Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα διαμέρισμα ασοβάτιστο με μόνο τους εξωτερικούς τοίχους.

Οι γονείς μου μου προτείνουν την κατασκευή εσωτερικών τοίχων με γυψοσανίδα αλλά και την επένδυση των ήδη υπάρχοντων τοίχων και ταβανιών με γυψοσανίδα αντί για σοβάτισμα.

Καταλαβαίνω οτι μπορεί να είναι οικονομικό, αλλά είναι και πρακτικό για μακροχρόνια χρήση;

Οι φθορές που μπορεί να προκύψουν είναι διαχειρίσιμες ή θα γδέρνονται συνεχώς οι τοίχοι και θα θέλουν συνεχώς επισκευές;

Έχετε αντίστοιχες εμπειρίες; Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο σπίτι του; Τι πάγιδες που δεν έχω σκεφτεί μπορεί να υπάρχουν και πρ'ε[ει να προσέξω;

Ποιά η γνώμη σας;

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Δημοσ.

Για τους ενδιάμεσους τοίχους, ουτε οικονομικό ειναι, ουτε πρακτικό ειναι, ουτε αντοχή εχει, ουτε μπορείς να στηρίξεις τα έπιπλα κουζίνας, μπάνιου καζανάκια, πλακάκια, υγρασίες κλπ

κάποιοι βέβαια θα σου πουν "μια χαρά μπορείς" εμπρός λοιπόν κάντε το

Η γυψοσανίδα εχει συγκεκριμένες εφαρμογές σε ενα σπίτι, όπως πχ κάποια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη, ψευδοροφές, κρυφούς φωτισμούς κατά κόρον κλπ

Δημοσ.

νομιζω οτι υπαρχουνε αυτές που μπαινουνε με σκελετο σιδερενιο και μπορεις να κρεμασεις οτι θες.

Γυψοσανιδες χωρις σκελετο σιδερένιο ειναι σαν να λεμε, πύργος στην άμμο

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω εκ πείρας, μιας και το σπίτι μου είναι επενδυμενο εξ ολοκλήρου με γυψοσανίδα. Να αναφέρω τα θετικά της σημεία:

1) Προσφέρει εύκολη και γρήγορη κατασκευή

2) Παρέχει ιδιαίτερα καλή ηχο-θερμομόνωση τοποθετώντας ανάμεσα στη γυψοσανίδα και την εξωτερική τοιχομποίία πετροβάμβακα. Θα έχεις δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα.

3) Βάφεται πολύ εύκολα και γρήγορα, αφού το χρώμα στεγνώνει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

4) Είναι ελαφριά κατασκευή και προσφέρει ευκαμψία παρέχοντας καλή αντισεισμικότητα.

Τα αρνητικά της είναι ότι είναι λίγο πιο ακριβή από το τούβλο και εάν τραβήξει υγρασία και δεν έχεις βάλει ανθυγρή γυψοσανίδα, τότε θα αρχίσει να μουχλιάζει. Βέβαια διορθώνεται εύκολα απλά κόβοντας το κομμάτι και τοποθετώντας ένα νέο.

Υπόθηκε παραπάνω ότι δε μπορείς να κρεμάσεις τίποτα, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Κρεμάς οτιδήποτε θελήσεις χωρίς πρόβλημα χρησιμοποιώντας ειδικά εκτονούμενα βύσματα για γυψοσανίδες.

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω εκ πείρας, μιας και το σπίτι μου είναι επενδυμενο εξ ολοκλήρου με γυψοσανίδα. Να αναφέρω τα θετικά της σημεία:

1) Προσφέρει εύκολη και γρήγορη κατασκευή

2) Παρέχει ιδιαίτερα καλή ηχο-θερμομόνωση τοποθετώντας ανάμεσα στη γυψοσανίδα και την εξωτερική τοιχομποίία πετροβάμβακα. Θα έχεις δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα.

3) Βάφεται πολύ εύκολα και γρήγορα, αφού το χρώμα στεγνώνει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

4) Είναι ελαφριά κατασκευή και προσφέρει ευκαμψία παρέχοντας καλή αντισεισμικότητα.

