CoOliO Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους..Θα ήθελα την βοήθεια σας και αν γίνεται όσο πιο εξακριβωμένη απάντηση...Λοιπόν εγώ είμαι άνεργος και πουλάω καμιά φορά πραγματάκια πολύ μικρής αξίας εδώ με αγοραπωλησίες!!Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μιας και τς πιο πολλές φορές γίνεται κατάθεση του χρηματικού ποσού σε τράπεζα εγώ θα πρέπει να δηλώνω αυτά τα ποσά στην φορολογική μου δήλωση?Ακόμη και αν δουλεύω και έχω εισόδημα πχ 2500 ευρώ πρέπει να δηλώσω έξτρα τα 50 ευρώ που είχα από διάφορες πωλήσεις?Ξέρουμε τι λέει ο νόμος? Ευχαριστώ πολύ..
theopan Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπάρχει τρόπος να δηλωθούν κάπου στη δήλωση αυτά τα λεφτά έτσι στο "χύμα". Το εισόδημα από εργασία στην Ελλάδα φορολογείται είτε ως μισθωτή εργασία (πρέπει να σου έχει γίνει πρόσληψη από κάποιον), είτε ως εισόδημα από επιχείρηση (βιβλία-μπλοκ παροχής υπηρεσιών στην εφορία). Τυπικά λοιπόν στη δική σου περίπτωση πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρακτικά τα 50€ και τα 500€ και ακόμα παραπάνω είναι ασήμαντο ποσό και δεν πρέπει να σε απασχολεί.
CoOliO Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δεν το κάνω ως επάγγελμα..Απλά έχω διάφορα πραγματάκια στην αποθήκη τα οποία αγόρασα και δεν τα χρειάζομαι..Αυτό εδώ και 3-4 χρόνια!!!Ελπίζω μετά από χρόνια να μην με ζαλίσουν με διάφορα!!Ευχαριστώ για την απάντηση theopan
stelios18120 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Για μικρό πόσα δεν θα έχεις κανένα θέμα Και εγώ κάνω αρκετές αγοραπωλησίες με μικρά ποσά που μου τα βάζουν στην τράπεζα και ποτέ δεν έγινε τίποτα. Αν κάνεις όμως σύνολο άνω των 10.000€ το χρόνο ίσως σου πουν τίποτα.απλα μην το παρακάνεις.
CoOliO Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Όχι όχι τι 10.000?Ούτε για 500 ευρώ δεν είναι!!Επίσης τώρα που είμαι άνεργος είναι καλύτερο μια κατάθεση ποσού 25 ευρώ να την βάλω σε κάποιο λογαριασμό εργαζομένου η και πάλι δεν υπάρχει θέμα?
stelios18120 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε μου είναι πολύ μικρό το ποσό Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τόσο μικρά ποσα και άνεργος που είσαι.
theopan Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Για μικρό πόσα δεν θα έχεις κανένα θέμα Και εγώ κάνω αρκετές αγοραπωλησίες με μικρά ποσά που μου τα βάζουν στην τράπεζα και ποτέ δεν έγινε τίποτα. Αν κάνεις όμως σύνολο άνω των 10.000€ το χρόνο ίσως σου πουν τίποτα.απλα μην το παρακάνεις. Καλά αυτό το "10.000€" δεν νομίζω ότι προκύπτει από κάπου συγκεκριμένα και αν ίσχυε τόσο μεγάλο ποσό είχε λυθεί το πρόβλημα, καθώς το 80% των νέων παιδιών που δουλεύουν για πολύ λιγότερα από αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να δουλεύουν "μαύρα" και ο εργοδότης τους να τους κάνει κανονικά κατάθεση σε τράπεζα (πράγμα το οποίο ασφαλώς δεν συμβαίνει). Αλλά σίγουρα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που θα πρέπει να δίνουμε λόγο για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών για τόσο μικρά ποσά και για περιστασιακές πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων (για τα οποία προφανώς έχουν πληρωθεί κατά την αρχική τους αγορά οι όποιοι φόροι) και να ξαναφορολογούνται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα