Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να συζητησουμε για αυτο το θεμα. Ειμαι ενας απο τους μεταναστες για ενα καλυτερο μελλον ειμαι στην γερμανια σε ελληνικο εστιατοριο στην κουζινα σαν βοηθος μαγειρα. Η ζωη εδω ειναι δυσκολη παρολλο που εχει πολυ καλα λεφτα. Δεν υπαρχει το ΄΄εξω΄΄ η θα βγω για μια μπυρα με φιλους, δεν υπαρχουν τα αμετρητα κλαμπ να βγεις στο ρεπο να διασκεδασης παρα μονο κατι ξενερωτες μπυραριες. Οσοι ειστε εκει η οσοι πηγατε και φυγατε θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις και τις εμπειριες σας.!

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή είναι και αργά και δεν τα πιάνω εύκολα, η ζωή είναι δύσκολη επειδή δεν υπάρχουν τα πολλά clubs παρά οι ξενέρωτες μπυραρίες και επειδή δεν είναι ο κόσμος της φάσης του "έξω" ;

• Like 15
Δημοσ.

Είχα πάει να δω κάτι φίλους στη Γερμανία και πήγαμε Νυρεμβέργη. Είχε μια ολόκληρη γειτονιά - περιοχή με ελληνικά μαγαζιά, καφετέριες, κλαμπ κλπ. Μήπως έχει κοντά σου τίποτα αντίστοιχο;

Δημοσ.

Αισθαναεσαι πολυ μονος.

Εγω ειμαι σε χωριο και δεν εχει τιποτα

Ενώ στα ελληνικά χωριά έχεις πάρα πολλές επιλογές...

• Like 22
Δημοσ.

E πας στο καφενείο, λες καμιά κουβέντα, πίνεις κανά τσίπουρο, τάβλι, πρέφα, δηλωτή...καλύτερα είναι! :D

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή είναι και αργά και δεν τα πιάνω εύκολα, η ζωή είναι δύσκολη επειδή δεν υπάρχουν τα πολλά clubs παρά οι ξενέρωτες μπυραρίες και επειδή δεν είναι ο κόσμος της φάσης του "έξω" ;

Φιλε ξερεις τι ειναι απο Buzios , φαληρο και 1000 χειλια που βγαινεις οξω 5 το πρωι και αγαλιαζεις απο την μυρωδια κοπριας, τελικα να καταληγεις στις ξενερωτες μπυραριες των περιχωρων του ντισελντορφ; Ουτε στον εχθρο σου τετοια καταντια. Ο ορισμος του απο τα σαλονια της Λαριςας στα αλωνια των ξενερωτων Γερμανων.

• Like 4
Δημοσ.

E πας στο καφενείο, λες καμιά κουβέντα, πίνεις κανά τσίπουρο, τάβλι, πρέφα, δηλωτή...καλύτερα είναι! :D

Αν είσαι άντρας, αν είσαι γυναίκα κάθεσαι και κεντάς στο σπίτι ή θα σε πουν πουτ@ν@ που πας στα καφενεία με τους άντρες και παίζεις ξερή και πρέφα;

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι άντρας, αν είσαι γυναίκα κάθεσαι και κεντάς στο σπίτι ή θα σε πουν πουτ@ν@ που πας στα καφενεία με τους άντρες και παίζεις ξερή και πρέφα;

Κάπως έτσι όντως. Και πάλι όμως πιστεύω καλύτερα σε ελληνικό χωριό παρά σε γερμανικό (για μένα τουλάχιστον).

Δημοσ.

Έτσι είναι η ζωή στην Ευρώπη γιαυτό οι άνθρωποι είναι εκεί που είναι.

Δεν είναι σαν τους Έλληνες που 5 μέρες δουλεύουν στην κλάψα, Σ/Κ κάθονται και ξύνονται ή πάνε και κωλοχτυπιούνται στα κλαμπ και στο τέλος του μήνα κλαίγονται γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά.

• Like 4
Δημοσ.

Στο δικό μου έχει 2 internet cafe δύο club 3 bar/καφετέριες μερικά φαγάδικα και έχει και διάφορα στέκια στα τριγύρω χωριά! :P

Δημοσ.

