titanforce Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα, αν μπορει καποιος, να μου πει τι ειναι ο Μαρξισμος με απλα λογια (εαν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Μετα απο αναζητηση δεν εχω πεσει σε κατι που να απανταει πληρως την ερωτηση μου και πεφτω συνεχεια πανω σε καινουριες εννοιες. Ευχαριστω!
SOADNICK Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα, αν μπορει καποιος, να μου πει τι ειναι ο Μαρξισμος με απλα λογια (εαν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Μετα απο αναζητηση δεν εχω πεσει σε κατι που να απανταει πληρως την ερωτηση μου και πεφτω συνεχεια πανω σε καινουριες εννοιες. Ευχαριστω! Το σύνολο των ιδεών και των θεωριών που ανέπτυξε και διατύπωσε ο Καρλ Μαρξ όσο ζούσε. 1
redhotstef Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν θα βγαλεις ακρη. Λενινισμος και μαρξισμος ουτε εγω θυμαμαι τη διαφορα. Σαν βαση υπαρχει ο κομμ/σμος. Μετα υπαρχουν ενα σωρο θεωριες. Δες τον χριστιανισμο, ποσες θρησκειες ξεπαταχτηκαν γυρω απο το χριστο.
titanforce Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Ωχ... Αυτον με τα μικι μαους λετε; Δεν ανοιξα αυτο το θεμα σκοπευοντας να τρολλαρω ή να αναπτυξω πολιτικη συζητηση, πραγματικα θελω να μαθω τι ειναι ο Μαρξισμος, σαν ιδεολογια. Το σύνολο των ιδεών και των θεωριών που ανέπτυξε και διατύπωσε ο Καρλ Μαρξ όσο ζούσε. Δηλαδη δεν ειναι κατι συγκεκριμενο, πχ μια εννοια; Ειναι οτιδηποτε διατυπωσε ο εν λογω επιστημονας στα βιβλια του;
TEOKOS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν ανοιξα αυτο το θεμα σκοπευοντας να τρολλαρω ή να αναπτυξω πολιτικη συζητηση, πραγματικα θελω να μαθω τι ειναι ο Μαρξισμος, σαν ιδεολογια. Δηλαδη δεν ειναι κατι συγκεκριμενο, πχ μια εννοια; Ειναι οτιδηποτε διατυπωσε ο εν λογω επιστημονας στα βιβλια του; Βασικά ναι. Το κεφάλαιο ήταν από τα σημαντικότερα του. Μια αμυδρή ιδέα θα πάρεις από το παρακάτω https://youtu.be/ET2CAbmqZLg
titanforce Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν θα βγαλεις ακρη. Λενινισμος και μαρξισμος ουτε εγω θυμαμαι τη διαφορα. Σαν βαση υπαρχει ο κομμ/σμος. Μετα υπαρχουν ενα σωρο θεωριες. Δες τον χριστιανισμο, ποσες θρησκειες ξεπαταχτηκαν γυρω απο το χριστο. Βασικά ναι. Το κεφάλαιο ήταν από τα σημαντικότερα του. Μια αμυδρή ιδέα θα πάρεις από το παρακάτω https://youtu.be/ET2CAbmqZLg Ενταξει, σας ευχαριστω πολυ για την καθοδηγηση! Θα το ψαξω λιγο παραπανω επειδη με ενδιαφερει απο ιστορικης πλευρας.
