Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε το Βερολίνο δεν είναι στην Αυστρία

Πάντως το Βερολίνο είναι από τους πιο ικανούς γαμιστρώνες της Ευρώπης.

• Like 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το φαί της μαμάς και ο καιρός δεν είναι προτεραιότητα, κακομαθησιά που φτάνει στα όρια της γελοιότητας είναι.

Που στο κάτω κάτω στο κρύο, φοράς έναν σκούφο, βάζεις και ένα πουλόβερ και ζεστό μπουφάν, τυλίγεσαι με ένα κασκόλ και περπατάς μια χαρά. Να σε δω στον καύσωνα τι κάνεις αν δεν έχεις κλιματιστικό...

Ο καιρός "προτεραιότητα" είναι μόνο για τους τεμπελχανάδες που έχουν άπλετο χρόνο για φραπεδιές και βόλτες. Για τους υπόλοιπους είναι προτεραιότητα στις διακοπές τους μόνο.

Τον κακό σου τον καιρό.

• Like 2
Δημοσ.

Αν θες να βρεις μια κοπια της Ελλαδας στο εξωτερικο, μην πας καθολου. Δεν εχει κλαμπ, δεν εχει καγκουρογκομενες, δεν εχει μπιτσομπαρα, δεν εχει τοσα ποζεραδικα μαγαζια για το Instagram, δεν εχει φαγητο στις 3 τη νυχτα, δεν εχει τη μανα σου να σου φτιαχνει παστιτσιο, δεν εχει καλοκαιρι το μισο χρονο, δεν, δεν. 

Εγω παλι που ξερω πολυ κοσμο στη Γερμανια, τους κατατασσω σε δυο κατηγοριες.

Αυτοι που εχουν καριερα ή γενικοτερα καλες δουλειες και δεν θελουν να το κουνησουν ρουπι.

Αυτοι που δουλευουν γκαρσονια, λαντζερηδες, μαγειρες και αλλα παρεμφερη, παιρνουν λεφτα ισα ισα για να μην πεινανε, μιλανε γερμανικα χειροτερα κι απο τριχρονο παιδακι (ελληνικα ακομα χειροτερα), οδηγουν παλια γερμανικη μαουνα (ή παλια σειρα 3 τριπορτη) που την κατεβαζουν στη Β. Ελλαδα το καλοκαιρι για να κανουν μοστρα γιατι εχει γερμανικα νουμερα, οπου σταθουν και οπου βρεθουν λενε για το ποσο καλυτερα ειναι στην Ανω Ραχουλα στην οποια πανε το καλοκαιρι, συνηθως δεν εχουν ζησει ουτε ενα μηνα στην Ελλαδα να δουν τη γλυκα αλλα οταν ερχονται στην Ελλαδα και μιλανε για τη ζωη τους στην ξενιτια, νομιζεις οτι ειναι ζουν σα το Λουδοβικο της Βαυαριας και φυσικα μεταξυ τους μιλανε γερμανικα και οχι πασε Ελληνικα...

• Like 9
Δημοσ.

Το φαί της μαμάς και ο καιρός δεν είναι προτεραιότητα, κακομαθησιά που φτάνει στα όρια της γελοιότητας είναι.

Που στο κάτω κάτω στο κρύο, φοράς έναν σκούφο, βάζεις και ένα πουλόβερ και ζεστό μπουφάν, τυλίγεσαι με ένα κασκόλ και περπατάς μια χαρά. Να σε δω στον καύσωνα τι κάνεις αν δεν έχεις κλιματιστικό...

Ο καιρός "προτεραιότητα" είναι μόνο για τους τεμπελχανάδες που έχουν άπλετο χρόνο για φραπεδιές και βόλτες. Για τους υπόλοιπους είναι προτεραιότητα στις διακοπές τους μόνο.

Γενικα οσα αναφερεις ειναι σκεψεις που κατα κυριο λογο τις κανουν οσοι εχουν λιπος πισω και δεν εχουν αμεσα βιοποριστικα ζητηματα , ουτε και πολυανησυχουν οτι θα εχουν τετοιο θεμα στο μελλον, αρα και δεν εχουν και την αμεση αναγκη να βαλουν στην μπαντα καιρους, σπιτικο φαι και μπουζουκια προκειμενου να πανε να εργαστουν σε μια χωρα που θα τους προσφερει αυτα για τα οποια διαμαρτυρονται σε ολους τους τονους οτι δεν τους προσφερει η Ελλαδα (πχ εργατικα δικαιωματα, μισθους, αξιοπρεπεια, εργασιακο περιβαλλον, κρατος προνοιας κλπ).

Εν ολιγοις τις κανουν ατομα που οταν υποστηριζουν οτι τους εχει αγγιξει η κριση εννοουν οτι εχουν περιοριστει καπως σε θεματα διασκεδασης, ψυχαγωγιας, καταναλωσης αγαθων κλπ.