Εγω δε νομιζω να ειχα προβλημα. Καλη παρεα να υπαρχει και ολο και κατι θα βρεις να κανεις. Δε λεω, μια στο τοσο να διασκεδασεις μεχρι τα χαραματα ειναι καλη φαση, αλλα μπορεις να το αντικαταστησεις με φεστιβαλ και εκδρομες σε αλλες χωρες/ πολεις, που ειναι πιο ευκολο απο οτι στην Ελλαδα. Βεβαια παιζει και η ηλικια, αν εισαι κατω τον 23 οσο να ναι σε τρωει.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι είναι η ζωή στην Ευρώπη γιαυτό οι άνθρωποι είναι εκεί που είναι.

Δεν είναι σαν τους Έλληνες που 5 μέρες δουλεύουν στην κλάψα, Σ/Κ κάθονται και ξύνονται ή πάνε και κωλοχτυπιούνται στα κλαμπ και στο τέλος του μήνα κλαίγονται γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά.

στην ελλάδα δουλεύουμε περισσότερες ώρες συγκριτικά με τους περισσότερους Ευρωπαίους!

http://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2015/03/13/contrary-to-what-most-people-think-greeks-work-the-longest-hours-in-europe-infographic/#366f07d274f2

Είναι εκει που ειναι γιατι έχουν καλύτερη οργάνωση και διασυνδέσεις μεταξύ τους δεν τρώγονται ο ένας με τον άλλον (απο το σχολείο ξεκινάει αυτό το πρόβλημα εδώ)

Επίσης παίρνουν ρίσκα και τολμούν δεν κοιτάνε συνέχεια να αντιγράψουν κάτι σίγουρο με μικρές αλλά σταθερές αποδοχές.. έχουν όνειρα και ιδέες και προσπαθούν να τις κάνουν πραγματικότητα και όχι να μπούν στο δημόσιο και να τις ξεχάσουν ως νεανικές χαζομάρες.

Τέλος μια χαρά έχει διασκέδαση και στην Ευρώπη απλά εκτός απο την χώρα εξαρτάται και απο το μέρος δεν ειναι κάθε πόλη ίδια...

Επίσης παίζουν πολύ και τα party/εκδηλώσεις εκει κτλ

• Like 2
Δημοσ.

Καλα, αυτο που δουλευουμε περισσοτερο δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ειναι πραγματικοτητα. Θυμαμαι καποτε που ειχε βγαλει η ΟΛΜΕ οτι οι Ελληνες εκπαιδευτικοι δουλευουν πιο πολυ απο ολους στην ΕΕ, αλλα αυτο ισχυε μονο αν υπολογιζες τις ωρες σε μια συγκεκριμενη εβδομαδα. Ομως στην ουσια δουλευαν πολυ λιγοτερο γιατι ειχαν πολυ περισσοτερες διακοπες και αργιες.

Στη συγκεκριμενη μελετη λεει οτι το αποτελεσμα οφειλεται στους ελευθερους επαγγελματιες που δηλωνουν 52 ωρες τη βδομαδα και καθολου αδειες και οχι στους μισθωτους.

• Like 4
Δημοσ.

Καλα, αυτο που δουλευουμε περισσοτερο δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ειναι πραγματικοτητα. Θυμαμαι καποτε που ειχε βγαλει η ΟΛΜΕ οτι οι Ελληνες εκπαιδευτικοι δουλευουν πιο πολυ απο ολους στην ΕΕ, αλλα αυτο ισχυε μονο αν υπολογιζες τις ωρες σε μια συγκεκριμενη εβδομαδα. Ομως στην ουσια δουλευαν πολυ λιγοτερο γιατι ειχαν πολυ περισσοτερες διακοπες και αργιες.

Στη συγκεκριμενη μελετη λεει οτι το αποτελεσμα οφειλεται στους ελευθερους επαγγελματιες που δηλωνουν 52 ωρες τη βδομαδα και καθολου αδειες και οχι στους μισθωτους.

Αυτά τα στοιχεία βγήκαν απο εδώ: http://www.oecd.org/about/

περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ: https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS&BHT-e2b96fe9-1929-43c0-9279-d35ebf83bf16.0

εδώ http://www.oecd.org/els/emp/oecd-employment-outlook-19991266.htm

και εδώ http://www.oecd.org/employment/emp/ANNUAL-HOURS-WORKED.pdf

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...