Meraklis56 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 ρε τσολιά μου, ολόκληρο βιβλίο έβγαλε ο Μαρξ. Αν περιμένεις να βγάλεις άποψη από το Insomnia επι του θέματος, η δεν μπορείς να κάνεις ένα search στο google, τότε μάλλον δεν θες και πολύ να μάθεις. 2
Speculoos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Ενταξει, σας ευχαριστω πολυ για την καθοδηγηση! Θα το ψαξω λιγο παραπανω επειδη με ενδιαφερει απο ιστορικης πλευρας. Πάντως με τέτοιο λεξιλόγιο εισαι σε καλό δρόμο 4
YourTrueLegend Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν ανοιξα αυτο το θεμα σκοπευοντας να τρολλαρω ή να αναπτυξω πολιτικη συζητηση, πραγματικα θελω να μαθω τι ειναι ο Μαρξισμος, σαν ιδεολογια. Παραλιγο να σε πιστεψω, αλλα μετα θυμηθηκα οτι εχεις ιντερνετ/gοοgle/wikipedia σε αποσταση 20 εκατοστων κι οτι ο τιτλος του τοπικ σου ως keyword αρκει για να παρεις υπεραρκετες και πιο αμεσες απαντησεις σε αυτα που τοσο πολυ "σε ενδιαφερουν να μαθεις απο ιστορικης πλευρας". 1
TEOKOS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Αφήστε ρε τις κακίες και τον αρνητισμό σε όλα . Αγαπάτε αλλήλους
titanforce Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Πάντως με τέτοιο λεξιλόγιο εισαι σε καλό δρόμο Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αν θες εξηγησε το περαιτέρω.Παραλιγο να σε πιστεψω, αλλα μετα θυμηθηκα οτι εχεις ιντερνετ/gοοgle/wikipedia σε αποσταση 20 εκατοστων κι οτι ο τιτλος του τοπικ σου ως keyword αρκει για να παρεις υπεραρκετες και πιο αμεσες απαντησεις σε αυτα που τοσο πολυ "σε ενδιαφερουν να μαθεις απο ιστορικης πλευρας".Φιλε μου, αν διαβαζες το αρχικο ποστ θα εβλεπες οτι αναφερω πως μετα απο αναζητηση δεν εχω καταληξει σε καποια μεμονομενη εννοια που να εκφραζεται ως Μαρξισμος. Ο φιλος παραπανω ανεφερε οτι ειναι οτιδηποτε εχει διατυπωσει με τις θεωριες του ο Καρλ Μαρξ, οποτε καταληγω στο συμπερασμα οτι για να καταλαβω τι ακριβως σημαινει πρεπει να διαβασω τις θεωρίες του Καρλ Μαρξ οπως τις διατυπωσε. Πηρα την απαντηση μου, δεν υπαρχει καποιος συντομος ορισμος που να εκφράζει τι σημαινει Μαρξισμος. Αν θες τη γνώμη μου, σταματα να τα βλεπεις ολα αρνητικα, δεν εχουν ολοι την προθεση για τρολλαρισμα. Ισως καποιοι ανθρωποι μικρης ηλικιας, οπως εγω, να θελουν να μαθουν κατι παραπάνω για την ιστορία ή για το πως λειτουργεί ο κοσμος. Φιλικα. ρε τσολιά μου, ολόκληρο βιβλίο έβγαλε ο Μαρξ. Αν περιμένεις να βγάλεις άποψη από το Insomnia επι του θέματος, η δεν μπορείς να κάνεις ένα search στο google, τότε μάλλον δεν θες και πολύ να μάθεις. Πλεον εμαθα χαρη σε καποιους που θελουν να βοηθησουν καποιον που απλα εθεσε μια ερωτηση, οτι δεν είναι μια έννοια που μπορει να αποδοθεί με ενα συντομο ορισμο. Γι αυτο λοιπον θα διαβασω τις αποψεις του Μαρξ για να καταλαβω τι τελικα ειναι. Σε ευχαριστώ παντως για την απαντηση. 1
chill Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 https://www.politeianet.gr/books/9789603103554-hobsbawm-j-eric-themelio-pos-na-allaxoume-ton-kosmo-205357 Προτείνω το άνωθεν ως ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για καποιον που θέλει να μελετήσει Μαρξισμό.
titanforce Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 https://www.politeianet.gr/books/9789603103554-hobsbawm-j-eric-themelio-pos-na-allaxoume-ton-kosmo-205357 Προτείνω το άνωθεν ως ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για καποιον που θέλει να μελετήσει Μαρξισμό. Ευχαριστώ για την προταση. Παρήγγειλα ηδη Το Κεφάλαιο του Μαρξ, οποτε ισως το παραπανω να το διαβασω στο συντομο μελλον, αν φυσικα δεν με καλύψει το βιβλιο του Μαρξ (εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολο για καποιον που ειναι νεος σε αυτες τις εννοιες).
bapel Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστώ για την προταση. Παρήγγειλα ηδη Το Κεφάλαιο του Μαρξ, οποτε ισως το παραπανω να το διαβασω στο συντομο μελλον, αν φυσικα δεν με καλύψει το βιβλιο του Μαρξ (εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολο για καποιον που ειναι νεος σε αυτες τις εννοιες). καλή τύχη με το Κεφάλαιο, υπάρχει περίπου 7-8 χρόνια στη βιβλιοθήκη μου και έχω κάνει 2-3 προσπάθειες να το διαβάσω.Πάντα μέχρι τη μέση του πρώτου κεφαλαίου έφτανα,μετά το παράταγα,με κούραζε.Είναι δυσνόητο βιβλίο,θέλει επιμονή να το διαβάσεις και φυσικά να το κατανοήσεις.Επίσης είναι 3+1 τόμοι ,καμια 1000αρα σελίδες ο καθένας και πολύ πυκνογραμμένο με μικρή γραμματοσειρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα