Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελαχιστος ανειδίκευτου δεν ειναι τα 1300?

Παροτι ειμαι τοσο καιρο αυτο δεν το εμαθα.

Απτην αλλη κανεις ποτέ δεν μου ειπε τοσο εξευτελιστικο ποσο.

Η κοπέλα που εχω στη λαντζα χωρις αγγλικα χωρίς γερμανικα χωρις στον ηλιο μοίρα που λεει ο λογος παιρνει 1600.

Επισης πτυχια κτλ σε εστιατόριο δεν μου ζητηθηκε ποτε δεν παιζει και κανεναν ρολο.

Κοτσο το πιασαν το παιδι και θυμα του ελληνικου επιχειρηματικου δαιμονιου ειναι.

Τα εστιατόρια έχουν άλλο βασικό. :P

Βέβαια, όπως ήδη αναφέρθηκε, συνήθως παίζει στέγη και σίτιση. Επίσης σε μικρή πόλη ή σε χωριό δίνουν λιγότερα. 

Όπως θα ξέρεις, το Μόναχο είναι από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, οπότε το ποσό που παίρνει η συνάδελφος ουσιαστικά είναι ο βασικός.

Τέλος, τα πτυχία μετράνε, γι' αυτό πρότεινα στον θεματοθέτη να ψάξει για Ausbildung.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν εχεις στεγαση τα 1600 ειναι μια χαρα θα ελεγα,πανω απο βασικο.

Ausbildung θα κανει καποιος που δεν εχει καμια ειδικευση υποθετω,οποτε ναι για τον topic starter  ειναι μια καλη περιπτωση.Και τουλαχιστον στα εστιατορια δεν ζητανε χαρτια σχολης κτλ αν εχεις ενα βιογραφικο που να δειχνει μια καποια εμπειρια,να πιανουν τα χερια σου ζητανε και να εισαι συνεργασιμος.

και εχω περασει και απο γερμανικες επιχειρησεις απο τις πιο γνωστες της πολης, και ιταλικες.

Δημοσ.

Η ζωη εξω ειναι χειροτερη σε σχεση με αυτη της ελλαδας για εναν ελληνα (κοινωνικη ζωη). Ειναι δυσκολο να το καταλαβουν οσοι δεν εχουν μεινει εξωτερικο.

Δημοσ.

στην ελλάδα δουλεύουμε περισσότερες ώρες συγκριτικά με τους περισσότερους Ευρωπαίους!

http://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2015/03/13/contrary-to-what-most-people-think-greeks-work-the-longest-hours-in-europe-infographic/#366f07d274f2

Είναι εκει που ειναι γιατι έχουν καλύτερη οργάνωση και διασυνδέσεις μεταξύ τους δεν τρώγονται ο ένας με τον άλλον (απο το σχολείο ξεκινάει αυτό το πρόβλημα εδώ)

Επίσης παίρνουν ρίσκα και τολμούν δεν κοιτάνε συνέχεια να αντιγράψουν κάτι σίγουρο με μικρές αλλά σταθερές αποδοχές.. έχουν όνειρα και ιδέες και προσπαθούν να τις κάνουν πραγματικότητα και όχι να μπούν στο δημόσιο και να τις ξεχάσουν ως νεανικές χαζομάρες.

Τέλος μια χαρά έχει διασκέδαση και στην Ευρώπη απλά εκτός απο την χώρα εξαρτάται και απο το μέρος δεν ειναι κάθε πόλη ίδια...

Επίσης παίζουν πολύ και τα party/εκδηλώσεις εκει κτλ

Έχουν πέσει τα τρελά λεφτά από το σχέδιο Μάρσαλ, ενώ εδώ φαγωθηκανε, έχουν κρατήσει τον χρυσό από κάποιες χώρες μαζί σε αυτές και τον δικό μας και δεν αποζημίωσαν ποτέ, δαπανούν ελάχιστα από το ΑΕΠ τους σε στρατιωτικό εξοπλισμό γιατί δεν έχουν κίνδυνο μιας και τη φύλαξη των συνόρων την έχουμε αναλάβει εμείς.

ΜΕ όλα αυτά τα λεφτά φτιάχνεις παιδεία και κανείς το κράτος σου καλύτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχουμε αναλάβει μόνο την φύλαξη των συνόρων τους,

αλλά και την εκπαίδευση αρκετών τεχνολόγων (και όχι μόνο) που θα εργασθούν αργότερα εκεί!

Στη Γερμανία, και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μετά το 1980 τα κονδύλια για τη δημόσια δωρεάν παιδεία έχουν μειωθεί, γίνεται μάλιστα προσπάθεια από το κράτος να τονισθούν τα «καλά» της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Η ζωη εξω ειναι χειροτερη σε σχεση με αυτη της ελλαδας για εναν ελληνα (κοινωνικη ζωη). Ειναι δυσκολο να το καταλαβουν οσοι δεν εχουν μεινει εξωτερικο.

Αυτή είναι δική σου άποψη. Εγώ (κοινωνικά) παίρνω καλύτερα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι βρήκες εκεί, αλλά εγώ περνάω πολύ καλύτερα από την Ελλάδα.

Πολύ απλά ζωάρα με ελάχιστο άγχος και πολύ ελεύθερο χρόνο.

Επίσης ποτές δεν είχα τόσα λεφτά για ξόδεμα και χρόνο για φίλους και για ταξίδια.

Στην Ελλάδα είχα μόνο μιζέρια, άγχος, γκρίνια από όλους για την κατάσταση και έψαχνα τα λεφτά με το ντουφέκι.

• Like 13
Δημοσ.

Αν τα ενδιαφέροντα σου είναι κάτι περισσότερο από μπουζούκι, fb/insta, χιπστεριά κτλ κτλ τότε η Ελλάδα σίγουρα δεν μπορεί να σου προσφέρει καμιά κοινωνική ζωή. Αν μη τι άλλο η Ελλάδα είναι από τις πιο κλειστές και μονοδιάστατες κοινωνίες που μπορείς να βρεις. Στην Ελλάδα έχεις τρία κουτάκια που αν δεν είσαι μέσα σε αυτά έχεις αποκλείσει/αποκλειστεί το/από 95% των κοινωνικών σου συναναστροφών και όχι μόνο.

Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι σημαντικότατες αλλά είναι φούσκα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για την πάρτι σου, αρκετό εισόδημα για να κάνεις αυτά που σου αρέσουν και οι κοινωνική σου ζωή θα χτιστεί από μόνη της μέσα από αυτές τις δραστηριότητες σου.   

• Like 5
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι βρήκες εκεί, αλλά εγώ περνάω πολύ καλύτερα από την Ελλάδα.

Πολύ απλά ζωάρα με ελάχιστο άγχος και πολύ ελεύθερο χρόνο.

Επίσης ποτές δεν είχα τόσα λεφτά για ξόδεμα και χρόνο για φίλους και για ταξίδια.

Στην Ελλάδα είχα μόνο μιζέρια, άγχος, γκρίνια από όλους για την κατάσταση και έψαχνα τα λεφτά με το ντουφέκι.

Που βρισκεσαι φιλε και κανεις ζωαρα;
Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι λειπει η πατριδα και οι φιλοι, αλλα περα απο αυτο γιατι το λες αυτο? ΜΠορεις να το αναλυσεις?

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι λειπει η πατριδα και οι φιλοι, αλλα περα απο αυτο γιατι το λες αυτο? ΜΠορεις να το αναλυσεις?

Το όνομά του είναι hellaslover. Μάντεψε

• Like 1
Δημοσ.

Που βρισκεσαι φιλε και κανεις ζωαρα;

Δεν ξερω που ειναι ο φιλος αλλα στη Δυτικη Ευρωπη σχεδον οπου και να βρισκεσαι, αν εχεις ενα μεσο εισοδημα και πανω εχεις εξαιρετικη ζωη. Ελαχιστο αγχος, πολυ καλες παροχες κλπ. Τωρα σε ορισμενα σημεια ισχυει οτι η ζωη ειναι πιο βαρετη γιατι δεν εχει επιλογες για βραδυ-νυχτα, αλλα παντα εξαρταται και απο τον ανθρωπο, αλλες αναγκες εχει ενας 25αρης, αλλες ενας οικογενειαρχης στα 40-45 του. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω που ειναι ο φιλος αλλα στη Δυτικη Ευρωπη σχεδον οπου και να βρισκεσαι, αν εχεις ενα μεσο εισοδημα και πανω εχεις εξαιρετικη ζωη. Ελαχιστο αγχος, πολυ καλες παροχες κλπ. Τωρα σε ορισμενα σημεια ισχυει οτι η ζωη ειναι πιο βαρετη γιατι δεν εχει επιλογες για βραδυ-νυχτα, αλλα παντα εξαρταται και απο τον ανθρωπο, αλλες αναγκες εχει ενας 25αρης, αλλες ενας οικογενειαρχης στα 40-45 του. 

Ελάχιστο άγχος; Αφού στην Δυτική Ευρώπη δουλεύουν σαν τα σκυλιά.

Δημοσ.

Ελάχιστο άγχος; Αφού στην Δυτική Ευρώπη δουλεύουν σαν τα σκυλιά.

Ναι, δεν εχεις αγχος μην απολυθεις γιατι υπαρχει προνοια και η ανεργια δεν ειναι στο 25%, δεν εχεις αγχος για το αν θα πληρωθεις στην ωρα σου, δεν εχεις αγχος μην αρρωστησεις, δεν εχεις αγχος για το τι θα κανει το παιδι σου, δεν εχεις αγχος οτι θα μπουκαρει καποιος και θα σε κλεψει (στη Γερμανια κοιμουνται σε ισογεια με παραθυρα ανοιχτα). Επισης οποιος δουλευει στην Ελλαδα στον ιδιωτικο τομεα τις περισσοτερες φορες δουλευει σε χειροτερες συνθηκες απο εναν αντιστοιχο υπαλληλο στη Γερμανια. Τωρα αν δουλεια στην Ελλαδα εννοουμε δημοσιαρα με αφιξη 9, μιση ωρα χτυπημα νες, δυο ωρες πασιεντζες και επιστροφη στο σπιτι στις 2, οκ. 

1) Πας εδώ http://lmgtfy.com/?q=Best+nightlife+Europe

2)Βλέπεις που είναι οι ελληνικές πόλεις.

3) Χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για τα χαμένα νεανικά σου χρόνια

Δεν εχουν Κιαμο ομως. Ουτε Παολα ουτε Οικονομοπουλο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...