Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Πες κάποια παραδείγματα δραστηριοτήτων αν θες.

Πινγκ πονγκ. Στην Ελλάδα όπου έχει τέτοιο μέρος είναι η ψωλαρία προσωποποιημένη. Ναι οκ, δεν πάω εκεί για να γνωρίσω γυναίκες αλλά είναι πολύ καραμπινάτο παράδειγμα ότι στην Ελλάδα τέτοια μέρη δεν περνάνε ούτε απ΄έξω οι γυναίκες. 

• Like 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πινγκ πονγκ. Στην Ελλάδα όπου έχει τέτοιο μέρος είναι η ψωλαρία προσωποποιημένη. Ναι οκ, δεν πάω εκεί για να γνωρίσω γυναίκες αλλά είναι πολύ καραμπινάτο παράδειγμα ότι στην Ελλάδα τέτοια μέρη δεν περνάνε ούτε απ΄έξω οι γυναίκες. 

Κατάλαβα, έχεις ένα δίκιο έτσι όπως το λες απλά δεν το κατάλαβα έτσι. Γιατί σίγουρα βρίσκεις κόσμο για πινγκ πονγκ ή και για σχεδόν οτιδήποτε άλλο, ειδικά τώρα με το ίντερνετ και τα social media είναι αρκετά εύκολο να βρεις κόσμο.

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να «τρελαθείς»,

αν δεν έχεις τις δυνατότητες και την ικανότητα να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης των Ολλανδών,

Τι το special έχουν και χρειάζεται δυνατότητες για να τους καταλάβεις;

Εκτός και αν εννοείς, να δικαιολογείς ο,τι μαλακια κάνουν...

• Like 1
Δημοσ.

Να πούμε όμως και την αντίθετη άποψη (φυσικά ΟΚ όλα αυτά είναι προσωπικές εμπειρίες δε σημαίνουν απαραίτητα κάτι):

Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ε, όχι και τον πιο άξεστο χωριάτη που υπήρξε ποτέ, για να το πω χαριτωμένα.

Λοιπόν από άποψη ασχολιών και ενδιαφερόντων ο κόσμος με τον οποίο έχω κοινωνικές σχέσεις στο Βερολίνο με κάνει καμιά φορά να αισθάνομαι σαν όντως να ήρθα από χωριό. Ενώ αντίθετα, όταν έρχομαι Ελλάδα και κάνω καινούριες γνωριμίες τις περισσότερες φορές είμαι ο κουλτουρόπουλος από τας ευρώπας κλπ κλπ.

Οπως ειπε και ο Zio ειναι αναλογα που εισαι, αλλιως ειναι για καποιον στην αγγλια κ αλλιως αυστραλια.

Εγω που μαι αμερικη εχω παρατηρησει το αντιθετο, δεν ασχολουνται με διαφορα ο κοσμος αλλα μ'αυτα που χουν μαθει. Πχ απο αθλητικα μονο μπειςμπολ φουτμπολ και μπασκετ. Το ποδοσφαιρο το θεωρουν "πουστικο", για τεννις και βολει (που εμενα μαρεσουν) επισης πουστικα-και οντως αυτοι που παιζουν ειναι μεγαλυτερης ηλικιας, συνηθος πλουσιοτεροι με τα κοντα λευκα σορτσακια και visor καπελα. Παιζουν και γκολφ αυτοι.

Στην ελλαδα επαιζα και βολει και τεννις και μπασκετ και ποδοσφαιρο. Απο μουσικη τα ιδια, εδω ακουνε χιπ χοπ τα οποια ειναι στη μοδα παντα και κανα country οι χωριατες της αμερικης με τα σηκωμενα αγροτικα κτλ δηλαδη μικρο ποσοστο. Στην ελλαδα ακουνε απ ολα και δεν ειναι μονο ενα ειδος μουσικης στη μοδα.

Καφετεριες οπως στην ελλαδα ΔΕΝ εχει, ουτε ταβερνες, τον μπακαλι της γειτονιας κτλ αυτα μου λειπουν.

• Like 1
Δημοσ.

Καφετεριες οπως στην ελλαδα ΔΕΝ εχει, ουτε ταβερνες, τον μπακαλι της γειτονιας κτλ αυτα μου λειπουν.

+1 και για εδω...

απο καφε πινουν φουλ (αν και το νεροπλυμα φιλτρου), αλλα καφετεριες τυπου ελλαδας ουτε μια. εχουν κατι καφετεριες που αντε να χωρανε μια παρεα 4-5 ατομων στα, με το ζορι, 2 μεγαλα τραπεζια, αλλα κατα τ αλλα ειναι φαση τραπεζια 2 ατομων, η καφες to go..

γενικα εχει να κανει με τη φιλοσοφια του τι κανουν οταν βγαινουν να τα πουν με φιλους. θα πανε για μπυρες και φαγητο η cocktails αλλα οχι για καφε..

Δημοσ.

Παίδες έχουμε πλέον pinned thread για μετανάστευση. Αν θέλετε συνεχίστε εκεί ώστε να έχουμε σε ένα νήμα όλες τις εμπειρίες και τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράζονται κατά καιρούς

http://www.insomnia.gr/topic/638104-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD/?p=55505649&do=findComment&comment=55505649

Δημοσ.