Ειναι δε, πολυ συνηθες το εξης φαινομενο:

-Εκμεταλλευση οι αλητες οι Ελληνες εργοδοτες, λαμογια, 300 ευρω μισθο μαυρα, μια θεση καλη βρηκα και η σαπια θειτσα του HR ηθελε να εχω διδακτορικο και γνωση 50 γλωσσων προγραμματισμου, ε δεν σφαξανε κυρα μου, εγω δουλος κανενος δεν γινομαι, εχω αξιοπρεπεια, εχω αξια, εχω πτυχιο ΑΕΙ και proficiency στα Εγγλεζικα, μια ψωροHRου πολυεθνικης που δεν ξερει τι της γινεται εισαι, τι νομιζεις οτι εισαι δηλαδη; Κι αυτοι οι πολιτικοι μας δεν κανουν τιποτα.

-οκ Νικο, καλα τα λες και συμφωνω. Χαλια η Ελλαδα. Λιγες δουλειες, ζητανε τα κερατα τους οι εργοδοτες και δεν δινουν καλες αμοιβες τελικα. Μηπως σκεφτεσαι καθολου το εξωτερικο;

-Ποιο εξωτερικο, πλακα κανεις; Να παω που; Στην Αγγλια βρεχει, στη Σουηδια νυχτωνει νωρις, στη Γερμανια ειναι ολοι κρυοκωλοι μεθυστακες, στα Αραβικα Εμιρατα εχει ISIS, στην Αρκτικη αρκουδες, στην Τσεχια χαμηλους μισθους, στην Ιρλανδια δεν καταλαβαινω τα αγγλικα τους, στην Κυπρο δεν καταλαβαινω τα ελληνικα τους, οποτε λεω για την ωρα να το ψαξω στην Ελλαδα, που θα παει, κατι θα βρω...

Και οι μηνες περνανε και γινονται χρονια, αυτοι βριζουν τα αφεντικα της Ελλαδας, εχοντας ηδη απορριψει εξωτερικο για λογους σαν τους παραπανω, το παραδακι απο τις διαφορες πηγες εισοδηματος συνεχιζει να πεφτει με αμειωτους ρυθμους και συνεχιζεται η ιδια στιχομυθια καθε τοσο που υποτιμα τη νοημοσυνη οποιουδηποτε συμμετεχει στο διαλογο αυτο.

ΥΓ. Δεν ειναι φανταστικες ιστοριες αυτα, αναφερομαι σε φιλους και γνωστους αλλα και διαφορους ινσομνιακους που μου ρχονται στο νου απο παλαιοτερες συζητησεις. Που γενικα, το ενα τους μυριζει, το αλλο τους βρωμαει και λογω υπερηφανειας μενουν ανεργοι απο επιλογη, και καλα.

ΥΓ2. Εννοειται οτι υπαρχει κοσμος που οντως εχει σοβαρα ζητηματα με την μεταναστευση και τους καταλαβαινω. Σοβαρα ομως οταν λεω, εννοω οικογενειακα, υγειας κλπ. Προφανως δεν αναφερομαι σε αυτην την κατηγορια. Νομιζω εχω καταστησει σαφες σε ποιους αναφερομαι.

• Like 11
Δημοσ.

Πάντως το Βερολίνο είναι από τους πιο ικανούς γαμιστρώνες της Ευρώπης.

και έχει "all you can eat" μπουρδέλα... απλά σβήστηκε η απάντηση μου που τα linkάρει

Δημοσ.

Συμφωνω σε μερικα πραγματα. Εγω ειμαι μονος μου χωρις φιλους η παρεες. Το μονο που κανω ειναι καθε δευτερα να πηγαινω νυρεμβεργη σε κατι ελληνικες μπυραριες αλλα και παλι δεν λεει τιποτα. Αισθανεσαι μοναξια αλλα κανεις πολλα λεφτα. Εχω καποιους στοχους και θελω να τους πραγματοποιησω.

• Like 1
Δημοσ.

Κόψε τα ελληνικά μαγαζιά. Ο κύκλος σου θα διευρυνθεί αν κάνεις παρέα με άτομα απο το εργασιακό σου περιβάλλον. Θα κάνεις φίλους, θα βρεις σύντροφο, νέα δουλειά κτλ. Θα πάρει χρόνο αλλά είναι το καλύτερο πιστεύω. 6 μήνες στο Λονδίνο μόνος, είχα μεν γνωστό απο Ελλάδα αλλα λόγω αποστάσεων τον έβλεπα μια στις 20 μέρες οπότε ήταν σημαντικό να βρω νέους φίλους.

Δημοσ.

Η κατάθλιψη είναι λόγω του ήλιου - δεν είναι άσχετο το μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών των βόρειων χωρών. Όταν κανεις καιρό να δεις ήλιο σου τη βαράει.

Και πριν κάποιος για τις αυτοκτονίες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αυτές γίνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν συγκρίνω καταστάσεις. Απλά παραθέτω το σημαντικό στοιχείο του καιρού. 

Όπως έχει γινει η κατάσταση στη χώρα μας προφανώς και πολύς κόσμος φεύγει έξω για να ζήσει καλύτερα.

Αλλά μη λέμε πως δεν παίζει ρόλο ο καιρός.

Κακά τα ψέματα ο καιρός είναι στο τοπ 3 των σημαντικότερων στοιχείων που "μετράει" κάποιος είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. 

• Like 1
Δημοσ.

Η κατάθλιψη είναι λόγω του ήλιου - δεν είναι άσχετο το μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών των βόρειων χωρών. Όταν κανεις καιρό να δεις ήλιο σου τη βαράει.

Και πριν κάποιος για τις αυτοκτονίες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αυτές γίνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν συγκρίνω καταστάσεις. Απλά παραθέτω το σημαντικό στοιχείο του καιρού. 

Όπως έχει γινει η κατάσταση στη χώρα μας προφανώς και πολύς κόσμος φεύγει έξω για να ζήσει καλύτερα.

Αλλά μη λέμε πως δεν παίζει ρόλο ο καιρός.

Ο Καναδάς έχει μικρότερο ποσοστό από τις U.S.A.(νοτιότερη χώρα του Καναδά) και οι δύο μαζί έχουν αθροιστικά ίδιο σχεδόν ποσοστό με την Μοζαμβίκη (!). Η Φινλανδία μικρότερο ποσοστό από την Ινδία, η Σουηδία μικρότερο ποσοστό από την γνωστή βόρεια χώρα Αυστραλία.

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνω σε μερικα πραγματα. Εγω ειμαι μονος μου χωρις φιλους η παρεες. Το μονο που κανω ειναι καθε δευτερα να πηγαινω νυρεμβεργη σε κατι ελληνικες μπυραριες αλλα και παλι δεν λεει τιποτα. Αισθανεσαι μοναξια αλλα κανεις πολλα λεφτα. Εχω καποιους στοχους και θελω να τους πραγματοποιησω.

Συγγνώμη αλλα νομιζω το ξανα ειπες,αν επιτρέπεται δηλαδη,αλλα ποια είναι τα πολλα λεφτα;

Γιατι οταν πρωτοξεκινησα ημουν με 1900€ στο μοναχο σε διαμερισμα των 1000€ στο κεντρο της πολης.

Πλεον ειναι υπερδιπλάσια βεβαια

,απλα ρωταω απτην περιεργεια.

Δημοσ.

Ο Καναδάς έχει μικρότερο ποσοστό από τις U.S.A.(νοτιότερη χώρα του Καναδά) και οι δύο μαζί έχουν αθροιστικά ίδιο σχεδόν ποσοστό με την Μοζαμβίκη (!). Η Φινλανδία μικρότερο ποσοστό από την Ινδία, η Σουηδία μικρότερο ποσοστό από την γνωστή βόρεια χώρα Αυστραλία.

Δεν είπε κανείς πως παράγοντας αυτοκτονίας είναι μόνο ο καιρός.

Ψάξε λίγο στο ιντερνετ να δεις τι ρόλο παίζει ο ήλιος στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Δημοσ.

ρε παιδια ποιος σκεφτεται το φαι της μαμας και τα μπουζουκια? Μην ειστε υπερβολικοι. Μονο καποιος εντελως φελλος που ετσι κι αλλιως δεν προκειται να μεταναστευσει ποτε. 

Αυτο που σκεφτεσαι ειναι οτι θα αφησεις οικογενεια φιλους(πολυ σημαντικα και τα 2) ισως σπιτι να πας στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα. Το κυριοτερο ειναι να αναλυσεις τους στοχους σου, το γιατι πας εκει, και την συγκριση με την εδω κατασταση. Καποιος που εχει εδω το σπιτακι του, που εχει μια μετρια δουλεια που απλα τα βγαζει περα, που εχει την οικογενεια του, τους φιλους του να πηγαινει καπου το σαββατο, ε για να την κανει εντελως ειναι δυσκολο. 
Συνηθως 2 ειναι οι κατηγοριες μεταναστων. Αυτοι που δεν εχουν τιποτα εδω και ετσι κι αλλιως δεν εχουν να χασουν τιποτα, και αυτοι που εχουν αυτα που εγραψα παραπανω αλλα γι αυτους πανω απ ολα ειναι να ανεβουν επιπεδο και να εκπληρωσουν επαγγελματικους στοχους. Οι υπολοιποι ειναι μια χρυση μετριοτητα. 

• Like 2
Δημοσ.

Κόψε τα ελληνικά μαγαζιά. Ο κύκλος σου θα διευρυνθεί αν κάνεις παρέα με άτομα απο το εργασιακό σου περιβάλλον. Θα κάνεις φίλους, θα βρεις σύντροφο, νέα δουλειά κτλ. Θα πάρει χρόνο αλλά είναι το καλύτερο πιστεύω. 6 μήνες στο Λονδίνο μόνος, είχα μεν γνωστό απο Ελλάδα αλλα λόγω αποστάσεων τον έβλεπα μια στις 20 μέρες οπότε ήταν σημαντικό να βρω νέους φίλους.

Γιατί να τα κόψει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...