Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανδρισμός,ανδρική ταυτότητα,αρρενωπότητα,άνδρας...

Έννοιες οι οποίες με έχουν απασχολήσει χρόνια τώρα είτε από πολύ μικρό στην εφηβεία μου είτε από την επαγγελματική μου ενασχολήση ως επαγγελματία ψυχικής υγείας ή ακόμα και υπό το πρίσμα της δραστηριοποίησης μου με τον  LGBT+ ακτιβισμό.

Τι σημαίνει λοιπόν σήμερα για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά το να είμαστε άνδρες; Tι είναι αυτό αλήθεια που μας καθιστά άνδρες και πως ο σύγχρονος άνδρας αντιλαμβάνεται τις έννοιες του ανδρισμού και της ανδρικής ταυτότητας; Θέλω προφανώς να ακούσω τη γνώμη και εκείνων που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες αλλά κυρίως θα ήθελα το insight κ άλλων ανδρών.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πιστεύω ότι άνδρας κανείς είναι βιολογικά, τίποτα περισσότερο, και αυτό δεν αποτελεί θέμα αυτοπροσδιορισμού.  Ουδεμία σχέση θεωρώ πως έχει η σεξουαλικότητά του, ο χαρακτήρας κάποιου ή ότι άλλο, τα οποία αποτελούν μέρος της προσωπικότητάς του και όχι του φύλου του. Το τί χαρακτηρίζεται ως αρρενωπό-δείγμα ανδρισμού (είτε οπτικά είτε συμπεριφορικά) είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό και επίσης δεν βλέπω καμία διαφορά μεταξύ σύγχρονου και πεπαιλαιωμένου άνδρα.

Δημοσ.

Ανδρισμός,ανδρική ταυτότητα,αρρενωπότητα,άνδρας...

Έννοιες οι οποίες με έχουν απασχολήσει χρόνια τώρα είτε από πολύ μικρό στην εφηβεία μου είτε από την επαγγελματική μου ενασχολήση ως επαγγελματία ψυχικής υγείας ή ακόμα και υπό το πρίσμα της δραστηριοποίησης μου με τον  LGBT+ ακτιβισμό.

Τι σημαίνει λοιπόν σήμερα για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά το να είμαστε άνδρες; Tι είναι αυτό αλήθεια που μας καθιστά άνδρες και πως ο σύγχρονος άνδρας αντιλαμβάνεται τις έννοιες του ανδρισμού και της ανδρικής ταυτότητας; Θέλω προφανώς να ακούσω τη γνώμη και εκείνων που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες αλλά κυρίως θα ήθελα το insight κ άλλων ανδρών.

Ειναι αυτο που δεν εισαι

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω ότι άνδρας κανείς είναι βιολογικά, τίποτα περισσότερο, και αυτό δεν αποτελεί θέμα αυτοπροσδιορισμού. 

Tι γίνεται όμως με άτομα που βιολογικά δεν είναι άνδρες παρόλα αυτά αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες; Kαι προφανώς αναφέρομαι στους τρανς άνδρες.Γενικά με ενδιαφέρει να δω περισσότερο ζητήματα που αφορούν στην ανδρική ταυτότητα και στη δόμηση της.

Δημοσ.

Είναι ωραίο να είσαι άνδρας γιατί είσαι πιο ελεύθερος

• Ο άνδρας πη@@αει συχνά διαφορετικές (μπουρδλα πχ) και είναι κατι νορμαλ. ειναι αντρικο.
  • Αν η γυναικα το κανει ειναι που@@@τανα και ειναι ντροπη
  • Ο αντρας ειναι πιο σκληραγωγημενος σε αντιθεση με μια γυναικα που ακομα και ενα τσουβαλι 5 κιλα γκρινιαζει...
  • Ο αντρας εχει πιο συναρπαστικη ζωη. Σπουδαζει, ασχολειται με 1002 πραγματα
  • Η γυναικα θα σπουδασει και αυτη αλλα θα το εχει το πτυχιο για κορνιζα, καθως πρεπει να αφοσιωθει στο σπιτι στα παιδια.
  • Ο αντρας κανει καριερα
  • Η γυναικα μια ζωη σερβιτορα (δεν το λεω καθολου υποτιμητικα) 

Όμως

Ο άνδρας έχει όλο το άγχος να έχει μια εργασία και να παρέχει στην γυναίκα ζωή (λεφτά), σε αντίθεση με την γυναίκα που τα έχει όλα έτοιμα από τον ΑΝΔΡΑ.

