life is music Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Τον συγκεκριμένο βρίσκεις με μόνο 9€ εδώ (δηλαδή σχεδόν 1/3 της παραπάνω τιμής): https://www.aliexpress.com/store/product/Xeon-L5420-2-5GHz-12M-1333Mhz-Processor-equal-to-LGA775-Core-2-Quad-Q6600-Q9300-CPU/1190557_32361292303.html Κατεβάζεις και έτοιμο modified bios για την μητρική σου εδώ: http://genius239239.myweb.hinet.net/771/ Απλά να ξέρεις θα κάνει γύρω στις 20-25 ημέρες να φτάσει ο επεξεργαστής. αυτο το modifed bios τι ειναι μπορει καποιος να μ εξηγήσει?
IT chef Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 αυτο το modifed bios τι ειναι μπορει καποιος να μ εξηγήσει? Επειδή ήσουν καλό παιδάκι και δεν μίλησες,και κάναμε δουλειά όμορφα και γρήγορα χωρίς επικλήσεις σε θεία και νεύρα,θα σου πω. Το bios είναι ένα είδος οδηγού,που όταν ανοίγεις τον υπολογιστή,καταλαβαίνει τι hw υπάρχει συνδεδεμένο. Προφανώς αυτό συμβαίνει,επειδή ο κατασκευαστής της m/b έχει βάλει στο bios τον αναγνωριστικό κωδικό της cpu,τον κωδικό της μνήμης κτλ. Όταν τώρα η εταιρεία βγάλει έναν άλλο επεξεργαστή,που δεν έχει κανένα θέμα να δουλέψει με τη μητρική,αλλά με κωδικό αναγνώρισης που δεν έχει το bios,προφανώς δε θα τον αναγνωρίσει,και δεν θα ανοίγει καν ο υπολογιστής. Κάτι παρόμοιο γίνεται με τους ix-7xxx και το 1xx chipset τώρα. Αν εσύ λοιπόν πας και εισάγεις το cpuidxxxxxxxx,μόλις τροποποίησες (modify,παθ.μετοχή modified) το bios,και αναγνωρίζεται η νέα cpu Προφανώς πολλές φορές το να προσθέσεις 5 χαρακτήρες σε κάποιο αρχείο δε φτάνει,οπότε τροποποιείς και το microcode της cpu,αλλά αυτό είναι μια ιστορία αν συνεχίσεις να είσαι καλό μέλος,και περιοριστείς στην ανάγνωση. Και αυτό που ακολουθεί,είναι επειδή σε θέμα μου που ζητούσα 10αρι τάμπλετ από Κίνα,πρότεινες 8αρι από το Σκρουτζ,και να "κοιτάξω σε κανά crazy sunday". Επίσης,τίποτα από ότι διάβασες παραπάνω,δεν ξέρω αν ισχύει. Αλλά διαβάζοντας modified bios για Xeon σε 775, και με γνώσεις πληροφορικής Γυμνασίου,υποθέτω πως ακριβώς αυτό γίνεται. Και εδώ είναι το πρόβλημα μας.. Δεν ξέρεις αγγλικά. Επίσης δεν μπορείς να κάνεις απλά λογικά βήματα,που φανερώνει βαθιά αδυναμία καταννόησης βασικών λειτουργιών των ηλεκτρονικών συσκευών,και όχι μόνο. Παρά όλα αυτά,έχεις αναφέρει πως διαβάζεις για πιστοποίηση cisco. Που πας; Σα να θέλω να γίνω εγώ νευροχειρούργος,που τρέμουν τα χέρια μου λες και είμαι με 5 καφέδες ,μόνιμα. Καταλαβαίνω πως έχεις ένα πάθος για τα pc,που μοιραζόμαστε προφανώς,άλλα μάλλον πιστεύεις πως όσα είδες σε ταινία με χάκερ του '70,αρκούν για να προχωρήσει η σχέση σας. News-flash(ε,ε,ε το πιάσατε;; ) ,όχι. 3
life is music Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Επειδή ήσουν καλό παιδάκι και δεν μίλησες,και κάναμε δουλειά όμορφα και γρήγορα χωρίς επικλήσεις σε θεία και νεύρα,θα σου πω. Το bios είναι ένα είδος οδηγού,που όταν ανοίγεις τον υπολογιστή,καταλαβαίνει τι hw υπάρχει συνδεδεμένο. Προφανώς αυτό συμβαίνει,επειδή ο κατασκευαστής της m/b έχει βάλει στο bios τον αναγνωριστικό κωδικό της cpu,τον κωδικό της μνήμης κτλ. Όταν τώρα η εταιρεία βγάλει έναν άλλο επεξεργαστή,που δεν έχει κανένα θέμα να δουλέψει με τη μητρική,αλλά με κωδικό αναγνώρισης που δεν έχει το bios,προφανώς δε θα τον αναγνωρίσει,και δεν θα ανοίγει καν ο υπολογιστής. Κάτι παρόμοιο γίνεται με τους ix-7xxx και το 1xx chipset τώρα. Αν εσύ λοιπόν πας και εισάγεις το cpuidxxxxxxxx,μόλις τροποποίησες (modify,παθ.