κι εμενα θα μου ελειπε να με κλεβουν. να με λενε βλακα μες τα μουτρα & να μην τρεχει τιποτα.

Δημοσ.

Ξέρετε φαντάζομαι ότι ο μικρόκοσμος του καθενός μας (όσο μεγάλος και να είναι) δεν αρκεί για στατιστική αξιολόγηση και ταμπέλες για μέσα/έξω, κουλτουριάρηδες/κάγκουρες, "ζεστούς"/μουρόχαυλους και άλλες τέτοιες γενικότητες, ε; ;)

Επίσης δεν βοηθάει και η γνωστή τάση του ανθρώπινου εγκεφάλου (ή τουλάχιστον της ανθρώπινης ψυχολογίας) να παρατηρεί όχι ιδιαίτερα αντικειμενικά και απλά να επικεντρώνεται στα στοιχεία τα οποία του επιβεβαιώνουν την άποψη που ήδη έχει (για κάποιο λόγο) σχηματίσει.

(το μόνο που μπορεί να σώσει τέτοια statements είναι να αφήσει κανείς περιθώριο αμφιβολίας με διατύπωση πχ "κατά τη γνώμη μου....." ή "νομίζω ότι....")

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως ειπε και ο Zio ειναι αναλογα που εισαι, αλλιως ειναι για καποιον στην αγγλια κ αλλιως αυστραλια.

Εγω που μαι αμερικη εχω παρατηρησει το αντιθετο, δεν ασχολουνται με διαφορα ο κοσμος αλλα μ'αυτα που χουν μαθει. Πχ απο αθλητικα μονο μπειςμπολ φουτμπολ και μπασκετ. Το ποδοσφαιρο το θεωρουν "πουστικο", για τεννις και βολει (που εμενα μαρεσουν) επισης πουστικα-και οντως αυτοι που παιζουν ειναι μεγαλυτερης ηλικιας, συνηθος πλουσιοτεροι με τα κοντα λευκα σορτσακια και visor καπελα. Παιζουν και γκολφ αυτοι.

Στην ελλαδα επαιζα και βολει και τεννις και μπασκετ και ποδοσφαιρο. Απο μουσικη τα ιδια, εδω ακουνε χιπ χοπ τα οποια ειναι στη μοδα παντα και κανα country οι χωριατες της αμερικης με τα σηκωμενα αγροτικα κτλ δηλαδη μικρο ποσοστο. Στην ελλαδα ακουνε απ ολα και δεν ειναι μονο ενα ειδος μουσικης στη μοδα.

Σε ποια πολιτεια εισαι αν επιτρέπεται? Φανταζομαι πρως east coast, Νεα Υορκη, Βοστόνη θα ειναι αρκετα καλυτερα τα πραγματα?

Επεξ/σία από tsapman
Δημοσ.

Σε ποια πολιτεια εισαι αν επιτρέπεται? Φανταζομαι πρως east coast, Νεα Υορκη, Βοστόνη θα ειναι αρκετα καλυτερα τα πραγματα?

αν εννοεις για sports, τοτε τα πραγματα δεν ειναι πολυ καλυτερα εδω γυρω (Boston) καθως οι καλες ομαδες ειναι στα sports που δεν ξερουμε ελλαδα (Baseball, Football, Hockey). με το μπασκετ ασχολουνται σχετικα λιγοι!

Δημοσ.

Rabican να που πανε για καφε στα starbucks, φυσικα και βγαινουν για καφε, ακομα και ραντεβου με γκομενα να βγεις το χουν μαθει και εδω και πανε για καφε.

Ναι ειμαι east coast καλιφορνια, αλλα παντου πανω κατω ετσι ειναι. Εχεις τις αλυσιδες (σταρμπακς) που δινουν βαση στο drive thru δηλαδη και χωρις τραπεζια θα καναν δουλεια, μετα ειναι κατι indie μαγαζια συνηθος πανε οι hippies, κανουν καλο καφε αλλα ειναι μικρα μαγαζια και οπως περιεγραψα πριν.

Πιστευω θα χε επιτυχια να ανοιγε καποιος μια τετοια καφετερια εδω, με σερβιτορους, μουσικη, fancy χυμους (με την ομπρελιτσα και κομματι φρουτο στο ποτηρι), καναπεδες, ωραια μοντερνα διακοσμηση, γλυκα στη βιτρινα και κανα μπιλιαρδο με smoking section. Υπαρχουν πολλοι ευρωπαιοι και θα ερχοντουσαν, και για τους αμερικανους τη νεολαια θα ταν κατι διαφορετικο

Δημοσ.

Πιστεύεις θα είχε επιτυχία (επειδή σου αρέσει σαν ιδέα) != business plan.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν αυτού του είδους τα σενάρια είναι πώς θα κάνει ο πελάτης αρκετή κατανάλωση αρκετά reliably για να δικαιολογήσεις τα πάγια έξοδα του να συντηρείς όλα αυτά που περιγράφεις και τους πελάτες που θα κατσικώνονται στο μαγαζί. Τα ήδη υπάρχοντα που περιγράφεις είναι φανερό το πώς αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...