Άρα για αυτό οι γυναίκες ζουν περισσότερο. Γιατί δεν αγχώνονται.

Δημοσ.

Δηλαδή, υπάρχουν άνθρωποι που πριν συμπεριφερθούν σε κάποιες καταστάσεις, σκέπτονται "Α, είμαι άνδρας και πρέπει να κάνω αυτό" ;

Πλέον έχουμε ξεφύγει από τους ανθρώπους των σπηλαίων, δε θα σε δείξει κανείς με το δάχτυλο αν δεν παίξεις μπουνιές με τον άξεστο γείτονα.

Δημοσ.

Για ΚΟΡΝΙΖΑ;

ΠΡΕΠΕΙ να αφοσιωθεί στο σπίτι στα παιδιά;

Μια ΖΩΗ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ;

Ξαφνικά νόμιζω ότι δεν διαβάζω ινσόμνια αλλά τον ύμνο του σεξιστή...

Δημοσ.

Είναι ωραίο να είσαι άνδρας γιατί είσαι πιο ελεύθερος

• Ο άνδρας πη@@αει συχνά διαφορετικές (μπουρδλα πχ) και είναι κατι νορμαλ. ειναι αντρικο.
  • Αν η γυναικα το κανει ειναι που@@@τανα και ειναι ντροπη
  • Ο αντρας ειναι πιο σκληραγωγημενος σε αντιθεση με μια γυναικα που ακομα και ενα τσουβαλι 5 κιλα γκρινιαζει...
  • Ο αντρας εχει πιο συναρπαστικη ζωη. Σπουδαζει, ασχολειται με 1002 πραγματα
  • Η γυναικα θα σπουδασει και αυτη αλλα θα το εχει το πτυχιο για κορνιζα, καθως πρεπει να αφοσιωθει στο σπιτι στα παιδια.
  • Ο αντρας κανει καριερα
  • Η γυναικα μια ζωη σερβιτορα (δεν το λεω καθολου υποτιμητικα) 

Όμως

Ο άνδρας έχει όλο το άγχος να έχει μια εργασία και να παρέχει στην γυναίκα ζωή (λεφτά), σε αντίθεση με την γυναίκα που τα έχει όλα έτοιμα από τον ΑΝΔΡΑ.

Άρα για αυτό οι γυναίκες ζουν περισσότερο. Γιατί δεν αγχώνονται.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτη η συζητηση με μικροπαραλλαγες εχει γινει (τουλαχιστυον) αλλες 10 φορες εδω μεσα ειτε ως τοπικ, ειτε μεσα σε αλλα thread, την εχει ξεκινησει και τις αλλες φορες ο ιδιος και καταληγει παντα (τεχνηεντως ή μη) στο να συζητουνται τα ιδια πραγματα, περι γκει φυσεως, γκει δικαιωματων, LGBT κοινοτητας κλπ και να baitαρονται αγαθοι συμφορουμιτες που δεν ξερουν που παν να μπλεξουν αν εκφρασουν ειλικρινη αποψη για τα 2 φυλλα, τους γκει κλπ, που να μην συμφωνει με τις πεποιθησεις του Τοξοβολου;

• Like 2
Δημοσ.

Άντρας είναι αυτός που τιμά τα παντελόνια που φοράει, έχει μπεσα και κρατάει το λόγο του. Ανεξάρτητα από το τι κάνει στο κρεβάτι του. Έχω γνωρίσει πολλούς ομοφυλόφιλους με πολλά κιλά @@, πολύ περισσότερα από άλλους που παίζουν "ιστορία" και γ@μιαδες

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...