μετοχή modified) το bios,και αναγνωρίζεται η νέα cpu Προφανώς πολλές φορές το να προσθέσεις 5 χαρακτήρες σε κάποιο αρχείο δε φτάνει,οπότε τροποποιείς και το microcode της cpu,αλλά αυτό είναι μια ιστορία αν συνεχίσεις να είσαι καλό μέλος,και περιοριστείς στην ανάγνωση. Και αυτό που ακολουθεί,είναι επειδή σε θέμα μου που ζητούσα 10αρι τάμπλετ από Κίνα,πρότεινες 8αρι από το Σκρουτζ,και να "κοιτάξω σε κανά crazy sunday". Επίσης,τίποτα από ότι διάβασες παραπάνω,δεν ξέρω αν ισχύει. Αλλά διαβάζοντας modified bios για Xeon σε 775, και με γνώσεις πληροφορικής Γυμνασίου,υποθέτω πως ακριβώς αυτό γίνεται. Και εδώ είναι το πρόβλημα μας.. Δεν ξέρεις αγγλικά. Επίσης δεν μπορείς να κάνεις απλά λογικά βήματα,που φανερώνει βαθιά αδυναμία καταννόησης βασικών λειτουργιών των ηλεκτρονικών συσκευών,και όχι μόνο. Παρά όλα αυτά,έχεις αναφέρει πως διαβάζεις για πιστοποίηση cisco. Που πας; Σα να θέλω να γίνω εγώ νευροχειρούργος,που τρέμουν τα χέρια μου λες και είμαι με 5 καφέδες ,μόνιμα. Καταλαβαίνω πως έχεις ένα πάθος για τα pc,που μοιραζόμαστε προφανώς,άλλα μάλλον πιστεύεις πως όσα είδες σε ταινία με χάκερ του '70,αρκούν για να προχωρήσει η σχέση σας. News-flash(ε,ε,ε το πιάσατε;; ) ,όχι. ξερω ποια ειναι η δουλεια του bios η δουλεια μ ειναι γτ τεχνικος pc πηγαινω γ να παρω και δευτερο χαρτι το ερωτημα π εχω ομως ειναι αν βαλω ενα moded bios θα μπορω να βαλω τους επεξεργαστες π δεχετε η μητρικη μ απο την σελιδα του κατασκευαστη ?
rhtoras Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Έπεσε στα χέρια μου από τράπεζα που κλείνει το εξής μηχάνημα... DELL OPTIPLEX 380 TOWER με τα εξής χαρακτηριστικά... Επεξεργαστής Dual-Core E5800 ή 5300 Processor αν δεν κάνω λάθος 3.20 GHz (2M cache) Μνήμη 2gb ram DDR 2 ή 3 δεν είδα.. ..και χωρίς σκληρό δίσκο! Πείτε μου προτάσεις που μπορώ εύκολα να κάνω αναβαθμίσεις σε αυτό το pc και να γίνει καλό. Όταν λέω καλό για εφαρμογές γραφείων, επεξεργασίας εικόνας και web browsing με πάνω από 7-8 καρτέλες. Αυτά που σας περιγράφω τα κάνω και με το ταπεινό core 2 duo με 2gb ram ddr2 και linux mint. Υποθέτω πως αν του βάλω έναν ssd δίσκο ξεκινάμε καλά. Μπορώ να του βάλω 8 gb ram ή 4. Είδα όμως οτι σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό. Οπότε πως ξέρω ποιές ram να επιλέξω? Είδα αυτήν: Mushkin 991770 - 4GB DDR3 PC3-10666 9-9-9-24 Silverline και διάβασα από κάποιους οτι κάτι τέτοιο θέλω. Είναι σωστό σαν επιλογή ή να δω κάτι άλλο (και αν ναι ποιό)? Επίσης ξέρω το κόλπο με τον 775 που λέτε και πιο πάνω αλλά έχω μια απορία που δεν απαντάτε. Έστω οτι βάζω E5420 cpu 2.5GHz 12M 1333Mhz 80W θα είναι βελτίωση για τον επεξεργαστή που ήδη έχει? Επίσης επειδή δεν έχει σκληρό δίσκο ο υπολογιστής μπορώ να κάνω το update στα bios χωρίς windows δηλαδή σε linux? Αν ναι πως? Αν όχι τι μου προτείνετε? Σας ευχαριστώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα