταίξιμο δικό τους, το έγραψαν στην αναφορά τους. Η πραγματική αιτία του προβλήματος (που βέβαια την γνωρίζαμε και οι δύο πλευρές, αλλά ποτέ δεν ειπώθηκε βέβαια, καμία έκπληξη εδώ) είναι ο ελλιπής/μη τακτικός έλεγχος στα καλώδια στις κολόνες δεν ξέρω γω που αλλού.

Βασικά τα 400 ευρώ φτάνουν για επιδιορθώσεις 3-4 συσκευών που θα επιλέξεις που επιδέχονται διόρθωσης/αποκατάστασης ή...μόνο ένα καινούργιο πλυντήριο μόνο  B)

Ο καταναλωτης ειναι υποχρεωμενος να λαβει μετρα για προστασια των οικιακων συσκευων .Το γραφει το συμβολαιο σου με τον ΔΕΔΔΗΕ .

Σε περιπτωση κοπης ουδετερου ειναι απο τις ελαχιστες περιπτωσεις που αποζημιωνει ο ΔΕΔΔΗΕ με αιτηση και παραστατικα

Μεγιστο ποσο 300 ευρω για μονοφασικη παροχη και 400 για  τριφασικη .

Ακριβώς. Ο βαριεστημένος (στην φωνή στο τηλέφωνο τουλάχιστον) υπάλληλος μόλις άκουσε για ουδέτερο μετατράπηκε σε πυροσβέστη σε αποστολή..

Τριφασικό ναι, πλαφόν 400

• Like 1
Δημοσ.

Ενημερωτικά και μόνο, σε εμένα ήρθε το συνεργείο της ΔΕΗ (βασικά εργολάβοι εξωτερικό συνεργείο είναι πια), έλενξε το ρολόι μου έξω κάτι τσέκαρε στην διπλανή κολόνα που μου φέρνει ρεύμα και αμέσως αποκρίθηκαν πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην κολόνα τους και κάλεσαν αμέσως γερανό για αποκατάσταση. Προφανώς φταίξιμο δικό τους, το έγραψαν στην αναφορά τους. Η πραγματική αιτία του προβλήματος (που βέβαια την γνωρίζαμε και οι δύο πλευρές, αλλά ποτέ δεν ειπώθηκε βέβαια, καμία έκπληξη εδώ) είναι ο ελλιπής/μη τακτικός έλεγχος στα καλώδια στις κολόνες δεν ξέρω γω που αλλού.

Βασικά τα 400 ευρώ φτάνουν για επιδιορθώσεις 3-4 συσκευών που θα επιλέξεις που επιδέχονται διόρθωσης/αποκατάστασης ή...μόνο ένα καινούργιο πλυντήριο μόνο  B)

Ακριβώς. Ο βαριεστημένος (στην φωνή στο τηλέφωνο τουλάχιστον) υπάλληλος μόλις άκουσε για ουδέτερο μετατράπηκε σε πυροσβέστη σε αποστολή..

Τριφασικό ναι, πλαφόν 400

Καμενος ουδετερος ειχε συμβει πριν λιγο καιρο σε συγγενικο σπιτι κοντα μου .Μολις μου ειπαν συμπτωματα και οτι ο ηλεκτρολογος μετρησε  στο σπιτι 420 volt πηρα τηλεφωνο συναδελφο τεχνιτη και μου ειπε ν ακλεισουν αμμεσως τον γενικο .

Τα 300 ή 400 ευρω αποζημιωση ειναι αποφαση της ΡΑΕ και οχι του ΔΕΔΔΗΕ.

Δημοσ.

Καμενος ουδετερος ειχε συμβει πριν λιγο καιρο σε συγγενικο σπιτι κοντα μου .Μολις μου ειπαν συμπτωματα και οτι ο ηλεκτρολογος μετρησε  στο σπιτι 420 volt πηρα τηλεφωνο συναδελφο τεχνιτη και μου ειπε ν ακλεισουν αμμεσως τον γενικο .

Τα 300 ή 400 ευρω αποζημιωση ειναι αποφαση της ΡΑΕ και οχι του ΔΕΔΔΗΕ.

Άστα φίλε μου. Μεγάλο μανίκι να σου (μη) τύχει.

Εγώ γυρνούσα από έξοδο, φτάνω σπίτι και τα φώτα στην αυλή δεν άναψαν. Λέω ΟΚ, άλλη μία κλασική διακοπή ρεύματος. Ούτε στο σπίτι φως. Πάω στον πίνακα σηκώνω γενικό και μετά αρχίζω και ακούω ήχους φυτιλιάσματος σκόρπια στο σπίτι... Δεν είναι να το ζεις...

Για το bold δεν το ήξερα

• Like 1
Δημοσ.

Εμεις καναμε αιτηση αποζημιωσης στην δεδδηε (Οχι στην ΔΕΗ) εντος 4 ημερων και με την αποδειξη επισκευης του Ψυγειου.

• Like 1
Δημοσ.

Εμεις καναμε αιτηση αποζημιωσης στην δεδδηε (Οχι στην ΔΕΗ) εντος 4 ημερων και με την αποδειξη επισκευης του Ψυγειου.

Ετσι .Υπευθυνος για το Δικτυο ειναι ο ΔΕΔΔΗΕ ανεξαρτητα απο παροχο . Τι σας ειπαν ?

Η ΔΕΗ και οι εναλακτικοι εχουν πελατες αλλα ο ΔΕΔΔΗΕ χρηστες δικτυου και πληρωνεται μεσω των λογαριασμων ΔΕΗ και εναλακτικων. Οπως και ο ΑΔΜΗΕ.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.Απλώς να σας πω οτι μετά απο 3 μέρες που το χα βγάλει απο την πρίζα, σήμερα είπα να το βάλω πάλι στην πρίζα και για έναν απίστευτο και ανεξήγητο λόγο άνοιξε και λειτουργεί κανονικά εως τώρα ο υπολογιστής.Μάλλον είχε υπερφορτιστει με την υπερταση και με το που το αφησα εκτός πρίζας 3 μέρες ξεφορτίστηκε και άνοιξε κανονικά .Οπότε όλα καλά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...