Τα αρνητικά της είναι ότι είναι λίγο πιο ακριβή από το τούβλο και εάν τραβήξει υγρασία και δεν έχεις βάλει ανθυγρή γυψοσανίδα, τότε θα αρχίσει να μουχλιάζει. Βέβαια διορθώνεται εύκολα απλά κόβοντας το κομμάτι και τοποθετώντας άλλο.

Είναι όντως πιο ακριβή κατασκευή απο το τούβλο;

Δημοσ.

η γυψοσανίδα με πετροβάμβακα ή τα υλικά τύπου  ytong είναι μακράν πιο εξελιγμένες κατασκευές από την παλαιολιθική τοιχοποιϊα με τούβλα - dow και σοβά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Περίπου στα ίδια λεφτά έρχονται.

μοναδικό μειονέκτημα τους είναι η προσοχή που πρεπει να ληφθεί για να κρεμάσουμε κάτι πάνω τους (αντοχή σε βάρος - κρέμασμα).

Δλδ για κρεμαστά ντουλάπια κλπ. θα πρέπει να υπάρχει από πριν ο μεταλλικός σκελετός μέσα στο τοίχο πάνω στον οποίο θα κρεμαστούν.

Επίσης χρειάζονται ειδικά ούπα που είναι πιο ακριβά.

Στους εξωτερικούς τοίχους φυσικά μπαίνει απ' την έξω μεριά μπαίνει ανθυγρή γυψοσανίδα, ενώ στο YTONG το σοβάντισμα πρέπει να ξέρουν αυτοί που το κάνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι όντως πιο ακριβή κατασκευή απο το τούβλο;

Ακριβώς δε γνωρίζω, αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω ακριβώς τιμή ανά τ.μ.

η γυψοσανίδα με πετροβάμβακα ή τα υλικά ytong είναι μακράν πιο εξελιγμένες κατασκευές από την παλαιολιθική τοιχοποιϊα με τούβλα - dow και σοβά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Περίπου στα ίδια λεφτά έρχονται.

μοναδικό μειονέκτημα τους είναι η προσοχή που πρεπει να ληφθεί για να κρεμάσουμε κάτι πάνω τους (αντοχή σε βάρος - κρέμασμα).

Δλδ για κρεμαστά ντουλάπια κλπ. θα πρέπει να υπάρχει από πριν ο μεταλλικός σκελετός μέσα στο τοίχο πάνω στον οποίο θα κρεμαστούν.

Επίσης χρειάζονται ειδικά ούπα που είναι πιο ακριβά.

Στους εξωτερικούς τοίχους φυσικά μπαίνει απ' την έξω μεριά μπαίνει ανθυγρή γυψοσανίδα, ενώ στο YTONG το σοβάντισμα πρέπει να ξέρουν αυτοί που το κάνουν.

Στην εξωτερική μεριά του τοίχου απαγορεύεται να μπει γυψοσανίδα, ούτε καν ανθυγρή. Η ανθυγρή γυψοσανίδα δεν είναι σε καμία περίπτωση πλήρως αδιάβροχη.

Δημοσ.

Ακριβώς δε γνωρίζω, αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω ακριβώς τιμή ανά τ.μ.

Στην εξωτερική μεριά του τοίχου απαγορεύεται να μπει γυψοσανίδα, ούτε καν ανθυγρή. Η ανθυγρή γυψοσανίδα δεν είναι σε καμία περίπτωση πλήρως αδιάβροχη.

έλα μωρέ, πώς τις λένε αυτές που βάζουν απέξω...

τσιμεντοσανίδες, το βρήκα.

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα που αναφέρατε την τσιμεντοσανίδα, είναι μόνο για εξωτερική χρήση, ή χρησιμοποιείται και σε εσωτερικούς χώρους για πιο ανθεκτική κατασκευή;

Σας ευχαριστώ όλους πολύ btw!!!

Δημοσ.

έλα μωρέ, πώς τις λένε αυτές που βάζουν απέξω...

τσιμεντοσανίδες, το βρήκα.

Ακριβώς :-)

Τωρα που αναφέρατε την τσιμεντοσανίδα, είναι μόνο για εξωτερική χρήση, ή χρησιμοποιείται και σε εσωτερικούς χώρους για πιο ανθεκτική κατασκευή;

Σας ευχαριστώ όλους πολύ btw!!!

Μπορείς να τη βάλεις και εσωτερικά, ωστόσω δεν προτείνεται καθώς είναι πολύ ακριβή και θα έχεις απώλειες στην ηχοθερμομόνωση.

• Like 1
Δημοσ.

Χαιρομαι που βρηξα αυτο το θεμα.

Σκεφτομαι να κανω εσωτερικα χωρισματα σε σπιτι που μου ανηκει, δηλαδη για να το πω πιο απλα, σε ενα τεραστιο δωματιο που τωρα ειναι σαλονοτραπεζαρια, να μπορεσω να διαμορφωσω ενα δωματιο σαν home office.

Θελω μια λυση ευκολη/γρηγορη/φτηνη, και φυσικα οσο το δυνατον αποτελεσματικοτερη.
Εξεταζω ολες τις εναλλακτικες, αλλα το μονο που δεν μπορω να εξετασω ειναι τοιχοποιια με τουβλα.
Εχω σκεφτει λυσεις για χρηση επιπλων, ως διαχωριστικων στον χωρο, πχ ψηλων βιβλιοθηκων, αλλα δεν δινει την απαιτουμενη 'αυτονομια' στο δωματιο. Ειναι ομως μια εκδοχη. Παραδοξως, στο ΙΚΕΑ δεν βρηκα να εχουν τετοιες λυσεις, διαχωριστικα χώρων.

Εναλλακτικα λοιπον σκεφτηκα και μια απλη/ευκολη(και ελπιζα φτηνη...) κατασκευη με γυψοσανιδες.
Οχι κατι ιδιαιτερων απαιτησεων θα ελεγα.
Πως το βρισκεται σαν ιδεα;
Εντος σπιτιου, για 'κλεισιμο' εσωτερικου χωρου;
Κοστη, αισθητικη, πρακτικοτητα;

Ελπιζω να μπορεσω να αποκτησω εδω μια καλη ιδεα γι'αυτη την εκδοχη.

Δημοσ.

μενδιαφερει και μενα αν ξερει κανεις ποσο παει γυψοσανίδα μαζι με μονωση το τμ. επίσης ποσες μέρες θέλει περίπου για να μπουν χωρίσματα σεναν οροφο ολοκληρο (4-5 δωματια) αν εχει κανει καποιος παρομοια δουλεια.

Δημοσ.

Καλησπέρα παρεάκι !

Να εκφέρω Και εγώ την άποψη μου :

Είμαι συντηρητής ξενοδοχείου και αρκετές φορές κάνω τοίχους ή οροφές απο γυψοσανίδα.Βέβαια δεν κανω ιδιαίτερες κατασκευές για εκεί απαιτείται εμπειρία η οποία θέλει χρόνο να αποκτηθεί (κρυφούς φωτισμούς κ.α).

Γενικά εάν το έχεις με το DIY μπορείς άνετα να κάνεις απλές κατασκευές.Το πρόβλημα εδώ στη περιοχή μου είναι ότι οι κατασκευαστες γυψοσανίδα έχουν ακριβύνει πολύ .Τα υλικά σαν κόστος είναι φθηνά.Πχ είδα leroy Merlin 1,59 το τετραγωνικό η απλή.Επίσης τα εργαλεία που χρειαζονται δεν κάνουν πάνω από 400 ευρώ ακόμα και για επαγγελματία (εκτός ανεβατωριο οροφής )

Πιστεύω ότι επειδή είμαστε τουριστική περιοχή δουλεύουν 30% υλικά και 70 % το οποίο είναι πολύ ακριβό.

Τώρα τελευταία κάνω και χρήση είτε διπλής γυψοσανίδα (είπαμε ειναι οικονομική)ειτε ινοσανιδας για πάγκους και άλλες απαιτητικές εφαρμογές.

Στο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο και μιας η κρίση μας έχει χτυπήσει Εάν κάποιος θέλει μπορεί να τις κατασκευάσει.

Όντως μεγαλωμένος στις Η.Π.Α όπου το diy είναι διαδεδομενο ακόμα και στον απλό κόσμο.Εδώ βλέπω ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που μια λάμπα δεν μπορούν να αλλάξουν και στεναχωριέμαι.

Στα κρεμασματα βαρέων αντικειμένων χρησιμοποιώ ξύλα αντί για μεταλλικό σκελετό από στραζταριστα.Είναι το ίδιο καλο.!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...